Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Obrezivanje?

obrezan sam
36
24%
nisam obrezan
104
68%
obrezan sam ali bi voleo da nisam
2
1%
planiram u skorije vreme
11
7%
By unkafesito
izmedju kozice i glavica se stvara tecnost koja je idealna podloga za razvoj bakterija. zato je karcinom penisa oko 1000 puta redji kod obrezanih
By Kragi
Originally posted by unkafesito
izmedju kozice i glavica se stvara tecnost koja je idealna podloga za razvoj bakterija. zato je karcinom penisa oko 1000 puta redji kod obrezanih

"Kasnije se obrezivanje pokušalo opravdati medicinskim razlozima, tvrdnjama da se tako sprečava rak penisa ili rak grlića maternice, međutim, usporedna istraživanja s ostalim zemljama nisu pokazala nekakav utjecaj obrezivanja na sprečavanje oboljevanja od tih bolesti, već se pokazao veći broj osakaćenih penisa obrezivanjem, nego onih koje je uništio rak penisa"

Interesantno :nesiguran:

Sta je sledece? Neobrezani lakse dobijaju sidu od obrezanih? :sweet:

Elem, ne verujem u to da udna navlaka nemam apsolutno nikakvu funkciju i da je tu samo da bi bila tu ;)
Nemam nista protiv obrezivanja, ko hoce da se obreze neka se obreze, samo nemojte lupati gluposti :)
Uncut sam btw i nemam nameru da menjam ;)
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by bananica
jos jedna strana ove teme i ogadice mi se kurac! :roll:
:smeh:

nece, ne boj se ;) ........ako se to desi, dodji da te podsetim :pervert:
By mimico
Iskljucivo iz licnog iskustva!

Nisam za obrezivanje iz pomodarstva, ali posto sam neko ko se do svoje 28-e godine mucio sa fimozom, pokusavao je resiti, ali na sve moguce nacine pokusao izbeci skalpel, sa vezbama, kremicama, pokusao prvo sa presecanjem frenuluma, i kada sam shvatio, naravno uz pomoc urologa, da stvarno ne postoji drugi nacin, odlucio i uradio cirkumciziju-obrezivanje.
Sam operativni zahvat sam uradio u drzavnoj bolnici sa uputom i ako izuzmem troskove za taxi, dinara nisam izdvojio. Operacija je malo neprijatna jer se radi u lokalnoj anesteziji, otprilike kao i odlazak kod zubara na malo vecu intervenciju. Sam oporavak protekao ok. Svaki drugi dan na kontrolu i previjanje, pri tusiranju voditi racuna da se ne pokvasi i za desetak dana se vade konci (kod mene nisu bili resorbptivni). Preosetljivost glansa se prevazilazi uskim donjim vesom i ne predstavlja veliki problem, obzirom da sem ja bio neko ko nije mogao da dodirne glavic svog penisa koliko je bio osetljiv.
Uzdrzavanje od sexa mi je predstavljao mali problem, sve dok mi urolog nije savetovao kako i na koji nacin polako da se vracam normalnim sexualnim aktivnostima (25 do 30 dana od operacije).
Osecaj posle operacije pri sexu je isti, meni subjektivno i bolji jer vise nema onog bola pri zatezanju kozice, pucanja, krvarenja i osecam se slobodno.

Ovo iskustvo zelim da podelim sa svima onima koji imaju problema sa kozicom penisa i strah ih je da se odluce za obrezivanje, da ni na koji nacin ne uskracuju sebi uzitak koji svakako nemaju zbog problema sa kozicom i ne produzavaju agoniju zvanu fimoza, parafimoza i sl. ako je obrezivanje jedini nacin da se resi zdravstveni problem, ljudi samo napred.

Poredjenje obrezani-neobrezani najbolje mogu napraviti oni koji imaju oba iskustva a moje se da razlike u sexu nema!

