Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Aksa
Vidim da ovde ima vise osoba koje se istom bave, a zanima me koliko ostali znaju o samoj numerologiji

Inace, ja sam br 1.
Korisnikov avatar
By olgic
I ja sam broj 1 sto?
Korisnikov avatar
By Skyen
Nemam blagog pojma, oce l neko da mi odrzi kratki zimski online kurs
Korisnikov avatar
By Aksa
Kao što vidiš, ima :trampolina:

Shoot!
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Jel ono bese saberes cifre iz datuma rodjenja? Znaci 2+9+1+1+1+9+6+9=38=3+8=11=1+1=2.

E pa Dionise, raspali analizu. Bog ce ti platiti, jer nemam Visu Clasic.
Korisnikov avatar
By Boshko
I kod mene ispade 1. A u cem' je fora??? Sad ce neko da me provali kakav sam na osnovu toga?
Korisnikov avatar
By Franck Whitson
Originally posted by Boshko
I kod mene ispade 1. A u cem' je fora??? Sad ce neko da me provali kakav sam na osnovu toga?
Aha.:cupakosu:
Korisnikov avatar
By Boshko
Originally posted by Franck Whitson
Originally posted by Boshko
Aha. :cupakosu:
Onda 'ocu da znam kakav sam!!! Sigurno da nisam ni svestan toga... :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Boshko
Samo da ne ispadne da sam andjeo boziji zarobljen u telu goveda. To bi me ubilo... :drama:

[Izmenjeno 8-12-2004 Boshko]
Korisnikov avatar
By Moa
2+2+1+1+1+9+8+2=26=2+6=8

Znaci moj broj je 8?
Korisnikov avatar
By Marvin
Ja sam 5

A hoce li neko da napise nesto o tim brojevima ili sam za dzabe racunao?:cekam:
Korisnikov avatar
By Skyen
Ja sam 3 valjda, nikad mi racun nije is'o od ruke, a jos manje od mozga
Korisnikov avatar
By Savitar
ja sam 6! Da chujem?

[Izmenjeno 9-12-2004 Savitar]
Korisnikov avatar
By olgic
Pisemo mi svi po nesto a dionis nista da nam kaze..
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by DIONIS
i o tome cu vam pisati ako ima zainteresovanih
Ima :klap: Napisi nam bar po malo ako te mrzi detaljno! Inace, ja sam broj 5.

A sto se tice pocetnog pitanja - ne bavim se numerologijom, ali sam tu i tamo citala po nesto. I uvek mi je zanimljivo da procitam pa se nadam da Dionis nije zaboravio na ovaj topic :wink2:
Korisnikov avatar
By DIONIS
obecavam da cu vam uskoro napiati ali je dugacko pa ne mogu sve odjednom,recimo za week-end
pisacu vam o teoriji,pisacu vam i o licnim zapazanjima,vrlo je interesantno:zvezda:
Korisnikov avatar
By olgic
Pii...Pa i ima neke istine u tome,mada lakse je reci... Ma ne valja to nista:)
Korisnikov avatar
By Aksa
O BROJU
izvadak iz poglavlja De numero - O broju

Najveci stupanj spoznaje, temelj kosmickog i unutrasnjeg sklada je uspesno tumacenje brojeva. Brojevi su vidljive spone koje okruzuju svako bice i oni ne utvrdjuju samo covekov fizicki sklad, zivotne, vremenske i prostorne zakone, vec mogu, aktivnim tumacenjima, potpomognuti spoznaju o trenutnom i buducem u coveku ioko njega.

Broj nije samo aritmeticki izraz nego i spoznaja o konacnoj istini, ideji i kvalitetu. On krije nepoznatu snagu i mamac je za skriveno. Sastoji se od reci i od znaka, a zagonetka njegova je vaznija i od samog znaka i reci. A broj je cvor svih veza i izvor razuma i ljudske karakteristike nosi, jer svaki broj tezi stvaranju veceg broja.

Jedan da stvori dva
Dva da stvori tri
Tri da stvori cetiri
I time prekoraci svoje granice

SKLAD I POVEZANOST

Sklad i povezanost brojeva i geometrijskih likova su potpuni i savrseni. Svako od temeljnih geometrijskih tela ima sopstvenu ravan kojoj odgovara broj.

OGLED br. 1.

