Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By bu
Hese-stepski vuk :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Medjunarodno javno pravo, intenzivno citam i citam.. :friends:
Korisnikov avatar
By Frey
TurboTag: Lookup Filtering
Korisnikov avatar
By castor
Cak Palahnjuk Preziveli
i
Zlatko Saric Dnevnik jednog logorasa
Korisnikov avatar
By Zonche!
Nesto mi ne ide "Dear John" pa sam procitao u medjuvremenu Chelsea Handler - My horizontal life

Presmesna je knjiga
By Hans
Andrej Makin - Muzika jednog zivota... :S i Das Glasperlenspiel - Hesse...
By ~ Le Saint X ~
Mario Vargas Ljosa
Avanture nevaljale devojcice

:love:

predivna knjiga... uzivanje u svakoj strani...
By dukkehjem
Velika antologija ruske poezije, Seobe (genijalno!!!), i konstantno izucavam Colloquial Norwegian, Norwegian verbs and essentials of grammar og Teach yourself Norwegian conversation,
Korisnikov avatar
By Srklet
ljudožder vegetarijanac / alen bović (još jedan rvacki roman, zašto zašto zašto :cupakosu: )

te usput opet čituckam 'the biographical dictionary of cinema' davida thompsona... iako je neke stvari fakat spektakularno promasio (arthur penn na reziserskom olimpu, i think not), i dalje odlicno stivo... posebno njegovo (pr)ocjenjivanje glumaca... i da, cary grant JEST najbolji glumac svih vremena... :D
Korisnikov avatar
By dharmox
Antologija ruske fantastike.

@Popeye, preporuči neku aktuelnu rvacku prozu al da valja.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Enid Blyton The Adventure Series :D podjetinjila sam definitivno
Korisnikov avatar
By Torry
muzej nevinosti-pamuk

po drugi put...savrseno
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by arwen_evenstar

price kise i meseca ueda akinari
Zainteresovan sam :)

Evo šta kažu za knjigu:

"Zbirka od 9 prica o natprirodnom, prožeta duhom zen budizma, čuvena po vrhunskom stilu i nenadmašnoj veštini pripovedanja, kao i po istoimenom antologijskom filmu Kendji Mizogucija. Put kroz fantastiku drevnih japanskih bajki do suštine postojanja."

Slažeš se sa ovim? Prenesi neki utisak.
By Rewind
"Otmenost ježa" Mjuriela Barberija.

Naglašeno vrcava proza.
Korisnikov avatar
By BellyButton
- "Slika Dorijana Greja" - Oskar Vajld, drugi put
- Emocionalna Inteligencija - Danijel Goleman
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Tot
Zainteresovan sam :)

Evo šta kažu za knjigu:

"Zbirka od 9 prica o natprirodnom, prožeta duhom zen budizma, čuvena po vrhunskom stilu i nenadmašnoj veštini pripovedanja, kao i po istoimenom antologijskom filmu Kendji Mizogucija. Put kroz fantastiku drevnih japanskih bajki do suštine postojanja."

Slažeš se sa ovim? Prenesi neki utisak.
Radi se o zbirci pripovedaka, da, sa jako specificnom sizejnom strukturom. Smisao im je podtekstan, dosta simbolichan i aluzije se ne mogu razumeti bez poznavanja zen budistickog ucenja. Dodiruju se ovaj i onaj svet, govori se o nasem postojanju i nepostojanju i nema jasne granice izmedju zbilje i fantazije. Sam Akinari kaze da su: ,,njegove price plod dokonog mastanja i da ih je napisao podstaknut kisnom maglom i pomucenom mesecinom jedne cudne prolecne noci u kojoj covek moze da poveruje u nestvarna bica.“ Hteo je zapravo da kaze da nije bitna tema price, u njima je opis prilicno shtur, vec ideja koja iz nje proistice. Likovi, vreme i mesta nisu realni.

Ovo, izmedju ostalog, pise na korici knjige: " Istorijski dogadjaji, krvoprolica, mitoloska zbivanja, fantasticni prizori, nezemaljska bica, poremecena stanja ljudske svesti, okrutne scene, proricanje buducnosti, izopacena ljubav, osvetoljubivost, mrznja, prijateljsko zrtv0vanje, vernost, prolaznost, snovidjenja: sve ove teme Akinari obradjuje sa ciljem da citaoca pokrene na razmisljanje o bitnim problemima zivota i smisla egzistencije. "

S obzirom da je knjiga dva veka najcitanija u Japanu, ne treba joj veca preporuka. :)

Sto se tiche drugog remek dela, Kendji Mizogucija, ja ga nisam odgledala jos uvek, film je iz 1953. i ne mogu da ga nadjem, ali sam nasla odlicnu kritiku istog u jednom naucnom casopisu, skinutu sa Kobson mreze. U PDF je, mogu da ti posaljem.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by dharmox

@Popeye, preporuči neku aktuelnu rvacku prozu al da valja.
uh :vruce:

polusan / ratko cvetnic
razbijeni / goran gerovac

sto se 2009. tice, to mi je bilo najbolje od procitanog.
Korisnikov avatar
By Galadriel
nema na chemu. :)

pdf ne smem da uploadujem, jer podleze autorskim pravima mogu samo zipovanog na mail da ti posaljem.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!