Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By *deni*
A jebo te, šta je sa ovim što je zaklao psa na očigled gazde ?!
To je novi događaj.
:shok:
Prišao psu da ga kao pomazi i zaklao ga.
Korisnikov avatar
By Mage
Stoka se osilila eto šta ti je... Kada shvataju da su jači od države nije im greda da čine monstruozne zločine.
Korisnikov avatar
By mrgud
dok se ne uvedu uzasno strogi zakoni i dok ljudi ovde ne shvate da su i zivotinje ziva bica koja osecaju, placu i boli ih isto kao i coveka, nista se nece promeniti na zalost.
ne znam jesam li to vec rekla, ali prosle jeseni je u mojoj ulici neki manijak potrovao kreozanom preko 30 kucnih pasa za manje od mesec dana, i nikom nista. policija preko volje izlazila na uvidjaj, i nisu prstom mrdnuli. a ludak je i dalje tu negde medju nama.
ja pitam - dobro, a ako ga ja uhvatim , pa mi klikne, pa mu polomim oba kolena i laktove, sta ce biti?
''gonicemo tebe'', odgovara mi pandur.
toliko.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mage

Šta mislite... Jel ima ikakve šanse da se nađu ti monstrumi i privedu?
Ne verujem.

Da je kuče od Velje Ilića ili Borisa Tadića pa i da se nadamo, ali ovako...
By XanaX
Sad bih se raspisao na ovo, tj. na taj stav "ubio bih ga, satro, otkinuo noge i sl." za onoga koji je osakatio i mučio životinju.

Neću previše, i naravno da mi je užasno sve to, i sam imam cucka; ali te prašnjave police po kojima su ljudi posložili životinje nikako da se malo izokrenu ili, barem, spale.

Eto, prošao je kršćanima Uskrs. Prepostavljam da je i među vama bilo onih koji su možda otišli u supermarket i kupili jaja, ili ih barem tako nabavljate?

Eh, pa priča o jajima, tim iz supermarketa, kreće s osplođenim jajima u inkubatorima, zatim jaj prolaze kroz nekakav stroj koji im (svima odreda) lomi ljusku, i pilići migolje van, odmah ih baca novi stroj u pokretnu traku gdje ih radnici na brzinu zakrenu i odrede spol - ženke nastavljaju, a muške se, doslovce žive baca u jednu fleysh-mašinu di ih drobi u hranu za ...

Uglavnom, kada kokice i prođu sve ovo, onda se mogu nadati da će im EU ili neka institucija dati pravo na valjda dod. 10 cm2 površine, budući da se u svojim kavezima, te nesilice ne mogu niti okrenuti, a ako zapnu nitko ne mari...
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by XanaX

Sad bih se raspisao na ovo, tj. na taj stav "ubio bih ga, satro, otkinuo noge i sl." za onoga koji je osakatio i mučio životinju.

Neću previše, i naravno da mi je užasno sve to, i sam imam cucka; ali te prašnjave police po kojima su ljudi posložili životinje nikako da se malo izokrenu ili, barem, spale.

Eto, prošao je kršćanima Uskrs. Prepostavljam da je i među vama bilo onih koji su možda otišli u supermarket i kupili jaja, ili ih barem tako nabavljate?

Eh, pa priča o jajima, tim iz supermarketa, kreće s osplođenim jajima u inkubatorima, zatim jaj prolaze kroz nekakav stroj koji im (svima odreda) lomi ljusku, i pilići migolje van, odmah ih baca novi stroj u pokretnu traku gdje ih radnici na brzinu zakrenu i odrede spol - ženke nastavljaju, a muške se, doslovce žive baca u jednu fleysh-mašinu di ih drobi u hranu za ...

