Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Hys.
.....a sta nije?

Upravo imam diskusiju o tome da li ako volite i dozvoljavate da vam muskarac/decka otvara vrata, to nije u skladu sa feminizmom.

Po meni takve stvari apsolutno nemaju veze sa feminizmom.
I to ne govori o tome da sam ja slabija ili jaca, jbt, koji ja to asertivnes pokazujem sto zamisli molim te mogu sebi da otvorim vrata, platim pice ili obucem kaput.

Meni je to deo dinamike, igre, i nema veze sa mojom osnazenoscu kao zene.

Sta je za vas feminizam?

Da li mislite da ste feministkinja?

Postoji i trip, i ranije struje, feministkinja koje su bile protiv rnica..pa onda bdsm zene koje su feministkinje sto je nailazilo i dalje nailazi na cudjenje i neodobravanje, kao i nerazumevanje.

Ja sam feministkinja, na nacin na koji ja, a kako drugacije, percipiram feminizam.

A vi?
Korisnikov avatar
By svejedno
Ja sam feminista.

I mislim da zena svakako pokazuje snagu ako sebi plati pice, jos vecu ako kupi i meni. Nekoliko.

Girl power i to ,)

..

xeee

..

Salim se, ne mogu ja ovoga da se igram...mislio sam da mogu ,)
Korisnikov avatar
By blabla54380
meni se cesto feminizam preplice sa bezobrazlukom i licemerjem, na slican nacin na koji i sovinizam. npr. prilicno mi je iritantno silovanje srpskog jezika novim konstrukcijama tipa psihoiloskinja. licemerje mi je na primer kad jednoj istoj devojci ne smeta kad se u oglasima za posao podvuce devojke za rad u kaficu, ali joj itetkako zasmeta ako procita momci za rad u kaficu. tako da kad se pomene feminizam meni je prva asocijacija na borbu nedojebanih zenturaca koje nemaju sta u zivotu da rade, borba radi borbe.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Hys.

Ja sam feministkinja, na nacin na koji ja, a kako drugacije, percipiram feminizam.

...
Ovako nekako.

Ja inace ne podnosim to otvaranje vrata, dodavanje jakne i tome slicno. Ali opet zavisi ko to cini, nekog imam zelju da odalamim kad to uradi, a od nekog mi to ne smeta. Mislim da takvo ponasanje jeste ostatak iz proslih vremena ali ako je tebi deo igre i prija ti - sto da ne.

Sto se mene tice, vec sam pisala na forumu da mi ne pada na pamet da teglim neke stvari iz prodavnice ako je neki muskarac tu ili bilo kakav tezi fizicki posao. Naravno da sam za to da podelimo poslove ali fizicki je muskarac jaci pa mi ne pada na pamet da se tu nesto dokazujem. Ako bi neko smatrao da takvo ponasanje spada isto u ostatak iz proslosti i nije u skladu sa feminizmom, neka samo smatra i dalje :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Srklet
feminizam je za mene prevenstveno ideja koja afirmira ravnopravnost rodova i osnazivanje zena. dakle, odlicna ideja.
By Simor
Ja sam negde u procesu revidiranja svog stava kada su u pitanju razne teorije koje treba da poklone sreću nekoj marginalizovanoj grupi. Najčešće se u toj potrebi usrećivanja nameću određeni teorijski koncepti u koje osobe treba da se uglave, jer u suprotnom izdaju Stvar. I nemali je broj primera da su od strane feministkinja osuđivane neke žene koje su svojim radom mnogo više učinile na emancipaciji žena i to ne tako što su im ponudile recept za sreću nego tako što su ih ohrabrile da toj sreći teže, ma kakva ta sreća za njih bila.

U tom smislu, minimum koji je neophodno pružiti ženi, kao i svakom ljudskom biću, a u društvenom kontekstu, ponudila je liberalna teorija, pa bi u ovom trenutku moje personalne evolucije odgovor na pitanje "Šta je za vas feminizam" bio: Mary Wollstonecraft.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Sprinter
tako da kad se pomene feminizam meni je prva asocijacija na borbu nedojebanih zenturaca koje nemaju sta u zivotu da rade, borba radi borbe.
asocijacije su fora. meni netko pomene sprintera, ja pomislim - retard. :)
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dina

...
Ovako nekako.

