Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by boy89

sad sam procitao na sajtu blica, da se danas desio jos jedan napad na psa. Naime jedna nepoznata osoba je pucala vazdusnom puskom na psa kod jedne beogradske osnovne skole.... Sta se to desava :(

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/185210 ... pad-na-psa
Škola Rade Drainac je već nekoliko puta bila u medijima jer se u okolini nalazi opasan čopor pasa lutalica koji napadaju ljude
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... ujed%20psa
tako da me nimalo ne čudi činjenica što lokalno stanovništvo nije reagovalo na pucnjavu; oni ŽELE da tih pasa ne bude u školskom dvorištu
Korisnikov avatar
By boy89
Originally posted by jukie
Originally posted by boy89

sad sam procitao na sajtu blica, da se danas desio jos jedan napad na psa. Naime jedna nepoznata osoba je pucala vazdusnom puskom na psa kod jedne beogradske osnovne skole.... Sta se to desava :(

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/185210 ... pad-na-psa
Škola Rade Drainac je već nekoliko puta bila u medijima jer se u okolini nalazi opasan čopor pasa lutalica koji napadaju ljude
http://www.novosti.rs/code/navigate.php ... ujed%20psa
tako da me nimalo ne čudi činjenica što lokalno stanovništvo nije reagovalo na pucnjavu; oni ŽELE da tih pasa ne bude u školskom dvorištu
za to nisam znao, al opet ti psi nisu krivi(sto su lutalice), zasto grad nije nista preuzeo?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Prvo ljudi trebaju da preuzmu veliki deo odgovornosti, pa će zatim i država.
Meni je neshvatljivo, a to je česta pojava, da je ljudima uzimanje psa/mačke, dakle ljubimca koji će biti njihova obaveza narednu deceniju i više, samo trenutni hir!
Što je najgore, mislim da previše ljudi tako (ne) razmišlja i o deci.
Uopšte ne shvataju ozbiljnost i odgovornost.

Zbog toga me raduje što su uveli obavezno čipovanje pasa, sa osnovnim podacima vlasnika, dakle znaju kome trebaju psa da vrate ukoliko se izgubi, odnosno kazne ukoliko je ostavljen na ulici.
Jedino mi nije jasno zašto nije uvedena i obavezno čipovanje mačaka, koje iako sposobnije da prežive, bezopasnije po čoveka, takođe zaslužuju da vlasnik koji je uradio takvu grozotu bude najstrožije kažnjen!

Mada nisam siguran da li je do kraja sproveden taj zakon, dakle da li je čipovanje samo zbog EU propisa, ili postoje stvarne akcije proveravanja lutalica i kažnjavanja vlasnika.

Državni organi svakako moraju da sprovedu sterilizaciju postojeće populacije lutalica, da se to više ne množi i ne pravi dodatne probleme.
Ali do toga ni ne bi došlo da ljudi nisu idioti.

U vezi sa temom, nikada neću razumeti potrebu ljudi da muče nemoćno stvorenje.
Čak i kao klinac, nikada nisam razumeo drugu decu koja vrište. skaču i gnjave jadne životinje.
A kada malo porastu, postanu monstruozni idioti.
Ja bih ih sve pobio, bez trunke griže savesti!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dirrty
Jedino mi nije jasno zašto nije uvedena i obavezno čipovanje mačaka, koje iako sposobnije da prežive, bezopasnije po čoveka, takođe zaslužuju da vlasnik koji je uradio takvu grozotu bude najstrožije kažnjen!
Sudeći po pravilima u bar nekim serijalima Animal Police, mačke imaju manja prava od pasa. Kada dođe do sakupljanja životinja od hoarder-ke koja je držala npr. 80 pasa i 80 mačaka, oko pasa se svi užurbaju i gleda se da skoro svakog spasu i udome, a većina mačaka biva uspavana jer im se ne može pomoći.

Doduše i kod pasa postoje razlike u pravima u raznim gradovima. Neki su trigger-happy za eutanaziju i uspavljuju pse ako se sakriju ispod stolice umesto da kao debili mašu repom i maze se oko svake šuše koja se pojavi na vratima (jer su zaboga potencijalno opasni, mogu da se osete ugroženim pa da ujedu), a na drugim mestima vrše prevaspitavanje čak i pasa koji grizu (drvenu) ruku koja im prtlja po tanjiru sa hranom i čačka ih po ustima dok jedu (a iz nekog razloga najveći zločin je ujesti ruku kad ti neko nešto tako radi).

