Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sheytan
U video igrici "Kosovska zora 2012" možete da odbranite Preševo od snaga OVK, da se borite za Prištinu i u kontraofanzivi proterate neprijateljske snage sa teritorije Kosova.

Video igrica "Kosovska zora 2012" prdstavljena je na beogradskom Fakultetu za bezbednost.

Igrica je zasnovana na scenariju prema kojem albanski teroristi napadaju međunarodne snage na Kosmetu, koje se za pomoć obraćaju srpskoj vojsci i policiji.

"Naziv igrice je šifra za izmišljenu operaciju u kojoj srpske snage oslobađaju Kosovo. Godina 2012. je namerno uzeta, zbog analiza samih službi da baš tada može doći do takvog sukoba", rekao je profesor na Fakultetu za bezbednost Darko Trifunović.

On je dodao da je autorski tim, koji je osmislio i napravio ovu igricu, dobio na hiljade pretećih pisama, ali i da je igrica "Kosovska zora 2012" popularna u Nemačkoj i Austriji.

Prilikom kreiranja igrice korišćeni su satelitski snimci Kosova. Igrači mogu da brane Preševo od snaga OVK i regularnih snaga Albanije, da se bore za Prištinu i krenu i kontraofanzivu, u kojoj će neprijateljske snage proterati sa teritorije Kosova.

Snage NATO-a su u igrici prikazane neutralno i njihovi vojnici se povlače u bazu "Bondstil", pokušavajući da se ne mešaju u sukob.

''
By Hans
:tepih:
Kada 2012. udari talas sa Jadrana preko Prokletija, usled smaka sveta, ochistice i Kosovo i CG. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Kao da već nisu dovoljno štete naneli mitovi iz epske fantastike, nego sad i iskorak u virtuelno moramo da pravimo.

Samo realnost nije opcija...
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sheytan

Igrica je zasnovana na scenariju prema kojem albanski teroristi napadaju međunarodne snage na Kosmetu, koje se za pomoć obraćaju srpskoj vojsci i policiji.
:roflmao: :rotflmao: :pucaodsmeha:

ali kako je reko Hans (nešto me tu asocira na bubašvabe ali ne znam što...) realnost će nahrupiti baš te 2012... :lol:
Korisnikov avatar
By gorilica
O Boze, kad cu vec jednom da skupim te pare pa da palim odavde?!!!!

Znachi muka mi je vishe od srpskih ratnichkih pretenzija.
Korisnikov avatar
By Sheytan
gorilice, to je samo video igrica! :)
Korisnikov avatar
By Delete
I posle se pitamo zasto nam se polupismeni klinci ubijaju po skolama, kaficima, klubovima...umesto da se prave igrice edukativnog karaktera, u zemlji Smrdiji se promovise nasilje, ubijanje, ratovi...dokle vise?!
Korisnikov avatar
By gorilica

gorilice, to je samo video igrica! :)
Video igrica, razvijena i napravljena za zabavu kadetima VJ, pa josh smeshtena na "sveto" Kosovo.
Znash kako, u poslednjih 500-600 godina, ni jednoj generaciji na ovim prostorima nije promakao neki rat. Kao klinac, bio sam ubedjen da tako neshto moju nece zahvatiti. Nakon svega shto smo preziveli i doziveli ovde do sada, sada kao zreo chovek sam ubedjen da ce za nasheg zivota na ovim prostorima buknuti josh minimum jedan. A meni je ratova, korumpiranih politichara u sprezi sa mafijom vec i vishe nego preko glave. Od optimistichnog klinca, koji je za svakog imao lepu rech, i koji je svuda nailazio na lep prijem, postao sam apatichna senka od ne zadovoljnog choveka.
Mante me se vishe i igrica, i patriotizma i rodoljublja. Ja samo hocu da se izborim da ovu svoju drugu polovinu zivota provedem, koliko god je to moguce, normalno.
Korisnikov avatar
By Sunce
Jos samo da se bebe igraju sa igrackama koje predstavljaju kosovske simbole, pa da povratim. :roll:

