Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By smaug
Ako ima jos nekoga ovde kome su vulkani i ostala prirodna cuda razna fascinantna - izvol'te se istaci. I reci i slikom.

Ova vest mi je ulepsala dan. Znam da zvuci morbidno i iskreno se izvinjavam onima koji su morali da budu evakuisani i onima koji ni danas ni sutra nece mrdnuti sa raznih aerodroma ali ovo se ne desava cesto. U ovom konkretnom slucaju - desava se vrlo retko i jako je vazno i znacajno za Evropu.
I od neopisive je koristi geolozima, arheolozima ... - tephra (vulkanski pepeo and more) je jako korisna stvarcica za, kako bi nesrecno u Srbiji rekli, 'datovanje' tj odredjivanje starosti geoloskih slojeva.
I ne samo to - izgleda vau!!

http://news.yahoo.com/s/ap/20100414/ap_ ... nd_volcano
Korisnikov avatar
By Mars
Samo na filmu.

I u nekom naučnom programu...o bračnom paru koji je tako leteo po svetu gde god je erupcija...a jednom od tih prilika su i poginuli. Francuzi mislim da su bili. Sećam se da su pričali koliko je bitno da odelo bude azbestno ali ne i obuća, kako bi se tako preko nogu osetilo koliko je toplo dole i gde je opasnost da propadneš. Malo primitivna metoda, za mene laika...a eto ni to ih nije spasilo....

Ja bio na vulkanskom ostrvu gde je pesak na plaži crn. Nije mi se dopalo, osećao sam se kao da se valjam u ugljenoj prašini, kad ono nekad babama stigne ugalj i on se unese pa ono što ostane na ulici i što dobri domaćini operu...Crn pesak, skroz.

Više mi se svidja onaj beo kao brašno...

A ostala čudesa...pa gejziri, a? Nisam video ni to...
Korisnikov avatar
By blueberry
Da, veoma mi je fascinantno! Za gledanje, naravno :)
A i voleo bih da umrem na takav nacin (tsunami mi je #1) :cekam: :cekam:
Korisnikov avatar
By Mars
Aj daj celu listu, nekih Top 10...
Korisnikov avatar
By blueberry
1. Tsunami
2. Komete
3. Vulkani
4. Zemljotresi
5. Veliki vetrovi
6. Asteroidi
7. Tsunami
8. Tsunami
9. Tsunami
10. Tsunami

Slika

Zamisli, ides ovom ulicom sa ortakom u shopping i naleti talas i pogledate se i kao "E, jebi ga, doslo nam vreme. C ya" i raspali vas talas po bulji :giljotina:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Mars

A ostala čudesa...pa gejziri, a? Nisam video ni to...
Gejziri - pa i to je Island :)

Aj probacu i ja da nabudzim neki top ten listu.
Ali mene vulkani, geziri, zemljotresi zanimaju vise sa 'kako se i zasto desava i kakve posledice i promene ostavljaju' tacke gledista a manje sa 'uuu vidi koliki kanjon... skljoc skljoc' zanimacije.

Zanima me kada ce ovaj oblak da se spusti na zemlju i da li ca moci da se vidi ( kao neka fina prasina)?
Da li se erupcije jos uvek dogadjaju ili prestaju? Da li se erupcije pomeraju ka tlu ili ostaju pod ledom? Zasto je eksplozija kad magma dotakne vodu toliko jaka?
I tako to...

I vidi ovo:

http://www.nasa.gov/topics/earth/featur ... rigin.html
Korisnikov avatar
By Mars
Pa dobro, nije samo Island :)

Yellowstone National Park

A link ti je zanimljiv. Pa nešto tako se i desilo, u stvari. "I bi svetlost"(električno pražnjenje)...i onda u onoj pra-kaši postao život.

Ima i onih anaerobnih bakterija, tamo dole...all one mora da poumiru od šoka kad izadju na površinu.