Najveća prava imaju konji, naročito u Hjustonu. Oni su bogovi. Jednostavno ne možeš da imaš konja a da ti ga ne oduzmu i ne kazne te zbog nepravilnog gajenja.
Korisnikov avatar
By Mars
Dušica napaćena...

Slika

Izgleda da se oporavlja nekako. Ta upala kostiju da se smiri...

Kurir.
Blic
Korisnikov avatar
By Mars
Jel ima neko neki snimak sa TV-a možda?
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Dirrty
Sudeći po pravilima u bar nekim serijalima Animal Police, mačke imaju manja prava od pasa. Kada dođe do sakupljanja životinja od hoarder-ke koja je držala npr. 80 pasa i 80 mačaka, oko pasa se svi užurbaju i gleda se da skoro svakog spasu i udome, a većina mačaka biva uspavana jer im se ne može pomoći.

Doduše i kod pasa postoje razlike u pravima u raznim gradovima. Neki su trigger-happy za eutanaziju i uspavljuju pse ako se sakriju ispod stolice umesto da kao debili mašu repom i maze se oko svake šuše koja se pojavi na vratima (jer su zaboga potencijalno opasni, mogu da se osete ugroženim pa da ujedu), a na drugim mestima vrše prevaspitavanje čak i pasa koji grizu (drvenu) ruku koja im prtlja po tanjiru sa hranom i čačka ih po ustima dok jedu (a iz nekog razloga najveći zločin je ujesti ruku kad ti neko nešto tako radi).

Najveća prava imaju konji, naročito u Hjustonu. Oni su bogovi. Jednostavno ne možeš da imaš konja a da ti ga ne oduzmu i ne kazne te zbog nepravilnog gajenja.
Vidi se da pratis animal rescue :)
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Black Lady
Držim ih uključene dok radim na kompjuteru, pa kad se pojavi nešto zanimljivo pogledam
a kada su konji onda ne gledam, dojadili su mi
najomiljenija mi je ona serija kada sakupljaju ježeve i jazavce pa ih rehabilituju
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by Mars

Dušica napaćena...

Slika

Izgleda da se oporavlja nekako. Ta upala kostiju da se smiri...
kakva dushica od psa

:sweet:

nije mi jasno kako je neko mogao to da mu uradi
Korisnikov avatar
By Mars
Sajko. Bez duše.

Ko što neko nema zub ili slepo crevo ili bubreg, tako taj nema dušu.

Postojanje duše je teško egzaktno pokazati, odsustvo vidiš nije.
Korisnikov avatar
By mrgud
oporavice se, sunasce jedno milo malo
By Guion Nerville
kako neko moze to uciniti, a da mu se srce ne raspadne ako ga ima imalo
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Black Lady
Držim ih uključene dok radim na kompjuteru, pa kad se pojavi nešto zanimljivo pogledam
a kada su konji onda ne gledam, dojadili su mi
najomiljenija mi je ona serija kada sakupljaju ježeve i jazavce pa ih rehabilituju
I mene konji smaraju... sem ako nisu ukombinovani sa psima i mackama i jos nekim zivotinjama :)
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by Mars

Jel ima neko neki snimak sa TV-a možda?
''

svaki put kad se ovako nesto desi ja moram ponovo da preispitujem svoj pacifizam i demokraticnost. Juce sam plakao i tresao se od uzasa, ceo dan pokusavajuci da shvatim i nadjem bilo kakav smisao u ovom zlocinu. Koliko neko mora da bude prazan i jadan iznutra da ucini ovako nesto. Ne znam da li je strasnije ako je ovo uradilo neko dete ili odrastao covek. U svakom slucaju pokazuje da je civilizacija u ubrzanoj regresiji i tragovi predjasnje humanosti polako nestaju. To primecujem i na sebi svaki put kad pogledam u tuzne okice ovog predivnog bica i ispunim se besom dovoljnim da ucinim nesto podjednako uzasno. Sad sam u fazi kad bih ovom monstrumu polomio noge i ruke, bez imalo kajanja.
Korisnikov avatar
By *deni*
Mila je nedelju dana ležala tako sa odsečenim nogama dok je nisu pronašli ?
Jako bih voleo da uhvate počinioce, da čujemo između ostalog da li će umeti da objasne zašto su to učinili.
Korisnikov avatar
By mrgud
najpametnija sam kad cutim
jer kad se prepustim besu, koliko god mirno govorila, ono sto pozelim i pomislim da uradim...
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Takvoj osobi...pa ja ne znam sta bi mu uradila. Pada mi svasta na pamet ali svaka kazna bi bila mala...
Mislim da bi ga seckala deo po deo, cupala bi mu nokte, oci bi mu izvadila.
Korisnikov avatar
By Tungi
Samo tom nekom da pozelim da mu se deca(ako ih ikad bude imao,i ako je uopste covek kriv za to,klinci..) radjaju takva..

