Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Kad se samo setim svih onih emisija "Avalski toranj" i silnih SMSova, od čijih je para finansiran ovaj toranj ... pa sve kampanje, novčani prilozi i pomoći ... Mislim da je na ovome neko dobro zaradio, a vreme će pokazati ko.

Izgradnja avalskog tornja možda nije bila neophodna u ovom trenutku, ali nije pogrešan potez.

Kad se samo setim jesenas kako je pucao plafon nad nama u Institutu za majku i dete, pitam se da li je ovo baš neophodno ...
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Originally posted by Mars
Originally posted by Sheytan

"Avalski toranj je najviši objekat na Balkanu. Kada je prošle godine završen, bio je drugi po visini objekat u svetu. Na to smo ponosni. Građen je domaćim snagama, od domaćeg materijala", rekao je Dulić.
Da li je ovaj čovek normalan?

Čak i ako je mislio na objekte te vrste, tornjeve - daleko je od najviših.

:iskolacen:

:doh:

:smeh: :smeh: :smeh:

Ocigledno da nije... Tako tipicno za nase novinare. :roll:

Pre nekoliko godina je u Blicu bio clanak o Beogradjanki, za koju je pisalo - najvisa zgrada na Balkanu... :doh: Sta dalje komentarisati, kad vec skoro 30 godina nije najvisa ni u Beogradu. :lol:

I drugo, Toranj nije ni najvisa gradjevina na Balkanu. U Sloveniji, kao i u BiH ili Hrvatskoj (ne secam se vise gde tacno) ima po 2 dimnjaka, visoka oko 300 metara.

Dakle, Toranj jeste najvisa gradjevina svoje vrste (kao telekomunikacioni toranj), ali ne i kao gradjevina uopste... :)

Uni je upravu, sa nadmorskom visinom je najvisi posle Burj Dubaija... :yay: :smeh:

Inace, ogorcen sam "malim" izmenama u projektu. :cupakosu:

Opet, tipicno za Srbiju. Kao sto malaju fasade zgrada pod zastitom drzave, nestrucno i u neadekvatne boje (u odnosu na trazenu puc-tehniku), tako je i autor ovog projekta (pretpostavljam da greska nije do gradjevinara:lol: ) izmenio boju panela u odnosu na originalni projekat, kao i oblik nosacha antenskog stuba. :tuc:

Po meni, ovi "detalji" narusavaju opsti utisak o "starom" tornju, ruze originalnu ideju. Ako su vec hteli nesto "drugacije", "savrmenije" mogli su onda ceo toranj da urade po novom modernijem projektu (za sta bih, licno, bio protiv:))... :nope:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Sad sam tek udostojio autora-novinara teksta u uvodnom postu citanja njegovog clanka. :giggle:

Kaze, "izvodjena je (izgradnja) bez odstupanja od (originalnog) projekta arhitekata..." :tuc:

Pa, kako mogu da vrte tu pricu "bez odstupanja", "identican k'o stari"... Zar misle da smo svi tjoravi i neupuceni u tematiku!?! :obesen:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Napomena:
Autor je želeo da ostane anoniman usled previše ispisanih gluposti.
Korisnikov avatar
By ns.happy
postoji li neki snimak sa ceremonije slavljenja ove erekcije?
Korisnikov avatar
By blabla54380
tijanic: "srbija je danas dobila kapu, hajde zajedno da izgradimo krov"

:smeh: kako se taj covek drogira oozhas.
By Simor
A sada se naziv teme promenio iz "Avalski toranj, uprkos svima!" u "Avalski toranj, svetionik budućnosti!"?

:smeh: :smeh: :smeh:

Pa, ovo je groteskno.

:veverica:
Korisnikov avatar
By Stripi
Možda bi trebalo mrđat ta dva naslova pa da bude
"Avalski toranj usprkos svetioniku budućnosti"?
Korisnikov avatar
By Mars
Majko mila. Gle stvarno.
Korisnikov avatar
By deran
ja ne znam samo da li ću imati ikakvu sliku na prvom,posšto cela kikinda muku muči sa tim..

kad sam slao mejl RTS-u da ne plaćam pretplatu jer se slika ne vidi,a kad je vedro,'ladno gledam HRT (imam običnu antenu),a ne mogu RTS... :lood: ,dobio sam odgovor od izvesnog g-dina vukmirovića,dipl.nečeg tehničkog,bombardovanje,bla truć i ostalo,da bi posmo zaključio rečenicom"ionako 70% vaše pretplate ide RTV-u...

m'sm...:napitak:
Korisnikov avatar
By erkondisn
Originally posted by deran

ja ne znam samo da li ću imati ikakvu sliku na prvom,posšto cela kikinda muku muči sa tim..
predajnici ce na avali se pustaju u pogon tek negdje nakon 1.5... :)

za gospodu u backoj bit ce zanimljivo i pustanje obnovljenih predajnika na crvenom cotu koje bi trebalo uslijediti ovih dana :)
By XanaX
OK. Nisam znao za sve ovo. Uspjeh. A tronožac je srpski izum?

