Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by hlaefdigeevo sad bas razmisljam,da je Hlevdija ubica ja bi je i dalje gotivila,kad je tava,sva luda
Originally posted by makaovo radim svaki dan
gnusno ucenje zrtve
![]()
Originally posted by ns.happyA to je posebna prica, a tu se mozda vidi koliko u nasim stavovima ima onog naucenog... samo zato sto neko ne pripada nasoj vrsti dozvoljeno nam je da njegov zivot ne smatramo vrednim. Citala sam da je u vreme kad je pocela transplatacija srca jednom presadjeno srce odrasle majmunice bebi. Beba nije prezivela. Ali odrasla majmunica je ubijena tek tako jer je ljudskom mladuncetu zatrebalo srce. A po svim svojim ponasanjima, znanjima itd ona je bila na vecem stupnju razvoja, samim tim i vise je patila prilikom smrti nego tek rodjena beba. Inace svetost ljudskog zivota dosla je sa hriscanstvom. Cak i Platon i Aristotel zastupali su stav da decu koja su defektna treba odneti na neko pusto mesto i ne davati im hranu i vodu kako bi umrla.
zasto ne idemo i dalje, i ubistvo zivotinje je ubistvo nekog zivog.
Originally posted by DinaMislio sam na to da je svako od nas sposoban da ubije pod odgovarajućim okolnostima. Ja bih ubio da zaštitim sebe ili svoje bližnje... Da li me to čini ubicom? Ne znam... Svaki čovek ima u sebi nagon za opstankom i taj nagon je jači od svega drugog. Nema tu ničeg lošeg ili dobrog, jednostavno je tako.
Originally posted by MageKako to svi ljudi ubijaju?
...
A svi ljudi su ubice samo toga nisu ni svesni...
Originally posted by DinaSlažem se. Nije lako ubiti, makar ne prvi put. Ali kontam da što više ubijaš, sve ti to lakše pada dok ti na kraju ne postane rutina.
Ja opet mislim da ima ljudi koji ne bi mogli da ubiju ni u samoodbrani, mislim da nije lako ubiti coveka ma kako to u filmovima izgleda ocas posla.
Originally posted by AngraMainaPa ja sam takav stav nalazila kod Platona, koliko se secam u Drzavi, a i ucila iz bioetike i za jednog i za drugog, tako ih tumace bas. E sad ako ti imas neko drugacije tumacenje ok, ali ne verujem da su oni koji se bas bave bioetikom neko ko lupeta.
Glede "Platona i Aristotela": ne lupetati. Antička grčka etika je bila daleko složenija od toga.
...
Originally posted by DinaNije. Pre toga stavljam ponizavanje i mucenje zrtve.
Da li je ubistvo za vas najgori zlocin?
Da li ima ubistava koja opravdavate vise od drugih?Ima, onih pocinjenih u samoodbrani ili u svrhu odbrane svojih bliznjih.
Da li ima ubistava koje osudjujete vise od drugih, koja su vam neshvatljivija?Da, ona kojima je prethodilo ponizavanje i mucenje zrtve, izivljavanje i uzivanje u tome od strane mucitelja i ubice.
Sta mislite da li je i onaj ko je mobilisan u ratu i bio u borbi takodje ubica?Pa, ako je ubio drugog coveka, onda jeste, Mada, tu postoji gomila specificnih okolnosti i ne mislim da bi vojnik i kasnije nastavio da ubija, kada se iz rata vrati i uniformu skine. Bar ne svaki.
Kakvo je vase misljenje o ubicama iz nehata?Zavisno od okolnosti.
Da li ste nekada poznavali nekog ko je ucinio neki zlocin, ovde mislim bas gnusno ubistvo, ne ono u ratu ili u afektu ili nehat?Direktno ne.
Ima li popravke ili jednom ubica uvek ubica?Iskreno, ne znam. Mozda gresim, ali mislim da postoje ljudi koji su skloniji ubistvima, kao i krivicnim delima uopste, bas kao sto postoje ljudi koji ne bi mogli nekome oduzeti zivot, pa da njihov od toga zavisi. Ne bih se usudila da bas sve ubice svrstam u tu grupu 'rodjenih za ubijanje'.