Sto se mene tice, vec sam pisala na forumu da mi ne pada na pamet da teglim neke stvari iz prodavnice ako je neki muskarac tu ili bilo kakav tezi fizicki posao. Naravno da sam za to da podelimo poslove ali fizicki je muskarac jaci pa mi ne pada na pamet da se tu nesto dokazujem. Ako bi neko smatrao da takvo ponasanje spada isto u ostatak iz proslosti i nije u skladu sa feminizmom, neka samo smatra i dalje :smilegrin:

E, tooooooooooo...

Kada kazu, ako oces feminizam ajde pomeraj orman il radi na gradjevini, mislim, daj...

Zene su fizicki slabije, to nema veze sa feminizmom.

Biologija i civilizacija, mesanje baba i zaba.
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa tako nekako i ja kapiram feminizam, kao stavljanje znaka jednakosti izmedju zena i muskaraca u okviru drustvene podele, dakle do granice prirodne selekcije koja evidentno da postoji.
Korisnikov avatar
By Hys.
Ravnopravnost je vise od -e ako oces da si ravnopravan digni to i to.

Smesno.

Govorimo o civilizaciji a ne pecinskom nadmetanju.

Zene i dalje uglavnom zaradjuju manje od muskaraca, i to nema veze sa tim da li mogu jednako brzo da trce.
Korisnikov avatar
By blabla54380
@hys
da pojasnim ako nisam bio jasan. feminizam je za mene stavljanje jednakosti, borba za izjednacavanjem zena sa muskarcima u okviru drustvene podele, do granice prirodne selekcije gde feminizam prestaje i nastaje zamena teza, a to je uprao sto si ti rekla onim tvojim primerom.

@degenerik
prva asocijacija ne znaci i stav o istom.
Korisnikov avatar
By Hys.

@hys
da pojasnim ako nisam bio jasan. feminizam je za mene stavljanje jednakosti, borba za izjednacavanjem zena sa muskarcima u okviru drustvene podele, do granice prirodne selekcije gde feminizam prestaje i nastaje zamena teza, a to je uprao sto si ti rekla onim tvojim primerom.

Ok, kapiramo se :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
a onim prvim postom sam zeleo nesto drugo da kazem kad je u pitanju (militantni) feminizam, a koji se forsira kroz medije i zbog cega pada prva asocijacija takva kakva je, dok se ne otvore sve karte na sto :D
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
koje li to medije prati ovaj sprinter, da mi je znati...
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by Dina

...
Ovako nekako.

E, tooooooooooo...

Kada kazu, ako oces feminizam ajde pomeraj orman il radi na gradjevini, mislim, daj...

Zene su fizicki slabije, to nema veze sa feminizmom.

Biologija i civilizacija, mesanje baba i zaba.
Ali izbrisala si prvi deo Dininog posta, u kome ona govori da joj smetaju "lepi maniri" prema ženama, odnosno ne smetaju, zavisno od toga ko to čini.

Drugim rečima, mislim da treba uvažavati činjenicu da su žene generalno "slabiji" pol, ali ne i "lepši" pol, odnosno ne jebati za te manire vezane za pravo prvenstva, oblačenje kaputa, plaćanje i slično... jer samo podržavaju poziciju žene protiv koje se većina feminizama upravo bori. OK je nekome npr. ustupiti mesto, ali ako je to iz nekih drugih razloga - NE samo zato što je žena.

I nepotrebno da naglasim, mislim da dosledno pridržavanje bilo koje od ovih opcija samo ponavlja žensku poziciju, jer se njome (čak i kroz kritiku) opsesivno bavi i time ne uspeva da je prevaziđe... Drugim rečima, živele BDSM feministkinje! :kingkong:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by deželaš

mislim da dosledno pridržavanje bilo koje od ovih opcija samo ponavlja žensku poziciju, jer se njome (čak i kroz kritiku) opsesivno bavi i time ne uspeva da je prevaziđe...
:up:
Korisnikov avatar
By deželaš
Sprinter, mislio sam na opcije pridržavanja/negiranja klasičnog bontona, a ne feminizma en general.
By Ulix
Prva osoba koje se setim kad neko kaže "feminizam":

