Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Kao Ti I Ja - Azra

http://www.youtube.com/watch?v=YFgtfK6NMJ8

dijete u noci
kao ti i ja
stranac u prolazu
kao ti i ja
cvijece na granici
tone u san
zena u krevetu
kao ti i ja
dodir usana
oznojena tijela
daleko od ljubavi
kao ti i ja
jutro na obali
kao ti i ja
napusteni brodovi
plivaju lijeno
rastocene olupine
kao ti i ja
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Null
Originally posted by nsBeckie
E, sad, empatiju vidim kao jedan skup osecanja, a ne jedno jedinstveno osecanje.

1. saosecanje--zao mi je sto druga osoba pati, srecan sam sto je druga osoba srecna
2. humanost--zelja da se pomogne drugima
3. milosrdje--spremnost da se oprosti drugima
4. dobronamernost/dobrota--vidim u ljudima najpre dobro i tako im i pristupam, bez zlih, losih namera
5. empatija u uzem smislu--sposobnost da se tudja osecanja prosto dozive kao da su nasa sopstvena
inčrsting :misli:
samo ovo pod br. 5 nisam nikad osetio (i think :nerd: ) dok mi je sve ostalo dobro poznato :opatica:
:smeh:

E, Shuty, baš me nasmeja ova tvoja "Monahinja Olivera"!
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

SvakiMarkoRadiNaopako
aka Mariška

Drago mi je sto si bio:)

Dodji kad god ti vreme dozvoljava :)

Laku noc!!!

Slika
Hvala, Ledena.

Jako mi je prijatno ovde.

Divan si domaćin!

:)
Korisnikov avatar
By Mariška

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bio jednom jedan Kralj koji je imao prekrasnu cerku kose crvene poput vatre, lica od najfinijeg kineskog porculana, ociju crnjih od tame, a tela tako izvajanog da bi svaki smrtnik koji bi je jednom ugledao zaboravio na svet i sebe i ostao zauvek uz nju....Bese ona toliko lepa da joj se i samo Sunce klanjalo kada bi je dotaklo svojim zracima. Koliko bese lepa toliko vise pokvarena bese njena dusa. Najveca joj je radost bila sibati jadne zaljubljene koje su je pratile sve dok ne bi poput psa cvilele za milost da ih barem pogleda dok im krv rasipa. Zluradi njen smeh odjekivao je dvorcem po cele dane i noci jer od svoje zlobe Princeza nije mogla niti spavati, niti svoje lepe oci zatvoriti, niti vatrenu glavu na jastuk poloziti; zloba je terala da divlja i muci svoje bez bozjeg odmora.

Dobri Kralj bese ocajan. Slao je svoje najbolje Vitezove, najhrabrije muzeve da je zaustave, ali avaj, pomoci nije bilo; svaki muz koji bi samo pogledao njene vatrene kose, njene crne oci isti cas bi nestajao za ovaj svet i prikljucio se tuznoj povorci . Trazio je Kralj resenje dugo vremena i davao pola kraljevstva i ruku cerke tj kceri bolje i sve sto Kraljevi u tim situacijama nude, ali hrabrog muza vise ne nadje.

Jedne noci dodje mu u san njegova pokojna zena sva u milosti Bozjoj i rece mu: "Predragi muzu, Kralju moj, ne trazi spasioca medju onima koji pored zdravih ociju ne vide istinu, a pored zdravih usiju ne cuju rec koja ce osloboditi nasu kcer", to rece i nestade kao da je nikada nije ni bilo. Kralj se probudi i odmah sazva glasnike da traze onog koji zna carobnu rec koja ce osloboditi Princezu i njegovo kraljevstvo.

Iza sedam gora, sedam mora i sedam planina bese malo selo u kojem bese Mladic bez ikoga svoga, siromasan toliko da mu trava i lisce behu gozba, a voda iz potoka najfinije vino. No, iako tako siromasan u njega je sreca bila potpuna.
Polagano tapkajuci dodje do Kralja koji ga uputi Princezi. Koliko vec dugo Princeza nije oka sklopila, njen smeh na vrisak sve vise pocinje da lici, a njene jadne... pate svakim trenom sve jace i jace, jer opaka dusa njena svakim trenom sve gore kazne za svoje roblje smislja. Jednog pored drugog eno ih reda i onda po njima izvodi divlji ples....