Pozzz...
By Ulix
Originally posted by Kragi

To nije sledeće, to je odavno ustanovljeno. :awesome:

The American Academy of Pediatrics (AAP) male circumcision policy states that while there are potential medical benefits of newborn male circumcision, the data are insufficient to recommend routine neonatal circumcision. Since 2005, however, 3 randomized trials have evaluated male circumcision for prevention of sexually transmitted infections. The trials found that circumcision decreases human immunodeficiency virus acquisition by 53% to 60%, herpes simplex virus type 2 acquisition by 28% to 34%, and human papillomavirus prevalence by 32% to 35% in men. Among female partners of circumcised men, bacterial vaginosis was reduced by 40%, and Trichomonas vaginalis infection was reduced by 48%. Genital ulcer disease was also reduced among males and their female partners. These findings are also supported by observational studies conducted in the United States. The AAP policy has a major impact on neonatal circumcision in the United States. This review evaluates the recent data that support revision of the AAP policy to fully reflect the evidence of long-term health benefits of male circumcision.

Tobian AA, Gray RH, Quinn TC, Male circumcision for the prevention of acquisition and transmission of sexually transmitted infections: the case for neonatal circumcision, Arch Pediatr Adolesc Med. 2010 Jan
By Kragi
znaci u zabludi sam :drama:

moracu na obrezivanje :sigh:
Korisnikov avatar
By Madonna
ništa ja ovo ne kapiram. ja ne znam da l' sam i šta sam:lol: :lol:

:retard:
By Kragi
:smeh:

postuj na temi 'moja motka' pa cemo ti reci :maji:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Ulix
Originally posted by Kragi

To nije sledeće, to je odavno ustanovljeno. :awesome:

The American Academy of Pediatrics (AAP) male circumcision policy states that while there are potential medical benefits of newborn male circumcision, the data are insufficient to recommend routine neonatal circumcision. Since 2005, however, 3 randomized trials have evaluated male circumcision for prevention of sexually transmitted infections. The trials found that circumcision decreases human immunodeficiency virus acquisition by 53% to 60%, herpes simplex virus type 2 acquisition by 28% to 34%, and human papillomavirus prevalence by 32% to 35% in men. Among female partners of circumcised men, bacterial vaginosis was reduced by 40%, and Trichomonas vaginalis infection was reduced by 48%. Genital ulcer disease was also reduced among males and their female partners. These findings are also supported by observational studies conducted in the United States. The AAP policy has a major impact on neonatal circumcision in the United States. This review evaluates the recent data that support revision of the AAP policy to fully reflect the evidence of long-term health benefits of male circumcision.

Tobian AA, Gray RH, Quinn TC, Male circumcision for the prevention of acquisition and transmission of sexually transmitted infections: the case for neonatal circumcision, Arch Pediatr Adolesc Med. 2010 Jan
Ne, to je samo jedna strana price. U Americi je to pogotovo nesto o cemu se pise, zato sto je kod njih vec godinama rutinsko obrezivanje novorodjencadi. Kada su neki ljudi poceli da govore protiv toga, onda su svi stali da pisu samo o tome kako je to dobra prevencija za sve i svasta. Sto nije istina. Veca je mogucnost da zbog obrezivanja dodje do raznoraznih komplikacija, nego da zbog neobrezivanja dodje do neke infekcije (uz pravilnu higijenu naravno). I nije dokazano da obrezivanje na neki nacin stiti od raka ili side. To Amerikanci koji zagovaraju obrezivanje novorodjencadi potenciraju, kako bi opravdali sakacenje miliona dece bez njihovog pristanka.

