Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by bambola
Ja sam za uvodjenje obaveznog zavestanja organa jos pri rodjenju(ah pustog li sna)ali da se to sprovede na celoj zemaljskoj kugli i da nema diskusije-hoces-neces,vec SVI TO RADE,MORAS!ZAMISLITE KOLIKO BI LJUDSKIH ZIVOTA BILO SPASENO:pionir:
To je gusenje slobode izbora svakog coveka. Ima ljudi kojima je zbog religije ili iz bilo kog drugog razloga STALO da budu zakopani citavi!
Ta ideja se granici sa jednom nebulozom kako treba "obeleziti" HIV pozitivne osobe, kako se "mi ostali" ne bi zarazili :lood:
Korisnikov avatar
By DIONIS
a ako odes bez jedne noge na onaj svet sta ce da se desi,da copas celog zivota,ocu da kazem,cele smrti? :) :) :) :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by DIONIS
da neko ponekad napise i koju dobru rec o pederima kao "zavestaocima organa" a ne samo ruzno o nama da pisu posto znam da ova forum citaju i polustrejt lovci na senzacije i novinari
Hm... Vec vidim ideju za film koji bih uradio, tema: "Organi pedera spasili zivot homofobnom vodji ultradesnog antigay pokreta". WASP ili Obraz zavisi da li ce film biti domaci ili strani...

Mada je slicna tema obradjena na temu crnackog rasizma, vise puta...

Ozbiljno, jeste humano, naravno. Samo sto ovde i po tom pitanju vlada mafija, prioriteti na listama i slicno...tipa organ mu nije neophodan, ALI daj mi neki NOVIJI i MLADJI... Ma...

A moja dobrovoljno data pederska krv sada tece mnogim venama.... :)

:poklon: :jelka:
Korisnikov avatar
By bambola
To je gusenje slobode izbora svakog coveka. Ima ljudi kojima je zbog religije ili iz bilo kog drugog razloga STALO da budu zakopani citavi!
Ja sam prva za slobodu izbora ali ovo je nesto iznad toga! Opet ponavljam,ovo sto sam napisala je samo pusta utopija.U toj nekoj mojoj viziji ne bi bilo ni mormona,ni amisha ma nikakvih religija uopste. I kakav je to izbor da zelis da odes na onaj svet ceo??? Neka me mrze ali pre cu onda biti ateista i zavestati organe koji ce spasiti do dvadeset zivota(ne znam tacan broj organa koji se koriste u te svrhe) nego da `imam slobodu izbora` sto je jednako jednoj krutoj dogmi koja ne dopusta tim vernicima da se operisu(znaci spasu svoj zivot) ili zavestaju organe(iliti spasu tuce drugih)!!! Bas imaju velik izbor,rade onako kako im naredjuje vera.Ja takve izbore ne postujem. Izabrati znaci raditi sta ti je volja dok si ziv,kad umres ti tu vise ne odlucujes

[Izmenjeno 15-1-2005 bambola]

[Izmenjeno 15-1-2005 bambola]
Korisnikov avatar
By mirth
E vala kad umrem, tako mi je svejedno hoce li me celu ili u komadima sahraniti, i hoce li uopste biti komada za sahranjivanje.

I ja sam za. Ako moji organi budu vredeli icemu kad umrem, radije cu da ih poklonim nekom coveku, pa makar i Obrazovcu, nego da ih crvi pojedu..

Mislim, nemam ja nista protiv crvica, i nije ovo diskriminacija istih, samo verujem da oni i previse materijala dobijaju u odnosu na zive bolesne ljude... pa da uspostavimo ravnotezu malo... :P
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nisam to još uradio, mada imam neki broj fona tamo na VMA koja se ina?e time i bavi. mislio sam da moram li?no oti?i, a retko palim za BG. uradi?u to u što skorije vreme. negde sam pro?itao da to kod nas još uvek nije sistemski uraðeno, jer još uvek ne postoji jedinstvena lista primaoca organa.

btw, u nama susednoj Hrvatskoj je zakon prošle godine promenjen tako da su svi graðani Hrvatske donatori organa, osim ako ne traže da ih skinu sa tog spiska. ja podržavam takvu odluku! mada sam siguran da ?e se ovde na?i dovoljno inteligentnih da je ispljuju...