Tetovaze Kosova na dupetu vas nikad nece napustiti.
By mythe
interesantna igrica, jedan 'Vihor' ili 'Tajfun' bi dobrodosao na Kosovu, da se to dole pocisti, kad vec Slobo nije iskoristio sansu (svakako bi robijao, pa kad je vec tako bolje da je onda odradio posao :D hehe
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by gorilica
Video igrica, razvijena i napravljena za zabavu kadetima VJ, pa josh smeshtena na "sveto" Kosovo.
Znash kako, u poslednjih 500-600 godina, ni jednoj generaciji na ovim prostorima nije promakao neki rat. Kao klinac, bio sam ubedjen da tako neshto moju nece zahvatiti. Nakon svega shto smo preziveli i doziveli ovde do sada, sada kao zreo chovek sam ubedjen da ce za nasheg zivota na ovim prostorima buknuti josh minimum jedan. A meni je ratova, korumpiranih politichara u sprezi sa mafijom vec i vishe nego preko glave. Od optimistichnog klinca, koji je za svakog imao lepu rech, i koji je svuda nailazio na lep prijem, postao sam apatichna senka od ne zadovoljnog choveka.
Mante me se vishe i igrica, i patriotizma i rodoljublja. Ja samo hocu da se izborim da ovu svoju drugu polovinu zivota provedem, koliko god je to moguce, normalno.
Bravo prijatelju :kiss:
Samo to ovoj sijedoj glavi od Sheytana kojeg može uzbuditi još samo rat nikada neće biti jasno.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi
Originally posted by gorilica
Bravo prijatelju :kiss:
Samo to ovoj sijedoj glavi od Sheytana kojeg može uzbuditi još samo rat nikada neće biti jasno.
Koj se ti moj pa javljaš. Šta mu nudiš? Zagreb, Jasenovac... Ti si otišao iz države u kojoj si rodjen, kažeš d a je to bio najbolji potez tvoje obitelji. Koji je tvoj moral da sada dolaziš ovde i držiš neprestane časove domoljublja.

Koristiš svaku priliku da opravdano nezadovoljstvo u Srbiji što se ne ide brže ka boljem životu, pretočiš u napad na sve one koji vole Srbiju. Ti si pokazao koliko je voliš 1990. i nemaš nikakvo moralno pravio da ovde ma kome držiš pridike.

To je prevazišlo sve mere opristojnosti i ukusa dobrog, kućnog vaspitanja. Da o kulturi dijaloga i učeršća na jednom forumu i ne golvorim. Ali, nije ni čudo kada si ti ovde moderator. Koliko do juče bio si moderator Drštva i politike.

Bože mke sačuvaj takvih "igara", a igricu "Kosovska zora 2012" ostavi onima koji hoće da je igraju ili ignorišu.

Dosta je tvoje post tiranije na ovom forumu. Tvog domoljublja i podstrekavanja svega što je protiv Srba i Srbije.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Kakav god stav imali o Kos(Iz)metu, igrica je krajnje bedna, rang svetskih dostignuća pre čitavu deceniju.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

"Naziv igrice je šifra za izmišljenu operaciju u kojoj srpske snage oslobađaju Kosovo. Godina 2012. je namerno uzeta, zbog analiza samih službi da baš tada može doći do takvog sukoba", rekao je profesor na Fakultetu za bezbednost Darko Trifunović.

On je dodao da je autorski tim, koji je osmislio i napravio ovu igricu, dobio na hiljade pretećih pisama, ali i da je igrica "Kosovska zora 2012" popularna u Nemačkoj i Austriji.
ono što bi stvarno trebalo da dobije taj... khm... autorski tim, je jedna fina tužba zbog širenja mržnje na nacionalnoj osnovi. pogotovo kad se u obzir uzme ustavotvorna mantra "kosovo je srbija" i neki zanimljivi redovi krivičnog zakonika te iste srbije:

Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti
Član 317.

