- 06 Feb 2010, 20:26
Šumadija je još gora.
Dalmacija bar ima tradiciju srednjevekovnih gradova.
Ma koliki bili mali i Dubrovnik i Šibenik i Zadar pa čak i Trogir bili su gradovi (Dubrovnik je bio čak i država) mnogo vekova unazad sa gradskom kulturom, pozorišnom tradicijom. To se za Šumadiju i ne može reći, te je ona još i gora.
Ovom malom se treba pomoći na drugi način.
Dečko je trebalo da se prijavi na psihološke razgovore,
da uže u udruženje hiv pozitivnih.
(U Dalmaciji ih ipak verovatno ima malo, ali bar neko online druženje i podrška),
ali da ga neko kompromituje tako preko novina i upropasti pored zdravstvenog i sociološki život greh je prema momku.
Da su psiholozi radili s njim verovatno ne bi ni radio to što radi.
Ono, s čim se ne slažem s tobom Popaje je što oženjenog muškarca - porodičnog čoveka, stalno stavljaš u negativan kontekst po pitanju gej tema.
Ja to primećujem u svakoj temi, a to uopšte nije slučaj.
Evo ja planiram dete. Moj sadašnji ima suprugu, s kojom je doduše pre par godina prestao da vodi ljubav i dvoje dece, o kojima se zajednički brinu.
Takođe izlazimo u gej kafiće i nikad nijedan od nas nije na pitanje nekog geja da li je u gej, rekao laž.
Umesto određivanja LIBERALNO vs KONZERVATIVNO,
meni je idealnija podela na MEKI i TVRDI UGAO posmatranja stvari.
Ako si ti krajnji liberal u pogledu ljudskih prava, džabe je to, ako si TVRDO KRILO, pa samim tim nepomirljiv sa svima, koji nisu na krajnjoj poziciji.
To što je neko u braku ili otac, a prioritetno gej, ne znači samim tim da je uvek na antiaktivističkoj poziciji. Taj čovek takođe može na sva zvona biti borac za gej prava. Može se svađati po slavama i autobusima s homofobima. Može tajno uplaćivati novac za pomoć aktivistima i diviti im se.
Jedan procenat jesu egoistične ormaruše, kojih je posle orgazma briga za to kako će budući gejevi živeti u ovoj zemlji, ali nisu svi takvi.
No to je već neka druga tema.