Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Legalizacija, usvajanje i odgajanje dece, gej partneri...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by hlaefdige

Auuuu, ala ste svi iskljucivi, ili ili nema sredine, kompromisa, dogovora.. Kakvo ludilo za i protiv dece.. :psiholog:

videces. stvarno ga nema kad je to u pitanju.
Pa da.. Verujem da je tako.. Ja sada ne zelim decu, ali mozda se to promeni, sto se nadam da nece...

Ali ako bi moja devojka zelela da rodi dete ja se tome ne bi protivila, niti bih to smatrala krajem nase veze. Ne vidim zasto bih?

Ovde mi nesto nije jasno.

Ti ne zelis dete. Tvoja devojka zeli. Ti se tome ne protivis, i dozvoljavas da ona rodi dete koje tebi...dodje sta? Podstanar?

Ne razumem do koje se granice iskljucujes iz zivota tog deteta. Da li ce ono kao posledicu tvog stava imati samo jednog roditelja(tvoju devojku, jel te) ili time samo ogranicavas na odabir osobe koja ce roditi dete?

Da uprostim za slucaj da nisam dovoljno jasna. Kada kazes "ja ne zelim decu", da li to znaci da ti ne zelis da radjas ili da uopste gajis decu?

Hvala. ;)

ON: Slazem se sa arwen i makom, iako sa ovih 19 godina nemam bas razvijeni materinski instinkt i ne razmisljam previse o roditeljstvu. Ipak, znam da zelim decu i da bi svaka veza koja za rezultat nema osnivanje porodice sa osobom koju volim donekle izgubila smisao ukoliko ona to ne bi zelela. Mada, pretpostavljam da bi se do te teme doslo jos na pocetku veze, i da bih malo "ukocila" ukoliko bi nam se stavovi znacajno razilazili...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ne zelim ni da ih radjam, ni da ih gajim, niti da imam bilo koju obavezu prema ikome zauvek. A ako moja devojka to zeli, naravno da moze, ali bez toga da je to nase dete, uslovljavanja, pritiska, ogranicavanja.. Ne zelim nista sto moram da pazim, cuvam do kraja zivota bez obzira na sve. Prevelika je to obaveza, a ja sam previse sebicna da bih tom detetu posvetila celu sebe i sebe stavila na drugo mesto..
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Aha. Sve je to meni jasno, da ti ne zelis da se obavezujes etc.

Ali, da li mislis da, ukoliko bi se ona zaista odlucila da prakticno odgaja to dete sama, i imajuci u vidu da vi zivite pod istim krovom i vodite zajednicki zivot, postojanje tog deteta nikako ne bi uticalo na vasu vezu?

I...sta bi ti onda bila tom detetu? Ili te ni to ne zanima?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by arwen_evenstar
Originally posted by jovanabeograd

Ti ne zelis dete. Tvoja devojka zeli. Ti se tome ne protivis, i dozvoljavas da ona rodi dete koje tebi...dodje sta? Podstanar?
:roflmao: :rotflmao:
E da.. Pa to bi bilo kao da moja devojka ima vec dete, to dete nema veze sa mnom, nije moje, zivi sa nama normalno, ali ja prema njemu nemam nikakve obaveze, sve sto radim je dobra volja i dok ja to zelim.. Eto.. :) Ne moram mu ja biti nista, ne vidim potrebu da se moram nekako izjasniti sta sam mu..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
vec smo se slozile. pa je ovo sada malo redudantno.

ali ovaj scenario tesko da moze da funkcionise i da je u pitanju koker spanijel :)
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

ali ovaj scenario tesko da moze da funkcionise i da je u pitanju koker spanijel :)

Upravo to pokusavam da izvucem od Zwezdice. Tj. da mi odgovori da li zaista veruje da je to moguce. Mala Tea kao podstanar, i tako to. :P
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
@ hlaef

Hvala na asistenciji :P

Nego.
Zwezdana, zeno! Odgovori mi na pitanje, krecem da se nerviram. :cupakosu:

Da li mislis da biste ti, dzozy i...Teodora mogle da zivite zajedno, da tebe pritom NISTA ne vezuje za to dete, da joj je tvoja devojka jedini roditelj/staratelj, i da to sve divno funkcionise?
Korisnikov avatar
By jukie

