Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By sing&dunum
:shok:

Sokirao me je sadrzaj uvodnog posta! Mislio sam da je u pitanju neka opsta tema o njenom liku i delu, pa nisam ulazio.

Kako, zasto?! Je l' je bila bolesna? :(
By mythe
lol

a mozda ce i shiptari na Kosovu proglasiti Dan zalosti :D
By Hans
Chuo sam. :(
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by mythe

lol

Izvini, ali ovo je jako ružno što kažeš.

Biljana nikad nije bila ni jednim jedinim delom rečenice ANTISRPSKI nastrojena.

Sad što su neki naseli na propagandu najgoreg šljama, koji su sebi tokom 90-tih dali monopol nad terminom srpstvo i poistovetili ga sa veličanjem Arkana, Mladića, Karadžića, Slobe, Šešelja, antizapadnjaštva i homofobije, to je njihov problem.
Korisnikov avatar
By Vel boy
tek saznadoh za ovu tuznu vest koja me je razalostila. :(

Vechna slava i pokoj dushi Biljani Kovachevic-Vucho!
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Loni

lol

Izvini, ali ovo je jako ružno što kažeš.

Biljana nikad nije bila ni jednim jedinim delom rečenice ANTISRPSKI nastrojena.

Sad što su neki naseli na propagandu najgoreg šljama, koji su sebi tokom 90-tih dali monopol nad terminom srpstvo i poistovetili ga sa veličanjem Arkana, Mladića, Karadžića, Slobe, Šešelja, antizapadnjaštva i homofobije, to je njihov problem.
objashnjavash ovo sve jednom hadezeoidu i bandicevom rodjinom rodji -da- zapivamo- gangu-na- kamenu- 'ajde- mi- dodji.......
By mythe
drugaciju pesmu si pevao (ne samo ti, dosta njih) kada je nesretno nastradao Lech Kaczynski, istaknuti borac protiv komunisticke diktature, onda su komentari isli i dotle da su pojedini (popeye) napisali "ovo mi je uljepsalo dan". Meni smrt te Vucho nije uljepsalo dan, daleko od toga, jednostavno sam ravnodusan.

@Loni - pa tvoj partijski kolega je sam napisao da je Biljana "zasluzna za oslobadjanje mnogih Albanaca iz srpskih zatvora". Dakle, nisam ja nista izmislio ni izmanipulisao, jedino jos da kazem da taj deo posta od Simor i nije bas sasvim tacan, najveci broj Shiptara(Albanaca sa Kosova) je oslobodjen marta 2002. na temelju sporazuma sa EU i USA a zauzvrat je Srbija dobila americku pomoc u iznosu od nekih 40 miliona USD. Dobra trgovina - bolje da je Srbija dobila novce nego da je trosila na izdrzavanje te bagre u zatvorima plus bilo dobro za PR Srbije ;) . Pametno od Djindjica ;)
Korisnikov avatar
By Sheytan
U dvobroju Vojnoistorijskog glasnika, glasila Vojnoistorijskog instituta u Beogradu nalazi se i tekst pukovnika Velimira Ivetića "Slučaj partizanskih zločina u logoru na Malom Lošinju 1943. godine".

Tekst je vredan pažnje iz više razloga.

Prvi je sam naslov!

Autor članka je, na samom početku, istakao da je samo general Pavle Jakšić u svojim memoarima ("Nad uspomenama" 1-2, Beograd-Ljubljana, 1990), naveo nekoliko činjenica o partizanskim zločinima učinjenim nad pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadžbini tj. vojnicima pod komandom generala Dragoljuba - Draže Mihailovića i članovima njihovih porodica.

U nastavku je pisao o istorijskom kontekstu i ratnim okolnostima.

Potom je detaljno opisao jedan veliki partizanski zločin učinjen krajem septembra 1943. godine.
Na Malom Lošinju nalazilo se oko 500 ratnika Jugoslovenske vojske u otadžbini i oko 200 članova njihovih porodica iz Like, Gorskog kotara i Primorja, kao i pripadnika lokalnog stanovništva odanog Jugoslaviji, kralju i generalu Mihailoviću, među kojima se isticao jedan rimokatolički sveštenik.