Sto se tice toga da neki odrastao covek zeli cirkumciziju, to mi je ok, njegov izbor... ali uraditi to "zato da bi lepse izgledao" mi je prilicno bezvezan razlog. Taj deo koze sto se odsece sadzi milione nerava i postoje svedocenja zaista velikog broja ljudi koji kazu da su nakon zahvata drasticno osetili razliku u osecaju tokom seksa.... Ali, opet kazem, ako odrastao covek odluci sam od sebe da to zeli, ok. No, protivim se obrezivanju dece bez ikakvog razloga-njih niko nista ne pita da li zele, a nije istina da je to "higijenskije". Roditelji imaju pravo da donose medicinske odluke umesto svoje dece, ali imanje te kozice ne predstavlja medicinski problem, pa da roditelji smeju da kazu--odsecite to. Nije to slepo crevo pa da nema nikakvu ulogu u organizmu, a cak se ni slepo crevo ne vadi zdravim bebama. Ovde se radi o izboru koji je trajno uskracen, jer kad se jednom odsece nema nazad. Ako muskarac kasnije u zivotu odluci to da uradi, ok, ali mislim da roditelji ne bi smeli da imaju to pravo da zbog minuskule mogucnosti infekcije ili zato sto im tako nalaze religija ili zato sto je njima tako lepse obrezu svoje dete i time ga dovedu u stvarnu opasnost od raznih komplikacija...
By Ulix
a) Slepo crevo ima svoju ulogu u organizmu, našla si grozan primer. ;)

b) Naravno da je to zavera Amerikanaca koji, ne samo što su svetski policajci pa ubijaju nevine ljude širom ove prelepe planete, već sakate i sopstvenu decu, i kad im odseku deo kurca, onda im odseku i deo mozga kako bi od njih napravili ratnike koji ne uživaju u seksu. Eto, to je istina. Sve si nas provalila. A ovo što sam postavio... sve su to samo piskaranja po nekim tzv. prestižnim "naučnim" časopisima, a u stvari sve propaganda Stejt dipartmenta i deo kompleksnog plana američke političke elite da jednom za sva vremena zavlada svetom. Ipak je američka vlada za svoje potrebe u tajnim laboratorijama izmislila statistiku na kojoj je baziran i ovaj rad. Svi znamo da je nauka od đavola. :uplasen:

c) Nisi ni jednom pomenula farmaceutske kuće ili proizvođače hirurških skalpela kojima u prilog ide da šire propagandu kako bi prodavali što više tih skalpela i tako se enormno bogatili na milionima ubijenih nervnih završetaka. Jedan penisni genocid, takoreći. (Znam, znam... to su isti oni ljudi koji su pričali o lažnoj epidemiji lažnog gripa i vakcinisali otrovima nevin narod.) :uplasen:

d) Ozbiljno sad. Mnogo se studija bavilo obrezivanjem kao metodom prevencije infekcije HIV-om i nisu sve studije potvrdile rezultate ove studije koju sam naveo. (Ova nije: http://www.samj.org.za/index.php/samj/a ... e/254/2144 )Ali velika većina jeste. I nije problem u tome što si napisala da je taj podatak diskutabilan, već to što si napisala o obrezivanju u Americi. I taj blago paranoični ton. Neću da ulazim u to, već hoću da ti napišem zašto se uopšte, gde i kako na početku istraživala povezanost HIV-a i obrezivanja.

Nema to neke veze sa Amerikom, već sa jednim drugim kontinentom - Afrikom, jer je to jeftin, lak i efikasan način da se smanji rizik od inficiranja u populaciji koja ne koristi kondome jer nema ni šta da jede, pa im Durex nekako nije prva misao u životu. I sad da bi primenio neki metod na većoj populaciji, moraš prvo da proveriš da li ima smisla primenjivati ga. Da to ipak nije samo propaganda, govori i to da od pre par godina, SZO ima sledeću preporuku:
The research evidence that male circumcision is efficacious in reducing sexual transmission of HIV from women to men is compelling. The partial protective effect of male circumcision is remarkably consistent across the observational studies (ecological, cross-sectional and cohort) and the three randomized controlled trials conducted in diverse settings.
The three randomised controlled trials showed that male circumcision performed by well-trained medical professionals was safe and reduced the risk of acquiring HIV infection by approximately 60%.
The efficacy of male circumcision in reducing female to male transmission of HIV has been proven beyond reasonable doubt. This is an important landmark in the history of HIV prevention.
Recommendations :
1.1 Male circumcision should now be recognized as an efficacious intervention for HIV prevention.
1.2 Promoting male circumcision should be recognized as an additional, important strategy for the prevention of heterosexually acquired HIV infection in men.
( http://www.who.int/hiv/mediacentre/MCre ... ons_en.pdf )
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by nsBeckie