Uto dodje i nas Mladic sa stapom. Zastade na tren, pomoli se Bogu i usmeri glavu svoju prema zloj Princezi koja se upravo sprema zapaliti veliku lomacu napacenih dusa. Pogleda Princeza njega, zastade da vidi jos jednu dusu kako joj pada , ali avaj. Stoji Mladic kao od stene odvaljen, ni misic da mu se trzne na licu ozarenome. Stade Princeza, zazove Momce milozvucnim glasom svojim neka klekne.... Doziva ga jednom, doziva ga dva puta, doziva tri puta, ali on samo onako stoji i ne mice se. Ne moze odoleti Princeza tome cudu pa mu pridje blize na dohvat ruke, priblizi baklju licu hrabroga Mladica... na predivnom licu njegovu oci slepe stajase, a usi njegove zvuka nikada nisu cule! Potekose suze niz porculansko lice, ugasise baklju sto spremna na lomacu bese, potekose suze tolike da ugasise zedj onih jadnih...., potekose suze tolike da kameno srce otopise. Vatrene kose natopljene suzama poput lave prekrise nago telo njeno. Zagrli Princeza Momce nase, poljubi mu ruke snazne i klonu na rukama njegovim. Prisloni Momak lice na grudi njene, shvati da spava, sede u travu i tako je drzao sve dok lepe oci ponovo ona ne otvori. Besse ona sada odmorna Bozja dusa blagog osmeha; mozda ne toliko lepa..Imala je onog koji je gledao bez ociju i slusao bez usiju, onog koji je gledao dusom svojom.

Uze ga zatim za ruke Princeza i odvede u dvor, odrzase vencanje o kojem se i danas prica i sretni prozivese sve dane svoje.

"Ako ocima vidis neprijatelja svoga, pogledaj srcem, mozda je to zapravo samo nesretna dusa koja prijatelja trazi. Ako cujes reci sto u propast te vode, zacepi usi i osluhni dusom, cuces vapaj usamljene duse kojoj pomoci treba."

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ima gresaka u pisanju ali ne mogu:)))...Neka stoji.....trudila sam se:(
E ovo je zaista ABSOLUTELY FABULOUS!!!!

:love:
Korisnikov avatar
By Mariška

Slika
Eh, delfini...
Originally posted by Andre87

Slika

Evo simpaticnog testica sa gore pomenutog foruma-opticka iluzija..

Kazu da deca mogu da vide delfine,a odrasli ne ukoliko nisu zadrzali decijeg duha..Mozda isto vazi i za aseksualce :)

Ja ih nisam odmah uocio :kesa: ali nisu ni neki sa AVEN-a(mozda oko minut)
Korisnikov avatar
By sofia

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bio jednom jedan Kralj ...
"Oci i usi su rdjavi svedoci onima koji imaju varvarske duse."
Heraklit Mracni :smilegrin:
By LeDeNa_
Ona je njena Boginja a moja je Slika
:dancing: :hiphip:
Kada je Madonna na sceni zaista vlada svetom.Nikada mi ne dosadi da je gledam dok nastupa.Rodjena je za scenu i jedna od malobrojnih umetnika koji su na sceni tako komotni i kao kod kuce (loool ne znam kakva je kod kuce:).Na koncertu ona vas vodi na fantasticno putovanje i ako ste spremni da se prepustite dozivecete nesto neverovatno uzbudljivo.Ljudi su tokom godina o Madonni govorili i dobre i lose stvari, ali kao izvodjac i zabavljac, jednostavno se ne moze poreci da je NENADMASNA.

Liz Rosenberg, njen PR
:::::

Iz knjige IKONA MADONNA sopsvtenim recima :)
By LeDeNa_
SvakiMarkoRadiNaopako divan si:)

Kazu da deca mogu da vide delfine,a odrasli ne ukoliko nisu zadrzali decijeg duha.

BINGO!!!! :)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Volim i macke:)

Slika
Korisnikov avatar
By Madonna
:) imam tu knjižicu
svrati nekad u fen klab :D
By LeDeNa_
Originally posted by sofia

Bio jednom jedan Kralj ...
"Oci i usi su rdjavi svedoci onima koji imaju varvarske duse."
Heraklit Mracni :smilegrin:
"Dublja znacenja kriju se u bajkama sto sam ih cuo u detinjstvu, nego u istinama kojima me je naucio zivot"-Siler

:kissing:
By LeDeNa_

:) imam tu knjižicu
svrati nekad u fen klab :D
Ako pisu lose o njoj bolje da ne dolazim lool

Sve mi diraj, ali Madonnu ne:))

Slika

Volim i Josipu, draga:)
Korisnikov avatar
By Madonna
:love: :kissing: ne pišu, ne damo mi :D
Ledena rulz:sudija:
By tasa

Bio jednom jedan Kralj koji je imao prekrasnu cerku kose crvene poput vatre, lica od najfinijeg kineskog porculana, ociju crnjih od tame, a tela tako izvajanog da bi svaki smrtnik koji bi je jednom ugledao zaboravio na svet i sebe i ostao zauvek uz nju....Bese ona toliko lepa da joj se i samo Sunce klanjalo kada bi je dotaklo svojim zracima. Koliko bese lepa toliko vise pokvarena bese njena dusa. Najveca joj je radost bila sibati jadne zaljubljene koje su je pratile sve dok ne bi poput psa cvilele za milost da ih barem pogleda dok im krv rasipa. Zluradi njen smeh odjekivao je dvorcem po cele dane i noci jer od svoje zlobe Princeza nije mogla niti spavati, niti svoje lepe oci zatvoriti, niti vatrenu glavu na jastuk poloziti; zloba je terala da divlja i muci svoje bez bozjeg odmora.