Ta jedinica je trebalo da obezbedi prihvat anglo-američkih vojnika čije se iskrcavanje očekivalo danima. Kad je shvaćeno da od iskrcavanja nema ništa, oko 200 pripadnika Jugoslovenske vojske u otadžbini je otišlo čamcima ka Italiji.

Partizanski Glavni štab Hrvatske odlučio je da se ova formacija na Malom Lošinju uništi po svaku cenu. Komanda je došla od partizanskog vrhovnog komandanta Josipa Broza. Naredbu je primio komandant 13. divizije Narodnooslobodilačke vojske Hrvatske.

Napad je počeo 23. septembra 1943. godine. Partizansko vođstvo je zatražilo predaju. Kad su shvatili svoj položaj, vojnici Jugoslovenske vojske u otadžbini su se predali.

Partizani su svoje zarobljenike ubijali na najbrutalnije načine, brutalnije i od ustaša. Tela zaklanih su rasparali i punili kamenjem i potom ih bacali u more. Manji deo zarobljenika su odvezli u Crikvenicu, a potom ka Bribiru, i tamo ih masakrirali. Nijedan nije preživeo.

"Leševi zarobljenika bačeni su u duboku jamu, zatim su bačene aktivirane ručne bombe i jama je zabetonirana. Zarobljeni oficiri, obučeni u dronjke, maltretirani su i ismejavani po ulicama, pa su, posle mučenja, i oni likvidirani".

Partizanskom divizijom je komandovao Veljko Kovačević, otac Biljane Kovačević-Vučo. Narodni heroj, general-pukovnik JNA, rodjeni Crnogorac iz okoline Nikšića, umro 1994. godine u Beogradu.

* Daleko od toga da ovim želim reći da deca treba da odgovaraju za zločine roditelja. Jednostavno, u ratu se dogadjaju zločini. Ubijanje je normalna stvar, a pobednici obično ulepšavaju istoriju... Tako je odvajkada, tako je bilo i sa ratnim zlolčinima u Drugom svetskom ratu. Tako je i sada. No, doći će vreme kada će o nečemu i nekome moći objektivnije da se raspravlja i piše na osnovu dokumenata, bez ideološko-političkih i drugih primesa. Tako će biti i sa Biljanom Kovačević-Vučo. Očito je, za sada što se zna, da joj srpske žrtve nisu bili prioritet... Uprkos svemu, neka počiva u miru!
By Ulix
Ona je smatrala da je najbolji način da se voli sopstvena zemlja, taj da se učini sve da ona bude manje nepravedna, manje surova prema ljudima koji žive u njoj. Jedan od načina da zemlja bude manje brutalna prema svojim građanima, da od njih ne čini svakoga dana predatore koji izlaze iz svojih jazbina i napadaju prvog slabijeg od sebe, jeste da se toj zemlji, toj državi, njenim institucijama, njenim političarima, sudijama i policajcima to objasni u lice.

Svetlana Lukić
http://www.pescanik.net/content/view/4891/177/

I iz ovog teksta, još jedna rečenica koja je zaista bolno istinita:

Srbija će se ugasiti, ne zbog pohlepnih trećerazrednih političara i biznismena nego zbog kukavičluka i osrednjosti njene elite.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
U tekstu o Biljani Kovachevic-Vucho, na sajtu Gayecho pise: "preminula posle teske bolesti".
By Ulix
Originally posted by sing&dunum

