Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
Po rođenju, u načelu jednakih bioloških i psihičkih sposobnosti.
Kapitalizam je neminovna posledica te iste istorije koju mnogi ovde veličaju.
Da je moguće biti drugačije, bilo bi.
Dakle, nije moguće, makar ne u doglednoj budućnosti!
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Dirrty

Što se tiče obeležavanja raznih godišnjica, krajnje patetično.
Nekontrolisano pozivanje na prošlost je bedni pokušaj ograđivanja, opravdanja neuspeha sadašnjice!
Takođe razne manifestacije su svakako prilika za još malo pranje novaca od strane naših divnih političara!
Da ne zaboravimo da manifestacija za njih znači često neradni dan!

Godišnjice se obeležavaju prve, druge, pete, desete godine, pa zatim svake sledeće decenije.
Obeležavati ih svake godine do kraja vremena je apsurdno.
Pa mojne tako dopunjujes postove svaki sekund ,)

Ovde se slazem.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ma dopunjujem, menjam... kad ishitreno kucam ukoliko me iznervira neka tema. :komp:
Korisnikov avatar
By svejedno
mada mislim da to ne obelezava niko sem ljudi na kojekakvim forumima.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zato što je narodu život sve teži, te mu nije do "slavlja", a političari onda gube opravdanje za takva javna okupljanja.
Gube opravdanje, podršku i mogućnost pranja novca preko izmučenog naroda...

Ali mislim da se povremeno održi tu i tamo neka glupost.
Ja bih to sve zabranio!
Neka narod sam bira šta će i kad će, a ne da mu vlast nameće datume slavlja i tugovanja!
A kada se narod odluči, ne vidim mesto političarima kao javnim funckionerima na tim okupljanjima... gamad!
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by burak-BL
Originally posted by spliff

zar nije tvoja zemlja republika shumska?
Pa, on nam saopstava kako je, iako je samozvani entitet deo BiH, da se oni tamo osecaju delom ove drzave. A onda jos imaju nesto protiv pripajanja Kosova Albaniji :krezavi:

Već dugo vremena imam i državljanstvo Republike Srbije tako da sam, sestro, punopravan građanin ove države koja već postoji gotovo milenijum.
P.S. Mislim da sam ti ovo za državljanstvo već govorio kada si me jednom prije prozvala, ali nema veze, nije problem ponoviti.
A sto onda nisi bio u Srbiji za vree bombardovanja? Sto ti nisi bio mobilisan i isao na Kosovo da ga branis, kada vec imas drzavljanstvo Srbije? Nego prosipas patriotizam sa bezbedne udaljenosti.

Možda zato što sam 1999. imao nepunih 11 godina.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Te dve cinjenice (da si za vreme bombardovanja bio na teritoriji druge drzave i da si bio premlad da bi mogao da pratis i razumes desavanja u Srbiji) te diskvalifikuju u daljoj diskusiji.
Korisnikov avatar
By Tungi
E ti sa "druge strane" su najgori,velike patriote,moj do mojega:mete:
Korisnikov avatar
By Stripi

Ovisi, kako kad. Ti Bosanci su čudan narod, žive u Bosni ali njihova zemlja je uvijek neka druga i skoro pa obavezno graniči sa Bosnom. To je valjda praktično kada ostvaruju neka socijalna prava.
Originally posted by Sheytan

Burak-BL je u pravu, pre šest godina, 15. februara 2006. godine, obeleženo je 200 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka i stvaranja moderne srpske države. U ustaničkom Orašcu održana je centralna proslava kojoj je, uz brojne zvanice, prisutsvovalo više hiljada građana Srbije i gostiju iz Crne Gore, Republike Srpske i dijaspore.

Preciznije, tek posle Drugog srpskog ustanka 1815. uspostavljena je poluatonomija na čijim je osnovama izgradjena Kneževina Srbija koja je do 1878. uspela da postepeno stekne potpunu samostalnost i zatim nezavisnost.
Koliko sam ja čitao, Burak Bl nije bio u pravu, već spliff.
Korisnikov avatar
By Loni
Kako niko ne pomenu uzrok bombardovanja?

A to je da je vojska Slobodana Miloševića proterala brutalno milion Albanaca s Kosova (Šešelj se javno time hvalio podsećajući da nijednog Albanca uskoro biti neće) i
da je u mnogim kosovskim selima bilo više žrtava Slobine agresije nego u celom bombardovanju.

Koliko god da je tužno što se desilo Milici Rakić , činjenica je da čim svi znamo njeno ime, koliko je žrtava bilo MALO.