Kako je nula krug, a u svom neskladu covek sacinjen od suprotnosti ne moze shvatiti krug - simbol jedinstva i savrsenstva, tako je ona - nula u svakom broju i oko njega.

OGLED br. 2.

Broj jedan je tacka - srediste, izvor emanacije i utok povratka. On oznacava pocetak moci i zavrsetak svega. Tacka u sebi sadrzi krug i njegovo je srediste.

OGLED br. 3.

Broj dva je linija. Ona propoveda Coveka Vladara o oznacuje putanju kojom on ide. Put koji ide u beskraj, vanvremenski pokazatelj.

ZAKON OSNOVNIH PRAVILA
izvadak iz poglavlja Legenda Vekova

Usred grada uzdizala se raskosna palata jednonoga Kidipa, svemocnog vladara zemlje Katalpa, Kestena i Sikomora. Ulaz u palatu su cuvali Demoni Broja okrenuti jedan ka drugome i zlatnim lancima vezani za zidove palata, a svojim krilima su zaklanjali ulaz.
Ulaz je bio u obliku trougla sa vrhom na gore i brojevima uklesanim na njegovim uglovima.

Na levoj strani ulaza uklesani su brojevi 7, 4, i 1. Leva strana je zenska i kao takva je mocna i magijska. Brojevi leve strane ulaza pripadaju prvoj grupi okultnih brojeva. Njihova moc je bezgranicna, a u sklopu sa drugim brojevima ih nadvladavaju i potiskuju.

Na desnoj strani ulaza u palatu su uklesani brojevi 2, 5, i 8. Desna strana je muska i kao takva dnevna i bozanska. Desna strana je strana one ruke koja vitla kopljem i simbolizuje snagu, spretnost i uspeh.

Brojevi na desnoj strani ulaza pripadaju drugoj grupi okultnih brojeva i njihova je moc trenutna i kratkotrajna.

Iznad ulaza, u gornjem uglu trougla, uklesani su brojevi 3, 6, i 9. Gore je simbol srca i vatre. Brojevi uklesani nad ulazom u palatu su savrseni brojevi i spadaju u trecu grupu okultnih brojeva.

ZAKON SVE O BROJU

N° 1

Broj jedan je simbol Bica i Otkrivanja, tacka iz koje zraci duh poput Sunca. Jedan omogucava nastanak jedinstvenog skupa i svodjenja skupa na jedno. Jedan je i Covek koji sudeluje u cinu stvaranja uzdignutog falusa ili okomitog stapa, sam pocetak - uspravljeni kamen. Jedan je i voda koja tece. Dan prvi. Jedan. Tako je i pocelo.

N° 2

Dva je tvorac svih podela i simbol je sukoba i suprotnosti: belo i crno, musko i zensko, gore i dole, pravo i krivo.

Pokretacki princip na putu osame, poreklo svake misli, svake pojave i svakog gibanja. Ako je nesto lepo to je tada dva:
Dva oka kao...
Dve noge kao...
Dve obrve kao...
Dve dojke kao...
Dva ima snagu beskonacnosti umnozavanja moci.

N° 3

Temeljni broj, pokazatelj intelektualnog i duhovnog savrsenstva i u kosmosu i u samom coveku. Tri je izraz sveukupnosti mistike evolucije:
Faza prociscenja
Faza prosvetljenja
Faza sjedinjenja

Tri je pokrovitelj i pokazatelj prvih dva: dete kao slika oca i majke. Sve nuzno jednom je postojalo prvo kao trojstvo, tri je predmet kome je prethodila rec i subjekt.
Krajnji ishod.

N° 4

Cetiri je opipljiv broj i kao takav dostupan je culima, a simbol je potpunosti i celokupnosti - nepromenljivo. Cetiri je prvi kvadrat i sve cetiri. Cetiri su godisnja doba na cetiri strane sveta i cetiri vetra. Cetiri je broj prolaza kroz vreme kroz koja se mora proci na misticnom putu.

N° 5

Broj pet je u sredini prvih devet brojeva, srediste koje poseduje sklad i ravnotezu. Covek je podeljen po svojoj duzini na pet jednakih delova i broj pet odredjuje njegovu strukturu. On je neparan broj i ne iskazuje stanje vec svrseni cin materijalnog i objektivnog postojanja. Broj pet ogleda covekovu duhovnu i biolosku evoluciju.