Dobri Kralj bese ocajan. Slao je svoje najbolje Vitezove, najhrabrije muzeve da je zaustave, ali avaj, pomoci nije bilo; svaki muz koji bi samo pogledao njene vatrene kose, njene crne oci isti cas bi nestajao za ovaj svet i prikljucio se tuznoj povorci . Trazio je Kralj resenje dugo vremena i davao pola kraljevstva i ruku cerke tj kceri bolje i sve sto Kraljevi u tim situacijama nude, ali hrabrog muza vise ne nadje.

Jedne noci dodje mu u san njegova pokojna zena sva u milosti Bozjoj i rece mu: "Predragi muzu, Kralju moj, ne trazi spasioca medju onima koji pored zdravih ociju ne vide istinu, a pored zdravih usiju ne cuju rec koja ce osloboditi nasu kcer", to rece i nestade kao da je nikada nije ni bilo. Kralj se probudi i odmah sazva glasnike da traze onog koji zna carobnu rec koja ce osloboditi Princezu i njegovo kraljevstvo.

Iza sedam gora, sedam mora i sedam planina bese malo selo u kojem bese Mladic bez ikoga svoga, siromasan toliko da mu trava i lisce behu gozba, a voda iz potoka najfinije vino. No, iako tako siromasan u njega je sreca bila potpuna.
Polagano tapkajuci dodje do Kralja koji ga uputi Princezi. Koliko vec dugo Princeza nije oka sklopila, njen smeh na vrisak sve vise pocinje da lici, a njene jadne... pate svakim trenom sve jace i jace, jer opaka dusa njena svakim trenom sve gore kazne za svoje roblje smislja. Jednog pored drugog eno ih reda i onda po njima izvodi divlji ples....

Uto dodje i nas Mladic sa stapom. Zastade na tren, pomoli se Bogu i usmeri glavu svoju prema zloj Princezi koja se upravo sprema zapaliti veliku lomacu napacenih dusa. Pogleda Princeza njega, zastade da vidi jos jednu dusu kako joj pada , ali avaj. Stoji Mladic kao od stene odvaljen, ni misic da mu se trzne na licu ozarenome. Stade Princeza, zazove Momce milozvucnim glasom svojim neka klekne.... Doziva ga jednom, doziva ga dva puta, doziva tri puta, ali on samo onako stoji i ne mice se. Ne moze odoleti Princeza tome cudu pa mu pridje blize na dohvat ruke, priblizi baklju licu hrabroga Mladica... na predivnom licu njegovu oci slepe stajase, a usi njegove zvuka nikada nisu cule! Potekose suze niz porculansko lice, ugasise baklju sto spremna na lomacu bese, potekose suze tolike da ugasise zedj onih jadnih...., potekose suze tolike da kameno srce otopise. Vatrene kose natopljene suzama poput lave prekrise nago telo njeno. Zagrli Princeza Momce nase, poljubi mu ruke snazne i klonu na rukama njegovim. Prisloni Momak lice na grudi njene, shvati da spava, sede u travu i tako je drzao sve dok lepe oci ponovo ona ne otvori. Besse ona sada odmorna Bozja dusa blagog osmeha; mozda ne toliko lepa..Imala je onog koji je gledao bez ociju i slusao bez usiju, onog koji je gledao dusom svojom.

Uze ga zatim za ruke Princeza i odvede u dvor, odrzase vencanje o kojem se i danas prica i sretni prozivese sve dane svoje.

"Ako ocima vidis neprijatelja svoga, pogledaj srcem, mozda je to zapravo samo nesretna dusa koja prijatelja trazi. Ako cujes reci sto u propast te vode, zacepi usi i osluhni dusom, cuces vapaj usamljene duse kojoj pomoci treba."

