Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Do, re, mi, fa, sol, la, si, do

Moderatori: Hys., Moderators

Šopen dobija ulicu u Beogradu?

1. Da, Šopen treba da dobije ulicu u Beogradu i drugim mestima u Srbiji
4
100%
2. Ne, ima i drugih godišnjica kompozitora pa nisu dobili svoje ulice
Nema glasova
0%
3. Ne interesuje me, ne znam
Nema glasova
0%
Korisnikov avatar
By Sheytan
Povodom obeležavanja 200 godina od rođenja kompozitora Frederika Šopena Ministarstvo kulture pokrenulo je inicijativu da se jedna ulica u Beogradu nazove po slavnom poljskom kompozitoru.

U saopštenju ministarstva kulture Srbije se navodi da je Šopen, svojim stvaralačkim opusom izvršio veliki uticaj na generacije ne samo muzičara, već i na stvaraoce u oblasti književnosti.

"Ministarstvo kulture smatra da bi ime ovog velikana muzičke istoprije trebalo učiniti vidljivim u Beogradu i Srbiji. Imenovanjem jedne od beogradskih ulica njegovim imenom, dalo bi doprinos trajnom pamćenju i podsećanju na Frederika Šopena", piše u saopštenju.

Frederik Šopen rođen je u blizini Varšave 1810. godine i predstavlja jednog od najznačajnijih pijanista i kompozitora svih vremena.

Šopen se sa 20 godina preselio u Pariz sa ciljem da se usavrsi, a do tada je već komponovao svoja dva klavirska koncerta. Bio je prvi zapadni kompozitor koji je u klasičnu muziku uneo elemente slovenske muzike.

Njegove mazurke i poloneze jos danas predstavljaju temelj poljske narodne klasične muzike.

Šopen je često imao problema sa zdravljem i umro je sa 39 godina posle dužeg bolovanja od tuberkuloze.

Svuda u svetu se tokom ove godine, nizom koncerata i manifestacija, obeležava 200 godina od rođenja Frederika Šopena.
Korisnikov avatar
By Mr Dee
Mislim da ulice u beogradu i ostalim mestima treba da budu obelezene brojevima i slovima, i da prestanu da se menajju jednom za svagda.
Korisnikov avatar
By spliff
a shta bi sa lenonovom ulicom? :puzzle:
By Swanheart
jos malo pa ce ulice poceti da dobijaju nazive po omiljenom crtanom liku politicara
Korisnikov avatar
By ultraviolet
kakvi sve 'imaju' ulice, ovo čak i nije loša ideja.

(šalim se, stoli me bojko šta se radi po beogradu)
Korisnikov avatar
By blabla54380
sopen jeste velikan, ali mislim da ima jacih imena u muzici po kojima bi trebalo da se zovu neke ulice u prestonici srbije - beogradu, tako da bih sopena ostavio za neka manja mesta tipa novi sad, nis, sabac.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Mr Dee

Mislim da ulice u beogradu i ostalim mestima treba da budu obelezene brojevima i slovima, i da prestanu da se menajju jednom za svagda.
Ja predlažem da budu samo brojevi -- slova mogu da komplikuju stvar. Dakle, američki: hajde da se nađemo na uglu 26. i 69. ulice...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sprinter

sopen jeste velikan, ali mislim da ima jacih imena u muzici po kojima bi trebalo da se zovu neke ulice u prestonici srbije - beogradu, tako da bih sopena ostavio za neka manja mesta tipa novi sad, nis, sabac.
moze. u bg treba da se jedna ulica nazove po djoletu balasevicu. :lol:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by Sprinter

on kao mali velikan?...velikan 2.klase?
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Može ali prvo da obavestite Palmu da je i Chopin umro.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!