Ne zelim ni da ih radjam, ni da ih gajim, niti da imam bilo koju obavezu prema ikome zauvek. A ako moja devojka to zeli, naravno da moze, ali bez toga da je to nase dete, uslovljavanja, pritiska, ogranicavanja.. Ne zelim nista sto moram da pazim, cuvam do kraja zivota bez obzira na sve. Prevelika je to obaveza, a ja sam previse sebicna da bih tom detetu posvetila celu sebe i sebe stavila na drugo mesto..
E ovako... U 21. veku postoji nešto što se zove "dečja prava"...
:paradajz:
Dakle, kada dete jednom uđe u kuću, proglašava je za svoju teritoriju i sve što se tu nalazi postaje njegova svojina, dakle kada god želi može da trči okolo i vrišti ili da grabi i lomi stvari ili da ti smeta dok pokušavaš nešto da radiš ili da se pravi da je bolesno pa da svi trče oko njega ili da se drogira i pije
A zbog "dečijih prava" ne smeš da kažnjavaš dete ni na koji način, pogotovo ako mu nisi roditelj ili zakonski staratelj. Deca su mali bogovi oko kojih odrasli moraju da trče i da im ispunjavaju želje. Jednostavno je takvo današnje društvo. Eto.
Korisnikov avatar
By Zwezdica

@ hlaef

Nego.

Da li mislis da biste ti, dzozy i...Teodora mogle da zivite zajedno, da tebe pritom NISTA ne vezuje za to dete, da joj je tvoja devojka jedini roditelj/staratelj, i da to sve divno funkcionise?
Ne znam, ali zaista je sve moguce..
Korisnikov avatar
By unic0rn
"Draga molim te stishaj svoj jebeni okot, ne cujem velikog brata!!!!" :lol:
Korisnikov avatar
By Galadriel

:krezavi: :krezavi:
:krezavi:
:krezavi:

Zwezdice, kad bi ti zena rodila dete predomislila bi se ti odmah. :smug:
Nije to strasna obaveza, kad osetis u stvari da je sve sto tom detetu pruzas zapravo ljubav i paznja. Mislim da nema vece ljubavi od mame prema detetu i nikad sebe ne bih toga lisila.

Ali opet, ako si toliko sigurna da ne treba, onda verovatno cinis dobro nekom detetu samim tim sto neces da ucestvujes u vaspitanju, jer znas da ne mozes dovoljno da mu se posvetis... I to je posteno...
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

@ hlaef

Nego.

Ne znam, ali zaista je sve moguce..

Okej, zahvaljujem, iako mislim da je to jaaaako tesko ostvarivo. ;)

Nego...arwen...would you like to have my babies kad vec Zwezdana nece? :pervert:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja ne vidim sto ne bi bilo izvodljivo da se osoba koja nije roditelj deteta ne brine o njemu ako ne zeli. Druga osoba kad je radjala dete verovatno je imala celu konstrukciju u glavi kako ce izneti roditeljstvo pa ili to cini sama ili dete ima i drugog roditelja i ostale tu ljude, babe, dede itd. Sa tom nekom novom osobom se zabavlja, osoba svakako prihvati da dete postoji i da partner/ka ima obaveze prema njemu ali ne mora da prihvati i da je dadilja.

Isto mi se cini da je malo preterano ako je osoba jako mlada i planira dete kroz jedno 10 - 15 godina da sada odabira partnerke koje iskljucivo zele decu... Mislim tesko je verovati da ce veza toliko trajati a cak i ako bi potrajala, ko zna ko ce se i koliko izmeniti u tom periodu...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dina
Sa tom nekom novom osobom se zabavlja, osoba svakako prihvati da dete postoji i da partner/ka ima obaveze prema njemu ali ne mora da prihvati i da je dadilja.
Razlika je ako žive zajedno u domaćinstvu i ako svako živi za sebe pa se povremeno viđaju. Mene reč "partner" asocira da žive zajedno i da dele kauč dok gledaju TV, stvari u frižideru su postavljene po sastojcima (sir na ovoj polici, paradajz na onoj) a ne "ovo je moja polica u frižideru a ovo tvoja", svačiji beli veš se pere zajedno itd. U tom slučaju dete koje trčkara oko tog kauča i veš mašine i frižidera je deo čopora i ne može se ignorisati. Pre svega ono tebe neće ignorisati. Ako ništa drugo vikaće "hej ti čiko što ne umeš da govoriš, pomeri noge da tuda guram ovaj vozić"
Korisnikov avatar
By maka
Originally posted by maka

Smisao tvog postojanja je dati zivot nekome???