Ne, to je samo jedna strana price. U Americi je to pogotovo nesto o cemu se pise, zato sto je kod njih vec godinama rutinsko obrezivanje novorodjencadi. Kada su neki ljudi poceli da govore protiv toga, onda su svi stali da pisu samo o tome kako je to dobra prevencija za sve i svasta. Sto nije istina. Veca je mogucnost da zbog obrezivanja dodje do raznoraznih komplikacija, nego da zbog neobrezivanja dodje do neke infekcije (uz pravilnu higijenu naravno). I nije dokazano da obrezivanje na neki nacin stiti od raka ili side. To Amerikanci koji zagovaraju obrezivanje novorodjencadi potenciraju, kako bi opravdali sakacenje miliona dece bez njihovog pristanka.

Sto se tice toga da neki odrastao covek zeli cirkumciziju, to mi je ok, njegov izbor... ali uraditi to "zato da bi lepse izgledao" mi je prilicno bezvezan razlog. Taj deo koze sto se odsece sadzi milione nerava i postoje svedocenja zaista velikog broja ljudi koji kazu da su nakon zahvata drasticno osetili razliku u osecaju tokom seksa.... Ali, opet kazem, ako odrastao covek odluci sam od sebe da to zeli, ok. No, protivim se obrezivanju dece bez ikakvog razloga-njih niko nista ne pita da li zele, a nije istina da je to "higijenskije". Roditelji imaju pravo da donose medicinske odluke umesto svoje dece, ali imanje te kozice ne predstavlja medicinski problem, pa da roditelji smeju da kazu--odsecite to. Nije to slepo crevo pa da nema nikakvu ulogu u organizmu, a cak se ni slepo crevo ne vadi zdravim bebama. Ovde se radi o izboru koji je trajno uskracen, jer kad se jednom odsece nema nazad. Ako muskarac kasnije u zivotu odluci to da uradi, ok, ali mislim da roditelji ne bi smeli da imaju to pravo da zbog minuskule mogucnosti infekcije ili zato sto im tako nalaze religija ili zato sto je njima tako lepse obrezu svoje dete i time ga dovedu u stvarnu opasnost od raznih komplikacija...
Totalno se slažem s tobom.

Sitni procenat zaštite koji sakaćenje tela nudi nije dovoljni razlog za nastavljanje ovakve varvarske prakse.
Ono o čemu zagovornici sakaćenja neće da pričaju, a to je da različite institucije koriste odsečenu kožu za različite testove, jer kao što si rekla sadrže mnogo nerava, i veoma je pogodna za istraživanje.

Šta više postoje mnogi sajtovi koji ispiraju ljudima mozak pričama o boljem seksualnom životu, kako je zdravije...i ko zna šta. A nijedan od tih sajtova koje podržavaju znamenite institucije kako vladine tako i NVO nisu spomenuli rizike.

Naše telo je ovako s razlogom, ako neko hoće da ga sakati neka to odluči kada bude punoletan.
Žalim za tim devojčicama i dečacima kojima je uskraćeno jedan bitan deo njih samih.

