Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By dukkehjem
Univerzalna istorija bescasca, Borhes :loooove:
By LeDeNa_
Dnevnici – Izabela Eberhart

Putovati ne znači razmišljati, već videti stvari uzastopno, sa životom shvaćenim u razmerama prostora. Jednoličnost pejzaža koji se sporo odmotava umiruje
naše brige, puni nas lakoćom i mirom, koje grozničavi putnik nikada ne može spoznati na svojim izletima u punoj brzini. Uz nepožurivani korak konja ošamućenih od vreline, i najmanji događaji putovanja zadržavaju svoju iznenađujuću lepotu. Ovo nisu uznemiravajuća iskušenja, već pre smirena i snažna stanja gde um caruje, koja su nekada pripadala svim ljudskim rasama, i još uvek su očuvana u krvi nomada.

Slika
By Hans
Stendala. Pripovetke.
Korisnikov avatar
By ogili
Irvin Jalom "Kad je Niče plakao"
Korisnikov avatar
By djo
boris groys 'učiniti stvari vidljivima - strategije suvremene umjetnosti'
By dukkehjem
Originally posted by ogili

Cuo sam da je ekstra knjiga... nisam citao, al sam procitao LEcenje Sopenhauerom od istog autora :)
obavezno javi impresije za Nicea
By Ulix
Originally posted by dukkehjem

Cuo sam da je ekstra knjiga... nisam citao, al sam procitao LEcenje Sopenhauerom od istog autora :)
Kad smo kod toga, kakvo je Lečenje Šopenhauerom? Mislim da sam video tu knjigu u Platou, delovala mi je zanimljivo za razbibrigu.
By dukkehjem
Originally posted by Ulix

Kad smo kod toga, kakvo je Lečenje Šopenhauerom? Mislim da sam video tu knjigu u Platou, delovala mi je zanimljivo za razbibrigu.
E, bas to. Zanimljiva za razbibrigu.
Stilski nije nista posebno, bestseler ko bestseler, ali je ovako skroz ok.
Ja nisam nesto preterano odusevljen, ali sam zadovoljan. Sa druge strane gospodja majka je odusevljena... ali ona je, na primer, odusevljena i knjigama Haleda Hoseinija Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca, dok su po meni i one (mnogo dobar izraz da opise situaciju) "zanimljive za razbibrigu"... Ako si navikao na Knjige (a cini mi se da jesi) bice ti ok, mada mislim da neces biti bas fasciniran nesto preterano. :)
By Ulix
on: Hrvatski bog Mars, M. Krleža :love:

Ja nisam nesto preterano odusevljen, ali sam zadovoljan. Sa druge strane gospodja majka je odusevljena... ali ona je, na primer, odusevljena i knjigama Haleda Hoseinija Lovac na zmajeve i Hiljadu cudesnih sunaca, dok su po meni i one (mnogo dobar izraz da opise situaciju) "zanimljive za razbibrigu"... Ako si navikao na Knjige (a cini mi se da jesi) bice ti ok, mada mislim da neces biti bas fasciniran nesto preterano. :)
Slažemo se i za Hoseinija. :sesir:

Trenutno ne tražim da budem fasciniran, samo da imam nešto da čitam u autobusu. :saint2:
By dukkehjem

on: Hrvatski bog Mars, M. Krleža :love:

Slažemo se i za Hoseinija. :sesir:

Trenutno ne tražim da budem fasciniran, samo da imam nešto da čitam u autobusu. :saint2:
ma sve se mi slazemo hehehe
:veverica:

U planu mi je Krleza (taman i da izrazim zaljenje sto vise nije u lektiri :( ), nisam ga citao jos, ali sam siguran da je odlican, cim ga je Kis svrstao medju svoje "ucitelje", he, he, ispade da se i oko toga slazemo.