Uglavnom, kada kokice i prođu sve ovo, onda se mogu nadati da će im EU ili neka institucija dati pravo na valjda dod. 10 cm2 površine, budući da se u svojim kavezima, te nesilice ne mogu niti okrenuti, a ako zapnu nitko ne mari...
Slažem se sa tobom... Užas koliko je to nehumano. Ali ubijanje zarad hrane i kolko tolko mogu da razumem. Ali ovo...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Jedno je mučenje zarad bolesne zabave, a drugo je ubijanje radi prehrane.
Mnoge stvari nisu humane, pa ni odnos čoveka prema čoveku često nije.
Štaviše, pojam humanosti je oduvek bio u velikoj meri čist ideal, gotovo nimalo povezan sa stvarnošću.
By dukkehjem
ovo mucenje radi najmorbidnije najbolesnije moguce zabave je odvratno i grozno...

a mislim da je i pitanje KAKO se neko zivo bice ubija zarad ishrane.

ja ne jedem ni meso, ni jaja... smucilo mi se.

A cak i da neko nema saosecanja za te namucene zivotinje, neka razmisli o sebi i zapita se kakva je energija u tom i takvom mesu, jer, na primer, pilici iz KFC-a pretrpe uzasnu torturu i umiru u strahu, zbunjenosti, agoniji.
Sve to odlazi u meso... sva ta negativna energija i sva agresivnost.
By XanaX
Originally posted by Dirrty

Jedno je mučenje zarad bolesne zabave, a drugo je ubijanje radi prehrane.
Mnoge stvari nisu humane, pa ni odnos čoveka prema čoveku često nije.
Štaviše, pojam humanosti je oduvek bio u velikoj meri čist ideal, gotovo nimalo povezan sa stvarnošću.
Slažem se, no ostavljam budućnosti da nas tj. naše nasljednike jednog dana iznenadi.

Ja nisam jak u "društvenim naukama", ali držim kako je rezoniranje ubijanja radi hrane i i radi mučenja - ipak malo klimavo. Psu je svejedno sakate li ga radi "zabave", jela ili krzna.

Nisam freak koji bi zabranio afričkim plemenima da kolju stoku, ubijaju plijen itd., oni ne mogu drugačije opstati, ili npr. iako sam against fur, ne bih niti previše zamjerio nekom Rusu iz Sibira da ubije kakvu zvijer i ogrne se da preživi hladnoću ako ne može drugačije.

Ali ja sam vegan, i iako sam svojedobno vodio iscrpljujuću raspravu na ovu temu, ipak - ideja bi se svela na otprilike sljedeće:

-kada kažeš: ne sakatim jadne psiće, ali jedem meso i jaja jer mi trebaju i ukusni su - onda se radi o antropocentričnom gledanju na Zemljinu biosferu

-ako kažeš, protiv se svakom izrabljivanju, ubijanju, mučenju i sl. životinja (osim u krajnjoj nuždi, koja jest, već i sada, kulturološki, jako istegnuta) i želim živjeti tako da pridonesem životu čitave biosfere - onda se radi o biocentrizmu, i znam da među "flaming" biocentristima prošlosti i sadašnjosti ima totalnih looneyja, ali ideja kao ideja je , barem meni, ok.

But ofcourse, to je samo ideal, ali možda, tko zna...
Korisnikov avatar
By Mage
Ubijanje radi hrane je meni ok i razumljivo. I životinje ubijaju radi hrane, to je prirodno i biološki i ne vidim tu ništa loše ili dobro. E sada, NAČIN na koji ubijaš je već druga priča.

Meso nam je potrebno: 8 esencijalnih aminokiselina ne možemo da sintetišemo, a pored AK ima tu i drugih supstanci koje su nam potrebne... za neke znamo, a za neke ne, ipak su biološke smeše izuzetno kompleksne i neispitane u potpunosti.
By dukkehjem
Meso nam je potrebno: 8 esencijalnih aminokiselina ne možemo da sintetišemo, a pored AK ima tu i drugih supstanci koje su nam potrebne... za neke znamo, a za neke ne, ipak su biološke smeše izuzetno kompleksne i neispitane u potpunosti.
Aminokiseline se dobijaju iz alternativnih izvora,
za vitamin B postoje obnovljive zalihe za narednih (u proseku) 5-6 godina, dovoljno jednom nedeljno uzimati tabletu jednu B vitamina i folne kiseline i nema brige do kraja zivota,
za proteine takodje iz alternativnih izvora (bademi napimer)...
sve u svemu, moze se super bez mesa, ali ne zameram kada ljudi jedu meso...
Ja imam koznu obucu na primer, i smatram to opravdanim.
Korisnikov avatar
By Mars
Da sad možda ne treba da se osećam kao licemer zato što ovamo sažaljevam kuče kome su iskasapljene noge...a pre pola sata za ručak imao meso na tanjiru?

