Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by spliff

a domobrani i ustashe se nisu presvlachili?
odakle onda 800.000 naoruzanih partizana 1945. god?
Možda ovo malko pojasni taj čudan fenomen... :trep:

Slika

Eto... Nisu samo srbi već i makedonci... :vijaca:
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sunce

Pa eto, napokon se izborila da bude samostalna. To je valjda oduvek zelela, a nije bila sposobna.
nda... ali kakve to veze ima sa fašistima u 1. svijetskom ratu? :psiholog:
Korisnikov avatar
By Sunce
I sad pronadji koliko je poginulo Srba, a koliko Hrvata posle 2. svetskog rata. A onda Sremski front...da ne pominjem I svetski rat...

Uzasna pitanja.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2kune

Pa eto, napokon se izborila da bude samostalna. To je valjda oduvek zelela, a nije bila sposobna.
nda... ali kakve to veze ima sa fašistima u 1. svijetskom ratu? :psiholog:
Pa fasizam i dalje postoji, a postojao je i u I svetskom ratu. Nisam mislio na Hitlera.
Korisnikov avatar
By 2kune

Pa fasizam i dalje postoji, a postojao je i u I svetskom ratu. Nisam mislio na Hitlera.
Pa hajde, razjasni mi to... Od kada postoji? Gdje je nastao? Tko je to na koga si mislio kad nisi mislio na Hitlera?
Korisnikov avatar
By 2kune
oćel više ti fašisti iz 1. svijetskog rata rodit? počet će mi enterprajz... :cekam:
Korisnikov avatar
By Sunce
Evo u wikipediji:

Izraz fašizam (it. fascismo) su početkom 1920-ih popularizirali Mussolini i neohegelijanski filozof Giovanni Gentile. On dolazi od italijanske riječi fascio, koja doslovno znači "snop", a u prenesenom smislu "savez". Ta riječ potječe od latinske riječi fasces, koja je u Starom Rimu označavala snop pruća sa sjekirom koga su liktori koristili za izvršenje tjelesnih kazni za prijestupnike, odnosno kao simbol državne vlasti. Fašisti su preuzeli tu simboliku, naglašavajući nadmoć države nad pojedincem, ali i nužnost nacionalnog zajedništva, inzistirajući na alegoriji od snopu koji se ne može razbiti za razliku od jednog pruta. Fasces je kasnije preuzet i kao simbol fašističkog pokreta, koji se kao takav samodefinirao kroz organizaciju Fasci italiani de combatimento (Italijanski borbeni savezi) i kroz Fašistički.
Korisnikov avatar
By Srklet
ja doista pokusavam pronaci neku sustinsku razliku izmedju hrvata i srba, ali mi ne uspijeva. isto sranje, drugo pakovanje. :shrug:

a tek ta medjusobna opsesija... :lol: i to uvijek s pozicije "vi ste nas sjebali!"... :lol:
pa ako je tako, onda ispade da su oni drugi fakat luzeri. :D
Korisnikov avatar
By 2kune

Evo u wikipediji:

Izraz fašizam (it. fascismo) su početkom 1920-ih popularizirali Mussolini i neohegelijanski filozof Giovanni Gentile. On dolazi od italijanske riječi fascio, koja doslovno znači "snop", a u prenesenom smislu "savez". Ta riječ potječe od latinske riječi fasces, koja je u Starom Rimu označavala snop pruća sa sjekirom koga su liktori koristili za izvršenje tjelesnih kazni za prijestupnike, odnosno kao simbol državne vlasti. Fašisti su preuzeli tu simboliku, naglašavajući nadmoć države nad pojedincem, ali i nužnost nacionalnog zajedništva, inzistirajući na alegoriji od snopu koji se ne može razbiti za razliku od jednog pruta. Fasces je kasnije preuzet i kao simbol fašističkog pokreta, koji se kao takav samodefinirao kroz organizaciju Fasci italiani de combatimento (Italijanski borbeni savezi) i kroz Fašistički.
Točnije 1922.
A kad je bio 1. svijetski rat? Ili su možda fašisti bili starorimski liktori? :trep:
A jadna ti majka koja ti je školovanje plaćala... :isus:
Korisnikov avatar
By 2kune

Mislio sam da ce znaci navoda i smajli nesto znaciti. Mi Vi = :dude: vimena
To su fašističke sise 1. svijetskog rata koje su već tada dojile mladu hrvatsku državu nastalu 1990. krvlju vascelog srbstva! :hamlet:
Korisnikov avatar
By Sunce
:lol: Pa znas kako: i Line je davao imena biljkama i zivotinjama, a one su postojale pre njega.