OT: I dalje Zapisi iz mrtvog doma, nesto sam ovih dana slabije citao nego inace
Korisnikov avatar
By ogili

Kad smo kod toga, kakvo je Lečenje Šopenhauerom? Mislim da sam video
tu knjigu u Platou, delovala mi je zanimljivo za razbibrigu.

Prochitao Jaloma, skoro pa u jednom dahu, koliko mi je vreme to dozvolilo - odlicno je, dopalo mi se, jako zanimljivih razmisljanja ima - preporuchujem ! :)
Korisnikov avatar
By ogili
Originally posted by djo

boris groys 'učiniti stvari vidljivima - strategije suvremene umjetnosti'
Hey djo, kakva je knjiga ? Znam da mi je neko pominjao, tj nesto se na nju pozivao, ali je nisam imao u rukama...
Korisnikov avatar
By djo
vrlo jezgroviti kratki eseji, ja sam sad čitao one koji se odnose na istočnoevropsku umetnost i postsocijalistički kontekst. ima lucidne opservacije o komunizmu, moderni i komunizmu kao moderni, privatizaciji itd...
By Ulix
Indignation, Philip Roth

Konačno, stiglo je i to na red. :yay: :love:
Korisnikov avatar
By dharmox
Zanimljivo, i ja sam se dohvatio Philipa Rotha. The Human Stain.
By Ulix
Originally posted by dharmox

Zanimljivo, i ja sam se dohvatio Philipa Rotha. The Human Stain.
Rot mi je jedan od omiljenih pisaca. :love:

Ljudska mrlja je odlična knjiga, ali ja više volim Američku pastoralu iz te njegove serije velikih romana iz devedesetih. Ako nisi pročitao, toplo preporučujem.
Korisnikov avatar
By dharmox
Hvala.
Nisam uopšte znao za taj naslov.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Procitao "Dear John" presao na "Deaf like me" od Thomas Spradley-a (odlicna knjiga o gluvoj devojcici i njenim roditeljima, naucio gomilu stvari o "Deaf community-u" koje nisam imao pojma...) i sada se bacam na komicarku Chelsea Handler i "Are you there Vodka, its me Chelsea!"
By dukkehjem
The Pilates Body, Brooke Siler (citam na srpskom, Esotheria izdala, ali navodim naziv originala jer mi Pilates telo nekako zvuci bleskasto)
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ja jos uvek vucem Orlanda. kad sam lenja, kreten.
Korisnikov avatar
By idomeneo
Originally posted by Hans_87

Stendala. Pripovetke.

Vrlo zanimljivo. :) Nisam znao za njegove pripovetke, pretpostavljam da su zanimljive, jer volim njegove romane..

Xavier de Maistre, Putovanje po mojoj sobi. Noćni pohod po mojoj sobi. 1790.

Markiz de Kistin, Rusija 1839. (Pisma sa putovanja po Rusiji. Autor je, inače, bio u neku ruku skandal majstor. Između ostalog, sablažnjavao je svoje savremenike time što je otvoreno živeo sa svojim ljubavnikom i izgleda da se nije stideo svoje orijentacije, mada je imao i ženu koju je "veoma voleo"... Ipak, izgleda da o tome nema ni reči u ovoj knjizi)
Korisnikov avatar
By Tungi
Temu sta trenutno citate:cita:
By Ulix
The Humbling, Philip Roth

Ako je Roth i napisao nešto što bi se moglo opisati kao loš roman, na pola puta kroz ovu knjigu, rekao bih da je to upravo The Humbling. Baš sam razočaran, naročito nakon odlične novele Indignation koju sam završio pre neki dan.
By Ulix
Zvezde su lepe, ali nemam kad da ih gledam (Antologija srpske urbane poezije), priredila Radmila Lazić :love:
By Rewind
"Kemp" Filipa Kora.

Pitko štivo koje unekoliko profitira od pakosti svog autora. Više "leksikon" koji se otvara s vremena na vreme nego pregnantna knjiga koja se čita bez predaha.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!