Ko ne shvata razliku i kome je to isto - njegov problem.

''
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by dukkehjem
za vitamin B postoje obnovljive zalihe za narednih (u proseku) 5-6 godina, dovoljno jednom nedeljno uzimati tabletu jednu B vitamina i folne kiseline i nema brige do kraja zivota,

Nije to tako jednostavno kao što ti misliš. Vitaminske tablete nikada nemaju isti kvalitet kao prirodan izvor vitamina i +ono najvažnije: još uvek se ne znaju SVE supstance koje su čoveku potrebne! Mi mesom uzimamo i supstance za koje ni ne znamo da su nam neophodne, kapiš?
Korisnikov avatar
By Mars
Ali kako kad na kutijicama sa vitaminima piše baš tako?!

:blenta:

Elem, ja bio na predavanju nekog ludog Japanca koji je preko kvantne mehanike i diferencijalnig jednačina dokazao (ili bar on tako misli) da ljudska ćelija ne reaguje ni na sintetički vitamin C.

Nemam pojma da li je u pravu, ja preferiram sve prirodno...u što više različitih boja i to je to...
Korisnikov avatar
By Tungi
A volis i da smuckas sve moguce sumece? :lol: :mazi:
Korisnikov avatar
By mrgud
''ne razumem zasto se vi civilizovani ljudi ubijate kad niste gladni.'' - domorodac iz jednog od plemena koja jedu i ljude

no, da vrabac treba da jede meso, jeo bi, da macka treba samo travu da pase, pasla bi. mrzi me da se upustam sad u antropoloska objasnjenja evolucije hominida, metabolicke sokove i ostalo.
jedno je jesti meso jer ti je organizam tako konstruisan, a drugo je sakaktiti bespomocno stvorenje jer nalazis da je to zabavno.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Najstrasnije od svega je sto taj problem sa lutalicama, a narocito agresivnim lutalicama postoji vec decenijama. Ovde svaki mesec izujedaju bar jednu/dve osobe koje ne uspeju da pobegnu kad ih pojure, ja ih znam bar jedno 5-6. A to sto vam chopori pasa koje gaje na okolnim gradilishtima diktiraju kretanje i preko dana, a narocito preko noci o tome ne treba pricati. Dodatna fora je sto ako setate psa drzite ga na uskom povocu i prelazite ulicu samo da bi bili na istoj strani kao oni. Najzabavnije je sto se razmnozavaju geometrijskom progresijom ko zechevi.

I svi znaju za ovaj problem, pa se reagovalo samo kad je bilo prvenstvo u kosarci (chuvena pricha sa brizhit bardo) i kada je jedan izujedao neku devojcicu pa su ga otrovali.

Naravno da ih ne treba kasapiti, zaboga, ni trovati ni sta god - ali vreme je da se obrati paznja na problem - jer ako ljudi i dalje budu uzimali stvari u svoje ruke ili cekali da neko bude izujedan onda stvarno komplet nismo normalni.
Korisnikov avatar
By Tungi
A za vernike pise na jednom posnom kuvaru :"Zitarice,povrce,voce,to je hrana koju je Bog namenio ljudima."Ali nema veceg pravoslavlja i blasfemije u isti mah,kad se za Bozic zavrti prasetina.
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by unic0rn

Najstrasnije od svega je sto taj problem sa lutalicama, a narocito agresivnim lutalicama postoji vec decenijama. Ovde svaki mesec izujedaju bar jednu/dve osobe koje ne uspeju da pobegnu kad ih pojure, ja ih znam bar jedno 5-6. A to sto vam chopori pasa koje gaje na okolnim gradilishtima diktiraju kretanje i preko dana, a narocito preko noci o tome ne treba pricati. Dodatna fora je sto ako setate psa drzite ga na uskom povocu i prelazite ulicu samo da bi bili na istoj strani kao oni. Najzabavnije je sto se razmnozavaju geometrijskom progresijom ko zechevi.

