Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Svoj roman..Prisiljen sam:kesa:
By dukkehjem
Originally posted by Tungi

Svoj roman..Prisiljen sam:kesa:
joj, pa sto kesa xD Kis je svoje rukopise iscitavao i iscitavo dok mu ne dosade i u medjuvremenu je pola pobacao, a trecinu izmenio, tako da je samo najkvalitetnije ostajalo... mislim da je Grobnica za Borisa Davidovica u rukopisu imala oko 800 strana!
He, a ako je u pitanju izdat roman, nadam se da neces nista zameriti sebi :trampolina:

OT: Jedan dan Ivana Denisovica (sto ima veze i sa Grobnicom za B.D., hehe, tako da ono moje prethodno nije potpuni offtopic)
Korisnikov avatar
By Tungi
I kad bi jos znao koliko ne volim Kisha;)A zameram sebi mnogo stosta,tako da otud kesa...
By dukkehjem

I kad bi jos znao koliko ne volim Kisha;)A zameram sebi mnogo stosta,tako da otud kesa...
Iju! Blasfemija! :egzorcist:

Salim se... ja ga obozavam, ali svako, naravno, ima pravo na svoj ukus :)

Mada me kopka da saznam zasto ga ne volis...xD

Cek, cek, ili ga u stvari volis, i zato onaj emotikon?

:zbunjen:

Joj, za kesu znam kako ti je...
Mada znas kako, to sto primecujes greske je negde znak progresa.
A sa druge strane, knjiga je delimicno i odraz jednog perioda... a sigurno ima ljudi kojima se svidja (ma koliko se ti zbog nekih nespretnosti enrvirao, oni ih cesto i ne primete).
Tako da keep your head up :) i bez kese!
Korisnikov avatar
By Tungi
Jaka samokriticnost... :indijanac:

A Kish,pa klishe,al' cenim vas SVE koji ga volite.
By dukkehjem

Jaka samokriticnost... :indijanac:

A Kish,pa klishe,al' cenim vas SVE koji ga volite.
ju, kakav klise, ne do ti bog sto si pomislio!

A covek mora biti samokritican. To je, mislim, jedan od uslova za napredovanje...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja ako kazem da je meni Kish bljutav,onda znaci da mi je BLJUTAV.Ko vama osporava da ga volite?
By dukkehjem
:domino:

pa jeste uslov za napredovanje.
Ukoliko se svako razmatranje sopstvenog rada svodi samo na panegirike, nema mesta napredovanju...

Pod samokriticnoscu ne mislim da se moras posipati pepelom, ali izvesna sposobnost distanciranja i kritickog razmatranja je zaista uslov za primecivanje eventualnih, uslovno receno, gresaka. Kojih svuda ima, jer svi mi gresimo... a normalno je da kroz godinu dana (ukoliko si se razvijao) uvidis nesto sto sada ne mozes uvideti.
Plus se kroz razmatranje i rascinjavanje dela unapredjuje i ucvrscuje stil.
Plus kroz rad sa literaturom "ostris" osecaj za istu.
By dukkehjem

:fancyklap:

Ali ne i KROZ Kisha:)
Kroz Kisa posebno.
To je osoba koja je iz knjige u knjigu uspevala da menja prosede i da uvek odlazi dalje i dalje.

Kroz Kisa posebno, takodje i zbog toga sto da bi njega citao, moras jos gomilu knjiga uz njega da procitas.

Kroz Kisa posebno, u krajnjoj liniji, jer je bio i vrstan teoreticar knjizevnosti koji je za sobom, izmedju ostalog, ostavio i mnogo eseja i ogleda koji su od neprocenjive vrednosti.

:alexis:
By Ulix

Ja ako kazem da je meni Kish bljutav,onda znaci da mi je BLJUTAV.Ko vama osporava da ga volite?
Ne moraš da ga voliš, ali reći za Kiša da je kliše? :drama:
By Ulix
Originally posted by dukkehjem

Kroz Kisa posebno.
To je osoba koja je iz knjige u knjigu uspevala da menja prosede i da uvek odlazi dalje i dalje.

Kroz Kisa posebno, takodje i zbog toga sto da bi njega citao, moras jos gomilu knjiga uz njega da procitas.

Kroz Kisa posebno, u krajnjoj liniji, jer je bio i vrstan teoreticar knjizevnosti koji je za sobom, izmedju ostalog, ostavio i mnogo eseja i ogleda koji su od neprocenjive vrednosti.

:up:

+ Dodao bih još i njegovo nepokolebljivo insistiranje (prisutno još od prvih kritika koje je objavio pedesetih godina, pa zaključno sa Enciklopedijom mrtvih) da književnost mora biti kombinacija i etike i estetike (tj. da jedno bez drugog ne može). Takav jedan dosledan (moralni) stav je u našoj književnosti jako redak. (Videti: Grobnica za B. D. i Čas anatomije)
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa ne volim ga i po mom misljenju je klishe?Zadovoljan?