dakle, formulari poštom, uskoro ?u i to uraditi...
By Çâðê_DUP
Apsolutno da!
Juce ja tako nabavim neki br
telefona na VMA (dao mi drug
koji je preko nekoga, ko je vec zavestao
organe, nabavio.)
I zovnem ja, javi se ljubazna teta,
ja objasnim da ja i jos neko hocemo
da zavestamo organe. Prica se tako malo
razvije... teta sazna da ta druga osoba nije
drzavljanka SiCG i kaze da ne moze!
Ja zblanuta drzim slusalicu i ne verujem sta mi
zena rece. Upitam ponovo, ona mi ponovi "NE".
Ja se zahvalim i spustim slusalicu...
Nije mi jasno o cemu se radi; dal' je moguce
da ti treba drzavljanstvo da zavestas organe (koji
ce spasiti zivot nekome u ovoj zemlji) ili je
teta ipak pogresila?
Korisnikov avatar
By Stripi
Kod nas okrenuli pri?u!
Svi smo donatori organa osim ako ne potpišemo druga?ije :yes:
Tako da se ja op?e ne moram trudit da ime uzimat karticu-jendostavno mi, kad skivknem, povade šta trebaju i mirna Bosna! :B :B :B
Korisnikov avatar
By ciceron
Citam u novinama da je skupstina u Argentini donela istu odluku "svi stanovnici su donatori sem ako ne traze izricitno da to ne budu"
Ovo je jedna ozbiljna tema kojoj treba da se pristupi veoma pazljivo. Ja se ne slazem da zakonima Hrvatske i Argentine o "dobrovoljnom" zavestanju organa. Naime, ja jesam ateista, smatram da posle smrti nema nicega i da nema sanse da "na onaj svet odem bez bubrega".
Ali opet, nisam zavestao svoje organe. Pravo da vam kazem, ne znam koji je tacan razlog toga. Verovatno je vise iracionalni jer racionalno gledano, nista ne bi trebalo da me spreci to da uradim.
Mislim da bih pristao da dam svoj bubreg nekome do koga mi je stvarno stalo cak i da sam jos uvek ziv, ali da unapred potpisujem papir u kojem predajem nakon svoje smrti svoj organ, to mi nikada nije palo na pamet.
Mislim, kontam ja da ce to pojesti crvi ali nesto mi iznutra govori da to ne uradim. Mozda ja imam neke strahove vezane upravo za to da postoji mogucnost da dospem u bolnicu i budem na aparatima i da postoji neka sansa za oporavak a oni me skinu sa aparata da bi nekom dali moje srce.
Morate da shvatite ljude koji ne daju svoje organe cak ni posle svoje smrti. To je jednostavno njihovo pravo da raspolazu svojim telom uvek pa cak i nakon otkazivanja istog.
Korisnikov avatar
By ciceron
Sada mi je palo na pamet da verovatno vecina ljudi ne zavestava svoje organe iz prostog straha da uopste razmisljaju o tome da ce jednog dana umreti. Sama pomisao na to da cete je umreti je dovoljan razlog da ne mislite o tome pa ni o davanju organa.
Mislim da je to jedan jak razlog zbog kog nema vise donatora.
LJUDI SE UZASAVAJU POMISLI O SVOJOJ SMRTI.
By Ulix
Mislim da nije u redu da smo svi donori cak i ako ne trazimo to da budemo. Trebali bismo da trazimo da nas stave na listu, a ne da nas sa nje skidaju. Tako je meni logicnije.

Ja bih voleo da se moji organi "podele" kome mogu da pomognu, ako se meni nesto dogodi.
Korisnikov avatar
By Oziris
Da, zasto da ne. Uradicu to sigurno. Meni onda sigurno nece trebati, a drugima ce pomoci.
By Çâðê_DUP
Originally posted by ciceron
Mozda ja imam neke strahove vezane upravo za to da postoji mogucnost da dospem u bolnicu i budem na aparatima i da postoji neka sansa za oporavak a oni me skinu sa aparata da bi nekom dali moje srce.
A ja na to uvek gledam ovako:
kada budem zavestala organe i dobila
karticu, i ne daj Boze, nesto mi se desi
i dovedu me u Urgentni, onog momenta
kada vide da sam donor, dace svoj maksimum
da me odrze u zivotu, jer je jednostavnije da
spasu mene, nego da odrzavaju temperaturu
mene u klinickoj smrti, obaveste nadlezne,
organizuju vadjenje organa, transport,
pripremu pacijenta kome treba da se presadi
taj organ, pa samu operaciju... (uz jos milion i jedan
detalj.)
A dopada mi se ovo sto si napisao u sledecem
postu, da ljudi ne doniraju jer ne razmisljaju
o smrti.
Korisnikov avatar
By Gothrose
Originally posted by MinaHarker
Originally posted by bambola
Ja sam za uvodjenje obaveznog zavestanja organa jos pri rodjenju(ah pustog li sna)ali da se to sprovede na celoj zemaljskoj kugli i da nema diskusije-hoces-neces,vec SVI TO RADE,MORAS!ZAMISLITE KOLIKO BI LJUDSKIH ZIVOTA BILO SPASENO:pionir:
Ta ideja se granici sa jednom nebulozom kako treba "obeleziti" HIV pozitivne osobe, kako se "mi ostali" ne bi zarazili :lood:
Bambola je pisala o jednoj lepoj,humanoj(nazalost utopiskoj)ideji...
Shto se HIV+ osoba tiche oni su vecj obelezeni i sahranjuju se tako da ni zemlju ne mogu da "kontaminiraju"(da ne zalazim u detalje),bojazni od njihovih "kuznih" organa nema...

:lukavi:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!