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

a to što su ovu lepu zabavu smislili na fakultetu za bezbednost, nekako me, opet, vraća na isti član, treći stav:

(3) Ko delo iz st. 1. i 2. ovog člana vrši zloupotrebom položaja ili ovlašćenja ili ako je usled tih dela došlo do nereda, nasilja ili drugih teških posledica za zajednički život naroda, nacionalnih manjina ili etničkih grupa koje žive u Srbiji, kazniće se za delo iz stava 1. zatvorom od jedne do osam godina, a za delo iz stava 2. zatvorom od dve do deset godina.
Korisnikov avatar
By Li
Koliko kenjate ne mogu da verujem...

Pa tolike igrice postoje u kojima su eto uglavnom RUSI i NEMCI neprijatelji pa oni nikoga ne tuze zbog sirenja mrznje. Obzirom da je SRPSKA igrica u pitanju ne vidim nista cudno sto je smestena tamo, bas je i zanimljivo... sigurno nece u KRUSEVAC da je smeste kome bi to onda bilo zanimljivo...

GET A LIFE!
Korisnikov avatar
By Stripi

Koj se ti moj pa javljaš. Šta mu nudiš? Zagreb, Jasenovac...
:smeh: ko o čemu, baba o Jasenovcu. Ne nudim mu ništa, nego ga, za razliku od tebe, podržavam u normalnom razmišljanju
Ti si otišao iz države u kojoj si rodjen, kažeš d a je to bio najbolji potez tvoje obitelji. Koji je tvoj moral da sada dolaziš ovde i držiš neprestane časove domoljublja.
Da, i to ću uvijek i tvrditi. Zašto bi mi morali trpiti posljedice sankcija, vrijeđanja i omalovažavanja na nacionalnoj osnovi? To je ružno i ne podržavam ni ovdje nikoga ko to radi. Tebi je to strana disciplina ali to je opet tvoj problem.
Koristiš svaku priliku da opravdano nezadovoljstvo u Srbiji što se ne ide brže ka boljem životu, pretočiš u napad na sve one koji vole Srbiju. Ti si pokazao koliko je voliš 1990. i nemaš nikakvo moralno pravio da ovde ma kome držiš pridike.
Ma daj? Postoji neki sud, presuda? Koliko ja znam, ne postoji. Internet je slobodan medij i dokle god ja ne ugoržavam nečiju slobodu mogu sudjelovati u raspravi. Nejasno je to tebi, bilo i bit će nejasno koliko god se puta bude reinkarnirao.

To je prevazišlo sve mere opristojnosti i ukusa dobrog, kućnog vaspitanja. Da o kulturi dijaloga i učeršća na jednom forumu i ne golvorim. Ali, nije ni čudo kada si ti ovde moderator. Koliko do juče bio si moderator Drštva i politike.
Da, i? Misliš da nisam podložan sankcijama? Mnogo se varaš, svi mi imao granicu koju ne smijemo prijeći. Sa Društva i politike sam maknut na vlastiti zahtjev, da svedem prigovore vas ultranacionalista na namjanju moguću mjeru. Nije da se neš stanje popravilo ali barem ne moram sate provoditi moderirajući offove samo zbog toga što se jedan Hrvat usudio da moderira folder Društva i politike na jednoj gay-serbiji. Neš ti.

Bože mke sačuvaj takvih "igara", a igricu "Kosovska zora 2012" ostavi onima koji hoće da je igraju ili ignorišu.
Jesi otvorio temu? Jesi. Kao takva je podložna komenitranju. Ako nisi htio negativne komentare ima foruma gdje bi i igrica i thread bili prihvaćeni objeručke. Tvoje seksualne sklonosti ne, ali ko mari kada je ratovanje u pitanju.
Dosta je tvoje post tiranije na ovom forumu. Tvog domoljublja i podstrekavanja svega što je protiv Srba i Srbije.
Sutra demonstracije u podne na Trgu Republike?
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Li

Koliko kenjate ne mogu da verujem...