N° 6

Broj podele i savrsenstva podele. Zbir polovina i zbir trecina. Kada se jedan pomnozi sa dva a dva pomnozi sa tri dobije se sest, broj koji predstavlja ravnotezu u mikro i makro kosmosu. On je savrsen i po tome sto je svet stvoren za sest dana.
Sest je dovoljan sam sebi.

N° 7

Sedam oznacava zakljucenje ciklusa i pocetak pozitivne obnove. Broj sedam je sveukupnost prostora i vremena, sveukupnost univerzuma u kretanju, dinamicko savrsenstvo.
Sedam je simbol vecnog zivota.
Broj sedam svojim tajnim silama odrazava sve stvari u njihovim temeljima postojanja i omogucuje zivot i kretanje.
Istovremeno, zavrsetkom jednog ciklusa i pocetkom novog, unosi nemir u odnosu na novo i nepoznato.

N° 8

Broj osam oznacuje promenu oblika. Osmougao je posrednik izmedju kvadrata i kruga, izmedju neba i zemlje. On je broj ravnoteze kosmosa. Broj osam nagovestava buduce vecno doba, i simbol je reci i oplodnih sila.

N° 9

Broj devet je ritualni broj, mera dozrevanja, plodnih istrazivanja i simbolizuje uspeh, dovrsenje dela. Simbol svega je trougao, a temeljni broj je tri. Devet je celina dobijena mnozenjem ovih simbola i predstavlja savrsenstvo savrsenstva, red u redu i jedinstvo u jedinstvu.

N° 0

Nula je sama po sebi bez vrednosti ali pridodata drugom broju povecava njegovu vrednost i moc. Nula je simbol osobe koja poseduje vlast, moc i vrednost samo po opunomocenju. Nula je periodicno obnavljanje, puz i skoljka, trenutak obrta. Protivnost koja razdvaja kraj involutivnog i pocetak evolutivnog vecnog kruga.

TROJNI KLJUC BROJEVA

I Trojstvo
1 jedinica - jedinstvo .................. Bice
2 = 1 + 1 dvojka - dvojstvo ..................... Unija
3 = 2 + 1 trojka - trojstvo ..................... Pocetak - Radjanje

II Trojstvo
4 = 2 + 2 cetvorostrukost ....................... Zakon
5 = 2 + 3 petostrukost .......................... Nauka
6 = 3 + 3 udvostruceno trojstvo ................. Napredak

III Trojstvo
7 = 4 + 3 sedmostrukost ......................... Istina
8 = 4 + 4 udvostrucena cetvorostrukost .......... Sudbina
9 = 4 + 5 trostruko trojstvo .................... Svet

Komentar: Ovaj trojni kljuc jeste, ako ne i jedini, onda sigurno najjednostavniji brojni kljuc i kao takav dovoljan je za vecinu magijskih operacija.

BROJ - BOZANSKA EMANACIJA

Stvaralacko trojstvo - zivot, oblik i svetlost

1 = Keter ................................. Hrana
2 = Sokmah ................................ Mudrost
3 = Binah ................................. Inteligencija
4 = Sesed ................................. Milosrdje
5 = Geburah ............................... Strogost
6 = Tipheret .............................. Lepota
7 = Netzah ................................ Pobeda
8 = Hod ................................... Uzvisenost
9 = Jesod ................................. Osnova - temelj
10 = Malkut ................................ Kraljevstvo

Komentar: Deset je u kabali savrsen broj, broj dekade proucavane pod imenom "sefirot", sto je mnozina zenskog roda reci sefar ili sefer, koja znaci broj i od koje potice i nasa danasnja rec cifra. Postoji deset sefirota ili razlicitih bozanskih emanacija...
Korisnikov avatar
By Aksa
BROJ LICNOSTI - zbir dana i meseca rodjenja
GENERACIJSKI BROJ - zbir godine rodjenja
SUDBINSKI (ZIVOTNI) BROJ - zbir ova dva gore (broj licnosti + generacijski br)

Tako da Dusice :)
Kako god da racunas, 22 + 11 + 1982 dobices isti rezultat
Dakle 22+11=33=6 dakle broj licnosti
1+9+8+2=20=2 dakle generacijski broj
6+2=8 dakle zivotni odnosno sudbinski broj jeste 8
Korisnikov avatar
By Aksa
EIGHT - Ruled by the Planet SATURN

Effects of Fadic Number Eight

If the Eigthian is YOU!

