Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By dukkehjem
Originally posted by dharmox

Ma pročitao sam Kiša u celini i celosti (i to više puta) samo sam zbog Tungija naglasio da mi ne spada u najomiljenije tako da nisam nešto lično dirnut njegovim odbacivanjem Kiša.

Tu je i 'Bašta, Pepeo'...

Ergo, dobar je, veliki je i ja kod njega nikakav kliše nisam video.
Pa da... meni nije ni zasmetalo to sto je Tungiju on, na primer, bljutav, ali ono za klise je malo neoprezna i neargumentovana izjava...

Meni je Pescanik vrhunac Porodicnog cirkusa...
Inace, prvih devetnaest knjiga koje sam kupio za svoju biblioteku su sva Kisova dela xD po bibliografiji nadjeno, sve od njega... i Pesme i prepevi itd. imam i nekoliko retkih i prvih izdanja :kingkong:
By Ulix
Originally posted by dukkehjem

Pa da... meni nije ni zasmetalo to sto je Tungiju on, na primer, bljutav, ali ono za klise je malo neoprezna i neargumentovana izjava...
:up:

Zato sam i rekao da bi to mogao da argumentuje ili da bude svestan reči koje koristi. :)
Meni je Pescanik vrhunac Porodicnog cirkusa...
Meni je najdraža knjiga Bašta, pepeo, zato što je to bila knjiga koja me je približila Kišu. Ali je Peščanik uglavnom u svakom smislu superiorna i, meni se čini, Kišova daleko najkompleksnija knjiga. To je jedna od onih knjiga koje kad pročitam sednem i razmišljam - kako je ovaj čovek uspeo da sastavi ovako jebeno dobre rečenice i kako, dovraga kako, je strukturno oblikovao tu knjigu? :drama:
Inace, prvih devetnaest knjiga koje sam kupio za svoju biblioteku su sva Kisova dela xD po bibliografiji nadjeno, sve od njega... i Pesme i prepevi itd. imam i nekoliko retkih i prvih izdanja :kingkong:
Preko Kiša sam otkrio svoj književni ukus. :lol:
Prvo sam došao do Kovača i Pekića i Davida, a onda i do Bruna Šulca, pa i do nekih američkih pisaca poput Filipa Rota i Apdajka.
Najvrednije što mi je Kiš otkrio, to je baš iz te knjige Pesme i prepevi, to je svet mađarske poezije. Ferenc i Đula Juhas, Milan Fišt, Radnoti, pre svih Endre Adi... :love: :love: :love:
By dukkehjem
Meni je najdraža knjiga Bašta, pepeo, zato što je to bila knjiga koja me je približila Kišu. Ali je Peščanik uglavnom u svakom smislu superiorna i, meni se čini, Kišova daleko najkompleksnija knjiga. To je jedna od onih knjiga koje kad pročitam sednem i razmišljam - kako je ovaj čovek uspeo da sastavi ovako jebeno dobre rečenice i kako, dovraga kako, je strukturno oblikovao tu knjigu? :drama:

Ma genijalno... meni je i Basta, pepeo izuzetno draga, ali sam Pescanik izdvojio jer je i sam Kis izdvajao pescanik, i to ka krunu porodicnog ciklusa. Govorio je da su Rani jadi skica, Basta, pepeo crtez ugljenom radjen, a Pescanik ulje na platnu...

Preko Kiša sam otkrio svoj književni ukus. :lol:
Prvo sam došao do Kovača i Pekića i Davida, a onda i do Bruna Šulca, pa i do nekih američkih pisaca poput Filipa Rota i Apdajka.
Najvrednije što mi je Kiš otkrio, to je baš iz te knjige Pesme i prepevi, to je svet mađarske poezije. Ferenc i Đula Juhas, Milan Fišt, Radnoti, pre svih Endre Adi... :love: :love: :love:

Pa to je ono sto je kod njega divno! Jednostavno te uvlaci u jedan sasvim novi svet!
Mene je i za Apolinera zainteresovao da vise kopam, pa sam tako nasao i 11000 buzdovana, Rim bordzija, Osnicac jeresi itd.
A Kisov prepev Apolinerovog Raka je meni najbolji prepev Raka! :dance: :love:
Korisnikov avatar
By dharmox
Rečju, Kiš je autor koji zaslužuje da nam ti, Tungi (svima nama koji to nismo zapazili) pokažeš taj kliše.

I sam nešto piskaram (ali se ne bih nazvao piscem); međutim, pažljiv sam čitalac. Stuckao sam dosta vremena na Kišovu prozu i prevode - voleo bih da vidim to što mi je (možda) promaklo.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja ne samo da cu Kisha da svrstam u klishe(o majku mu kao na rod najrodjeniji da sam vam udario) :nope: ,vec i citavu tu plejadu srpskih pisaca(domacih),izuzev Selimovica,KLISHE-ne odudara od drugih,niti ista novo,zanimljivo,nesvakidasnje nalazim kod njega,a da nisam kod ostalih.
By dukkehjem
Originally posted by Tungi

Ja ne samo da cu Kisha da svrstam u klishe(o majku mu kao na rod najrodjeniji da sam vam udario) :nope: ,vec i citavu tu plejadu srpskih pisaca(domacih),izuzev Selimovica,KLISHE-ne odudara od drugih,niti ista novo,zanimljivo,nesvakidasnje nalazim kod njega,a da nisam kod ostalih.
aj konkretizuj pls :)
Korisnikov avatar
By dharmox