Pa tolike igrice postoje u kojima su eto uglavnom RUSI i NEMCI neprijatelji pa oni nikoga ne tuze zbog sirenja mrznje.
ha?
Obzirom da je SRPSKA igrica u pitanju ne vidim nista cudno sto je smestena tamo, bas je i zanimljivo... sigurno nece u KRUSEVAC da je smeste kome bi to onda bilo zanimljivo...
pa da, u pravu si. sve je to zakon ponude i potražnje.
ni ovi stihovi, recimo, nikom ne bi bili zanimljivi da ih pesnik nije ispravno adresirao.
by marko perković - thompson

Cujte srpski dobrovoljci bando cetnici
Stici ce vas nasa ruka i u srbiji!

Stici ce vas bozja pravda to vec svatko zna
Sudit ce vam bojovnici iz cavoglava!
interested? :trep:
Korisnikov avatar
By Stripi
Sad se sjetih...ja se nikako ne mogu sjetiti da sam napao nekog ko je izjavljivao da voli Srbiju. Ali baš nikako.
By mythe

Sad se sjetih...ja se nikako ne mogu sjetiti da sam napao nekog ko je izjavljivao da voli Srbiju. Ali baš nikako.
ja ne znam zasto tebe neki optuzuju da si 'hrvatski nacionalista' kada ti nemas ama bas nikakva nacionalna osjecanja. Tacno je da nisi napao nikoga koji je izvaljivao da voli Srbiju, ali s obzirom da jako simpatiziras bosanske muslimane i njihovu politiku, podrzavas stvaranje srebrenickog mita, takodjer branis shiptarske teroriste, onda je moguce da ljudi izvode neke krive zakljucke. Ali da si hrvatski nacionalista, ne to nije tocno. Cak suprotno.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
eto vidiš, stripi.
samo se okani tog mitotvorenja i dobar si skroz. :hvala:
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by mythe
ja ne znam zasto tebe neki optuzuju da si 'hrvatski nacionalista' kada ti nemas ama bas nikakva nacionalna osjecanja. Tacno je da nisi napao nikoga koji je izvaljivao da voli Srbiju, ali s obzirom da jako simpatiziras bosanske muslimane i njihovu politiku, podrzavas stvaranje srebrenickog mita, takodjer branis shiptarske teroriste, onda je moguce da ljudi izvode neke krive zakljucke. Ali da si hrvatski nacionalista, ne to nije tocno. Cak suprotno.
Uvijek tvrdim i uvijek ću tvrditi da je apsolutno točno da su Bošnjaci većina u BiH i kao takvi bi, po mom sudu, trebali imati svoju državu a ne ovu smijuriju od tr konstituivna naroda gdje se ne zna ko koga jebe. Srbima i Hrvatima kojima to smeta neka slobodno isele van u svoje matice. Na kraju krajeva, to je bila njihova politika devedesetih pa neka istu priliku pruže i Bošnjacima.
Ja Albance ne simpatiziram, nego ne podržavam represiju koja je bila izvođena nad njima.
Srebrenički masakr nije mit, nego žalosna činjenica o masovnoj klaonici koju je izvela vojska po zapovjedi Ratka Mladića. Bošnjaci jesu najveći tragičari rata u Bosni, svidjelo se to nekome ili ne. Naravno da ne podržavam zločine koje su vršili Bošnjaci ili Albanci a to ne činim ni kada kažem da nije u redu da vršeni masovni zločini nad njima. Svijet nije crno-bijel, navikni se.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Naravno da ne podržavam zločine koje su vršili Bošnjaci ili Albanci a to ne činim ni kada kažem da nije u redu da vršeni masovni zločini nad njima.
A, ove koje su vršili Hrvati si zaboravio ili podržavaš!? :cita:
Korisnikov avatar
By Stripi
Tebi je to tako svejedno, kada si si ti ugravirao u mozak drugačiju sliku. Ali Bože moj, svaki dvor mora imati dvorsku ludu, da nam ne bude dosadno.
By mythe
Uvijek tvrdim i uvijek ću tvrditi da je apsolutno točno da su Bošnjaci većina u BiH i kao takvi bi, po mom sudu, trebali imati svoju državu a ne ovu smijuriju od tr konstituivna naroda gdje se ne zna ko koga jebe. Srbima i Hrvatima kojima to smeta neka slobodno isele van u svoje matice.
aha, znaci ako ti kazes "Hrvati i Srbi kojima to smeta, neka se odsele iz Bosne", onda je to u redu, ali ako neko kaze "trebalo je shiptare sve preko Prokletija ako vec nece da zive u Srbiji", onda to nije u redu??? Ili da je Tudmjan imao pravo sto je poterao one sto nisu priznavali hrvatsku drzavu, onda to opet nije u redu??? Jel tako, batice?