U BiH, gde su stradale civilne zgrade ima preko 250 000 ljudskih žrtava.

No naravno da ćemo od Šejtana slušati samo jednu stranu.
Iza tog nika i ne stoji nijedan jedini gej (niko ga nikad nije ni video) već određena služba, koja dobija novac da plasira antizapadnjačku propagandu na nekoliko sajtova.

Nekom od njih zapade tako i gej sajt.

Znaju da GLBT-ovaca ima oko 5 %, da su uglavnom prozapadno orijentisani i da najviše vole zemlje, koje im priznaju sva prava i gej brakove (Kanada, Španija, Holandija, Belgija, Švedska i Norveška), znaju da ovaj sajt čita veliki broj ge josoba, a prenose ono šta se na njemu piše i drugim gejevima, i neće SLUŽBA da izgubi tako veliku populaciju.

Šejtane, provaljeni ste :-)

A Bureka BL da pitam KOJA TVOJA ZEMLJA?
Jesi li 1999. živeo možda u Srbiji?
Nisi.
E vidiš ja, Splif i ostali ovde JESMO.

I šta se onda kurčiš da je bilo nekakvo bombardovanje kad nije.
Nego pričaš ono, šta tebi i vama antizapadnjacima odgovara.
By mythe
a koga ti, Loni, predstavljas, od koga si ti placen (ako vec pricas sa drugima na takav nacin) i koja sluzba iza tebe stoji?

Mozda rezim Slobodana Milosevica nije bas najhumanije postupao prema Shiptarima, ali jel to jedini rezim na svetu koji je preterivao u obracunu sa teroristima (uzmimo primer Izraela danas i njihov obracun sa palestinskim teroristima)??? I jel mozda Izreal dobio bombe po glavi zbog toga? Uzgred, Milosevic i njegov rezim su teoretski mogli da postupaju nehumano, pa i da izvrse etnicko ciscenje, ali nisu mogli da izvrse 'agresiju na Kosovo' jer je Kosovo bilo (i ostalo) deo Srbije, utuvi to u tvoju euroslinavsku glavu.

Ja ne znam ko je Sheytan i jel on gay, ali sve i da nije , ovaj forum je dostupan svima koji zele da pisu na njemu i koji se takodjer pridrzaju zakonskih normi u pisanju postova.

Jednom si napisao da izmedju Slobe i njegovih s jedne strane i NATO pakta s druge strane, biras NATO. Okey , ali bas me zanima koga biras onda izmedju Slobe s jedne strane i terorista i ubica Haradinaja i Taqija s druge strane? Ajde reci, bas me zanima. A vidis, kada procitam tvoje postove i zluradost koje izbivaju iz istih, stvarno, ali stvarno ne bi mi bilo zao da jednog dana u tvom soliteru osvane plaket slican onome "upoznajte vaseg komsiju" :D Podvlacim, ne bi mi bilo zao, i dodajem da ja licno ne bi nista radio da se to ostvari, bilo kakav korak u tom pravcu ne bih preduzimao ako neko drugi taj plakat okaci, onda bi se zlurado smejuljio :D ( kao kuce Dragoljupce u crtanom filmu) A zlurado se smejuljuti nije ni krivicno ni prekrsajno kaznjivo ;)
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo bih skromno ukazao na greshku (koja npr. sheytan-u je, siguran sam, mogla zivot da znachi) u naslovu teme. dakle, umesto "Jedanaest godina NATO bombardovanja" valjda treba da pishe Jedanaest godina OD NATO bombardovanja. :doh:

a da bi/je se mythe zlurado smejuljio, sve kao kuche Dragoljupche (bar to kuchetu Dragoljupchetu simpatichnije ide....), svakom zlu, zar je neshto shto ne znamo........ :drama:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Loni

Kako niko ne pomenu uzrok bombardovanja?

A to je da je vojska Slobodana Miloševića proterala brutalno milion Albanaca s Kosova (Šešelj se javno time hvalio podsećajući da nijednog Albanca uskoro biti neće) i
da je u mnogim kosovskim selima bilo više žrtava Slobine agresije nego u celom bombardovanju.

Koliko god da je tužno što se desilo Milici Rakić , činjenica je da čim svi znamo njeno ime, koliko je žrtava bilo MALO.

Ponovo ce poceti rasprava o brojevima i cela diskusija ima da ode u tri lepe.