Od pomenutih čudesa znam samo da zemljotrese mnogo ne volim.

Tebe pošto sve to zanima, vrati se Žil Vernu i "Putu u središte Zemlje"

:)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by blueberry

2. Komete

6. Asteroidi
Meteoriti?

Inače mi nije na listi primamljivih smrti, to o čemu pričaš....da me vodena masa snagom mokrog betona zalepi za tamo neku zgradu pa da me skidaju špaknom...imam druge favorite.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by smaug

Ova vest mi je ulepsala dan.
meni ga je potpuno upropastila. :flaming:

Znam da zvuci morbidno i iskreno se izvinjavam onima koji su morali da budu evakuisani i onima koji ni danas ni sutra nece mrdnuti sa raznih aerodroma ali ovo se ne desava cesto.
i od svih mogućih dana, moralo je da zakači baš ovaj.
:flaming: :flaming: :flaming: :flaming:
Korisnikov avatar
By smaug
@ Lepa Krepa - E izvini. Sad cu da vidim dal ovi sto veruju u Boga mogu ikako da ga namole da zamoli Prirodu da prestane da zajebava.
A ti si od svih mogucih dana nasla da letis bas taj dan kad se Vulkanu povraca...Misim srtvaaarno.

@Mars
Ma znam za jelouston. Ima gejzira jos suna negde. Nego sam mislila u vezi sa ovim islandskim vulkanom. Si bio u Jeloustonu? kako izgleda. Ja bih jaaako volela da idem da vidim TO.
A 'Put u srediste Zemlje' (evo oper Island!) je sajns fiksn, a ovo st mene zanima je zapravo :)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

@ Lepa Krepa - E izvini. Sad cu da vidim dal ovi sto veruju u Boga mogu ikako da ga namole da zamoli Prirodu da prestane da zajebava.
A ti si od svih mogucih dana nasla da letis bas taj dan kad se Vulkanu povraca...Misim srtvaaarno.
:shamar:

ne letim ja, no voljeno mi biće.
u stvari, ne leti ni on, je l'. no je zarobljen između prašinskog oblaka s jedne i jebenog viznog režima s druge strane.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Lepa Krepa

ne letim ja, no voljeno mi biće.
Još nam kaži da si u tajnoj šemi sa Obamom...Evo i on se nešto nećka dal da pođe.

@Smaug, nisam bio u Jeloustonu. Jesam u Josimitiju (tamo Jogi Ber gde živi) :D Mlloooogooo lepo.

Najveća atrakcija isto voda, samo ne ta što ide na GORE nego na DOLE, vodopadi. Mnogo ih ima, svuda prska voda, svetlost se pralama, šareno, šareno...a najveći plezir* da se popneš negde pa da ih sa vrha gledaš.

* osim, možda, da se jebeš dole pod tim dugicama, ko voli...

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

GAY POWER!!! :zastava:

:lol:
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja sam kao mali mnogo voleo vulkane. stvarno su mi bili nesto wow. sada vec ne, ali i dalje volim da gledam filmove sa prirodnim nepogodama. tematika tornada mi je najomiljenija.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja ne volim ni jednu od tih neppredvidjenih okolnosti. moja vizija smrti je da me zvekne srce dok spavam, ili dok pecam. a i to da bude nekako izvedeno da mi adrenalin ne skoci ich.
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja sam vest da je proradio vulkan na Isladu koji je doveo da ukidanja letova u Irskoj spojio u jednu, pa sam 5 minuta mozgao odakle aktivni vulkanu u Irskoj...
Korisnikov avatar
By bas bleu
^prva vest na b92 je bila nesto u stilu island u naslovu a irska u tekstu, tako da no wonder...
Korisnikov avatar
By Marvin
Ma jok, na CNNu sam čuo... a ja to tako sve.

