Hvala Sunce

I ja volim da citam tvoje postove.
Originally posted by ns.happy
...
Kopate li po prastarim temama, i dizete li ih iz mrtvih?
Kako reagujete ako vidite da ste u svojoj temi samo Vi odgovorili, i to nekoliko desetina puta? Deluje li Vam kao da pricate sami sa sobom?
Da li izbegavate da odgovarate u temama koje je postavio forumas koga i ne gotivite?
Sad tek videh da ja nisam odgovorila na sva pitanja pa da pisem jos malo...
Ne volim kad ljudi izvlace stare teme, tj one bas prastare jer onda cesto moram samu sebe da demantujem

Ja izvucem tu i tamo neku kad je se bas opsetim iz nekog razloga ali nije to bas neka prestara tema...
Nije mi se to desilo, ali nekad me cudi kako nema interesovanja za neke teme koje mene interesuju a neke me opet iznenade kako imaju dobar odziv. Npr setila sam se da sam zaboravila dve moje teme u gay roditeljstvu - kako vaspitavate ili cete vaspitavati decu i surogat majke. Ova druga je po meni vezanija za gay forum, cak sam je pocela vescu sa sajta gsa a imala je prilicno mali odziv. Za razliku od nje, za ovu prvu nisam ocekivala da ce se ne znam koliko ljudi javiti jer nema mnogo ljudi decu, pitanje je koliko ljudi planira decu a i vecina forumasa i forumasica su mladi pa i ako ih planiraju nisam znala da imaju bas razradjene ideje u glavi o vaspitanju. Medjutim ta tema je imala sasvim lep zivot i mnogo veci broj odgovora nego surogat majke. Isto tako tema o bioetici koju je postavio Simor ima prilican broj odgovora ali opet koliko je sama ta oblast fascinantna po meni to nije ni priblizno koliko bi moglo. A ne mora neko da proucava bioetiku da bi imao stav o abortusu ili o eutanaziji ili kloniranju itd, naravno proucavanje daje vecu sveobuhvatnost, ali ipak su to zivotne teme o kojima moze svako da razmislja. Sve u svemu nekad mi deluje da stvari koje mene interesuju druge ljude slabo zanimaju i obratno, ali tako je meni i u realnom zivotu pa se ne cudim previse, ovde jos i imam veca poklapanja nego sto je to slucaj sa ljudima sa drugih strana.
Najcesce ne, mene interesuje samo tema. Ali nekad i to utice. Ne ako me tema zanima ali ako me delimicno zanima, mogla bih da odgovorim a i ne bih bas morala, a u pocetnom postu ima nekih predrasuda ili je postavljac teme agresivan prema onima koji odgovaraju onda izbegnem, u stilu sta ce mi to... Isto izbegavam teme u dip-u nezavisno od postavljaca, meni te rasprave uglavnom deluju uzaludne, sa mnogo negativne energije a bez neke promene kod diskutanata, te isto to izbegnem da ne kvarim sebi raspolozenje. A i nesto ne verujem da bih ja mogla da promenim neki svoj stav sto je tamo nesto rekao, ti stavovi o temama koje se obicno tamo raspravljaju su toliko povezani sa nekim licnim iskustvom da to tesko moze da se menja na taj nacin...