Slika

prilicno mi je iritantno silovanje srpskog jezika novim konstrukcijama tipa psihoiloskinja.
A nije ti iritantno kad ti siluješ, prilično dosledno i prilično često, gramatiku i pravopis tog istog srpskog jezika? :alexis:
Korisnikov avatar
By deželaš
U kontekstu klasičnih manira prema ženi koje je Hys navela u prvom postu.
Korisnikov avatar
By blabla54380
ok. :zbun: ja mislim na feminizam, kao sto sam vec pomenuo primera radi insistiranje na konstrukcijama reci u zenskom rodu. porsto mi to smeta, kao sto rece jedan nas lingivista treba pustiti da se takve reci same (ne)utkaju u jezik.
Korisnikov avatar
By Hys.
au pizdu materinu ceo post mi otiso u kurac.

Jebem ti eunet.
Korisnikov avatar
By Hys.
Aj ponovo.... :cupakosu:

@Dezelas:

Meni ti maniri odgovaraju iz razlicitih razloga.

Jedan od njih, jeste i iz pozicije mene kao "BDSM zene" if you like.

Igra i dinamika mi odgovara, i ni najmanje ne osecam da sam time ugrozena ili da idem protiv svoje licne politike.

Mnogo vise me ugrozava cinjenica da zene i dalje manje zaradjuju, da su predrasude o njihovoj sposobnosti i dalje jako prisutne, mada, naravno, zahvaljujuci zenama a i muskarcima koji su se borili protiv takvih predstava, mnogo manje nego ranije.

Pitala sam veceras decku koja je iz tog "zapadnog sveta" i koja je po svim nacelima i uverenjima, feminista, (note to gender-verujem da bi joj vise ovako odgovaralo da je pominjem, bez INJA, kada vec nemamo Hy i Hys u srpskom :sesir: ) zasto se ne deklarise tako-jednastavno ne voli "izme"
Sve u sta ona veruje, JESTE feminizam, ali da, postoji taj otklon u vezi ove reci.

Bio je filmic na zenskom festivalu, gde je autorka upravo pricala o tome-kada je feminizam postao "bad word"

Ne mrem se setiti kako se zove, mozda se poliarcht ili kiwica sete, ne secam se kada sam sa kojim isla na koju projekciju :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Sve u sta ona veruje, JESTE feminizam, ali da, postoji taj otklon u vezi ove reci.
Bio je filmic na zenskom festivalu, gde je autorka upravo pricala o tome-kada je feminizam postao "bad word"
bilo je nesto i na tv-u o tome. ako je to to, onda bi se to odnosilo na moj prvi post. ako nije, svejedno sam preneo i drugi ugao zasto se feminizam tretira kao djon.
Korisnikov avatar
By deželaš

Aj ponovo.... :cupakosu:

@Dezelas:

Meni ti maniri odgovaraju iz razlicitih razloga.

Jedan od njih, jeste i iz pozicije mene kao "BDSM zene" if you like.

Igra i dinamika mi odgovara, i ni najmanje ne osecam da sam time ugrozena ili da idem protiv svoje licne politike.
Mislim da si zaboravila da naglasiš 1) da je ovde u pitanju lični odnos odn. veza ako kapiram (a na tom polju, što se mene tiče, se dvoje mogu i dobrovoljno kasapiti što se mene tiče) 2) da je u ovom odnosu dole opisanom u pitanju druga žena 3) da si uglavnom sub (ako dobro pratim)

Da pojasnim, mislim da je praktikovanje feminističke ideje nužno uključuje odustajanje od onih privilegija koje su bazirane na ideji žene kao nečeg lepog, pasivnog, za uživanje... koje žena (kao takva) dobija u JAVNOJ sferi.

I izvini ako referišem samo na konkretne situacije koje ti navodiš kao primere u uvodnom postu, ali to je zato što neko mišljenje o feminizmu tako apstraktno - nemam. 'Aj' redefiniši o čemu pričamo :murkan:
Korisnikov avatar
By Srklet
hajdemo ne svesti ravnopravnost zena na to otvara li im netko vrata ili ne.
Korisnikov avatar
By Hys.
Pricam o licnom poimanju feminizma, i sta zene osnazuje.

Mada, drugacije poimanje sem licnog, i ne postoji, ne... :namig2:

Mene moja perspektiva feminizma, koju ja prisvajam, recimo, i to preuzimanje privilegija, zarad sopstvene dinamike, osnazuje.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!