Odavno me nije tako neka vest uzdrmala.:(
Korisnikov avatar
By *deni*
Slika

Beograd -- Fond B92 osniva Fond “Mila”, koji će pomagati rehabilitaciju keruše Mile, ali i sve slične slucajeve u kojima se vrši nasilje nad životinjama.
Fond će, zajedno sa srodnim organizacijima i gradskim institucijama, pomagati i razvoj organizacija koje će po uzoru na Pet policiju pružati hitnu veterinarsku pomoć i zbrinjavaju životinje nad kojima je izvršeno nasilje, kao i privođenjem počinilaca nasilja pravdi.
Korisnikov avatar
By Mars
E, da. I ja sam razmišljao malo o marketinškoj eksploataciji slučaja. Da ljudi budu svesni da je zlo i dalje tu, prisutno, da ovo jadno kuče možda postane simbol borbe protiv ludila.

Samo što imam bojazan...otkud znaš na koje sve okidače reaguje budala i da li će možda po nekim podrumima i budzacima da nastavi to da radi, isprovociran, a posle sakrije tragove...

Uz neki prikladni tekst, ništa mi ne pada na pamet sad...

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Tungi
Ubijanje i trovanje pasa u Beogradu
16. april 2010. | 16:00 -> 18:59 | Izvor: B92 Beograd -- U Beogradu jedan pas ubijen, a jedan otrovan. Na meti više nisu samo lutalice, već i psi koji imaju vlasnike.

Javnost se još nije oporavila od uznemirujućeg snimka psa sa odsečenim šapama, a već pristižu nove vesti o zlostavljanju pasa. U Beogradu je nožem zaklan rotvajler, a jutros su na Zvezdari otrovana dva psa.

Izvor

Osilili se ovi sto lupaju minuse valjda...Monstruozna Srbija.
Korisnikov avatar
By Mars
DA...neki umobolni komentari, tipa: to su namerno uradili ovi iz ORKE, da bi....NEŠTO postigli, stvarno nisam shvatio tog što je pisao i šta mu je bilo u pameti...
Korisnikov avatar
By Mage
Jebem mamu bolesnim skotovima koji su to uradili!!! Da znam ko su, lično bi im isekao i noge i ruke i ostavio da crknu negde u nekoj rupi. Govna sadistička...

Smrtna kazna ako ih uhvate i ništa manje!!! Takav bi bolesnik garant mogao isto uraditi i čoveku, samo zna da će ovako proći nekažnjeno pa je našao da se iživljava na bespomoćnoj životinji. Pu mamu im bolesnu!!!!

Van sebe sam...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ali...Ko i kako neko moze da lupi minus na komentar "Jadna kuca...Mnogo mi ju je zao.. :( " Evo vec kiptim:vatrica:
Korisnikov avatar
By Mars
Da, od prvog dana. Samo što sam se ja nadao da će da ostane na ta 2 minusa...i da su to baš ti...

@Colonia...hvala za snimak!
Korisnikov avatar
By Mage
Šta mislite... Jel ima ikakve šanse da se nađu ti monstrumi i privedu?
Korisnikov avatar
By *deni*
Znaš šta, Mila je, kako kažu na ovom snimku sa B92, osakaćena još pre nedelju dana.
Sumnjam da su šanse da se nađu počinioci velike.
Korisnikov avatar
By Mage
Toga se i plašim... Ostaviti te monstrume na slobodi... naježim se sav
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!