Poenta je setiti se svih zrtava. Nazalost, bilo ih je sa obe strane, i albanske i srpske, i tako se mora reci. Mozda ne danas, ali ako ikako mislimo da jednog dana postoje normalni odnosi, ne moze se situacija gledati samo jednostrano. Svima su puna usta Milice Rakic, ali Operaciju Potkovica ne pominje niko.
Korisnikov avatar
By maka
Ovo bombardovanje iliti ''rat'' je bilo macji kasalj u odnosu na rat u Krajini.
Unapred su javljali sta ce i kad bombardovati.
Naravno,bilo je neduznih ljudi koji su stradali,mnogo vise nego sto se zna. :(

sve u svemu,bilo,ne ponovilo se.
Korisnikov avatar
By deran

Te dve cinjenice (da si za vreme bombardovanja bio na teritoriji druge drzave i da si bio premlad da bi mogao da pratis i razumes desavanja u Srbiji) te diskvalifikuju u daljoj diskusiji.
haj ti nama vilma daj vektore za buduće teme-mislim,ko je kompetentan i ko nije za koje teme...:smirk:
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Stripi

Ovisi, kako kad. Ti Bosanci su čudan narod, žive u Bosni ali njihova zemlja je uvijek neka druga i skoro pa obavezno graniči sa Bosnom. To je valjda praktično kada ostvaruju neka socijalna prava.

...a ti stripi daj nam definiciju kad se koristi termin bosanci a kad bošnjaci,i kad su generalizacije dopuštene,a kad nisu...

e toq ili kako već...:snob:
Korisnikov avatar
By Burak

1. Nemaš nikakav povlašten ili poseban status na forumu koji bi ti davao za pravo da drugima pridikujes o čemu imaju pravo a o čemu nemaju pravo pisati.
2. Nemaš nikakva državnička zaduženja niti političko obrazovanje pa da drugima pametujes o njihovim osjećanjima prema državama u kojima žive ili su primorani da žive.
3. Za tvoje najblaže rečeno bezobrazno ponašanje prema mom virtuelnom identitetu, ne znam razlog niti me zanima, mada pretpostavljam da su u pitanju neke lične frustracije i problemi koje moraš sama sa sobom da riješiš, a ne da ovdje forumsku populaciju opterećuješ s tim ličnim stvarima.
4. I da, znam da ove moje iskrene i dobronamjerne savjete nećeš razumjeti i razmisliti o njima nego ćeš vjerovatno po svom običaju "skenirati" ovaj post kako bi našla eventualne gramatičke greške ili koristiti bilo koji drugi tebi svojstven metod kako bi ponižavala i pljuvaja sve one koji ne misle kao ti.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by deran
...a ti stripi daj nam definiciju kad se koristi termin bosanci a kad bošnjaci,i kad su generalizacije dopuštene,a kad nisu...

e toq ili kako već... :snob:
Bosanci su građani Bosne i Hercegovine i ima ih raznih fela i vrsta. Jedni od tih su i Bošnjaci.
I ovo opće nisu generalizacije, ja sam svakodnevno okružen takvima kao što je burek-bl pa znam o čemu pričam.
2. Nemaš nikakva državnička zaduženja niti političko obrazovanje pa da drugima pametujes o njihovim osjećanjima prema državama u kojima žive ili su primorani da žive.
A što si ti miko primoran da živiš u Bosni? Pa dođi u maticu!!! :zastava: :zastava: :zastava:
3. Za tvoje najblaže rečeno bezobrazno ponašanje prema mom virtuelnom identitetu, ne znam razlog niti me zanima, mada pretpostavljam da su u pitanju neke lične frustracije i problemi koje moraš sama sa sobom da riješiš, a ne da ovdje forumsku populaciju opterećuješ s tim ličnim stvarima.
Sigurno je Wilhelminazaljubiška u tebe! Nema šta drugo da bidne.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by deran

haj ti nama vilma daj vektore za buduće teme-mislim,ko je kompetentan i ko nije za koje teme... :smirk:
Izvini, da li bi ti dao nekome za pravo da ti soli pamet o necemu sto si ti doziveo i bio dovoljno svestan da razumes, ako on niti je doziveo, niti je bio dovoljno svestan cak ni sebe, a kamoli politicke situacije u zemlji u kojoj btw, ne zivi?
Kao i oni mucenici koji su solidarni sa narodom Palestine. Niti ta solidarnost nesto pomaze, niti je Palestincima nesto stalo do podrske, ali eto, nadje se uvek neko ko 'zna' i 'razume' a pritom blage veze nema.
Naravno, ja u potpunosti, ali iz sveg srca, podrzavam povratak izbeglih Srba na njihova vecna ognjista, stavise podrzavam i da likovi poput bureka nasele to Kosovo, sada kada vise ne pisaju u pesku, pa da im se i da za pravo. Ovako, :hand:
Korisnikov avatar
By maka
Neko je imao 9 godina,neko 15,neko 26,svako ima svoj dozivljaj 1999te,niko nikom nema pravo da ''brani'' da se oglasi u temi,Boze. :nope:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Sheytan

Napadi su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama različitih izvora, poginulo između 1.200 i 2.500 ljudi...
Odakle ti ta cifra?
Odakle?