I svi znaju za ovaj problem, pa se reagovalo samo kad je bilo prvenstvo u kosarci (chuvena pricha sa brizhit bardo) i kada je jedan izujedao neku devojcicu pa su ga otrovali.

Naravno da ih ne treba kasapiti, zaboga, ni trovati ni sta god - ali vreme je da se obrati paznja na problem - jer ako ljudi i dalje budu uzimali stvari u svoje ruke ili cekali da neko bude izujedan onda stvarno komplet nismo normalni.
Slažem se, i mene su gricnuli par puta.
Međutim, ovo ti je mali off topic. Ovo kuče ne deluje besno i agresivno. Neko je to iz čiste monstruozne zabave uradio, da bi se sladio njegovim plačnim pogledom. Jezivo.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Tungi

A volis i da smuckas sve moguce sumece? :lol: :mazi:
To jednostavno nije istina - magnezijum ne volim! :nunchake:

:kiss:

Ma prestao sam i to. I neka fizička aktivnost napolju kad je - obična voda i malo limuna....

Sa lutalicama problema nisam imao (a znate odakle potičem i kakav problem tamo predstavljaju). Samo čučneš i oni se ODUŠEVE što neko hoće da ih pomazi. Ali naravno da neko rešenje treba da se nađe, samo ne znam koje...
Korisnikov avatar
By Mars
Ja se javio onoj ženi čiju su adresu ostavili u Blicu.

Bravo i za B92.

Čak i liči na nju...onaj logo :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Činjenica jeste da čovek svakako može preživeti bez hrane životinjskog porekla.
Čovekova evolucija dovela je do nespecijalizacije u svakom smislu, te verujem da smo zato svaštojedi. Dakle moguće je preživeti samo na biljkama... Za razliku od mnogih životinja koje su se specijalizovale isključivo za lov, odnosno za ispašu.

Šta se smatra poželjnom i potrebnom ishranom u velikoj meri je društveno-kulturno određeno, stilom života i stepenom razvoja.
Tako je za nas nezamisliv ovakav gnusan čin nad psom, dok bi ga ko zna u kom delu sveta bez problema dokrajčili i pojeli.
Takođe i mnoge druge potrebe koje smatramo egzistencijalnim, dakle neophodnim, mnogima nisu ni poznate.

Ali, ako ćemo govoriti o poštovanju života, i biljke predstavljaju živa stvorenja.
Jako je teško povući granicu šta se treba smatrati ubistvom.
Jer jesti plodove neke biljke, može se uporediti sa neizleglim jajetom, da ne kažem abortusom...

Inače, ja bez svega mogu, ali bez mlečnih proizvoda nikako...

Ali mi je jako bolno da razmišljam dublje na tu temu, jer smatram da je čovečanstvo nepovratno iskvareno i nenormalno.
Da se borim, hoću, ali nažalost ne postoji mogućnost da se pomogne svemu i svakom... ali bolje i nekom nego nikom :/
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Dirrty

Ali, ako ćemo govoriti o poštovanju života, i biljke predstavljaju živa stvorenja.
Jako je teško povući granicu šta se treba smatrati ubistvom.
Dok je Željko Malnar bio pustolovo i putopisac...pa se vratio sa jednog od putovanja po Indiji...i zakačio neku zaraznu bolest...da nisu umeli nigde u Evropi i USA ni dijagnozu da mu postave, da mu kažu šta je...a njemu sve gore i gore...

I vrati se on tamo, u neko selo. Daleko, daleko...

Na ovom mestu priču ekspresno skraćujem da se ne zapetljam, POENTA je da je prošao proces samoizlečenja, počeš od toga što je do tog sela imalo da se ide nekoliko dana...pa onda čekanje da te vrač primi u šator...pa kaže dodju sutra...pa kaže dodji prekosutra...a za sve to vreme ti on druka želju za ozdravljenjem, održanjem, pa...ili ćeš da ozdraviš ili ćeš da umreš...

A U okviru toga, kad je vrač rešio da ti se posveti...kao krenete po neku biljčicu, jednu jedinu koja može da te spase. Valjda čaj da se skuva, tako nešto.