U tekstu o Biljani Kovachevic-Vucho, na sajtu Gayecho pise: "preminula posle teske bolesti".
Koliko sam shvatio umrla je zbog infekcije koja je nastala kao komplikacija transplantacije bubrega.
Korisnikov avatar
By Vel boy

drugaciju pesmu si pevao (ne samo ti, dosta njih) kada je nesretno nastradao Lech Kaczynski, istaknuti borac protiv komunisticke diktature, onda su komentari isli i dotle da su pojedini (popeye) napisali "ovo mi je uljepsalo dan". Meni smrt te Vucho nije uljepsalo dan, daleko od toga, jednostavno sam ravnodusan.

znao sam, da cesh neshto ovako replicirati, ali gledaj-
ja se nisam osvrnuo na tvoj prvi post na ovoj temi jer je tvoje pravo (mada za jednog geja poremeceno, ali to je tvoja stvar......) da kazesh kako ne zalish za smrcu pok. Biljane Kovachevic-Vucho "jer mi koji zalimo za njom nismo zalili za kaczynskim". to je tvoja "pamet" na koju imash pravo kolikogod da ti je poremeceno, kako rekoh.
Medjutim, ti si nastavio na tvoj tipichan rasistichki nachin da nazivash generalno Albance shiptarima te Biljanu "pro-shiptarskom" e ne bili kao tipichni hadezeoid zatitrao milinom srpskim nacionalistima-shovinistima generalno antialbanski nastrojenim, dok na hrvatskim sajtovima "pragmatichki" pevash manje-vishe druge pesme. a, Loni ti je naivno bio poshao da objashnjava da Biljana nije bila antisrpski nastrojena. ja samo podsetih Lonija da ti kao hadezeoid uopshte ni ne marish da li je neko/a antisrpski nastrojen/a vec da si tipichni matebobanovac koji uvek uziva kad se druga dva naroda kolju nadajuci da cesh ushicariti neshto za sebe i tebi slichne.
:odbij:
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Zao mi je sto je umrla, nije bila stara, jadna...verovatno se pojela ziva i nije mogla da se pogleda u ogledalo posto se po njenim delima moglo zakljuciti da mrzela svoju zemlju i da je bila koristoljubljiva, dosle joj donacije glave izgleda. :jbg:
Lepo je slavila nezavisnost Kosova, red je da joj se to i vrati, mogli bi ulicu neku nazvati po njoj ili trg, ne znam stvarno, nek Fatmir odluci. :shtap:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Vel boy
znao sam, da cesh neshto ovako replicirati, ali gledaj-
ja se nisam osvrnuo na tvoj prvi post na ovoj temi jer je tvoje pravo (mada za jednog geja poremeceno, ali to je tvoja stvar......) da kazesh kako ne zalish za smrcu pok. Biljane Kovachevic-Vucho "jer mi koji zalimo za njom nismo zalili za kaczynskim". to je tvoja "pamet" na koju imash pravo kolikogod da ti je poremeceno, kako rekoh.
Medjutim, ti si nastavio na tvoj tipichan rasistichki nachin da nazivash generalno Albance shiptarima te Biljanu "pro-shiptarskom" e ne bili kao tipichni hadezeoid zatitrao milinom srpskim nacionalistima-shovinistima generalno antialbanski nastrojenim, dok na hrvatskim sajtovima "pragmatichki" pevash manje-vishe druge pesme. a, Loni ti je naivno bio poshao da objashnjava da Biljana nije bila antisrpski nastrojena. ja samo podsetih Lonija da ti kao hadezeoid uopshte ni ne marish da li je neko/a antisrpski nastrojen/a vec da si tipichni matebobanovac koji uvek uziva kad se druga dva naroda kolju nadajuci da cesh ushicariti neshto za sebe i tebi slichne.
:odbij:
Osim toga, ne znam zašto bih ja trebao žaliti za jednim homofobom? Ima li razloga da žalim za nekim ko se svim silama trudio da zabrani paradu ponosa, ljude homoseksualne orijentacije stavi van zakona? Da ga nije EU stisnula, ko zna šta bi se sve dogodilo? Da takvo nešto zadesi Ahmadinejada isto mi ne bi bilo žao.
Originally posted by Blond Brat