Svakako da su stari Rimljani (tj. Rimsko carstvo) imali fasistickog u sebi. I Aleksandar Veliki je na neki nacin delovao fasisticki.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by 2kune

Mislio sam da ce znaci navoda i smajli nesto znaciti. Mi Vi = :dude: vimena
To su fašističke sise 1. svijetskog rata koje su već tada dojile mladu hrvatsku državu nastalu 1990. krvlju vascelog srbstva! :hamlet:
Da, krave koje su prenele 1876321 kg blata, plodne zemlje iz Srbije u Hrvatsku, da se zna, utataaaaa. :cheer:
Korisnikov avatar
By 2kune
da, ali Line je bio fašista pa se to njegovo više ne važi... :lezba:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Popeye

ja doista pokusavam pronaci neku sustinsku razliku izmedju hrvata i srba, ali mi ne uspijeva. isto sranje, drugo pakovanje. :shrug:

a tek ta medjusobna opsesija... :lol: i to uvijek s pozicije "vi ste nas sjebali!"... :lol:
Dragi moj, između Srba i Hrvata nema nikakve razlike, sem u istom jeziku kojim govore i posredstvom koga se ne razumeju.
Korisnikov avatar
By 2kune
kako nema razlike? jesu svugdje isti, ali se u bosni razlikuju... :giggle:
Korisnikov avatar
By Sunce
U Bosni se vise vrsi obrezivanje, da znas! I glavici su im manje onda fasisticki. :pickme:
Korisnikov avatar
By 2kune
pa sad sam reko da se tamo razlikuju... c c c c, dete, ne sedi na ušima! ima čika da te kazni... :pervert:
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Dušan Maljković
Originally posted by Popeye

Dragi moj, između Srba i Hrvata nema nikakve razlike, sem u istom jeziku kojim govore i posredstvom koga se ne razumeju.

:up:
Korisnikov avatar
By Sunce
Moze, kazni me tim tvojim fasistickim palamarom, ribo dalmatinska. Kad ti dodje svinja iz Srbije, videces sta je sado-mazo! :lezkiss:

:opatica: : :qqlele:
Korisnikov avatar
By 2kune
već viđeno... preležo ja praseću gripu... :peace:
Korisnikov avatar
By Vel boy

U Bosni se vise vrsi obrezivanje, da znas! I glavici su im manje onda fasisticki. :pickme:
bogme, ne obrezuju/emo (se) Srbi/e i Hrvati/e ni u BiH. :shamar: :giggle:

malo da se vrnem na pitanje Nedica i kako je on toboze "bioloshki spasao Srbe" kako neka dva korisnika s predhodne stranice ove teme navode.