U bombardovanju SRJ 1999. poginulo je tačno 173 ljudi.
(Od toga je 70 Albanaca, troje su Kinezi iz ambasade)

Tačno se zna ko je kad i gde poginuo?

Kakve crne hiljade?

Evo podataka, koje navode VEČERNJE NOVOSTI

Slika

A evo kako izgleda zbir ovoga, plus onoga, što je dao Glas Javnosti.

Slika

Dakle da rezmiramo...

U bosanskom ratu stradalo je po vikipediji i medijima Republike Srpske 97 000 ljudi.
U hrvatskom ratu oko 20 000 ljudi.
Tokom bombardovanja SRJ poginulo je 173 lica.
Korisnikov avatar
By Loni
Kako će Šejtan da gleda na statistiku u Bosni, posebno na broj civila Bošnjaka...

Slika
Korisnikov avatar
By Sheytan
Ovde neki ne gube vreme. Po ko zna koji put prodaju svoju “istinu” o Nato bombardovanju.

Ne čudi me da se ta "istina" 100 odsto poklapa sa američkim i Nato propagandom.

Šokira me činjenica da ti isti forumaši ne daju za pravo drugima da kažu, iznesu, svoje vidjenje.

Iako znam da ću biti dočekan "na nož" od ovih proameričkih potrkuša I poklonika američćko-natovske demokratije, pokušaću u najkraćem da iznesem zašto su nas SAD i Nato bombardovali punih 78 dana.

Zapad tvrdi da je osnovni cilj agresije bio sprečavanje “etničkog čišćenja” na Kosmetu i obaranje Miloševića.

To je istina na prvi pogled. Prava istina je sasvim drugačija.

Bombardovanje Srbije bilo je nastojanje SAD da potpuno kontroliše Balkan, kako bi sa ovog prostora mogla da nastavi ekspanziju prema Bliskom istoku, Podunavlju, Zakavkazju, Sibiru…

Mnogobrojni su dokazi koji potvrđuju opredeljenje Amerike da SRJ stavi pod svoju dominaciju i uvede je u interesnu sferu Zapada.

Zato je bilo neophodno razbiti SRJ kao državnu tvorevinu i rasparčati Srbiju.

To potvrđuje i izjava predsednika SAD Klintona, data povodom uskrsa 1999. godine, kao podrška svojim ratnicima:

“Naša vojna misija je opasna i teška, ali je neophodna i pravedna i mi moramo stati zajedno sa NATO saveznicima. Naš zadatak je da naplatimo Miloševiću što veću cenu za njegovu politiku represije i da vrlo ozbiljno smanjimo vojni kapacitet koji sprovodi ovakvu politiku”.

Predsednik Klinton je u obraćanju američkoj javnosti 24. marta 1999. godine naglasio da je bombardovanje SRJ, pre svega u američkom, političkom i ekonomskom interesu, a da je zaštita Albanaca samo zgodan povod i izgovor.

Nakadašnji generalni sekretar NATO Džordž Robertson je u Strazburu, 19. oktobra 1999. godine, izjavio:

“Naravno, osim što smo branili naše vrednosti, branili smo i naše strateške interese”.

Iz svega ovoga može se zaključiti da isforsirano etničko čišćenje i u mnogo čemu inscenirana humanitarna katastrofa na KiM nisu pravi razlozi agresije na Savezni Republiku Jugoslaviju.

O Račku kao inicijalnoj kapisli za bombardovanje već sam pisao...
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Loni

U bombardovanju SRJ 1999. poginulo je tačno 173 ljudi.
(Od toga je 70 Albanaca, troje su Kinezi iz ambasade)

Kakve crne hiljade?
Zvaničnog podatka o broju stradalih civila u NATO bombardovanju, na žalost, još nema.

Procene se kreću od 500 do 2.500 poginulih, najčešće se pominje broj od oko 2.000 žrtava.

