i dalje nisi nauchio tehniku (talk about rogobatno....), a nastavljash.
Originally posted by dukkehjem
----logicka pogreska
ako ti je, drzi ju za sebe.
ja cu samo josh jednom shto krace mogu objasniti: svakako da onaj/a/i/e koji su prvi napadnuti od strane nekoga/e/ih trebaju da povedu rachuna o reakciji na to. medjutim, da je od velike vaznosti ko, shta i kako PRVI POCHINJE neki napad, neshto negativno, JESTE VAZNO.
---isto blebetanje iz neposedovanja bilo kakvih argumenata
shta drugo da ti kazem na tvoje blebetanje?
---Ne, kako ga vredjam? Posto si tvrdio da sam, pod jedan anti-P.A.-ovac, i pod dva da ga vredjam, ajde konkretizuj. Ako mozes/umes/znas/stagod.
vredjash, jer na stranu sada to da li si ili nisi bio upotrebljavao i neke ruzne rechi za Pedju tokom ove teme, tvojim tvrdoglavim insistiranjem na negativnom preuvelichavanju Pedjinih postupaka te nezajazljivosti u napadima na Pedju, vredjash ga, ili adekvatnije recheno, progonish ga.
Na primer?
A pod dva, po cemu si ti merodavan da mene ispitujes, odnosno da se uplices u to koliko sam i kada ja aktivan, odnosno - ako ja tebe ne smaram jer si aktivan u skladu sa sobom i situacijom, i ukoliko smatras da ne bi trebalo da te smaram zbog toga, zasto ti drugima (konkretno - meni) solis pamet onako glupavim pitanjem?
npr. mogao si da prochitash iz mojih postova na teme koje su se ticale toga shta sam rekao i kako sam izneo moju situaciju. moj webmail je moja mejling lista aktivizma. donirao sam preko 300 dolara (od skromnih mi primanja) bilo za gej aktivizme (ukljuchujuci imigrantske gej aktivizme na shto sam narochito ponosan) ovde gde sam, bilo za humanu zdravstvenu reformu ovde gde sam, bilo za progresivne politichare, bilo za ekoloshka pitanja, bilo za zashtite zivotinja,...., redovno primam pisma GSA-e, uchestvujem u onlajn akcijama itd...
nemam ja nikakvih problema prichati o tome samo smatram da si mogao malo i sam prochitati o tom da si hteo. ja ne drzim uvek agregat direktnih linkova za blic prikazivanje nekome, vec ochekujem da bi taj neko mogao prvo da malo istrazi forum gde su ti moji postovi koje i ovom prichaju pre nego shto taj neko skochi pred rudo.
pod dva, nisam te samo ja "merodavno ispitivao". josh na str. br. 3 ove teme Nbegi je fino rekao (mozda ne tebi direktno, vec Statusu) shta je rekao. i drugi korisnici su vec rekli- ko je toliko kivan na Pedju, a gej je i ima neshto za reci, nek' uradi neshto javno, bilo kritiku Pedje, bilo ogradjivanje, bilo "odricanje".
shta ti u tom ima "shmaranje, soljenje pameti, blesavo pitanje..."?

to su praktichne stvari koje zapravo jesu vrlo bitne kad si tako vokalan ovde.
----Ne za idealni svet, nego si rekao nesto tipa "ovo je takva i takva Srbija" ili sl.
nije istina da sam ja rekao "ovo je takva i takva Srbija".....
ja sam samo bio podsetio na potrebu primenjivanja i vec postojecih AD Zakona Srbije u vezi npr. palme, nakon shto si ti rekao, citiram te "S tim sto mi ne zivimo u savrsenom svetu"
, sve to ima kako je ishlo na predhodnoj strani ove teme, pa izvoli pazljivo hronoloshki pratiti shta i kada sam ja rekao neshto a shta i kada ti.
----Pa ja sam se direktno njemu i obracao (ukoliko je on AbortiraniTerorista), a ti si se upetljao u diskusiju sa mnom...
jesam se bio upetljao, tachno se vidi kada i gde na par stranica pre, zbog nekih tvojih stvari na koje sam se osvrnuo. chak sam i rekao gde se slazem s tobom a gde ne.
---PONOVO: NE PRICAM O DRZAVI SRBIJI, niti uopste o zakonima, koji su sasvim relativni i prevrtljivi. Na svakom drugom mestu u svim mojim postovima imas "po meni", "po mom misljenju", itd. samo sto si ti nekim cudom slep da to uvidis.
ok, chuo sam te, chuli smo te... shta sad?
p.s. samo me malko chudi da, kad si tako svojstven tako da kazem, kako to da prelazish zdravo za gotovo preko relativnosti i prevrtljivosti zakona Srbije. ili shta vec zelish reci......
---Pa i dalje lupetas. I nije to njihov izbor, lepo sam objasniop vec da svako odgovara za sebe i svako ima izbor na sebi. Pedjin postupak mozda (odnosno mislim da) jeste bio reakcija, ali po njegovom izboru, mogao je da reaguje na hiljadu nacina.
eto, to neizbezno meni "lupetash". kul, zar ne?
na stranu sad to, ne slazem se da palma nije imao drugi izbor nego davati virulentno antigejne izjave, ako si upoznat s time, npr. proshle godine.
takodje, ne shvatam, kakva je ovo rechenica, citiram te: "I nije to njihov izbor, lepo sam objasniop vec da svako odgovara za sebe i svako ima izbor na sebi."

shta zelish time reci.
slazem se medjutim da je Pedja mogao da reaguje i na hiljadu drugih nachina (samo ne znam da li nuzno mislish na hiljadu "boljih nachina", jer ima svakakvih nachina.....), ali je Pedja eto reagovao na palmu kako je reagovao i shta sad?
---Dakle, ti i bukvalno opravdavas terorizam. Krasno.