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bravooo Ledena!!!!! :carica:

Bajka
Bajka budi i pleni maštu. Ona pruža detetu prvo osećanje junačkog - osećanje iskušenja, opasnosti, pozvanja, napora i pobede, ona ga uči odvažnosti i odanosti, uči ga da bistro sagledava ljudsku sudbinu, složenost sveta, razliku između "pravde i krivde". Ona ispunjava njegovu dušu nacionalnim ponosom, onim horom likova u kojima sagledava sebe i svoju sudbinu, istorijski zagledan u prošlost i proročki zagledan u budućnost. U bajci je narod sačuvao svoja priželjkivanja, svoje patnje, svoj humor i svoju mudrost. ...
Sa sajta Otečestvenog pokreta "Obraz"

Dodala bi, iako je to svima znano, da smo svi mi velika deca i SvakiMarkoRadinaopako veruj mozes da vidis delfine samo ako to sebi dopustis kao sto si dopustio da dozivis bajku.... isti je to mehanizam.

I Ledena, nisu toliko bitne greske koje pominjes jer ziva slika koju si nam slovom oslikala toliko je jaka da je gramatika zaista zanemarljive prirode. :slika:
Jos jednom hvala na lepoti i gledanju iste bez ociju telesnih... rekoh vec
ovo postade mesto na kojem nije samo tebi lepo i na kojem dusom
mislimo, osecamo, vidimo, cujemo....
By tasa

Bio jednom jedan Kralj koji je imao prekrasnu cerku....

...Koliko bese lepa toliko vise pokvarena bese njena dusa...

...zloba je terala da divlja i muci svoje bez bozjeg odmora...

....Jedne noci dodje mu u san njegova pokojna zena sva u milosti Bozjoj i rece mu: "Predragi muzu, Kralju moj, ne trazi spasioca medju onima koji pored zdravih ociju ne vide istinu, a pored zdravih usiju ne cuju rec koja ce osloboditi nasu kcer"...

...Iza sedam gora, sedam mora i sedam planina bese malo selo u kojem bese Mladic bez ikoga svoga, siromasan toliko da mu trava i lisce behu gozba, a voda iz potoka najfinije vino. No, iako tako siromasan u njega je sreca bila potpuna...

...Besse ona sada odmorna Bozja dusa blagog osmeha; mozda ne toliko lepa..Imala je onog koji je gledao bez ociju i slusao bez usiju, onog koji je gledao dusom svojom.

By tasa

By tasa
Originally posted by tasa

Ledena ljubim ti toplu dusu :)
By tasa
BILO, PA NIJE PROŠLO

I Čuvari prašine

Sa dlana Istočnika,
u času kada nevremena
vojska, mržnjom čovekovom
predvođena, krene
u danak svoj,
čuvari prašine
dolaze
i odnose
zrnevlje moje
u neke skrovite odaje
što na tavanicu Neba liče.
Tamo, između podnebesja
i nadnebesja
moja prašina
ogrnuta tišinom uma
čeka,
olujni pohod čovekov
da prođe,
čeka, da sivi oblak mržnje
od neba se otrgne i
u ambis adski surva,
a tada prašini
povratak sledi,
na putovanje kroz dane,
u susret vetru zapadnome,
s kojim će otići
Istočniku u zagrljaj večni.

II Pocepano nebesje

Oči čudnog prosjaka
poniru u dubine
čovekove
tražeći ono malo
preostale duše, uma
i srca

on ne moli za sebe
već ište milosti
roda ljudskoga
da mu u dlan zavire,
da vide lepotu
hleba Večnoga
da okuse hranu duše

Ne, ne osvrće se čovek
na moljenije
prosjakovo, drago
je njemu njegovo
blago truležno

I dok gordo
neuki čovek
bezmilosno
gazi hranu duše
rođene, svoje,
tri mrve goleme,
Veru, Nadu i Ljubav,
pocepano Nebesje
suzom prosjačkom
dažd lije
zemljom svom.

III Rečni mudrac

Sedim na obali
nespokoja,
zagledana u mnoštvo
vrelih suza,
okamenjenih u hladnoj reci
devojačkih nemira.
Iz duše mi se oteo
golem jecaj, a za njim
oči prosuše pregršt
vodenih kristala.
Zveket slutnje i nestrpljenjem
okovanih snova
prizvaše rečnog mudraca
reč svoju da kaže;
Ispod žubora, ugodnog lika
poput proletnjeg lahora,
vekovima on sluša jade
devojaka.
I kada se oglasi poslednje
zvonce tuge, mudrac
spokojno progovori odgovorom.

Tebi devojko, reći ću
kao i mnogima do sada,
ne tuguj uzalud, već
tu ogrlicu jada u vodu
baci
i vrat svoj ukrasi
Krstom sazdanim od strpljenja,
zatim pređi preko mosta spokoja
na sunčanu obalu reke,
i videćeš, tvoje oči mlade
neće više vodene kristale
prosipati,
tvoja duša više neće slutnjom,
čežnjom ni nemirom do zveketa
uzdisati,
a tvoje srce zaboraviti će
svaku bol tuge i nespokoja,
bićeš vesela, nasmejana i
ljubljena,
i ne zaboravi, ljubav je večna
kad joj s verom u Krst
koračaš, polagano, u zagrljaj.