Uffff, kakva grozna recenica..
Zasto je to grozna recenica?
Zato sto zaista ne mogu da poverujem da je smisao icijeg zivota dati nekome zivot, deluje tako glupavo i tipa za neke zene koje su neobrazovane, zatupaste, ogranicene.. Nikako za nekog kao sto si ti..
pa maco ne mislim da je to JEDINI smisao mog zivota,ali je svakako jedna od bitnijih stvari.
Meni pre deluje glupavo kad je neko sebican i mrzi decu.. nevermind..
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

Smisao tvog postojanja je dati zivot nekome???

Uffff, kakva grozna recenica..
Zasto je to grozna recenica?
Zato sto zaista ne mogu da poverujem da je smisao icijeg zivota dati nekome zivot, deluje tako glupavo i tipa za neke zene koje su neobrazovane, zatupaste, ogranicene.. Nikako za nekog kao sto si ti..
pa maco ne mislim da je to JEDINI smisao mog zivota,ali je svakako jedna od bitnijih stvari.
Meni pre deluje glupavo kad je neko sebican i mrzi decu.. nevermind..

Veoma je subjektivno govoriti na ovu temu, jer svako od nas zastupa odredjene stavove, ali moje postovanje prema tudjem misljenju pocinje da bledi trenutka kada ono pocinje da ide u potpunu krajnost i odbijanje da se barem pokusa hodati u tudjim cipelama.

Ocekivati da neko razume tvoje motive, i posmatra stvari iz tvoje perspektive, a pritom ne biti u stanju da uzvratis istim... :nope:

Nadam se da se Tea brzo adaptirala u vrticu.
:sesir:
Korisnikov avatar
By maka

Veoma je subjektivno govoriti na ovu temu, jer svako od nas zastupa odredjene stavove, ali moje postovanje prema tudjem misljenju pocinje da bledi trenutka kada ono pocinje da ide u potpunu krajnost i odbijanje da se barem pokusa hodati u tudjim cipelama.

Ocekivati da neko razume tvoje motive, i posmatra stvari iz tvoje perspektive, a pritom ne biti u stanju da uzvratis istim... :nope:

Nadam se da se Tea brzo adaptirala u vrticu.
:sesir:
:up:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
tu se i ja slazem :D

iz ovog "nikako deca" tabora :D
Korisnikov avatar
By Madonna
kako meni ova tema ide na kurac to nije normalno
svi seru kako ne žele decu jer su tamo nekom meku ili na tv-u( :retard: ) gledali decu kukuruza ili šta već i navode kako oni za razliku od životinja mogu i da razmisle o potomstvu, tj. da li žele(a u stvari mrze decu koja su i sami bili i da su i njihovi roditelji bili takve retardirane gmazčine, nikad iz pičke ne bi izmileli) decu. NE NEĆETE dobiti dete debila ili tamo nekog divljaka već jedno predivno stvorenje koje je DEO VAS i koje ćete VI SAMI da vaspitavate. a pošto ni sami niste kako treba onda još bolje što ih nećete. :rodjendan:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by jukie
Originally posted by Dina
Sa tom nekom novom osobom se zabavlja, osoba svakako prihvati da dete postoji i da partner/ka ima obaveze prema njemu ali ne mora da prihvati i da je dadilja.
Razlika je ako žive zajedno u domaćinstvu i ako svako živi za sebe pa se povremeno viđaju. Mene reč "partner" asocira da žive zajedno i da dele kauč dok gledaju TV, stvari u frižideru su postavljene po sastojcima (sir na ovoj polici, paradajz na onoj) a ne "ovo je moja polica u frižideru a ovo tvoja", svačiji beli veš se pere zajedno itd. U tom slučaju dete koje trčkara oko tog kauča i veš mašine i frižidera je deo čopora i ne može se ignorisati. Pre svega ono tebe neće ignorisati. Ako ništa drugo vikaće "hej ti čiko što ne umeš da govoriš, pomeri noge da tuda guram ovaj vozić"
Mene rec partner/ka ne asocira na obavezan zajednicki zivot. U tom slucaju svakako da osoba ne bi mogla da se distancira od deteta koje zivi na istom mestu. Ali pretpostavila sam da osoba koja ne zeli brigu o detetu nece da zivi sa partner(k)om i detetom u zajednickom domacinstvu. Ili ce ziveti odvojeno ili je druga situacija da mogu da zive zajeno a da ni ta druga osoba ne zivi sa detetom nego dete zivi sa drugim roditeljem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!