Imao sam fimozu kao klinac, i doktorica mi je rekla da kada sam u kadi da sednem u toplu vodu i da se igram s kožicom ili će morati da mi je odseku. Posle par meseci sve se vratilo u normalu.
E sada druga je stvar da su ameri toliko nakardni da ih je bruka da svoju decu nauče kako se podigne kožica i opere. Tako da sva ta priča oko higijene pada u vodu. Mislim teško je u kurac podići kožicu i oprati glavić.
By Gay Dude
Svi oni koji imaju problema sa fimozom (suzenje kozice oko glavica, tj. nije moguce prevuci istu preko glavica) bi trebalo da se obrezu :trustme: , jer postoji rizik od krvarenja a samim tim i rizik da se dobije neka polno prenosiva bolest. Operacija nije komplikovana. Postoperativni period traje oko mesec dana. U tom stadijumu je penis u zavojima, i moze se lako mokriti. Piju se antibiotici i rana redovno cisti. Erekcija ne predstavlja problem, cak je i preporucljiva jer se na taj nacin koza "oblikuje", odnosno tegli. Nakon skidanja zavoja u narednih dva meseca moze postojati iritacija glavica, koji je do tada bio prekriven, donjim veso, ali to ne predstavlja problem. Naucno je potvrdjeno da obrezani muskarci imaju MANJE (ali ne i da nemaju!!) sanse da obole od polno prenosivih bolesti. Polni odnosi mogu trajati duze jer glavic vise nije osetljiv, sto je za vecinu obrezanih ok :bale:
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Апсолутно сам против ове процедуре осим уколико није мотивисана здравственим разлозима (фимоза, тумори и друге лезије).
Додатно сам згрожен религијском потребом за сакаћењем - у циљу чега, задовољења Бога? Најбоље да почнемо и са приношењем жртава...
Друго, људи су прилично лицемерни када се ради о обрезивању жена и мушкараца! Женско обрезивање је сакаћење а мушко је естетика, козметика и хигијена. Подједнако гнусна су оба чина, опет, осим уколико не постоје оправдани здравствени разлози за то!

Оно што ме додатно иритира је масовно сакаћење у појединим квазицивилизованим земљама. Тамо се бебе, дечаци готово одмах по рођењу обрезују из културолошких разлога (ово је још горе помодарство будући да није чак ни религијски мотивисано). Бебе пролазе кроз операцију без икакве анестезије пошто су превише мале да би фино поднеле анестетике. Истраживања су показала да су ова деца под огромним стресом узрокованим болом (мерени су нивои хормона у крви).
Послужићу се цитатом једне девојке, ученице школе за медицинске сестре, која је присуствовала обрезивању одојчета:
We students filed into the newborn nursery to find a baby strapped spread-eagle to a plastic board on a counter top across the room. He was struggling against his restraints—tugging, whimpering, and then crying helplessly. . . . I stroked his little head and spoke softly to him. He began to relax and was momentarily quiet. The silence was soon broken by a piercing scream—the baby’s reaction to having his foreskin pinched and crushed as the doctor attached the clamp to his penis. The shriek intensified when the doctor inserted an instrument between the foreskin and the glans (head of the penis), tearing the two structures apart. The baby started shaking his head back and forth—the only part of his body free to move—as the doctor used another clamp to crush the foreskin lengthwise, which he then cut. This made the opening of the foreskin large enough to insert a circumcision instrument, the device used to protect the glans from being severed during the surgery. The baby began to gasp and choke, breathless from his shrill continuous screams. . . . During the next stage of the surgery, the doctor crushed the foreskin against the circumcision instrument and then, finally, amputated it. The baby was limp, exhausted, spent.
Што се истраживања тиче, која образлажу здравствени бенефит након обрезивања, постоји једнак број истраживања која говоре супротно. Дакле или су истраживања поткупљена (или једна или друга) или је неком у интересу да агитује pro обрезивања.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Ево како изгледа апратура за обрезивање (до скоро је била свуда коришћена, сада је застарела у савременијим центрима док се понегде и даље користи). Користила се дуго времена док савремене хирушке методе нису имплементиране.

Slika

И, ево како то изгледа током процедуре:

Slika
By Glasnik
Uznemirava me slika s detetom iznad. :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Tungi
speedygonsales napisao:Апсолутно сам против ове процедуре осим уколико није мотивисана здравственим разлозима (фимоза, тумори и друге лезије).
Додатно сам згрожен религијском потребом за сакаћењем - у циљу чега, задовољења Бога? Најбоље да почнемо и са приношењем жртава...
Nije samo estetike radi, niti zbog religijskog ubedjenja. Obrezani ljudi znatno manju sansu imaju da obole od nekih polno prenosivih bolesti. Zdravije je biti obrezan, iako "na oko" ne izgleda bas lepo. :)
By Ulix
speedygonsales napisao:
Што се истраживања тиче, која образлажу здравствени бенефит након обрезивања, постоји једнак број истраживања која говоре супротно. Дакле или су истраживања поткупљена (или једна или друга) или је неком у интересу да агитује pro обрезивања.
Ili je nekom u interesuje da agituje protiv. :eureka:
Korisnikov avatar
By blenta
shodno tome pitanje je

ko dobija agitovanjem pro obrezivanja
a ko dobija agitovanjem protiv obrezivanja?

na prvu loptu ja bih rekao da pro ima vise stejk holdera
By Ulix
Da li ima više za ili protiv je mrtva trka, rekao bih; zanimljivo je u kojim zemljama ima više onih za, a u kojim protiv.