A sada idi, on te, već
večnost celu, strpljivo čeka
na sunčano – plavoj
obali reke.
Idi i voli kao što
on voli tebe, stazom strpljenja
do u Večnost.
By LeDeNa_

:zvizdi:

Hvala taso:)

::::::::::::::::::::::::::::::::Ajd ovo:)

Ostavilo dete sinoc soljicu mleka i keks na stolu u dnevnoj sobi. Poslagalo lepo na tacnu i otislo spavati. Neka se Nini nadje kada naidje. Prekrasno je biti dete. Neko je morao popiti mleko i pojesti keks vec kada je Nina bila tamo preko noci. Podelila darove sto je imala, a za sebe sacuvala najlepsi dar. Budjenje i komesanje u sobi. Topot veselih nogu.Suskanje omota. Napeto je osluskivala graju kroz zid provucenu. To je dobila Nina. Samo to. U stvari, Nina je dobila jako puno. Mozda najvise. Dala je nekome, a nije ocekivala nista. Da li je to decje, mozda neracionalno ponasanje. Odraslima strano, ali Nina je bila sretna iako nista materijalno nije dobila. Jednostavno uzivala je u sreci drugih. Nisam li u stvari ipak sebicna?
By tasa
Originally posted by SvakiMarkoRadiNaopako

A ne znam odakle tolika mržnja.

Imam utisak da neko namerno zavađa ljude.

Tezak zivot....
Mislio sam na obrazovce i slične, zamislio ih kao biju tasu...

Evo malo o empatiji:
Originally posted by nsBeckie

Vidim da ljudi ovde pridaju razlicite definicije pojmu "empatija". U nekom sirem smislu to jeste i razumevanje drugih ljudi, ali ja razgranicavam ova glavna tri pojma:

tolerancija (u smislu, "live and let live" filozofija, tolerishem nekoga, ali ne moram da ga razumem, i ne moram nikada da osecam isto sto i ta osoba)
razumevanje (razumem nekoga, bilo zato sto sam bio/bila u slicnoj situaciji, ili zato sto mogu sebe da zamislim da se jednog dana nadjem u toj situaciji)
empatija (osecam sto i druga osoba, bez obzira da li sam ikada bila u slicnoj situaciji ili ne)

E, sad, empatiju vidim kao jedan skup osecanja, a ne jedno jedinstveno osecanje.

1. saosecanje--zao mi je sto druga osoba pati, srecan sam sto je druga osoba srecna
4. dobronamernost/dobrota--vidim u ljudima najpre dobro i tako im i pristupam, bez zlih, losih namera
5. empatija u uzem smislu--sposobnost da se tudja osecanja prosto dozive kao da su nasa sopstvena

Ima tu jos nekih osecanja, ali mislim da su ova najvaznija....

Kada se ovako pogleda empatija, onda se moze reci da je vecina ljudi poseduje, ako nista drugo, onda poseduju "saosecanje", zao im je ako se nekome (makar nekome bliskom, ako vec ne mogu da odu dalje do saosecanja sa nekim strancem) dogodilo nesto lose, ili im je drago ako se nekome dogodi nesto dobro. Od toga u kojoj meri covek oseca sve ovo sto sam nabrojala zavisice i stepen njegove empatije. Znaci ja zamisljam empatiju kao jednu skalu....

Ona ultimativna empatija (koja je mozda i paranormalna) jeste sposobnost da je dovoljno samo prisustvo neke osobe pa da znas tacno kako se oseca, dakle osecas sto i ta osoba, potpuno jednako, kao da ti to osecas, ne mora nista da ti kaze ili da ti neko opise situaciju u kojoj se ta osoba nalazi, prosto tvoj mozak prima neke empaticke poruke.... Ne znam da li zaista postoje takvi ljudi, to je vec u domenu parapsihologije, ali ono sto sam navela pod brojem 5, empatija u uzem smislu, definitivno postoji, ne znam u kolikom procentu ljudi, ali evo ja sam jedan primer.

Najsnaznije emocije, kao sto su bol i patnja, naravno najsnaznije i osecam. Ne moram uopste da budem bliska s nekom osobom, ne moram da znam nista vise o toj osobi osim date situacije u kojoj je, i mogu da osetim njen bol i njenu patnju. Ako slusam razgovor i jedna osoba kaze nesto glupo/izblamira se/ili nesto slicno, osecacu se potpuno isto kao ona. (Opet, ta osoba ne mora uopste da mi bude bliska, niti situacija mora da bude nesto sto sam ja dozivela u svom zivotu.) Kad god imam empaticko osecanje, svesna sam toga da nije moje, ali s druge strane jeste moje, jer, ako je na primer u pitanju patnja, boli podjednako kao da se meni desava a ne nekom drugom.