Ali se tačno znaju ovi podaci.

Najveće gubitke i razaranja od NATO bombi imali su civili i civilni objekti.

Na njih je izvršeno 3.381 vatreno dejstvo ili 38,4 odsto.

Od NATO bombi poginulo je oko 500 civila i 271 pripadnik odbrane.

Uništeno je 119 objekata infrastrukture, a oštećeno oko 907.

Uništeno i oštećeno je oko 25.000 stambenih objekata.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Slika

Do različitih podataka dolazi, pre svega, zbog neuskladjene metodologije, ali nema ni jedniog podatka o tako malom broju žrtava kao što pominje Loni.

Ipak, pre nego što bi se uopšte i došlo do što preciznijeg podatka trebalo bi da se reše i neke nedoumice oko same metodologije popisa stradalih civila, piše "Politika".

U Republičkom zavodu za statistiku navode da bi, pre pravljenja popisa, trebalo precizno definisati, na primer, da li se popisuju samo direktne žrtve, odnosno stradali u ratnim dejstvima i vazdušnim napadima, ili i indirektne, odnosno oni koji su umrli od posledica bombardovanja, poput obolelih od raka, na primer. Kako navode u ovoj državnoj ustanovi, oni nisu radili istraživanje o broju stradalih civila u bombardovanju. Njihovo Odeljenje za vitalnu statistiku radi redovne izveštaje o broju umrlih, među kojima se navode i žrtve ratnih dejstava, ali se vojne i civilne žrtve, na primer, ne razdvajaju.

Božo Grbić iz Zavoda za statistiku objašnjava da bi najpreciznije istraživanje bilo ono na terenu – statističari bi sa upitnicima posećivali porodice žrtava i prikupljali podatke, ali je to ujedno i najskuplje, a novac za takvo istraživanje nikada nije obezbeđen, ističe naš sagovornik.

– Ima i drugih načina da se dođe o podacima o žrtvama. Ja sam, na primer, tokom 1999. godine u više dnevnih i lokalnih novina zapisivao podatke o poginulima iz čitulja, jer tu imate i ime i prezime, godinu i mesto rođenja, podatke o porodici. Dobar način bio bi i da se u dnevnim novinama objavi oglas, pa da se porodice stradalih jave. Podaci bi se mogli prikupiti i tokom popisa koji bi trebalo da bude sproveden 2011. godine. Nisu potpuni podaci ni za žrtve ratova devedesetih u Hrvatskoj i Bosni, ali za NATO bombardovanje nemamo gotovo ništa. To je dug koji nismo odužili – ističe Grbić.

Ovaj ekspert se pomenutog posla prihvatio praktično samoinicijativno, ali su mu tokom jedne seobe zagubljeni podaci koje je prikupio iz čitulja i dnevne štampe.

Metodologija popisa stradalih nije utvrđena pa se brojke razlikuju i zbog toga što se u nekim izveštajima ne računaju poginuli u Crnoj Gori, neko ne ubraja stradale Albance, a postoje i razlike u tome kako su popisani odrasli stradali muškarci, budući da su negde uvrštavani među civile, a negde u vojne rezerviste, kaže Nenad Antonijević, viši kustos Muzeja žrtava genocida u Beogradu. Muzej je istraživao ratne zločine počinjene na teritoriji Kosmeta od 1998. do 2000. godine, ali su tu pobrojane žrtve srpske nacionalnosti, a obuhvaćeni su stradali samo na teritoriji južne srpske pokrajine.

– Što se tiče NATO bombardovanja, nažalost, imamo samo procene, a one se kreću od 1.200 do 2.500 poginulih i oko 5.000 ranjenih. Imamo, međutim, poimenični spisak stradalih pripadnika vojske i policije, i njih ima 1009. Prema mojim saznanjima, najdetaljniji poimenični popis žrtava bombardovanja uradila je Komisija za prikupljanje podataka o zločinima protiv čovečnosti i humanitarnog prava koju je oformila Vlada SR Jugoslavije – kaže Antonijević.

U popisu koji je uradio Komitet navedena su i imena stradalih Albanaca – 82 su poginula, na primer, u bombardovanju izbegličke kolone na putu Đakovica–Prizren, dok je u vazdušnom napadu kod sela Koriš stradao 81.

