Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
http://www.e-novine.com/index.php?news=36511

Poznati ateisti Ričard Dokins i Kristofer Hitčens angažovali su advokate koji bi trebalo da istraže mogućnost sudskog gonjenja pape za zločine protiv humanosti, saopštio je njihov pravni savetnik.

Dvojica intelekutalaca tvrde da papa Benedikt XVI mora biti uhapšen kada bude u septembru posetio Veliku Britaniju i izveden pred sud zbog optužbi da je zataškivao seksualna zlostavljanja dece u katoličkoj crkvi. Prošle nedelje je agencija Associated Press objavila pismo iz 1985. godine gde kardinal Jozef Racinger preporučuje da se američki sveštenik pedofil ne izbacuje iz Katoličke crkve „zbog opšteg dobra crkve“. Sveštenik Stiven Kiesli osuđen je uslovno na tri godine zatvora 1978. zbog razvratnog ponašanja prema dva dečaka u San Francisku. a 2004. je dobio šest godina zatvora nakon što je priznao zlostavljanje devojčice 1995. godine.

Vatikan je nedavno već sugerisao da papu štiti imunitet od sudskog progona kao šefa države. Međutim, Dokins i Hitčens veruju da pošto Vatikan nije punopravan član Ujedinjenih nacija, da Benedikt XVI nema predsednički imunitet i da može biti uhapšen onoga trenutka kada bude kročio na britansko tlo. To je naime savet koji su oni dobili od svojih advokata.

„Vatikan još nije priznata kao država u međunarodnom pravu. Mnogi ljudi veruju da je to istina ali radi se o konstrukciji Benita Musolinija. Vatikan je odbijen od strane Sjedinjenih Država kada je prvi put aplicirao da postane članica UN i oni imaju samo status stalnog posmatrača“ – kaže advokat Mark Stivens. Međutim, Sveta stolica insistira na tome da je papa šef države kao i bilo koji drugi na svetu. Ranije ovog meseca je Đuzepe Dala Tore, visoki zvaničnik Vatikana rekao: „Papa je naravno šef države i ima isti status kao i svi svetski lideri“.

Advokat Stivens tvrdi da je nedavno kontaktiran od sedam bogatih pojedinaca koji su godinama donirali novac katoličkoj crkvi i koji sumnjaju da je njihov novac korišćen za finasiranje zlostavljanja ali i za kupovinu tišine žrtava.

Pišući za Washington Post Dokins opisuje Racingera kao „pohotnog starog zlotvora u bluzi, čiji je prvi potez bio kada su njegovi sveštenici uhvaćeni sa spuštenim pantalonama, da prikrije skandal i prokune mlade žrtve na ćutanje“.

„Ovaj bivši šef Inkvizicije mora biti uhapšen onoga trenutka kada kroči van Vatikana i mora mu biti suđeno pred civilnim a ne crkvenim sudom. To je ono što se mora desiti. Nažalost, svi znamo da je naša religijski-oslepljena vlada suviše uplašena da to uradi“.

Slika
Korisnikov avatar
By Tungi
Radovanje mi je osudjeno na propast.Ne verujem da ce se tu bilo sta promeniti,desiti i da ce najzad papa biti izveden pred sud,jos manje da ce biti smenjen ili pritvoren,da ne pricam koliko bi me obradovalo,da su tako nesto pokrenuli i kod nas,medj' pravoslavcima koji su i gori od katolika.
Korisnikov avatar
By Herald
Ogadila mu se mantija da Bog da. I treba da ga uhapse, i da mu spale kicmu javno.

Mada, bolje bi bilo da se ljudi sami organizuju, pre svega hriscani i da pokazu da papa ne moze da se izvuce. Na primer da ga gadjaju lutkama ( hm...napunjenim gelerima mozda )gdegod da kroci.
By mythe
neka se taj lik najpre pozabavi radikalnim izjavama islamskih imama koji bukvalno pozivaju na nasilje, na dzihad, na netoleranciju prema homoseksualnoj populaciji, neravnopravnosti zena itd...mislim, mozda Papa nije idealan, ali da ja sada napadam njega u momentu kada ima 100 puta gorih od njega...e, necu
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ah, ja njih obožavam :love:
Na mojoj katedri će garant biti priređena fešta ako dođe do hapšenja :D
Korisnikov avatar
By bern
Ne bih ja kleo nikog, pa ni papu.

Gospodin Benedikt je za vijeme Pavla II bio u "vatikanskoj policiji", koja je, između ostaloga, napisala i svim "katoličkim ekspoziturama" podijelila tajni dokument u kojima se "katoličkim službenicima" zabranjuje da sarađuju sa policijim (jer ona "nema pravo" da se petlja u unutrašnje stvari Crkve). Bila čitava emisija na BBC-ju.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!