Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by Popeyenismo se razumeli, zalim reci ne pametuj previse i ne izvrci reci forumasima cije se misljenje razlikuje od tvog.
nismo se shvatili, izgleda. zelis reci da bi javno izrazavanje homoseksualnosti bilo izraz nepostovanja prema heteroseksualcima?![]()
Originally posted by LoniIma veze u tom smislu što se to pitanje Fejsbuka očito svodi na to ko je dovoljno hrabar da saopšti da je gej. A o FB priča Popeye (koji nema FB) i ti, koji si outovan na lažnom profilu. Ne osuđujem, samo ističem.
S druge strane kad kažem da me nervira stav da je SEKSUALNOST PRIVATNA STVAR jer ona dolazi od strejtera homofoba.
Naši su je samo prisvojili.
Dakle prava je istina da njima gejstvo SMETA, da im je ODVRATNO i da su smislili dobar izgovor - to je privatna stvar, a u praksi se drže toga da je samo gej odnos privatna stvar.
Svoje strejt odnose proslavljaju uz muziku i venčanice.
Takle to je moja zamerka strejterima.
Kakve to ima veze sa mnom ili bilo kojim drugim gejem, koji ne sme da se autuje iz sasvim druge pozicije (pozicije nemoći i straha)?
Originally posted by PopeyeHomoseksualnost je uvijek bila, i biće, svojevrsni društveni underground. Ne pričam o osnovnim, ljudskim, pravima - o tome svakako nema diskusije. Taj underground je fino opisan u epizodi South Parka, kad svi počnu da se oblače i ponašaju kao geyevi zbog serije Queer Eye for the Straight Guy. I tada Mr Garrison poludi, zbog gubljenja identiteta čitave jedne zajednice (gay zajednice). Privatnost je samo jedna sitnica u moru komplikacija.
a povjerovat cu da je seksualna orijentacija privatna stvar cim heteroseksualci preestanu javno slaviti svoja vjencanja, objavljivati u novinama da su se vjencali, slikati se na tim vjencanjima i objavljivati slike s njih, pokazivati svakome tko je spreman gledati kako im je bilo na vjencanju itd...
jer sve sto se ovdje govori je zapravo prilicno jasno: homoseksualnost je privatna stvar, a heteroseksualnost nije.
well, s takvim stavom te ne trebaju diskriminirati homofobi, dovoljan si sam sebi.![]()
Originally posted by bernwell, vec nekoliko desetljeca na nekoliko kontinenata homoseksualnost je daleko od bilo kakvog undergrounda. a negdje je i najobicniji mainstream.
Homoseksualnost je uvijek bila, i biće, svojevrsni društveni underground.
Tvoj stav "kada heteroseksualci prestanu slaviti svoja vjenčanja" ja razumijem, ali nije najbolji način da afirimišeš gay vrijednosti u homofobnom heteroseksualnom svijetu.cilj je afirmirati ravnopravnost. za koju, nazalost, i mnogi pederi i lezbijke nisu spremni. a cini mi se katastrofalnim nastupati sam iz pozicije manje vrijednosti i pozicije moljakanja. odnosno, prihvatiti mjesto (mišju rupu) na koje te je smjestila heteroseksualna vecina.
A tvrdnja da sam "autohomofoban"... Ko zna, možda i jesam. Možda si i ti, ali nisi svjestan. Nije lako biti gay.i tako smo opet dosli do relativizacije.
Originally posted by Popeye
a biti gay je tesko ili lako onoliko koliko sam odlucis. meni je prilicno lako biti gay.![]()
Originally posted by Popeyevau, popaju. tebi je lako, sto ne biras od 98 posto populacije nego od 2 procenta, sto ne mozes da zasnujes porodicu, sto ne mozes da ozakonish vezu, sto nosis pecat izopacenog perverznjaka, sto se uz tvoju ljubav kachi epitet jalova, sto ne mozes da imas dete sa onim kojeg zavolish, sto si pod konstatnom senkom predrasuda, sto tvoju najblizi ocekuju od tebe sushtinsku razlicitost, shto nisi imao slobodan pubertet, shto bi te pola hrvatske pendrechilo na sred ulice, shto svaka bagra pljuje po tvom dostojanstvu, sto nemas slobodu ni kretanja ni izrazavanja
a biti gay je tesko ili lako onoliko koliko sam odlucis. meni je prilicno lako biti gay.![]()
Originally posted by jovanabeogradi ja
Slazem se. Skoro u potpunosti.