ELEM. Kad su došli do biljke, i kad je ovaj pošao da je ubere...kaže vrač "Ne, ne! Prvo ubedi biljku da je tvoj život vredniji od njenog. Da ona treba da se žrtvuje".

Kaže Malnar...koji valjda nema gde nije bio i nema egzotike sa kojom se nije sreo....da je to bilo nekoliko sati filozofske agonije kako ubediti neku travku da I ONA ima život, pravo na njega, da ga ceni - kao i ti tvoj. Bez obzira što između vas stoje spratovi i spratovi evolutivne razlike.

I tako on pričao sa biljčicom...vrač bio medijator...postavljao pitanja, vodio ga... I na kraju kad je biljka pristala da je uberu - ovaj se digne i kaže izlečen si.

:B
By XanaX
@Mars - ono tvoje pitanje - mislim - jedino ti možeš odgovoriti... Ja bih samo istaknuo kako je i tvoje pitanje - na neki način "duboka matrica" - jer nas, kao kidse uče podjelama, koje, su opet svojevrsni opći konstrukti. Zato i imamo termine: domaće životinje - dr. riječima, te ubijamo, mučimo, koljemo i jedemo; pa "lovna divljač" - to je isto kao i ono prvo, samo "plemenitije", zatim "divlje životinje!" - uh, te ubijamo da nas ne ubiju!, pa onda opet malo povlačenja... "zaštićena vrsta" i sl.

Ja sam se često zapitao da li sam skroz šenuo ako usred cijele war-kids-bombs story, ne mogu od užasa odgledati, a ima na youtubeu vjerojatno i puno gorih, no ja sam gledao Kineze koji love pse i mačke za krzno - i kako sve to ide. Ok, jes' queer sam itd., ali ja sam išao na sekcije iz anatomije, pa i dolje u formalinske bazene, i dogurao i do prave obdukcije (kad se zna desiti da netko frkne).

@Dirrty - Naravno, ovo su oni , recimo, gadljivi argumenti, ali onda idu argumenti ekološke održivosti, možda laktoza-intolerantni spase svijet (u stilu Nebeskog mira). I da, pitanje, biljke i, kako li ih je sad taksonomija rascijepala, mahovine,alge , pa još protozoa, bacteria, archea; standardni odgovor koji je bezveze jest da biljke ne osjećaju bol (što bi većina stručnjaka i rekla da tako jest, ali opet), to nije argument - zapravo - cura koja je s veganstva prešla u rawfood (što smatram može biti dosta opasno po zdravlje) - rekla je nešto u stilu, da ne ubija biljke već im samo jede ruke ("listove") i djecu ("korjenje,plodovi). I vještički se nasmijala...

Fora je kad se uvučem u ovkvo nešto, onda ispadne da se postavljam za tutora ili uzor - nije mi to uopće cilj, ali nekako se "mirim sa samim sobom" tako što odabirem biti vegan, pa makar da sam u to krenuo iz pomodarstva, danas mi to unosi neki bolji wibe. Čak se okušavam i kao vrtlar, da si sam sijem foodstuff.

Ova spika za C vitamin - jednostavno je glupa, osim ako čovjek nije htio naglasiti da uzimanjem voća, povrća, algi bogatig vit. C unosiš i hrpu sveg ostalog korisnog što, ako se usmjerimo na vit. C možda poboljšava njegovu kajjaznam, apsorpciju i tako nešto. Skorbut, rahitis, osteomalacija i sl. - ako nema u hrani, uzimaj sintetsko; pa svi "naši stari" po zemljama ex-Yu danas odrastali su, kao što je moja baka pričala - na "Unrninom mlijeku" i "Trumanovim jajima" ("mlijeko u prahu" i "jaja u prahu"). I dijelili šmuk i zlato na crno sa seljacima za krumpir ili brašno...