Da bih mogla da funkcionisem kao normalno ljudsko bice, dakle kako ne bih recimo plakala na ulici zbog nekog prosjaka ili kako ne bih svakih 5 minuta morala da bezim negde u samocu da sakrijem svoja (empaticka) osecanja, veoma rano sam razvila zidove, odbrambene mehanizme, koji sluze zato da od drugih ljudi kriju ono sto zaista osecam. Tako nekada mogu delovati potpuno ravnodusna, cak i u situacijama gde drugi javno iskazuju svoja osecanja (to je taj mac sa dve ostrice, sto kad jednom izgradite zidove, onda oni funkcionisu i kad treba i kad ne treba). Jedino kada sam sama (osim ako empaticka osecanja nisu prejaka), dajem oduska sebi i smejem se i placem kao nenormalna, u zavisnosti od toga cije i kakvo osecanje me je strefilo :) ali u prisustvu drugih ljudi, cak i onih koji bi po definiciji trebalo da budu najblizi (porodica, prijatelji), ta osecanja su veoma kontrolisana. Obicno, sto je jace osecanje, to je snaznije skrivanje, osim ako osecanje ne preraste zidove, i tad izbije napolje--ali to mi se desilo svega 2-3 puta u zivotu. Govorim o tudjim, empatickim osecanjima, ne o svojim, mada je to povezano donekle. Zahvaljujuci mehanizmima za jednu vrstu osecanja, mogu uspesno da krijem i drugu vrstu, ali tu drugu obicno nemam razloga da krijem, tako da mogu biti vidljiva za svakoga...

Hvala ti, SvakiMarkoRadiNaopako! i tebi veeeliki :hug: i kissss

I ja cu se ovog Vaskrsa pričestiti.. nakon nekoliko godina prognanstva iz crkve :d (dosli novi popovi, ovi ne znaju da sam pod epitimijom :d)..

A sto se tice vere, he tu sam izgleda izrod na obe strane.
U gay svetu vecina su agnostici a ja nisam a u hriscanskom sam svetu,
kazu, posrnula i ovca :d crna naravno, jer sam to sto sam.
Eeee ko bi svima udovoljio.
I da, pored Boga naravno verujem u dobro..
iako me biju, sto si vec primetio.

Ova osecanja su mi poznata, u svih 5 tacaka :d

mogu samo da dodam da sam i ovako duboko povredjena srecna sto trajem
upravo takva, a najvece mi zlo cini dobronamernost...

empatiju pretacem u poeziju i uopste poezija je ona tanka linija izmedju
sna i jave izmedju ludila i genijalnosti... balansiram nekako i najavljujem
sve dublje pripadanje tom svetu, od ovog sam isuvise umorna...
By LeDeNa_
Taso nastavi sa pisanjem kad ti dozvoli chat :dj:

Volim da te citam:)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

KakvaMora lol

- Ispovedila bih se oce
- Reci dete, olaksaj dusu
- Oce gresila sam mislju, delom i propustom
- Slusam
- Radila sam u nedelju
-Nije greh dete ukoliko ti je Bog bio u srcu za to vreme, a posao nije trpeo odlaganje, no da ne bude samo tako 10 puta na glas molitvu...
-Oce nisam redovno isla...
- Znam znam nisam te vidjao gotovo godinu dana. Kutija je tamo i stavi onoliko para koliko si potrosila
-Oce gresila sam...
- Svi mi gresimo, a i Bog nas je nacinio na svoju sliku i priliku pa verovatno je i gresiti normalno. Nego pustimo mi te sitne grehe.
- ajoj - uz uzdah gotovo necujno
- Reci ti meni za koga si glasala!!!

Mokar jastuk dodiruje mi lice. Treba mi par trenutaka doci sebi. Pogledam i vidim pored TV film-Stradanje Isusovo.......::neznam:
By tasa

:zvizdi:

Hvala taso:)

::::::::::::::::::::::::::::::::Ajd ovo:)

Ostavilo dete sinoc soljicu mleka i keks na stolu u dnevnoj sobi. Poslagalo lepo na tacnu i otislo spavati. Neka se Nini nadje kada naidje. Prekrasno je biti dete. Neko je morao popiti mleko i pojesti keks vec kada je Nina bila tamo preko noci. Podelila darove sto je imala, a za sebe sacuvala najlepsi dar. Budjenje i komesanje u sobi. Topot veselih nogu.Suskanje omota. Napeto je osluskivala graju kroz zid provucenu. To je dobila Nina. Samo to. U stvari, Nina je dobila jako puno. Mozda najvise. Dala je nekome, a nije ocekivala nista. Da li je to decje, mozda neracionalno ponasanje. Odraslima strano, ali Nina je bila sretna iako nista materijalno nije dobila. Jednostavno uzivala je u sreci drugih. Nisam li u stvari ipak sebicna?