Sta biste radili da susretnete fascinatnog muskarca ili devojku i upustite se u vezu a onda saznate da je izvrsio/la ubistvo, bio/la je u zatvoru i tvrdi da se promenio/la...Ako bi ta osoba bila zaista tako fascinantna, verovatno bih se druzila sa njim/njom. Ne mozes suditi ljudima samo na osnovu proslosti, posebno ako ne znas okolnosti koje su prethodile tome (setila sam se razgovora sa prijateljicom cija je tetka prezivela pakao sa bivsim muzem, zena je ostala polugluva od batinanja, i deset godina otkako je pobegla od njega i dalje sanja stvari koje su se desavale, cesto joj se ucini da ga sretne na ulici u gomili ljudi i prestravi se. Bila je vise puta u prilici da ga ubije i okonca muke, ali nije. Ja bih recimo u potpunosti razumela da jeste. I ne bih je krivila nimalo. I mislim da bi i danas imala srecniji zivot da je skota otrovala, isekla ili upucala).
Sta mislite o teoriji da su i policajci i ubice isti ili jako slican tip licnosti samo su jedni na svetloj a drugi na tamnoj strani?Mislim da nema neke veze. Suvise ima nijasi izmedju te tamne i svetle strane, a ne mislim da je svako sa oruzjem u ruci potencijalni ubica.
Originally posted by DinaAli ne osuđuju samoubistvo zato što je život za njih neka velika svetinja, već zato što (sad banalizujem malo) - bog ti ga je dao, bog će ti ga oduzeti kad za to dođe vreme. Ako se ubiješ jer ne možeš da izdržiš, na primer, patnju, mučenje, bolest, zaboravljaš da je to ono što ti je bog dao i ideš protiv njegove volje. Dakle, nije život svetinja, već je svetinja božja volja.
Hriscanska etika osudjuje abortus, samoubistvo, zivot treba ziveti ma kako los bio, i da - covek je visi nego zivotinje.
Originally posted by DinaDa, više njih. Meni je posebno upečatljiv primer mog jednog komšije. Uvek je bio namćor i nikad mu ništa nije valjalo i sve mu je uvek smetalo, a naročito mi, deca iz ulice, jer smo mu krali smokve. (A jebale te smokve, šta si ih sadio pred kućom, kad nećeš da ih drugj edu!) A pričalo se i da je oterao sina od kuće, mada se pričalo, a svašta se priča po palankama. Ovo sve je da objasnim da nije bio baš popularan u šoru. On je pre jedno pet godina zvao komšiju na kafu i ubio ga tako što ga je udarao nekom šipkom po glavi dok se glava nije raspala. I onda je zvao policiju i popio kafu dok policija nije došla i na pisaćoj mašini im je otkucao priznanje. Zašto je on to uradio? Pa vidiš, umrla mu je žena pre dve godine, a ona je bila jedina osoba koju je on mogao da toleriše i sad je ostao potpuno sam i mator i teško mu je da se brine o sebi, a zatvor je doživeo kao besplatan starčki dom, pa je onda odabrao komšiju koji ga je najviše nervirao i ubio ga.
Da li ste nekada poznavali nekog ko je ucinio neki zlocin, ovde mislim bas gnusno ubistvo, ne ono u ratu ili u afektu ili nehat?
Ima li popravke ili jednom ubica uvek ubica? Sta biste radili da susretnete fascinatnog muskarca ili devojku i upustite se u vezu a onda saznate da je izvrsio/la ubistvo, bio/la je u zatvoru i tvrdi da se promenio/la...Nisam siguran baš koliko su ubice uopšte "pokvarene", tj. nisam siguran da li tu ima šta da se popravlja. Ne mora da znači da je svako ubistvo odraz psihopatologije, recimo - eutanazija, samoodbrana, odbrana svojih bližnjih u stanju neke neposrednje životne opasnosti... Ništa od toga ne mora da bude posledica nekog mentalnog poremećaja.
Originally posted by UlixAli, božja je volja da je život svetinja...
Ali ne osuđuju samoubistvo zato što je život za njih neka velika svetinja, već zato što (sad banalizujem malo) - bog ti ga je dao, bog će ti ga oduzeti kad za to dođe vreme. Ako se ubiješ jer ne možeš da izdržiš, na primer, patnju, mučenje, bolest, zaboravljaš da je to ono što ti je bog dao i ideš protiv njegove volje. Dakle, nije život svetinja, već je svetinja božja volja.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!