- 12 Apr 2010, 12:59
Elem, ja sam po pitanju aktivizma mnogo toga radio i uradio, dobio dve međunarodne nagrade za to, a između ostalog ovaj sajt je bio jedan od rezultata u prolim vremenima, prohujalim sa vihorom... Itd. Dakle, to je poslednja stvar koju možeš meni prebaciti. I radim --da čitaš forum, video bi da spremam novi časopis koji izlazi krajem ovog meseca... Itd.
Elem, tvoja ideja supremacije teorije nad praksom mi je zabavna -- kao treba uvek NUŽNO nešto raditi, kritika nema nikakvog efekta i slično. Dakle, ti smatraš da je SVAKA aktivnost dobra, čak i kada se argumentovano pokaže da nije, kao i da nema potrebe ni za kakvom kritikom UOPŠTE, da ona nie korektivni faktor, kao i da ZNANJE ne igra nikavu ulogu u praksi, nego da možemo da se aktivizmom bavimo tako što ljude dovodimo u životnu opasnost (slučaj "Merlinka") samo da bismo se time bavili?
Originally posted by Danijel_hotSrećice, opet ti ništa ne znaš, a misliš da znaš. Ili, kako Wilde reče za Donji dom parlamenta -- on nema šta da kaže, a ipak to govori.
E,da,bas sam nesto u vezi sa tim zelo da te pitam.Za nekoga kome,po sopstvenim recima, ne smeta i koga ne ugrozava ono sto Pedja radi,za onoga ko je licno indiferentan prema Pedjinim aktivnostima,koji,opet po sopstvenim recima,ima drugih problema u zivotu od Pedjinih akrobacija,ti si ovde misticno uporan u ucestvovanju u raspravi.
Na trenutke mi se cini kao da je jedini tvoj motiv to sto ti je krivo,kao da si ljubomoran na Pedju sto on to radi ,a ne ti.
Verovano gresim u utisku,jer ti,kao ocito inteligentna osoba,dobro znas kako moze da se resi ta stvar-sopstvenim aktivizmom,sopstevnim delanjem.Ako ti se nesto ne svidji od onoga sto Pedja radi,mozes ti da uradis to,na po tvome misljenju mnogo bolji i korisniji nacin.Mozes da uradis bilo sta sto mislis da Pedja,Boban,Boris ne rade kako bi trebalo.Tebi to,zbog tvoje intelektualne superiornosti,dubokoumnosi verovano bi bilo pi... dim.
Sto ne probas da uradis nesto?Umesto da ovde danima raspravljas sa zgubidanima.Jer ovo sto ti radis ovde nije nikakav aktivizam,ma koliko se ti tesio da jeste.
Srbija nece da postane manje nepodnsoljivo mesto za zivot od tvojih postova,ma koliko ti uporan bio.
Ne znam u cemu je tvoj problem.Ako vidis da neko radi nesto sto po tvom misljenju ne valja uradi ti onako kako smatras da valja.Pod tim ne podrazumevam sedenje ispred zadruge,cuganje piva i pljucnaknje ljuspica semenki po forumima.
Elem, ja sam po pitanju aktivizma mnogo toga radio i uradio, dobio dve međunarodne nagrade za to, a između ostalog ovaj sajt je bio jedan od rezultata u prolim vremenima, prohujalim sa vihorom... Itd. Dakle, to je poslednja stvar koju možeš meni prebaciti. I radim --da čitaš forum, video bi da spremam novi časopis koji izlazi krajem ovog meseca... Itd.
Elem, tvoja ideja supremacije teorije nad praksom mi je zabavna -- kao treba uvek NUŽNO nešto raditi, kritika nema nikakvog efekta i slično. Dakle, ti smatraš da je SVAKA aktivnost dobra, čak i kada se argumentovano pokaže da nije, kao i da nema potrebe ni za kakvom kritikom UOPŠTE, da ona nie korektivni faktor, kao i da ZNANJE ne igra nikavu ulogu u praksi, nego da možemo da se aktivizmom bavimo tako što ljude dovodimo u životnu opasnost (slučaj "Merlinka") samo da bismo se time bavili?