– Komitet je dosta stručno radio na prikupljanju podataka, koristili su sudske, medicinske i policijske izveštaje, deo građe je i na audio i video trakama. Ugašen je 2006. godine, kada se Državna zajednica Srbije i Crne Gore raspala. Mi pokušavamo da uđemo u trag građi Komiteta jer je ona vrlo značajna i dosta obimna, a osim podataka o stradalima tokom NATO bombardovanja, ima dosta značajnih podataka i o stradanjima za vreme ratova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Vrlo je važno da se zna gde je ta građa i da se ona sačuva u odgovarajućoj naučnoj instituciji, kako bi mogla da bude proučena – ističe Antonijević.

Fond za humanitarno pravo 1999. godine uradio je preliminarni spisak stradalih u bombardovanju, a, kako objašnjava predsednica Fonda Nataša Kandić, izveštaj je uglavnom rađen prema podacima iz izveštaja medija. – Oni su u to vreme bili dosta detaljni, navođena su imena žrtava, objavljivani razgovori sa porodicama stradalih. Na spisku koji smo tada sačinili ima oko 730 poginulih vojnika, civila i policajaca na teritoriji Srbije bez Kosmeta, dok na Kosmetu imamo podatke o oko 130 poginulih Albanaca. Spisak će biti revidiran, u septembru ćemo početi da proveravamo podatke koje smo prikupili. Osim pisanja medija, podaci o stradalima biće provereni i iz drugih izvora. Kontaktiraćemo, na primer, sa Ministarstvom odbrane za podatke o poginulim pripadnicima vojske, a tražićemo i kontakt sa njihovim porodicama. Istu metodologiju primenićemo i što se tiče pripadnika MUP-a. Koristimo, dakle, podatke nadležnih institucija i podatke koje prikupimo na terenu od porodica – objašnjava Kandićeva.

Kosovska spirala smrti: sve je počelo u Drenici

Kada je reč o poginulim vojnicima i policajcima važno je napomenuti da je njih 1009 stradalo u periodu oko godinu dana pre početka NATO bombardovanja i tokom tri meseca vazdušnih udara alijanse. Uglavnom se kao početak intenzivnijih sukoba na Kosovu i Metohiji uzima februar 1998. godine kada su specijalne jedinice policije razbile grupu Adema Jašarija u Drenici, ali je tom prilikom stradao i izvestan broj civila. Kosovski Albanci svake godine taj događaj obeležavaju manifestacijom „Epopeja OVK”. Tokom sledeće godine dana stradaju srpski i albanski civili, policajci i vojnici i pripadnici OVK. Najviše kosovskih Albanaca stradalo je u ratnim zločinima po početku NATO intervencije 24. marta 1999. godine (između ostalog slučajevi u Podujevu, Crnoj Reci i nedavno pominjanom selu Ćuška kod Peći kojima se danas bavi beogradsko Tužilaštvo za ratne zločine), dok su posle povlačenja VJ i MUP-a masovno stradali Srbi i nealbansko stanovništvo koji su ubijani, otimani i nasilno iseljavani, što je posebno bilo izraženo 1999. i 2000. godine, kao i tokom pogroma 17. marta 2004. godine.

Podaci Nataše Kandić

Nevladina organizacija Fond za humanitarno pravo Nataše Kandić popisala je 13.421 žrtvu rata na Kosovu (ubijeni i nestali) u periodu od početka 1998. pa do kraja 2000. godine od čega je 10.533 Albanca, 2.238 Srba, dok su među ostalima pripadnici drugih nacionalnosti među kojima je najviše Roma, Bošnjaka i Crnogoraca, ali zabeležena su i dva poginula – Rusa.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by 2kune
Originally posted by mythe

173 lica, dakle kada odbijemo Shiptare (njih nema sta da racunamo jer sami su hteli NATO pa su lepo dobili NATO) i te Kineze, ispada po tebi, da je poginulo svega 100 ljudi :cekam: Kako te nije sramota da to napises, retardu jedan (najlaze receno)????Stvarno, ali stvarno te treba dovesti pameti, na ovaj ili onaj nacin...uffffffffff , moram se dobro kontrolirati kad procitam ovakvo smece!
Jel smijem i ja ovako pisati? Ha? Ha? Jel smijem? Ha? Ha? :hyper:
ja kontam da bi trebalo da smeš. ti si hrvat, tebe nema šta da računamo kad se budu delile opomene. :hvala:

dakle, obori!
Korisnikov avatar
By 2kune
nemoj tako... :( i ja sam kao mlad pjevao računajte na nas... :cut:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
da ti objasnim na šejtanskom - džaba ti to, kad vas je poneo pogrešan tok.
a negde u nama je bitaka plam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!