Zao mi je sto je umrla, nije bila stara, jadna...verovatno se pojela ziva i nije mogla da se pogleda u ogledalo posto se po njenim delima moglo zakljuciti da mrzela svoju zemlju i da je bila koristoljubljiva, dosle joj donacije glave izgleda. :jbg:
Lepo je slavila nezavisnost Kosova, red je da joj se to i vrati, mogli bi ulicu neku nazvati po njoj ili trg, ne znam stvarno, nek Fatmir odluci. :shtap:
Iskreno mi te je žao. Ali iskreno. Nisi ti kriva.
Korisnikov avatar
By *STATUS*

Подржавам :)

Али Фатмир можда ни не зна ко је била она :)
Толики је ред код њега да морају да се изређају којекакве Кандићке и остала багра, да јадна жена можда није ни дошла на ред да га упозна...

Али добиће макар неку споредну улицу у Ђаковици...

:hvala:
By mythe
Stripi says "Osim toga, ne znam zašto bih ja trebao žaliti za jednim homofobom? Ima li razloga da žalim za nekim ko se svim silama trudio da zabrani paradu ponosa, ljude homoseksualne orijentacije stavi van zakona? Da ga nije EU stisnula, ko zna šta bi se sve dogodilo? Da takvo nešto zadesi Ahmadinejada isto mi ne bi bilo žao."

pa dobro, ne bi ni meni Ahmadinejada bilo zao, daleko od toga :D Naravno, nije on jedini kojeg mi " ne bi bilo zao", lista je dugacka, svakako. Ali opet, napisati nakon pogibije Kaczynskog (i jos 87 ljudi uz njega) doslovce "ovo mi je uljepsalo dan" (napisao forumer Popeye) je uzasno, ali nista iznenadjujuce od njega kada je ista spodoba znala na gay.hr napisati za jednu devojku oboljelu od raka doslovce "jer jos nije krepala" :(

P.S.
ta devojcica je ona nesretnica oboljela od raka (celave glave) kojoj je Mamic kupio stan, pa je onda spodoba Popeye napisao takav neljudski i idiotski komentar.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pa dobro, to je njegov stil. No ne vidim kako bi mi podjedanko moglo biti žao čovjeka koji je homofob, ksenofob i šta li ne sve već fof i Biljane Vučo, žene koja se zauzimala u borbi za ljudska prava. Prvog mi opće nije žao, niti malo, dok mi je potnje uistinu žao. Sa pogibijom Kascyznskog normalni ljudi nisu izgubili ništa, dok su smrću Biljane Vućčo, ljudi za koje se ona borila izgubili dosta toga.
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Osecana su obostrana Stripi, i meni je zao tebe.
By mythe
Originally posted by Stripi

Pa dobro, to je njegov stil. No ne vidim kako bi mi podjedanko moglo biti žao čovjeka koji je homofob, ksenofob i šta li ne sve već...
znaci, to je centralna tacka oko koje se okrece zemljina kugla? Nista nije vazno, osim toga jel neko homofob ili homofiel? Samo neka je homofiel, pa moze biti i lopov i prevarant etc..., nije vazno. Jel tako?

Uzgred, Kaczynski je imao muda reci komunistima NJET kada su bili na vrhuncu moci, kad su takvi kao ta Vuco bili predane sluge komunistickog rezima, a kada je dosao kraj komunistickom sistemu, onda su naprasno postali "gradjani" , "mondijalisti" i sl....isto i Stambolic, Zivorad Kovacevic, Pesicka i kompanija.
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Ulix

Ona je smatrala da je najbolji način da se voli sopstvena zemlja, taj da se učini sve da ona bude manje nepravedna, manje surova prema ljudima koji žive u njoj. Jedan od načina da zemlja bude manje brutalna prema svojim građanima, da od njih ne čini svakoga dana predatore koji izlaze iz svojih jazbina i napadaju prvog slabijeg od sebe, jeste da se toj zemlji, toj državi, njenim institucijama, njenim političarima, sudijama i policajcima to objasni u lice.