A ovo oko veganstva... 8 esencijalnih? Meni puca da ih je 7, ali ima ona koja nekad je, nekad nije? Nebitno. Uglavnom, s malo čitanja i sastavljanja, lako si složih potrebni režim ako su es.ak. i proteini općenito u pitanju. omega-3, a mislim i 6 ima u lanenom ulju, tako da ne trebaš gutati riblje ulje u onoj tvrdoj želatini (koja se, btw. radi od ostataka konjskih kopita, kravljih tetiva i sl. - tako da oni koje vole gummi-bearse znaju što jedu). b12, ok , komplicirano, ali u biljkama hrpa spojeva koji su strukturno toliko slični b12 (a b12 ima strukturu svemirskog shipa, barem za mene), osobito ih ima, kao i onih es. ak. u algama.

I onda još za alge, jer - je li - nismo u Japanu, pa alge su se jele na Jadranu dugo vremena, a i neke biljke iz slatkih voda, jednako kako se u, nekad, Slavoniji - pravilo "pšenično meso" drugim riječima - seitan.
Korisnikov avatar
By blabla54380
dajem 100 evra onome koji je uspeo, bez zastajkivanja, da procita gornji post + jos toliko evra onome koji je razumeo sta je pisac zeleo da kaze.
By dukkehjem
Originally posted by dukkehjem

Nije to tako jednostavno kao što ti misliš. Vitaminske tablete nikada nemaju isti kvalitet kao prirodan izvor vitamina i +ono najvažnije: još uvek se ne znaju SVE supstance koje su čoveku potrebne! Mi mesom uzimamo i supstance za koje ni ne znamo da su nam neophodne, kapiš?
Bernard So je, na primer, bio vegeterijanac i za njega je vezana jedna fina anegdota... u intervjuu pred kraj svoje karijere se zalio novinarima kako mu svi prijatelji i lekari govore da ce umreti jer ne jede meso (tada je imao oko 70 godina). Povodom njegovog devedeset i nekog rodjendana pozvan je da da jos jedan intervju u kom su ga, izmedju ostalog, pitali sta je sa ljudima koji su mu govorili da ce da umre, a on je odgovorio "Vise nemam tih problema... poumirali su."

Elem, prvenstveno sam mislio na folnu kiselinu kada sam pominjao tablete, a sto se vitamina tice, mogu da se kladim da unosim vise vitamina i hranljivih sastojaka u svoj organizam nego 99 odsto populacije s foruma na primer... i dok ce neko pojesti sendvic za dorucak, ja jedem voce (borovnice, banane, jabuke, narandze, kivi - sve to izmiksam), dok neko jede pecenje ja jedem povrce raznorazno (mungo, azuki, boraniju, grasak, sargarepu, kupus (ne kiseo - nezdrav je), itd. i to vrlo blago termicki obradjeno ili neobradjeno), dok neko zdere cokolade ja jedem sporooslobadjajuce ugljene hidrate, odnosno integralne zitarice... pri cemu ne unosim rafinisan secer, ulja, mast, belo brasno, so i ostale gluposti u svoj organizam. Tako da sto se zdravlja tice nema apsolutno nicega sto mi mozes zameriti. I da napomenem jos da je 80 procenata svega toga sto pojedem - organsko.

Bilo kako bilo, ja UOPSTE NE OSUDJUJEM LJUDE KOJI JEDU MESO! To sam na vise mesta naglasio. Osudjujem ljude koji muce zivotinje, a ubiti iz nuznosti je po meni sasvim OK. Pa (po stoti put ponavljam) ja imam kozne patike npr. i uopste se ne osecam lose zbog toga... Cak i to sto se hranim kako se hranim vise mozda ima veze sa mojim sopstvenim zdravljem nego sa nekom preteranom empatijom za zivotinje, jer u pitanju je, jednostavno, lanac ishrane... jedino mislim da zivotinjama treba pruziti malo humaniju smrt i to je sve.
Korisnikov avatar
By Mage
Što veća raznolikost u ishrani, to bolje (ne računajući junk food). I da, čovek može da živi bez mesa ako nađe dobru zamenu, ali koliko je to zdravo ne znam... Kažem da ima sijaset jedinjenja koja su važna, a za koje se ni ne zna tako da... jedite što raznovrsnije ;)

@dukkehjem: grrrr... promeni nick u nešto što mogu da izgovorim :P
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!