Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mage
Samo me zanima zašto/kako do toga dolazi?

Jel ti mora nešto kvrcnuti u glavi da gledaš svog brata/sestru kao mogućeg partnera ili je to biološki normalno, a ljudsko društvo nas samo uči kako je to pogrešno i bolesno?
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da pre svega ima veze sa biologijom, pa onda društvom. Ipak je priroda morala da obezbedi mehanizme da dođe do uvek raznovrsnijeg kombinovanja genetskog materijala..otud nam je to, bazično i autentično "gadno i bolesno", sa ćelijskog nivoa, inače da je samo na društvu...pa pogledaj nas samo, da ne idemo dalje.

Pretpostavljam da je to kvrcanje u glavi koje si pomenuo ključan i neophodan faktor.

Dalje mislim da je to zastupljeno kod ljudi koji se lože na rušenje tabua, pomeranje granica, one slobodnog duha, adrenalinskih zavisnika koje uzbuđuje zabranjeno...Takodje kad sama ljubav, razumevanje, stepen identifikacije bude toliki da se, posle sve ostalog što čini jedan odnos - preskoči i ta barijera ka telesnom, putenom. I na kraju, možda...kad se i jednoj i drugoj strani SMUČI potraga za svojim parom, kada više nema snage za nova nadanja i nova razočarenja, na kraju...onda se okrenu jedno drugom....iz očaja, prijatnog očaja.
Korisnikov avatar
By Mage
@Mars: Pa da... verovatno si u pravu. Interesuje me da li se incest dešava i među životinjama? I koliko je to često? Možda kada bi znao taj podatak bi lakše razumeo prirodu pojave...

U svakom slučaju verujem da ima neki mehanizam koji to onemogućava jer bi se u suprotnom stalno rađali retardi...

Ajde sad na stranu rođeni brat i sestra, da li vam se nekada desilo da vam se svideo neki malo dalji rod :kesa:
By polarlicht4.1
Originally posted by Mars

Mislim da pre svega ima veze sa biologijom, pa onda društvom. Ipak je priroda morala da obezbedi mehanizme da dođe do uvek raznovrsnijeg kombinovanja genetskog materijala..otud nam je to, bazično i autentično "gadno i bolesno", sa ćelijskog nivoa,
Isti argument se koristi i za LGBTIQ ljude tako da ne bih ti ja tu mešao "biologiju", "prirodu", "gene" i "ćelije" - gde povući granicu ako krenemo sa pozivanjem na "prirodu"? Ko određuje šta je "priroda" i "prirodno"? Sankcionisanje heteroseksualnog incesta je društvene prirode. Doduše i homoseksualnog, ali tu pored zabrane incesta postoji i zabrana homoseksualnosti kao takve.
Korisnikov avatar
By Mars
Ali i sankcije potomstvu iz jedne incestne veze bi bile biološke prirode.
By polarlicht4.1
Pa pitanje je da li bi do "genetičkih mutacija" došlo u prvoj generaciji ili ne. Eno Lepa Krepa ima odličan post na prethodnoj strani, ne o genetici ali o društvenom poreklu incest-tabua.
Korisnikov avatar
By Mars
Verujem da je zanimljivo, pogledaću. Eno i Angra pominje neka najnovija...istraživanja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!