"Ako niste znali,
svet maste nije mali.
Treba samo biti hrabar,
i uporan kao dabar.
Sve ostalo su nijanse
pokusajte velike su sanse,
zaboraviti za trenutak stvarnost
i shvatiti vaznost,
da "Mali zmaj"
je iz "neobicnog sveta
u kome sreca cveta""
...

PLAVA ZVEZDA

Iza šuma, iza gora,
iza reka, iza mora,
žbunja, trava,
opet noćas tebe čeka
čudna neka zvezda prava.
Čak i ako ne veruješ,
probaj toga da se setiš.
Kad zažmuriš i kad zaspiš,
ti pokušaj da je čuješ,
da odletiš,
da je stigneš i uhvatiš
i sačuvaš kad se vratiš.
Ali pazi: ako nije
sasvim plava, sasvim prava,
mora lepše da se spava:
da se sanja do svitanja.
Mora dalje da se luta.
Tristo puta.
Petsto puta.
Mora druga da se nadje.
Treća.
Peta.
Mora u snu da se zadje
na kraj sveta.
I još dalje iza kraja:
do beskraja.

Mora biti takve zvezde.
Što se čudiš.
Pazi samo da je negde
ne ispustiš dok se budiš.
Jednog dana,
jedne noći,
ne znam kada, ali znam tačno,
izgledaće nebo bez nje
tako prazno, tako mračno.
I sva sunca,
sve lepote
i sve oči što se jave,
nikad bez nje neće biti
sasvim tvoje sasvim prave.
Ja ti neću reći šta je
ova zvezda čudna, sjajna.
Kad je nadješ - sam ćeš znati.
Sad je tajna.

Miroslav Antić

Ledena nastavi da trazis plavu zvezdu i nisi sebicna, to nikako,
a decija neracionalnost je daleko racionalnija od nase samo sto se mi
zavaravamo da smo pametni jer smo "veliki" i uzivaj u lepoti duse
kojom te nebo darovalo..

TAKO I VALjA - J. J. Zmaj
Slatko je i gledat kako jede Ana
komad belog hleba, medom namazana.

Takvi zalogaji nadaleko slade,
jos bi lepse bilo da i Milki dade.

Al' ne ceka Ana da je drugi moli,
ona svoju drugu od sveg srca voli.

Podnosi joj komad cak pod usta blago:
"De zagrizi, Milka, kol'ko ti god drago!"
Korisnikov avatar
By Mariška

BILO, PA NIJE PROŠLO

I Čuvari prašine

Sa dlana Istočnika,
u času kada nevremena
vojska, mržnjom čovekovom
predvođena, krene
u danak svoj,
čuvari prašine
dolaze
i odnose
zrnevlje moje
u neke skrovite odaje
što na tavanicu Neba liče.
Tamo, između podnebesja
i nadnebesja
moja prašina
ogrnuta tišinom uma
čeka,
olujni pohod čovekov
da prođe,
čeka, da sivi oblak mržnje
od neba se otrgne i
u ambis adski surva,
a tada prašini
povratak sledi,
na putovanje kroz dane,
u susret vetru zapadnome,
s kojim će otići
Istočniku u zagrljaj večni.

II Pocepano nebesje

Oči čudnog prosjaka
poniru u dubine
čovekove
tražeći ono malo
preostale duše, uma
i srca

on ne moli za sebe
već ište milosti
roda ljudskoga
da mu u dlan zavire,
da vide lepotu
hleba Večnoga
da okuse hranu duše

Ne, ne osvrće se čovek
na moljenije
prosjakovo, drago
je njemu njegovo
blago truležno

I dok gordo
neuki čovek
bezmilosno
gazi hranu duše
rođene, svoje,
tri mrve goleme,
Veru, Nadu i Ljubav,
pocepano Nebesje
suzom prosjačkom
dažd lije
zemljom svom.

III Rečni mudrac

Sedim na obali
nespokoja,
zagledana u mnoštvo
vrelih suza,
okamenjenih u hladnoj reci
devojačkih nemira.
Iz duše mi se oteo
golem jecaj, a za njim
oči prosuše pregršt
vodenih kristala.
Zveket slutnje i nestrpljenjem
okovanih snova
prizvaše rečnog mudraca
reč svoju da kaže;
Ispod žubora, ugodnog lika
poput proletnjeg lahora,
vekovima on sluša jade
devojaka.
I kada se oglasi poslednje
zvonce tuge, mudrac
spokojno progovori odgovorom.