A Bosna nikada nece biti muslimanska drzava i muslimanima savjetujem da ne pokusavaju to napraviti jer nece im doveka biti medjunarodnih gubernatora i medjunarodnih trupa i neka ne krecu ponovno istom autostradom kojom su jednom krenuli jer su bili odveli Bosnu u pakao a vlastiti narod skoro u nestanak...nadam se da su naucili lekciju...nadam se...
Korisnikov avatar
By Stripi
aha, znaci ako ti kazes "Hrvati i Srbi kojima to smeta, neka se odsele iz Bosne", onda je to u redu, ali ako neko kaze "trebalo je shiptare sve preko Prokletija ako vec nece da zive u Srbiji", onda to nije u redu??? Ili da je Tudmjan imao pravo sto je poterao one sto nisu priznavali hrvatsku drzavu, onda to opet nije u redu??? Jel tako, batice?
Netreba nikog protjerivati, no meni je sasvim logično da se neko kome određena zemlja užasno smeta odseli, umjesto što sav svoj trud ulaže da je podriva iznutra. Tako smo mi napravili - nije išlo u Srbiji, jednostavno smo se odselili, nismo tražili da Vojvodina bue neovisna hrvatska oblast. Osim toga, jedan sam od rijetkih koji se ovdje nije slagao sa odvajanjem Kosova od Srbije. Također se ne slažem sa time da je trebalo protjerati srpsko stanovništvo iz Krajine. Nisam to mislio onda a ne mislim to ni sada. Čak nisam problema da to prije 15 godina i kažem iako to nije baš bilo popularno.
A Bosna nikada nece biti muslimanska drzava i muslimanima savjetujem da ne pokusavaju to napraviti jer nece im doveka biti medjunarodnih gubernatora i medjunarodnih trupa i neka ne krecu ponovno istom autostradom kojom su jednom krenuli jer su bili odveli Bosnu u pakao a vlastiti narod skoro u nestanak...nadam se da su naucili lekciju...nadam se...
Dobar večer čika Rašo, niste li vi u Haagu? Bosna je većinom muslimanska zemlja, i bez nekog velikog truda, što je meni opet logično, obzirom su većina u Bosni.
Da. On je mirotvorac kao što su bili i Holandjani u Srebrenici.
Mislim, vrlo uspešan :seronjo:
Dakle, ipak se nešto dogodilo u toj vražjoj Srebrenici?
Ajde striček, nemoj biti toliko jadan što tvoje objede na moj račun ne pale kod ljudi. Isfrustriranost je odista već jako vidljiva.
Korisnikov avatar
By Sheytan

Dakle, ipak se nešto dogodilo u toj vražjoj Srebrenici?
Da, a o tome će se rezolucijom oglasiti i srpski parlament.

Hrvatsjki se još nije oglasio ni o jednom zločinu Hrvata nad Srbima. Niti će u skoro vreme. Na žalost. Jer, ako si ti jedan od boljih Hrvata, jasno je kakvi su ostali.

No, o tome postoji posebna tema. Tek da te podsetim.
Korisnikov avatar
By Stripi
Ne bi se ni srpski da ga na to nije natjerala međunarodna zajednica. Srebrenica se dogodila 95e godine a oni tek 2010 o tome tek raspravljaju. Do prije deset godina se još razmatralo da li se uopće nešto i dogodilo.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Delete

I posle sse pitamo zasto nam se polupismeni klinci ubijaju po skolama, kaficima, klubovima...umesto da se prave igrice edukativnog karaktera, u zemlji Smrdiji se promovise nasilje, ubijanje, ratovi...dokle vise?!
:up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!