Originally posted by KragiPočetak svake sreće leži u pametnom izboru želja.
![]()
Originally posted by Marsziveti gay u odnosu na str8 je slicno i penjati se na mont everest sa kamenjem u rancu koje ne mozes da izvadish. da, lakse ces se popeti ukoliko verujes da u rancu kamenja nema, ali oni nece odatle nestati zato sto ti tako odluchish
Originally posted by KragiPočetak svake sreće leži u pametnom izboru želja.
![]()
![]()
Originally posted by Galadrielnesto mi ovdje s matematikom nije u redu.
vau, popaju. tebi je lako, sto ne biras od 98 posto populacije nego od 2 procenta,
sto ne mozes da zasnujes porodicu, sto ne mozes da ozakonish vezu, sto nosis pecat izopacenog perverznjaka, sto se uz tvoju ljubav kachi epitet jalova, sto ne mozes da imas dete sa onim kojeg zavolish, sto si pod konstatnom senkom predrasuda, sto tvoju najblizi ocekuju od tebe sushtinsku razlicitost, shto nisi imao slobodan pubertet, shto bi te pola hrvatske pendrechilo na sred ulice, shto svaka bagra pljuje po tvom dostojanstvu, sto nemas slobodu ni kretanja ni izrazavanjaod svega sto si nabrojala, jedino sto mi je doista smetalo je da nisam imao slobodan pubertet. i nisam. isao sam s curom na maturalnu zabavu.
ajde ne preterujmislim da ti pretjerujes, jer svoju seksualnu orijentaciju, a onda i moguci identitet, gledas kao nesto tragicno. istices sve lose stvari koje se mogu dogoditi nekome tko je gay. ne treba zatvoriti oci pred time, nego ne treba dopustiti da te to odredjuje, kao i tvoje ponasanje. my two cents.
lakse je biti str8 naravno, ovo je njihov svet po njihovim pravilimanajlakse na ovom svijetu je biti bijeli heteroseksualni muskarac. jebiga, two out of three nije lose.
Originally posted by Kragida bih nesto promenila, je li, moram bit svesna svega sto zelim da menjam i biti grubo objektivna u vezi toga. zivot nije cvece, niti sam ja placip* samo sam realna
e znas kako, daleko od toga da ti u svojim postovima nisi iznela neke neosporive cinjenice, ali ja i dalje mislim da su ti stavovi pregrubi i generalno se svode na isticanje svi losih strana homoseksualnosti i polozaja nase populacije u drustvu. Ja ne kazem da donekle nisi u pravu, ali tom logikom ja cu naci i 10 razloga zbog kojih i sultan od Bruneja ima razloga da misli da mu je zivot tezak.![]()
Originally posted by Kragiu taj ,,kontekst" nisam ja stavila decu, to je nevezano za biolosko poreklo roditelja jedini odrzivi sistem zivljenja.
i jos nesto, stvari poput stavljanja dece u kontekst 'produkta' dvoje ljudi koji se vole, su mi stvarno smesne![]()
Originally posted by Popeyeod interesne grupe procenat ako vec moram da naglasim
Originally posted by Galadrielnesto mi ovdje s matematikom nije u redu.
vau, popaju. tebi je lako, sto ne biras od 98 posto populacije nego od 2 procenta,no, ja sam jako los matematicar.
ali mi se cini da heteroseksualac, odnosno heteroseksualka, partnere biraju iz 49% populacije, a ne 98%? jer muskarci moraju birati zene, a zene muskarce, jel.
98% pak je na raspolaganju biseksualcima, ili?