Tebi devojko, reći ću
kao i mnogima do sada,
ne tuguj uzalud, već
tu ogrlicu jada u vodu
baci
i vrat svoj ukrasi
Krstom sazdanim od strpljenja,
zatim pređi preko mosta spokoja
na sunčanu obalu reke,
i videćeš, tvoje oči mlade
neće više vodene kristale
prosipati,
tvoja duša više neće slutnjom,
čežnjom ni nemirom do zveketa
uzdisati,
a tvoje srce zaboraviti će
svaku bol tuge i nespokoja,
bićeš vesela, nasmejana i
ljubljena,
i ne zaboravi, ljubav je večna
kad joj s verom u Krst
koračaš, polagano, u zagrljaj.

A sada idi, on te, već
večnost celu, strpljivo čeka
na sunčano – plavoj
obali reke.
Idi i voli kao što
on voli tebe, stazom strpljenja
do u Večnost.
:hug:
By LeDeNa_
:eya: taso:)

Popela se ona visoko jako visoko. Hrabro puna sebe. Stepenicu po stepenicu cela tri metra uvis:)). Dosla do daske. Hrabro zakoracila po njoj. Dole rupa. Pa jos jedan korak, pa jos jedan. Dole ponor. Sto je kraj bio blize to su i koraci bili sitniji i redji. Dole ambis... Nakupilo se iza nje ljudi i ljudi i ljudi i ljudi i ljudi i gledali oni.... Hoce... nece..... hoce.... nece.... hoce.... nece........ ili mozda ipak ...... Cutali u pocetku pa onda mrmljali tiho i progovorili pa sve glasnije dok se ne drekne iz grla jednoga kao iz svih
- Jebemu daj skoci vise !!!!!
Odlucila je u trenu i......
- Mala...... mala daj mi jednu duplu - drhtavo rece piljeci nekamo pored nje
- Imam samo male ......
- Onda duplaj duplo.loool
Jebem ti male. Dobre su, itekako su dobre ljuljalo se u njenoj glavi.
Steta, pomislila je....
- Kad bi vi samo znali....... ma dajte mi jos jednu.... istu loool
By tasa

Taso nastavi sa pisanjem kad ti dozvoli chat :dj:

Volim da te citam:)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

KakvaMora lol

- Ispovedila bih se oce
- Reci dete, olaksaj dusu
- Oce gresila sam mislju, delom i propustom
- Slusam
- Radila sam u nedelju
-Nije greh dete ukoliko ti je Bog bio u srcu za to vreme, a posao nije trpeo odlaganje, no da ne bude samo tako 10 puta na glas molitvu...
-Oce nisam redovno isla...
- Znam znam nisam te vidjao gotovo godinu dana. Kutija je tamo i stavi onoliko para koliko si potrosila
-Oce gresila sam...
- Svi mi gresimo, a i Bog nas je nacinio na svoju sliku i priliku pa verovatno je i gresiti normalno. Nego pustimo mi te sitne grehe.
- ajoj - uz uzdah gotovo necujno
- Reci ti meni za koga si glasala!!!

Mokar jastuk dodiruje mi lice. Treba mi par trenutaka doci sebi. Pogledam i vidim pored TV film-Stradanje Isusovo.......: :neznam:

Hvala ti Dobra moja. Rekoh vec, ova pesma je za tebe! :mazi:

Anđelika

Blagu muziku reči
blagosilja Sunce i Noć.

Vetrovi prate
detinji korak suze,
put ih vodi ka tvom
dlanu i radovanju.

Ma, svaka tvar, senka
i stvar žele da te ukradu.

Nisi cvet rođen danas,
ne postojiš od nekog
poznatog juče, nema te
u običnom sutra.

Ti si, Dobra moja,
sasvim neobična
i dobrotom večna
anđelika koja leči
melodijom blagih reči.

p.s. jutros je potera za mnom na chatu lol
potrudicu se da budem sto vise ovde jer mi je zaista lepo sa vama :hiphip:
za tebe sta da kazem a sto vec ne rekoh, ponosu moj i radovanje moje
pisi, pisi i samo pisi!!!!!!!!! naravno ovo vazi i za ostale tvoje vec fanove
i da, jos uvek nisam odmakla od tebe na forumu :d
zabetonirala se ovde i gotovo :d :yay:

jos samo da savladam ovu tehniku
tj ubacivanje slika i citate :d (opet seljak ja lol
zato sam odlucila da selim u planinu
imacu atelje i kafanu i zadrugu
ispred koje cu piti pivo sa seoskim lolama :d
i veliki vocnjak da pravim rakiju..)

:slika: a ovaj smiley je pravljen za tebe :d
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 55
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!