Svetlana Lukić
http://www.pescanik.net/content/view/4891/177/

I iz ovog teksta, još jedna rečenica koja je zaista bolno istinita:

Srbija će se ugasiti, ne zbog pohlepnih trećerazrednih političara i biznismena nego zbog kukavičluka i osrednjosti njene elite.

:hail2:
Korisnikov avatar
By Stripi

Osecana su obostrana Stripi, i meni je zao tebe.
U svakom slučaju mi je iznimno drago da nismo na istom intervalu. Da jesmo, bio bih vrlo zabrinut.
znaci, to je centralna tacka oko koje se okrece zemljina kugla? Nista nije vazno, osim toga jel neko homofob ili homofiel? Samo neka je homofiel, pa moze biti i lopov i prevarant etc..., nije vazno. Jel tako?

Uzgred, Kaczynski je imao muda reci komunistima NJET kada su bili na vrhuncu moci, kad su takvi kao ta Vuco bili predane sluge komunistickog rezima, a kada je dosao kraj komunistickom sistemu, onda su naprasno postali "gradjani" , "mondijalisti" i sl....isto i Stambolic, Zivorad Kovacevic, Pesicka i kompanija.
a da li je to centralna točka, to što je rekao ne komunistima? Onda bi mu sve ostalo trebalo biti dozvoljeno, treba mu biti dzvoljeno porganjanje po seksualnoj i nekoj drugoj osnovi, treba mu biti dzovoljeno da na čudne načine vlada zemljom u još čudnijoj kombinaciji brat - brat=predsjednik - premijer. Inače, iz naših primjera se pokazalo da su svi ti, koji su rekli nekakvo ne komunističkom sustavu kasnije pokazali da rade isto kao da iz njega nisu ni izašli. I nisu, napravili su demokraciju u kojoj je jedna stranka i dalje osnova društva i naroda, gdje je samo jedan partija ona prava i gdje samo simpatizeri te partije vole i poštuju zemlju. A to zvuči tako poznato, zar ne?
I koga je to prevarila Biljana Vučo? Da nećemo opet vadit priče o tome kako je strani plaćenik, kako je krala pare od donacija i slično?
By mythe
nisam konkretno mislio na tu Vuco kada sam govorio o prevarantima i lopovima, mislio sam na onoga lika koji je predsednik LDPa, koji samo za najam vile placa 2000 Eura plus ostali troskovi a nema logicno objasnjenje odakle mu novci. Jeste bio jedno vreme na visokim drzavnim funkcijama, ali svi znamo da drzavve place i nisu nesto preterano , da bi skoro 7 godina nakon odlaska sa funkcija mogao drzati taj standard. I kada govorim o takvim likovima, mnogo vise me zanimaju oni koji su krali od budzeta nego oni koji primaju stranu pomoc. U krajnjem slucaju ovi drugi uzmu od nekih stranaca, a oni prvi od vlasititih poreskih obveznika.
Korisnikov avatar
By Vel boy

pa dobro, ne bi ni meni Ahmadinejada bilo zao, daleko od toga :D Naravno, nije on jedini kojeg mi " ne bi bilo zao", lista je dugacka, svakako. Ali opet, napisati nakon pogibije Kaczynskog...........
chik da pogodim zashto ti ahmadinedjada ne bi bilo zao, a kaczynskog jeste? :giggle:
musloman :giggle: pa je samim tim nize vrednosti. :trep:
elem, svakako da je ahmadinedjad (bio on muslo ili ne) gori od kaczynskog, ali kaczynski je pretendovao da bude rimokatolichka verzija ahmadinedjada, onoliko koliko bi mu EU dozvoljavala. to je josh podmuklije.

dalje, to u vezi lidera LDP-a, pa otvori josh jednu od hiljade pardon tisuce tema o Jovanovicevoj imovini. ne brini, necesh biti (opet) usamljen.......
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!