Imajući u vidu o čemu je zapravo ova tema, pravo pitanje za mene je - who gives a flying fuck? :eureka:
Korisnikov avatar
By Synesthesia
Nope. I prefer to play with other ones... :)

If u need to cut it off, so u could keep it clean, than.. its stupid reason. STD doesnt know if ur circumcised or not, too... :nokti:
Korisnikov avatar
By blenta
@ulixandra
nisam mislio da li ima vise za ili protiv

no ko je na dobitku kad se radi ili ne radi

ako imas hirursku proceduru po rodjenju nad velikim brojem ljudi
tu su na dobitku razne religijske grupe koje propagiraju
svoja verovanja, nacin zivota i vrednosti
bolnice jer su u usa medicinski troskovi vrlo visoki

a ako ne radis obrezivanje ko je na dobitku?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
nisam. nemam potrebe, ovako mi je sasvim fino a za partnera mi sve jedno, njegov izbor. lep kurac je lep u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Tungi napisao:
speedygonsales napisao:Апсолутно сам против ове процедуре осим уколико није мотивисана здравственим разлозима (фимоза, тумори и друге лезије).
Nije samo estetike radi, niti zbog religijskog ubedjenja. Obrezani ljudi znatno manju sansu imaju da obole od nekih polno prenosivih bolesti. Zdravije je biti obrezan, iako "na oko" ne izgleda bas lepo. :)
Написао сам на крају поста да постоје опречна мишљења о томе. Постоје истраживања која кажу про али и она која се противе обрезивању као неоснованом поступку.
Ulix napisao:
speedygonsales napisao:
Ili je nekom u interesuje da agituje protiv. :eureka:
Написао сам и то. Али, као што је Blenta одлично запазио, који је бенефит од антикампање? Од обрезивања профитирају и религијске заједнице које тако хране свој его и дају себи на важности и болнице где се то наплаћује. Нико не профитира ако се нешто не обавља.

Заборавих да напоменем. Неко је написао да се обрезивањем инциденца карцинома пениса смањује за 1000 пута. Не знам одакле тај податак али је то потпуно погрешна информација. Истраживања која сам ја прочитао наводе смањење инциденце 8 пута али узимајући у обзир да је и овако преваленција карцинома пениса мање од 1% (у развијеним земљама, чак, 1 у 100.000) то и није неко оправдање.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
meni je logicno da ta kozica koju nam je evolucija donela sluzila necemu dok ljudi nisu imali donji ves. msm bez gaca je to ogromna zastita. sada mi deluje kao da je prilicno nebitno jer ako se higijena ne odrzava i jedno i drugo je lose.
Korisnikov avatar
By speedygonsales
Па, да. Са данашњим степеном хигијене сигурно је изгубила нешто у функцији. Али и даље одржава влажну атмосферу око гланса пениса и на тај начин спречава претерану кератинизацију (задебљавање) коже истог што води смањењу сексуалног ужитка.
Али, што кажеш, без хигијене и једно и друго је бесмислено. Ко се не пере смрди и по лицу а камоли доле :lol:
Korisnikov avatar
By Mars
Slika

Slika

Slika

Canadian Foreskin Awareness Project (klik)
Korisnikov avatar
By Galateja
Ova tema je krivac za jučerašnji suludi san, ko me terao da čitam... Sanjam kako skidam gaće i uočim da imam nestvarno veliki obrezan kurac od nekih cca 35 santimetara. Želim da ga drkam, ali ne znam kako da ga obuhvatim sa jednom rukom pa se služim sa obe. :drama:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!