Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By dukkehjem
Juce procitao dramu Pobuna u Asturiji, danas Kaligulu (Alber Kami)... ovih dana cu Nesporazum, Opsadno stanje, Pravednike... pa onda adaptacije njegove... pre toga sam procitao sve romane njegove... i oko lektiru... :skola:

Uglavnom samo citam i ne zelim da se i nesto mesam, al nisam mogao da odolim ovog puta... :) e, da, Ulix, mnogo mi se svidja citat! Volis Kisa (pitam i zbog citata i zbog markice)? On je meni neprevazidjen ...

necu vise da se mesam, aj, sve najbolje svima :bouncy: :zen:
By Ulix
Psihijatrija u kritičkom ogledalu, Dušan Kecmanović
Originally posted by qwertyuiop

e, da, Ulix, mnogo mi se svidja citat! Volis Kisa (pitam i zbog citata i zbog markice)? On je meni neprevazidjen ...
O, da! :hail: :hail:

Za sve ove godine na forumu, ovo je možda prvi ili drugi put da je neko shvatio da markica ne znači da sam komunista.

I meni je Kiš neprevaziđen. :love: :love: :love:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
citam Karenjinu, lektira :roll:
nadam se samo da cela knjiga nije dosadna kao pocetak.
morala sam da stavim Kunderine 'Smesne ljubavi' na hold.
Korisnikov avatar
By castor
Hamsun Misterije :opet16godina:
By Kragi
Bernard Slink - Vikend pa cu posle i Citaca :giggle:
By dukkehjem
Originally posted by Ulix

Psihijatrija u kritičkom ogledalu, Dušan Kecmanović
Originally posted by qwertyuiop

e, da, Ulix, mnogo mi se svidja citat! Volis Kisa (pitam i zbog citata i zbog markice)? On je meni neprevazidjen ...
O, da! :hail: :hail:

Za sve ove godine na forumu, ovo je možda prvi ili drugi put da je neko shvatio da markica ne znači da sam komunista.

I meni je Kiš neprevaziđen. :love: :love: :love:
Joj, divno! Ja ga obozavam... i njegove pesme, i prepeve, i eseje...sve <3 i cudesno je da na ovaj nacin naidjoh na nekoga ko ga takodje voli :)

E, da, sad sam poceo i Nazarova da citam usput, sredjujem sopstveni zivot x)

Puno pozdrava, Ulix, nemoj da pomislis da sam plesav, al moram da ti kazem - divan si! :)
Korisnikov avatar
By Judith
Kultura lazi - Dubravka Ugresic

"Palindrom (grc. koji trci natrag) prema Opcoj enciklopediji rijec je ili recenica koja jednako glasi i ne mijenja znacenja cita li se od pocetka prema kraju ili obratno.

Madam, I'm Adam - rekao je Adam Evi, a ona je se predstavila isto tako palindromski: Eve."
Korisnikov avatar
By m..
neku knjigu koju cu da zabatalim. neki osrednji roman koji je kevina drugarica uvalila kevi na citanje. ne zanima me ni naslov ni pisac.
Korisnikov avatar
By Danijel_hot
Sol Belou-Zrtva
Knjiga je super za sve one koji su nanekoj zivotnoj prekretnici,koji vole da se preispituju,samoposmatraju,analiziraju...
Dakle ovo nije jos jedna knjiga moderne brze psihologije,ovo je stariji roman nobelovca Sola Beolua.Na trenutke podsca na Kamijevog Stranca.
Korisnikov avatar
By lana-bg
:cita: Zasto muskarci vole kucke - Seri Argonov :smeh:
Tu knjigu mi je dala moja str8 drugarica koja me redovno zatrpava slicnim sadrzajima. :obesen:
Inace, ono najgore deo tek sledi- naime, kad budem procitala ovu knjigu, onda treba da sa drugaricom pricam o njoj, pa da raspravljamo o muskarcima... :nope:

Inace, knjiga ima 100 poglavlja i isto toliko naslova, tj. "pravila privlacnosti".
Evo nekih:

#21 Ako muskarac mora da ceka pre nego sto ode u krevet sa zenom, ne samo da ce mu ona delovati privlacnije, vec ce takodje imati vremena da ceni njenu licnost.
#32 Pustite ga da misli kako je on glavni. On ce tada ciniti sve sto zelite, jer ce uvek zeleti da u vasim ocima bude "kralj".
#60 Ako njegove poslove prepustite nekom drugom i pocnete da hvalite kako ih on obavlja, muskarac ce pozeleti da ih opet sam radi.
#76 Muskarac vas nikad nece postovati kao nekoga ko drzi do sebe ako finansijski ne stojite na sopstvenim nogama.
#79 Kada muskarac posmatra zenu kao "devojcicu" ili sestru o kojoj mora da brine, njegova strast gine. On ne zeli da vodi ljubav sa svojom sestrom.
#86 Sto ste nezavisniji od njega, to ce on biti zainteresovaniji...

:zev2:
Korisnikov avatar
By deželaš
Žorž Bataj, Priča o oku (Histoire de l'oeil)
Korisnikov avatar
By maka
Gete - Jadi mladog Vertera

Dj. Balasevic - I zivot ide dalje
Korisnikov avatar
By Torry
Verter mi je jedna od omiljenih knjiga:hail:
Korisnikov avatar
By walt333
Originally posted by ns.happy
Originally posted by walt333

Dzejms Boldvin - Djovanijeva soba
procitaj iz postovanja prema vremenu u kom je napisana, ali ne ocekuj mnogo. limunada, za sadasnje poglede.
Pa nisam ocekivao previse kada sam je uzeo u ruke ali kada sam je procitao ostavila je jako snazan utisak. Meni je Djovanijeva soba pravo malo remek delo. Pogotovo kompozicija i poigravanje sa simbolikom su sjajni.

on: Orhan Pamuk - Muzej nevinosti
By Ulix
Originally posted by walt333

on: Orhan Pamuk - Muzej nevinosti
Molim te napiši izveštaj kad završiš. Meni se učinilo da bi to mogla biti odlična knjiga, ali kad sam video ko je preveo i kad sam čuo kako (i koliko brzo), nešto me je minula želja da je čitam na srpskom.
By Hans
Originally posted by Torry

Verter mi je jedna od omiljenih knjiga:hail:
Ako najdesh vremena, prochitaj Geteove 'Srodne veze' ili 'Izbor po srodnosti', zavisi od prevoda. :)
on: Hazarski rechnik :hail2:
Korisnikov avatar
By charlie
"Lynch on Lynch" (iliti Linch o Linchu) :love: , razgovori sa njim by Chris Rodley.
Korisnikov avatar
By lazarus
Hanifa Kapidzic Osmanagic: Srpski nadrealizam
By Ulix
Manje od nule, Bret Iston Elis :bouncy:
Korisnikov avatar
By Arthemisia
Originally posted by ¡Get Stupid!

Devicanski Plavo
Trejsi Sevalije

Meni je to najbolja knjiga od nje. Procitala sam skoro Izuzetna stvorenja i nije losa, ali mi je Devicanski plavo ipak bolja.

Sad citam od Dzoane Haris - Cokolada.
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 141
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!