pucam od smeha jer mi je to najadekvatniji nachin da reagujem na tvoje razbacivanje pojmovima i izvrtanje, dukkehjem.
chuj, terorizam? koga, chiji, u ovom kontekstu, zaboga choveche?
----Pedja MOZE da bude gori, i svako ima potencijal da uradi opasne stvari. To je sasvim realno, posebno ukoliko skoro svaki drugi dan mozes da naidjes na naslove u novinama o ljudima, koji, na primer, poubijaju 10+ osoba iz cistog mira.
i zbog tog eto potencijala eto jedne osobe naspram choporu obrazovaca, sad da se fokusiramo na to?

i to je jako uporedivo sa nekim pojedincem koji poubijaju 10+ osoba iz chistog mira????????
----Ja sve vreme uopste ne pricam o Srbiji konkretno niti o zakonima iste, vec o svojim stavovima. To sto se ne zna imenom i prezimenom neki slucaj, ne znaci da nije bilo. A ja se secam onog lika koji je ubio svog ljubavnika (iskasapio ga i nozem mu rascepao cmar), how about that?
Nemoj, molim te, vise to "dukkehjem-e", ubijas me!
ali tvoji stavovi ne slede chesto realnost stanja stvari, which is your thing, samo ne trazi da se slozim/o nuzno s tobom u svemu.
u vezi onog lika koji je ubio svog ljubavnika (iskasapio ga i nozem mu rascepao cmar), to samo pokazuje ono shto ni nijedan gej aktivista ne negira tj. da i medju gejevima ima/moze biti neljudi, zlochinaca.... bash kao i u svakoj ljudskoj "grupi", bash kao i medju heterosima itd....
ali, NE POKAZUJE josh (bar ne u Srbiji) da su gejevi izvrshili neki, pa ni najblazi, heterofobichan zlochin, a to je ono shto izgleda da ti namecesh da prichamo kao protivtezu u kontekstu homomrzilachkih obrazovaca. a, realno nema te protivteze homomrzilachkim obrazovcima i inim homrziocima i heteroseksistima, dukkehjem-e

.
----Povodom Milana to sto je prekrsio Zakon protiv diskriminacije, jer je pozivanje na deklarisanje seksualnosti vid diskriminacije izmedju ostalog.
kako je Pedja pozvao Milana Stankovica da se deklarishe, kada je Milan Stankovic stalno na meti napada homomrzioca i heteroseksista koji ga pitaju i provociraju tipa" hej, bre, jesi li ti to peder, ili shta? sramotish Srbiju, pederchino.....", a Milan Stankovic umesto da kaze "NISAM, a sve i da jesam- pa shta i kako se usudjujete da mi vi uvredljivo narushavate privatnost, intimu, dostojanstvo i sopstvenost"- Milan Stankovic jadan sav se ochito trese i pricha i radi stvari da kao odagna sumnje i mishljenja homomrzilaca da je peder (jer, "boze moj, peder se niiiiiiiiikako ne sme biti, to je neshto najjjjjgore, moram da udobrovoljim one prave mushkarce da ne misle da sam peder") i da ih (homomrzioce i heteroseksiste) odobrovolji. Pedja tu samo zeli da suptilnom ironijom pomogne Milanu Stankovicu tim uverenjem njegove heteroseksualnosti.
dakle, ko je tu prvi zapravo prekrshio AD Zakon kroz pozivanje na deklarisanje seksualnosti kao vid diskriminacije izmedju ostalog? da li bash Pedja ili neki mnogi drugi s suprotnih pozicija od Pedjinih, josh odavno?
Povodom Palme nista konkretno,
pa, konachno malo drugachije prichash u vezi Pedja vs. palma. pohvala.
Originally posted by dukkehjem ali povodom onih sa pocupanim ocima jeste... ne pamtim ni ko su. Ima na FB profilu, pa baci oko (mozda neadekvatan izraz u situaciji kada je neko nekom bukvalno vadio oci, al aj)...
slazem se da je to ruzno, ali eto Pedja i josh neki smatraju to samo artistichkim umecima...
---How about ending the discussion - valjda... nesam strucna.
vidish, i kad ti rekoh obichno da zavrshimo diskusiju jer se ne slazemo u potpunosti (pa shta), ti idesh na lichni nivo podmuklih napada. ne valja ti to.
----aplauz za tebe. Opet nedostatak argumenata. Opet logicka pogreska.
moja logika se bazira na realnom stanju stvari i chinjenicama.
moguce da mi to neshto razichito dozivljavamo, pa shta, let's end the discussionn.
----
eto vidish, ovo vec drugi put ponavljash, prvi put ti ignorisah tu shunkicu.
shta bi ta shunkica trebala da znachi
----
treci put.....
----Pa ocigledno da moram, posto se osecam izuzetno prozvanim zbog umora, sram me bilo sto sam se umorio.
nisi bio prozvan zbog umora, vec shto to naglashavash kadgod ti neko drugi ili ja pokushamo da objasnimo neke stvari.
----To maloletan ima veze sa aktivizmom uopsteno...
pa, nishta. samo si ti to prvi pomenuo za sebe, ja te nisam bio ni pitao da li si maloletan ili ne.
koliko je u mojoj moci, ja se borim. I to ne samo za prava gejeva, niti samo za prava mladih... vec sam i starim licima u mnogo navrata, na primer, pomagao.
tebi svaka chast na tome.
slichna je i moja pricha.
Kakve veze ima ironican ton bez koga bih umrao od dosade usled poplave nedoglednih postova sa moralnim nacelima?
ne znam o chemu to ti .......