Čujem 2,3 vesti pa isfrikombinujem.
Ili učim par stvari pa sve lepo izmešam. I onda mi treba 3 puta više vremena da raspetljam nego da sam lepo i staloženo naučio.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Obozavam da posmatram (kraj malog ekrana) cuda (ne)vidjena... :)

Bilo u filmskom oblicju, bilo kroz dokumentarne emisije. Ove potonje mogu da gledam ceo dan sa istim stepenom interesovanja... :shmi:

Pre svega, vulkane i tornada... :tornado:

S tim u vezi, domacinu teme preporucujem film "Twister", ukoliko nije gledao. :)

Odlican je, po meni najuspeliji film o prirodnim katastrofama. Za razliku od "Danteovog vrha" i "Vulkana" koji su Holivudska zabava za siroku narodnu masu, koju ova tematika niti interesuje, niti je njen poznavalac... Isto tako i "Deep Impact" (ne znam kako je kod nas preveden), kao i "Armagedon", manjka kvalitetom...

Ali "Twister" popravlja prosek... :lol:

:)
Korisnikov avatar
By smaug
Whats the difference between the Iceland Volcano and Cherly Cole? The Volcano is still blowing Ash!

Morala sam...
Korisnikov avatar
By Tungi
Beograd -- Postoji mogućnost da vulkanska prašina sa Islanda u večernjim satima stigne i do Srbije.Otkazana trećina letova iz Beograda.

Na osnovu prognoze kretanja vulkanskog pepela, koji izdaje Centar za praćenje vulkanskih aktivnosti iz Londona, postoji mogućnost da oblak vulkanske prašine, sa severa, iz pravca Mađarske, u kasnim večernjim satima, uđe u prostor nadležnosti Komitet za bezbednost Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, saopštila je ta institucija.

B92
Korisnikov avatar
By smaug
^ Ako je lepo vreme u BG gledajte zalazak Sunca (ako vec nije zaslo?). Trebalo bi da, zbog prisustva pepela u vazduhu, bude mnogo crveniji nego obicno. :)

@Mars
Juuu sto su ti lepe one duge...Jaaao.
Korisnikov avatar
By Tungi
Jos se malo nazire...Od okolnih zgrada ne mogu da vidim.
Korisnikov avatar
By blabla_guy
meni su vulkani fascinantni....imao sam priliku da se popnem do kratera Vezuva - skroz nesvakidasnji prizor i dozivljaj.....

a ovaj islandski bi mogao da se smiri....da bih ja mogao da odletim u yosemite :) ))))
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Morgan Le Faye

http://metoffice.com/aviation/vaac/data ... 463398.png

Ako taj prah počne da pada kod nas....jadni mi koji imamo osetljiva pluća. Inače ta prašina se u plućima pretvara u gips.
To ako, daleko bilo, imas vodu u plucima. Ako vodu imas u kolenu...ja ne znam kako ces uz stepenice...

Medjutim, cak i ako se desi da se prasina u telu pretvori u gips predlazem da svi lepo gurnemo po modlu u guzu pa da kakimo lepe gipsane figurine te da iste prodajemo vulkanskim pepelom nezehvacenim delovima planete!
Aj kazite jel bizmis il nije!
Korisnikov avatar
By Marvin
Meni je najveći hit u celoj priči što na Isladu uopšte nisu imali problema u aviosaobraćaju :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Morgan Le Faye

http://metoffice.com/aviation/vaac/data ... 463398.png

Ako taj prah počne da pada kod nas....jadni mi koji imamo osetljiva pluća. Inače ta prašina se u plućima pretvara u gips.
To ako, daleko bilo, imas vodu u plucima. Ako vodu imas u kolenu...ja ne znam kako ces uz stepenice...

Medjutim, cak i ako se desi da se prasina u telu pretvori u gips predlazem da svi lepo gurnemo po modlu u guzu pa da kakimo lepe gipsane figurine te da iste prodajemo vulkanskim pepelom nezehvacenim delovima planete!
Aj kazite jel bizmis il nije!
:wundy: :wundy: :wundy:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!