niko ne spori da se Srbija i srpski narod nashao u uzasno teshkoj situaciji u 2.Sv. Ratu. niko ne spori da je JVuO-e te uskoro potom partizanski otpor nacifashistima imao za, mislim nezeljene, posledice dodatna stradavanja naroda. Medjutim, situacija je bila takva.
Protesti protiv pristupanja trojnom paktu su ako nishta drugo velichanstven IZRAZ I GLAS OTPORA nacifashizmu. Nedic, medjutim, kao velimirovicevski tvrdi desnichar i antisemita i antiliberal i homofob itd..... je namerno bio izabrao da sluzi hitler-u. namerno je proganjao srpske levichare, Jevreje, antifashiste, progresivne ljude, a to nije smeo niti trebao da radi da je samo hteo bioloshki spasiti eto samo srpstvo. stoga, nedic (odsad ga pishem namerno malim pochetnim slovom) moze biti poshtovan samo od strane d(ss), srs, rkaradzicevaca i njima i njemu slichnih.
By mythe
velboy opet pise gluposti (ovo za povezanost SRS i Nedica) - pa program SRS je upravo suprotan, oni se stalno pozivaju na cetnicku tradiciju, imaju cetnicku ikonografiju itd...nisam cuo da su ikada spominjali Nedica u pozitivnom kontekstu. Ako je to mozda drugacije, rado bih video link gde bi to eventualno mogao procitati. Isto i za Karadzica i njegov SDS- i oni se pozivaju na cetnicku tradiciju a ne na Nedica.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja nisam ni rekao da se srs, rkaradzicevci pozivaju na nedica vec da njihov mentalni sklop jedino moze s dss-ovskim da ga poshtuje i pravda.

srs je kombinacija staljinizma i ljoticevshtine i neo-chetnishtva, rkaradzicevci su kombinacija ljoticevshtine i neo-chetnishtva.
a, s obzirom da korisnik mythe takodje kombinuje neke kombinacije (tj. matobobanovshtine i rkaradzicevshtine), nije nejasno shta korisnik mythe laprda.......
By mythe
pa vi stvarno nekada ne znate sta govorite :D mentalni sklop radikala(otpor SADu i celoj zapadnoj civilizaciji iako su svesni da su slabiji) je potpuno suprotan nedicevom delovanju i shvatanjima (pokornu glavu sablja ne sece, sa rogatim se ne treba bosti..)...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mythe

pa vi stvarno nekada ne znate sta govorite :D mentalni sklop radikala(otpor SADu i celoj zapadnoj civilizaciji iako su svesni da su slabiji) je potpuno suprotan nedicevom delovanju i shvatanjima (pokornu glavu sablja ne sece, sa rogatim se ne treba bosti..)...
kamo srece da ne znam shta govorim........

zar su SAD i cela zapadna civilizacija tebi mythe-e u znaku jednakosti s ondashnjom nacistichkom Nemachkom pa da kazesh "mentalni sklop radikala(otpor SADu i celoj zapadnoj civilizaciji iako su svesni da su slabiji) je potpuno suprotan nedicevom delovanju i shvatanjima (pokornu glavu sablja ne sece, sa rogatim se ne treba bosti..)..." ???? (jer tako ispada da si hteo reci ovim tvojim citiranim)
dakle, smradikali su protiv SAD-a i cele zapadne civilizacije zato shto smradikali gaje u sebi tj. u njima staljinizam u kombinaciji s pravoslavnim fundamentalizmom koji je blizi nacizmu i fashizmu nego SAD-u i savremenom Zapadu.
nedic je bio izabrao opet da sluzi hitler-u (NE Zapadu) jer je sa njim delio mnoga uverenja- antiliberalnost, antisemitizam, za tvrdu desnicu, homomrznju, heteroseksizam..... znachi, nedic i smradikali su obrni-okreni dosta slichni, jedino shto ih razdvaja su karakteristike specifichnih vremenskih razdoblja u kom su delovali ili deluju.
dakle, mythe-e, ko shta ne zna shta govori? :trep:
By mythe
najpre, ja pravim razliku izmedju SAD s jedne strane i zemalja EU (dakle ostatka zapadnog sveta) sa druge strane.

Dalje, tacno je da nacisticka Nemacka i danasnja SAD nisu jednake, ali i jedna i druga su (svako u svoje vreme) bile najvece sile i drugo je pitanje jeli i koliko pametno suprotstavljati se jacem od sebe. Dakle ima razlike izmedju SAD sada i Nemacke onda, ali cinjenica je i da SAD danas vodi jednu vrstu ekspanzicionisticke politike, aktivno se mesaju u unutarnje stvari pojedinih zemalja, njihova vojska cini zlocine sirom sveta, iamju moderne logore tipa Guantamo B, isto kao sto je i Bush mladji ratni zlocinac (dobro ne bas kao bivsi nemacki kancelar Hitler, ali zlocinac je zlocinac).