Zašto ste svi tako blago cinični i mene tjerate!

Dakle,
Originally posted by polarlicht4.1

"I Bog reče Adamu i Evi..."

:sveca:
"I Jahve videše grad i kulu, delo sinova čovečjih, i reče: "Odista jednim narodom sa jednim jezikom postaše! Ajde da siđemo i jezik im izmešamo, da jedan drugome govor ne razume!"...
By XanaX
Ja sam ukapirao i da je jednom od ministara kroz postove promjenjen naziv minstarstva...Razarajuće dejstvo Elohima.

Iako, ima tu neke logike. Jugoslavenska ratna avijacija nešto je malo isprobavala srušiti "Naš toranj - Sljemenski, Hrvatski, Zagrebački", ali nisu bili pretjerano efikasni. Valjda zato što Zagorci, Prigorci, Purgeri i ostali već stoljećima žive odvojeno, suočeni s nepremostivim jezičnim barijerama.

Bljuje mi se od kajkavskih popevki, oprosti mi druže Tito. Još kad dodaš kejkavce kod kojih svako selo uz Savu ima različite nazive za elementarne stvari poput magle, poledice i sl... Uf.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by XanaX

Ja sam ukapirao i da je jednom od ministara kroz postove promjenjen naziv minstarstva...Razarajuće dejstvo Elohima.

Iako, ima tu neke logike. Jugoslavenska ratna avijacija nešto je malo isprobavala srušiti "Naš toranj - Sljemenski, Hrvatski, Zagrebački", ali nisu bili pretjerano efikasni. Valjda zato što Zagorci, Prigorci, Purgeri i ostali već stoljećima žive odvojeno, suočeni s nepremostivim jezičnim barijerama.

Bljuje mi se od kajkavskih popevki, oprosti mi druže Tito. Još kad dodaš kejkavce kod kojih svako selo uz Savu ima različite nazive za elementarne stvari poput magle, poledice i sl... Uf.
of,ali vrlo važan (meni:D )

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kYuuixdv ... re=related[/youtube]

ne,ne i ne-popevke i međimurje ne diraj-to je narodna baština,jedino veselje i radost koji je narod mogao sebi da priušti...

što ti ne razumeš i što ti se ne sviđa nije važno-to treba poštovati...

ja ih skupljam,muku učim sa tekstovima,nekoliko puta je lado pripomogao,sad me već sramota da ih stalno mrcvarim...

žao mi je što nema na tjubu ivanjski ples,baš iz kajkavskih krajeva...

dakle,samo veselo...:kolo:
Korisnikov avatar
By Stripi
meni je bez premca Letovanić

''

ili remix verzija

''
Korisnikov avatar
By deran
oke,svak svoj gušt-ali ladarke su naj...:srbin:
By XanaX
off off-a @deran

"Lado" (kako li je samo prošlo purgatorij devedesetih to "pogansko" ime) čine profići. Ne znam / ne da mi se ići gledati / od kada je taj snimak, ali generacije koje su plesale npr. osamdesetih drilane su na sve, tako da baciš ambrelu; cure u svilene "pidžamice", nahere kapice na glavi, dečki zamjene boju škrlaka i opa, nešto albansko, uz zurle... itd.

Jedino, ovakve koreografije i sve čisto, uštirkano i k'o na slici - nema toga, niti je bilo u Prigorju ili Zagorju. Tamo kao prvo, nema ovako velikih ravnih terena, kao ove pozornice. Ono treskanje (napaljujuće pomalo) prvi put vidim, a to je možda ostalo dok se plesalo po bregov...

Mene ubija u pojam to Zagorje, kao neka promised land, pa te vode na hižicu i sl. A do hižice poljski puteljak, s tucet jaruga. I taj izgovor... Ti vokali, koliko samo imaju prijeglasa i dvoglasa. U Stubičkim Toplicama - nakon op-a, stalno su slušali neki lokalni radio s reklamom za kupovinu creva za kobasice uz onjkanje svinjsko i glas zagorski, kao u Ž. frami, više ne znaš glasa li se svinja ili čovjek.

Tamo je bio neki tip, krim-policija, i pričao kako je sasvim uobičajeno da im u stanicu, po zimi, dođu ljudi i ono "mamek 7 tatek se ni vrnuli, pak..." i onda cajoši lopatama iskopaju po par smrznutih staraca po zagorskim gruntovima.

Međimurje je posebni slučaj, oni zvuče neobično jer se po slovenski/hrvatski, javno počelo govoriti tek od '45.

Letovanić (Letovanič) je valjda južna granica kajkavskog govora, a dalje je ... neću ga imenovati, kako ga zovu, štokavski govor. Kupa je još zanimljiva, ali gornja Posavina... Jedna mrtva rijeka, parna sela (lieve / desne) s par skela. Sve izgleda, onako černobilski.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!