Your Numerological Number is 8 and your Life Controller is Saturn. People misunderstand them and because of that they suffer mentally and become loners. They are people with great individuality and depth in learning. If religious they will take to Religion in a great manner. In order to win arguments they destroy the opposition verbally and create a lot of secret enemies.

They have great sympathy for the oppressed and show a lot of laziness and lack of enthusiasm. They are extremists; that is they are either very successful or great failures. There is no middle course for them. These people always aspire for
greatness, strive for leadership and sacrifice their personal comforts to maintain the high posts earned by them as a result of their laborious endeavours. The ancient Greeks called this number the Number of Justice.

Their best days are 8 17 & 26. If 4 13 22 31 coincide with Saturday Sunday & Monday these days become very auspicious. Their best jewel is Blue Sapphire. It is very good for them if they wear this stone.

The number 8 is made up of two circles and is the sum of 2 4's. This was considered to be the great decision of Universal Law which rules races and individuals. Saturn is also known as the Planet of Destiny. It has relevance to both material and spiritual aspects of Life. Revolution, Anarchy earthquakes and all sorts of evil and uncommon events are represented by this number. On the other hand Philosophy, Religious Fervor, One-pointedness of Mind, determination - all these are also represented by this number. They feel that they are different from the rest and therefore unique. They lack happiness. People always misunderstand them. They also fail to reap the good actions they have done in this life. But even then they are admired after a long time.

George Bernard Shaw, King Alphonsa of Spain and Queen Mary were born under this number.
Personality Overview

Controller of Life - SATURN

You are ruled by the ringed planet Saturn. He is the planet of Justice, Destiny and Retribution. He represents destruction and regeneration. Great patience and perseverance are imparted by him. This melancholy planet is responsible for the
verdict imposed by Destiny.

As you are saturnine (melancholic) by temperament you will be attracted to Literature and Philosophy. Great poets and writers always had a saturnine background (Dante and Shaw). Concentration and contemplation are represented by Saturn. Contemplative Life will absorb you in its entirety.

You are cool and analytical when it comes to rational thinking. You are also a master where shrewdness and business insight is called for.

Your philosophical outlook on life will save you from many worries and anxieties.

Your main drawback is that you become too fatalistic ignoring the power of free will.

You are always misunderstood by others. You endorse the principle "to be great is to be misunderstood".

You always carry your cross consecrating yourself to the Divine even when the verdict of men and Fate go against you. Your life is always marked by strife and struggle.

Even if you become successful you have to pay a heavy price for it. You have to live laborious days to attain fame and name.

In Vedic Astrology Saturn is the significator of Sorrow of the Cosmic Man, the sorrow inherent in the act of Manifestation. He is also the Mokshkaraka or significator of Liberation. Along with Jupiter and Ketu, Saturn plays a prominent part in the native attaining to Self-Actualization.

A powerfully posited Saturn is preferable from the perspective of Nirvana. Saturn rules over three constellations of the Sidereal Zodiac, Delta Cancri ( Pushya), Delta Scorpii ( Anuradha ), Gamma Pegasi & Alpha Andromeda ( Utharabhadra ).
An Analytical Review

The zodiac sign representing this number is Capricorn. ( Do not confuse this with the birth sign in Astrology ) Capricornians are generally philosophers. They love the secrets of Nature and are ready to sacrifice their life for their chosen ideology.

Capricornians are fatalists. They believe that everything is divinely ordained and all events have a purpose behind them. Amor fati ( Love of Fate ) is the core of their nature.

People under the influence of this constellation are great democrats and believe in the dignity of labour.

In a life marked by struggle and suffering the fortitude of the Capricornian is indeed surprising. Temperance is another virtue imparted by this constellation.
Negative Aspect

Saturn is the planet of suffering and he can make you carry the cross for a longish time. He will test your patience. He can create obstacles and hindrances and barriers to success.

In Astro-Gemology, Saturn represents Blue Sapphire.( Saner Neelam). Wearing this stone on a Shukla Paksha Saturday ( fifteen days after the New Moon ) will enhance the luck of the Eightians.

Lucky Colour Dark Blue
Lucky Stone Blue Sapphire
Lucky Day of the Week - Saturday
Lucky Day 17 8 26
Lucky Month June

If you wear these stones and colours as per the dictums of Astro-Numerology you stand to benefit a great deal as the malefic rays of planets are neutralized by gems.