Glede Nedica i njegove 'homofobije" i "heteroseksizam"- mislim stvarno. Ko se pre 70 godina bavio pitanjem homoseksualizma? Jel postoji neki "gayfriendly" politicar iz 40ih godina proslog veka? Kakvog li smisla ima optuzivati Nedica za te stvari kada se zna da ni ostali politicari tog vremena nisu imali nista bolje stavove o tom pitanju?
Korisnikov avatar
By Vel boy

najpre, ja pravim razliku izmedju SAD s jedne strane i zemalja EU (dakle ostatka zapadnog sveta) sa druge strane.
da, ima odredjenih razlika, samo ne znam kako ih specifichno ti objashnjavash.
s obzirom da si ti mythe-e deklarisani simpatizer desnice, znachi li to da te razlike objashnjavash onako kao shto ih objashnjavaju npr. republikanci, fox news, glenn beck i ostali ajmerichki desnichari......?

Dalje, tacno je da nacisticka Nemacka i danasnja SAD nisu jednake, ali i jedna i druga su (svako u svoje vreme) bile najvece sile i drugo je pitanje jeli i koliko pametno suprotstavljati se jacem od sebe.
pa, nije bash istina da je nacistichka Nemachka bila ni onda sila u rangu SAD-a, Velike Britanije (koje su, istina, ushle u 2. Sv. Rat tek kad je i njima mechka zaigrala oko vrata, ali to je vec druga tema).
Ja se mogu donekle sloziti da je ulazak ondashnje Jugoslavije u trojni pakt bio ochajno iznudjen potez, ali ipak ne mogu napadati demonstracije protiv trojnog pakta jer su ako nishta drugo to bili velichanstveni izrazi otpora nacifashizmu.

Dakle ima razlike izmedju SAD sada i Nemacke onda, ali cinjenica je i da SAD danas vodi jednu vrstu ekspanzicionisticke politike, aktivno se mesaju u unutarnje stvari pojedinih zemalja, njihova vojska cini zlocine sirom sveta, iamju moderne logore tipa Guantamo B, isto kao sto je i Bush mladji ratni zlocinac (dobro ne bas kao bivsi nemacki kancelar Hitler, ali zlocinac je zlocinac).
aha, ti nisi simpatizer americhke desnice, vec samo evropskih desnica (ove su kao neshto puno bolje, eto, u nedostatku jedne kompaktne drzavne desnice kao shto je npr. republikanska ajmerichka, vec rashtrkane po drzavama i drushtvama dotichnih evropskih naroda, automatski su bolje....?)
zanimljivo. a ko podrzava evropske desnice? taj desnicharski deo SAD-a kojeg si dobro opisao.

Glede Nedica i njegove 'homofobije" i "heteroseksizam"- mislim stvarno. Ko se pre 70 godina bavio pitanjem homoseksualizma? Jel postoji neki "gayfriendly" politicar iz 40ih godina proslog veka? Kakvog li smisla ima optuzivati Nedica za te stvari kada se zna da ni ostali politicari tog vremena nisu imali nista bolje stavove o tom pitanju?
1. ja ne znam shta je homoseksualizam
2. jesi li ti upoznat sa pochecima homoseksualnih udruzenja i pokreta? bilo ih je dve decenije pre 2. Sv. Rata u vajmarskoj Nemachkoj. onoj Nemachkoj koja je bila u dobrim odnosima sa Vel. Britanijom, SAD-om, Francuskom, zemljama Beneluksa, Skandinavskim zemljama.
2. istina da chetrdesetih ni zapadni saveznici nisu bili puno bolji, ali ipak jesu bili mrvicu bolji. nacifashizam je taj koji je ubijao homoseksualce sistematski po logorima smrti, a zapadni saveznici kolikogod da su bili razocharavajuci u pogledu tretiranja homoseksualaca ipak nisu radili ono shto su radili nacifashisti. nedic je bio izabrao kome sluziti, a da sad ni ne pominjem njegovog ministra jonica te idola mu nikolaja velimirovica itd.....
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!