Ti ces opet za nekog koga ja volim reci isto to,pa ja necu :drama:
By Ulix

Nisam zadovoljan, voleo bih da mi objasniš šta je to tačno kliše u njegovom delu, ako je moguće da to potkrepiš i nekim primerom. :hvala:

Ne moraš ti da voliš Kiša, nije to pod obavezno, ali reč "kliše" ne vidim u istoj rečenici sa njim, zaista.
Korisnikov avatar
By Tungi
Isto kao kada bih ja tebe pitao zasto je Kis bolji od Pavica i zasto je Pavic manje vredniji od Kisa.
By Ulix
Ma razumem šta hoćeš da kažeš. :)
Poenta je samo da bi kao pisac morao biti osetljiviji prema rečima koje koristiš. (A za jednu odličnu lekciju iz pisanja i upotrebe reči, pogledaj kako je Kiš razbucao Šćepanovićevu pripovetku u Času anatomije.)
Korisnikov avatar
By Tungi
A zasto osetljiviji?Pa mene reci pokude i hvale,niti srozavaju,a jos manje da mi laskaju.Pokudu cu cak pre prihvatiti,nego beskrajno komplimentiranje,a to sve zahvaljujuci objektivnoj slici koju imam o sebi.Ne podizem se na pijedestal,nemam iza sebe reci i reci,hvale i dela kao Kis,Pavic ili neko treci...Najmanje zelim da vredjam nekog kome prija taj spisateljski narativni hod,kakvog uocavamo kod Kisa recimo u Ranim jadima,ali da,svidja mi se taj esejisticki stil u Casu anatomije.
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Ulix

Nisam zadovoljan, voleo bih da mi objasniš šta je to tačno kliše u njegovom delu, ako je moguće da to potkrepiš i nekim primerom. :hvala:

Ne moraš ti da voliš Kiša, nije to pod obavezno, ali reč "kliše" ne vidim u istoj rečenici sa njim, zaista.
Voleti/ne voleti, to je stvar ličnog ukusa.
Ali bilo bi lepo da vidimo taj Kišov kliše.
Recimo, Pavić je pisac sazdan od klišea, ali kod Kiša to nisam primetio.

Ne volim previše ni jednog ni drugog. Od Kiša volim 'Rane jade' i žao mi je što je dobar deo života straćio na prepucavanje sa Šćepom i kompanijom, ljudima nevrednim tolike (i uopšte ikakve) pažnje.
By dukkehjem
Originally posted by dukkehjem

Kroz Kisa posebno.

:up:

+ Dodao bih još i njegovo nepokolebljivo insistiranje (prisutno još od prvih kritika koje je objavio pedesetih godina, pa zaključno sa Enciklopedijom mrtvih) da književnost mora biti kombinacija i etike i estetike (tj. da jedno bez drugog ne može). Takav jedan dosledan (moralni) stav je u našoj književnosti jako redak. (Videti: Grobnica za B. D. i Čas anatomije)
:hail:
pa da, a i velicanstveni pandan Sveosptoj istoriji bescasca koji ustvari Grobnica za B. D. predstavlja... pa Homo poeticus <3<3<3 i Po-etika i prva i druga... jaoj, ma sve! I kako je stavio citat Nabokova i citat Orvela na sam pocetak Homo poeticus-a, onako suprotstavljene, i kasnije izjavio da je kroz svoj rad trazio balans izmedju suprotstavljenih stavova koji su bili iskazani citatima... ma moglo bi se raspredati godinama!
By dukkehjem

Ma razumem šta hoćeš da kažeš. :)
Poenta je samo da bi kao pisac morao biti osetljiviji prema rečima koje koristiš. (A za jednu odličnu lekciju iz pisanja i upotrebe reči, pogledaj kako je Kiš razbucao Šćepanovićevu pripovetku u Času anatomije.)
joj, da, i nije samo Usta puna zemlje razbucao nego i Goluzu!

I one Jeremiceve mudrosti je razbucao...
(A usput je, po mom skromnom misljenju, dao jedan od najlepsih tekstova o nacionalizmu.)
By dukkehjem
Originally posted by dharmox
(...) Od Kiša volim 'Rane jade' i žao mi je što je dobar deo života straćio na prepucavanje sa Šćepom i kompanijom, ljudima nevrednim tolike (i uopšte ikakve) pažnje.
Jesi li citao citav porodicni cirkus (ciklus)? Procitaj obavezno! :)
Korisnikov avatar
By dharmox
Ma pročitao sam Kiša u celini i celosti (i to više puta) samo sam zbog Tungija naglasio da mi ne spada u najomiljenije tako da nisam nešto lično dirnut njegovim odbacivanjem Kiša.

Tu je i 'Bašta, Pepeo'...

Ergo, dobar je, veliki je i ja kod njega nikakav kliše nisam video.
By LeDeNa_
Tako je govorio Zaratustra

Milioniti put :)
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!