In Transcendental Philosophy the Number Eight is considered very sacred. In Indian Mythology, there are Ashta Aishwaryas( eighfold prosperity). Wisdom is prosperity, wealth is prosperity,courage is prosperity, children represent prosperity. Ashta Vasus represent the eightfold prosperity. This is also the symbolism behind Ashta Lakshmi. (the eight aspects of the Goddess of Prosperity).

Yoga is eightfold - Yama, Niyama, Asana, Pranayama, Pratyahara, Dharana, Dhyana & Samadhi. Yama and Niyama deal with rules and regulations , Asana deals with physical fitness, Pranayama is breath control, Pratyahara is withdrawal into the Self from the sensory world, Dharana is Concentration, Dhyana is Meditation and Samadhi is Cosmic Consciousness.

Astro - numerology as related to Religion & Philosophy

Saturnine Influence on Jesus

Jesus was born with Virgo rising, Jupiter, Moon and Saturn in Pisces, indicating the Messiah willing to bear the Cross of Golgotha. His number was 888 which when added gives us 24 and 2+4 = 6, the number of Venus, the planet of Love. The prophet of Love was indeed the embodiment of the goddess of Love, Venus. Saturn, the signification of sorrow and liberation, along with Jupiter aroused in Him the desire to redeem the world through Universal Love. His suffering life & martyrdom all smacks of Saturnine influence. Other divine personalities - Tagore, Aurobindo & Vivekananda also had a profound Saturnine influence in their natal charts.

[Izmenjeno 11-12-2004 Aksa]
Korisnikov avatar
By Aksa
The number Eight is ruled by Saturn. The number Eight brings an extremely loyal, perservering, tenacious energy. Those with this number are here to gain mastery of the self. They are cool and analytic, and can be considered a master of shrewdness. They have great determination and would do well to use meditation to develop a polished, one-pointed mind, as they have capacity for great concentration. Those with the number Eight have a strong drive to achieve, and they are a natural to succeed with organization and business. The number Eight creates a flair for material success. They have great sympathy for the oppressed, as any struggles they have endured make them compassionate toward pain in others. The number Eight brings forth a natural interest in justice and law. Those with the number Eight do well with many forms of corporate business including banking and accounting. They have some visionary abilities and are powerful when being authentic. They should guard against extreme views if they become interested in religion and tolerance toward others who may not share their beliefs should be practiced. Those with the number Eight are naturally patient and persevering. They are willing to make sacrifices to achieve their goals, but this should not let them become arrogant toward others who are not as strong-minded. They should never underestimate the strength of their will-power and should apply it for noble purposes. Their endurance can help make the world a better place and they are capable of making a real difference in the lives of others.
Korisnikov avatar
By olgic
Alo bre nema toga to sve na u2u ako hocete vec o toliko detalja da pricate...A i mnogo je bolje kad prevodis :P
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Veiki i pametan Nostardamus...
znachi ja sam broj tri/3/ivanazuh mi prorachunao
a i srecan sam zbog toga jer 3 je broj Velike Majke, Trojstva Boginja, Tri Mesecheva Ciklusa....
ali mi je i dalje omiljeni broj 9 koji je po kabali broj veshtica, laznog meseca, sabata...
Korisnikov avatar
By Moa
Originally posted by Aksa
BROJ LICNOSTI - zbir dana i meseca rodjenja
GENERACIJSKI BROJ - zbir godine rodjenja
SUDBINSKI (ZIVOTNI) BROJ - zbir ova dva gore (broj licnosti + generacijski br)

Tako da Dusice :)
Kako god da racunas, 22 + 11 + 1982 dobices isti rezultat
Dakle 22+11=33=6 dakle broj licnosti
1+9+8+2=20=2 dakle generacijski broj
6+2=8 dakle zivotni odnosno sudbinski broj jeste 8
Jao divna si,nisam videla uopste da si mi napisala ovo,e sada cu morati bas da se bacim na proucavanje ovih textova da vidim sta mi je zapisano u brojevima
Korisnikov avatar
By gari
Hvala-sad sve znam o numerologiji /što se ina?e može na?i i na Internetu i to mnogo opširnije/ ali ipak, ovaj kra?i kurs sam završio, bacam se na sabiranje: dva+dva jednako je 4, tri+dva jednako je pet...ili beše šest...Hmmmm...
:pivce:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!