Udario si na velikog pisca bez valjanog argumenta.
Ja ne volim Selimovića, recimo; ali neću reći da je loš pisac. Čitanje 'Tvrđave' spada u najgore trenutke mog mladog života. On nije moj pisac, odnosno, ja nisam njegov čitalac.
Ali reći ovo gore za Kiša... Pa ne pričamo o Bojanu Bosiljčiću, pobogu!
Slika
Korisnikov avatar
By Tungi
Ajd još jednom pogledaj moje postove i nađi gde sam to rekao da je LOŠ.Je l' tebi jasno da KIŠ nije moj pisac,i da ja nisam njegov čitalac???
Korisnikov avatar
By Tungi

Pazi da hoću.
Korisnikov avatar
By dharmox

Ajd još jednom pogledaj moje postove i nađi gde sam to rekao da je LOŠ.Je l' tebi jasno da KIŠ nije moj pisac,i da ja nisam njegov čitalac???
Svakako. Rekao si da je (za tebe) bljuv, bljak itd i to prihvatam, ali o KLIŠEU kod Kiša nema govora.

Ovo što si ovlaš nabacio o domaćim piscima vrlo je zanimljiva tema i ja bih (kao i kolega neizgovorljivog nicka) voleo da se malo opširnije raspišeš...
By Ulix

Prosto, mogao si da kažeš da to nije "tvoj" pisac, mogao si da kažeš mnogo toga, ali si ti odabrao da kažeš da je on bljutav, a da su njegova dela kliše.

Reći za nekog da je kliše, svakako nije kompliment. Možda nisi eksplicitno rekao da je loš, ali suštinski to jesi rekao. I to je sve OK, ako umeš to da objasniš. Zato smo tražili da objasniš, da nam daš primer - šta je to kod Kiša kliše? Jer eto niko od nas to ne vidi, a svi smo ga čitali; ne mogu da govorim za ostale, ali sam ja par puta prešao svaku njegovu stranicu proze. I sad, ili mi ne znamo šta je kliše, ili si ti tek tako to lupio. Dakle, primer. Jedan, dva. Koja rečenica, koja misao, koja ideja, koja pripovetka, koji deo romana, zašto, kako, itd. :cekam:
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Ulix

Zato smo tražili da objasniš, da nam daš primer - šta je to kod Kiša kliše? Jer eto niko od nas to ne vidi, a svi smo ga čitali; ne mogu da govorim za ostale, ali sam ja par puta prešao svaku njegovu stranicu proze. I sad, ili mi ne znamo šta je kliše, ili si ti tek tako to lupio.
Lupio je.
By dukkehjem

Pazi da hoću.
Pazi da mozes. ;)
---------

P.S. I meni se cini da si lupio, ali da to neces da priznas pa se samo zaplices jos vise...

(I ja se potpisujem na citanje svake njegove stranice vise puta.
I poeziju i prozu.)
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Ulix

Prosto, mogao si da kažeš da to nije "tvoj" pisac, mogao si da kažeš mnogo toga, ali si ti odabrao da kažeš da je on bljutav, a da su njegova dela kliše.

Reći za nekog da je kliše, svakako nije kompliment. Možda nisi eksplicitno rekao da je loš, ali suštinski to jesi rekao. I to je sve OK, ako umeš to da objasniš. Zato smo tražili da objasniš, da nam daš primer - šta je to kod Kiša kliše? Jer eto niko od nas to ne vidi, a svi smo ga čitali; ne mogu da govorim za ostale, ali sam ja par puta prešao svaku njegovu stranicu proze. I sad, ili mi ne znamo šta je kliše, ili si ti tek tako to lupio. Dakle, primer. Jedan, dva. Koja rečenica, koja misao, koja ideja, koja pripovetka, koji deo romana, zašto, kako, itd. :cekam:
:lol:

Ne sme da mi bude ni bljutav?Prebolite ajde.
Korisnikov avatar
By dharmox
Sme da bude bljutav kad si baš zapeo.
Ali hajde, KLIŠE na sunce! :sunce:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja i rekao,narativni hod,stil,ne svidja mi se.

(ili bolje da Ulix misli kako sam lupio,da ga nerviram):lol:
Korisnikov avatar
By Loni
,,Oluju sa sunca'' Artura Klarka i Stivena Bakstera.
By Ulix
Ruže za Nives Koen (sabrane pripovetke Mirka Kovača, Samizdat b92) :hail: :love:
Korisnikov avatar
By Srklet
making gay history / eric marcus

odlicna knjiga, preporucujem.
Korisnikov avatar
By Tungi
Huxley-Djokondin osmeh,Tilotsonov banket,Monokl i Mali Meksikanac
By Ulix
On the Road, Jack Kerouac - čitam delove, skoro sam obnavljao gradivo u celini. Ugledao sam je na polici i nisam mogao da odolim. :love:

Huxley-Djokondin osmeh
:up:
Korisnikov avatar
By walt333
Dubravka Ugresic - Muzej bezuvjetne predaje :love: :love: :love: :love: :love: kako je moguce da mi je ova zena izmicala sve ove godine:alikako:
By Ulix
Originally posted by walt333

Dubravka Ugresic - Muzej bezuvjetne predaje :love: :love: :love: :love: :love: kako je moguce da mi je ova zena izmicala sve ove godine:alikako:
Ta knjiga je prelepaaaaaa! :hyper:
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!