![]()
Originally posted by Popeyepa da namerno sam preterala jer nisi pokazao razumevanje za neautovane ljude. i sam si rekao, na maturu si isao sa devojkom. dakle nisi se ni ti odmah autovao. svako ima svoje vreme i za sebe je sposoban da odluchi kad je njegov momenat. mnogo bi korisnija tema bila, kako tinejdzer da objasni roditeljima da je gay, recimo
mislim da ti pretjerujes, jer svoju seksualnu orijentaciju, a onda i moguci identitet, gledas kao nesto tragicno. istices sve lose stvari koje se mogu dogoditi nekome tko je gay. ne treba zatvoriti oci pred time, nego ne treba dopustiti da te to odredjuje, kao i tvoje ponasanje. my two cents.![]()
Originally posted by Galadrielcast izuzecima, ali smatram da je mnogo veci broj gay ljudi realno u mogucnosti biti out nego sto je ljudi doista out. ako ti je ugrozen zivot i osobna sigurnost, naravno da se neces outati. pa necu se ni ja poljubiti s deckom ako uletimo u tramvaj pun navijaca. to bi jednostavno bilo jaaaako glupo.
nisi pokazao razumevanje za neautovane ljude.
svako ima svoje vreme i za sebe je sposoban da odluchi kad je njegov momenat.slazem se. ali mislim da mnogo njih odluci propustiti svoj moment. jer je tako - lakše!
mnogo bi korisnija tema bila, kako tinejdzer da objasni roditeljima da je gay, recimopa otvori je.
ne sme da postoji jaz izmedju autovanih i klozetiranih.iako vec rekoh da sam los matematicar, mislim da ne grijesim ako kazem da je na balkanu out ekipa bez ikakve sumnje MANJINA unutar gay populacije.
ti koji verovatno imas 30, 35 godina
dodjes i kazes kako si hrabar jer si out na fejsu.ekšli, rekoh da nemam profil na fejsu.
i zar ne mislis da je korisnije sve ovo da se prica pred str8 ljudima, narocito 100 posto autovani???pa sad smo na gay forumu.
nego da se medju nama u virtuelnom svetu kao nesto radi neki aktivizamwell, meni se ipak cini da je mnogo vaznije emancipirati gay populaciju. kad pederi i lezbe shvate i prihvate da su normalni, da trebaju biti ravnopravni i da homofobi odjebu, onda je stvar rijesena.
35?!
(imat cu 30 godina next week)
well, meni se ipak cini da je mnogo vaznije emancipirati gay populaciju. kad pederi i lezbe shvate i prihvate da su normalni, da trebaju biti ravnopravni i da homofobi odjebu, onda je stvar rijesena.
iako vec rekoh da sam los matematicar, mislim da ne grijesim ako kazem da je na balkanu out ekipa bez ikakve sumnje MANJINA unutar gay populacije.
i da ormaruse znaju vrlo bezobrazno igrati dvostruku igru. s jedne strane ce bez ikakvog srama pljuvati po onima kojima na celu pise da su pederi (sto u prijevodu znaci da se na toj osobi vidi da je gay; ma koji
šok i zločin, zamisli, da se na nekome vidi da je gay?! pa kako se samo usudi!!!), da ce uvijek pljuvati po prideu i o tome kako se njih tamo predstavlja (!!! pa dodji i predstavi se, ako nisi zadovoljan), da ce lijepo sutiti dok neka strejt ekipa, koje su dio, ima homofobne ispade, da ce koristiti sve privilegije svoje fejk heteroseksualnosti i, sto je meni vrhunac, uvijek ocekivati od svih onih koji su out da se apsolutno podcine njihovom ormaru i odrzavanju te laži.
jaz najvecim dijelom postoji jer ormaruse uvijek traze privilegije na svakoj strani, a onda ti jos seru jer si out, na ovaj ili onaj nacin. covjeku to jednostavno dopizdi, a kad ukazes na razne gadosti koje dugorocno samoizabrani ormar proizvodi, onda se odmah grakne da ugrozavas prava!![]()
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!