Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Evo o cemu se radi.

Komšinica od 73 godine, koja živi sama (imala je sina, koji je poginuo pre tridesetak godina u jednoj saobra?ajki) pozvala je pre neki dan moju mamu na kafu (milionitu po redu) i saopštila joj sledece:

- Znaš dušo, sad kada me stare kosti bole, razmišljala sam kome da ostavim ovaj moj stan posle smrti. Nekoliko dece sam krstila, ali svi su se jako dobro snašli u inostranstvu i svi su materijalno obezbedjeni. Kako su i moj i sin mog brata poginuli kao tinejdzeri, nemam familiju, a shvatila sam da mi je od svih najdraži tvoj sin, koji je, šta reci, jedno predivno dete.
Najviše bih volela da stan ostavim njemu, ali...

ALI POD JEDNIM USLOVOM!

Znaš da ja imam poverenja samo u žene i da je na njima stub kuce, pa bih volela da upoznam njegovu buducu ženu, vreme mu je, ima 28 godina, da vidim da li je fina devojka, i koja mi mora obecati da ce redovno posecivati i osveštavati moj i grobove mojih najbližih.

Šta uraditi?
Ignorisati pri?u, ženiti se, re?i babi (izrazitoj vernici) istinu ili napraviti dil s nekom devojkom (pola stana meni pola njoj), koja voli da pose?uje groblje?

Stan ima oko 60 kvadrata, dobru lokaciju, centralno grejanje...
Korisnikov avatar
By KiWi
Da sam žensko ženio bih te samo tako... ali ovako ....

Ako je baba mentalno zdrava i spremna da potpiše testament, lako ?eš na?i siroticu kojoj treba gajba ... ja ih znam bar 10 ....

Savet više: Kada se sve ovo izdešava (pu, pu da ne ureknem) nemojte prodavati stan ve? ga iznajmite i živite od rente :)
Korisnikov avatar
By jukie
Pitanje je teže nego što na prvi pogled izgleda...
verujem da ?e 100 odsto ljudi da ti odgovori: "da se to meni dešava, uradio/la bih to, to i to", ali to nije pitanje! to bi bila omašena tema, nula poena, popravni kontrolni u slede?i ?etvrtak...
pitanje je "šta Pauli treba da uradi u toj situaciji".... to jako menja stvar...

Ovako: gledaju?i brojne televizijske serije and filmove, zarekao sam se da nikada ne?u da sebe živ sahranim obe?avaju?i samrtnicima da ?u se brinuti o nekome ili ne?emu... (mislim da sam npr. gledao seriju "Grejsin život" kada ona obe?a gej svekru Emetu na samrti da ?e se brinuti o desni?arski orijentisanoj svekrvi lajavog jezika i primiti je u svoj dom, što je uništilo ostatak serije...)
E sada, pošto se stalno busam u grudi da nas dvojica sasvim suprotno razmišljamo, ti pod obavezno moraš da prihvatiš babinu ponudu i da tako odigraš ulogu koju ti je sudbina namenila....
Korisnikov avatar
By *deni*
Slazem se sa jukievim gledistem. Mislim da je pogodio sustinu i pozadinu cele price.

:sarana:
Korisnikov avatar
By Dina
Da nije ipak i tvoja mama nasla nacin da te privoli zenidbi? Nesto mi to lici na roditeljske metode... :wink2:

Ja na tvom mestu ne bih lagala baku, cini mi se da je to ruzno prema nekome ko zeli da bude dobar prema tebi, sem toga ja sam mozda i sujeverna pa mi neispunjavanje tog zahteva u obilazenju groblja skoro teze izgleda nego obaveza prema zivima. Sa druge strane ne bih joj rekla ni potpunu istinu. Mozes da joj kazes da se granica zenidbe danas pomerila pa je 28 god jako malo, danas su devojke jako neodgovorne a ti trazis neku izuzetnu (koja bi ispunjavala i bakine zahteve :lol: ) pa ne mozes da nadjes... Ubedi je da si ti odgovorniji od mnogih zena, pa uostalom ona zeli da ostavi stan tebi, mozes da sa bakom sklopis ugovor o dozivotnom izdrzavanju s tim da nakon njene smrti nasledis stan. A u medjuvremenu redovno pocni da sa njom posecujes groblje i palis svece :D Mozda ces ti s obzirom na zelju za detetom nekad i sklopiti neki dogovor radi toga, ali onda ako/kada sam to budes zeleo... a starica moze da pozivi dovoljno da to vidi. Ali to ukoliko bude nekad tvoja odluka i neke sudbinske kockice se poklope, ja mislim da ne treba da pristajes na neke vrste ucene i da sloboda vredi vise od stana od 60 kvadrata. :wink2:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Na nekoj od gothic vecheri U KSTu :D
By жњ
morbidnog li zahteva..

ako budem imala decu i unuke, ugovorom cu se obavezati da ih necu tako terorisati
Korisnikov avatar
By bigirl
Meni treba stan... Hm.
Korisnikov avatar
By EYA
ja volim groblja... tamo covek moze na miru da misli, al uglavnom predvece u sumrak il nocu, kad nema guzve...
ma, ako ti je bakica simpaticna, ti joj svakako ucini malo radosti; pitaj jel joj treba sta iz prodavnice, svrati nekad na kaficu, nasmej je nekim penzionerskim vicevima, naberi buket cveca i slicno.
tako ce biti sigurna da ces joj i grob obici ponekad, i odneti cvece na njega.
a, ako te i dalje bude uslovljavala zenidbom, onda lepo reci da ti sve sto radis, radis od srca, pa ces tako i da se ozenis kad nadjes devojku koju ces od srca voleti.
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by bigirl
Meni treba stan... Hm.
bigirl u napad... Strelac si znas da vladas situacijom, imas grizu savest, odlazices na groblje ako dobijes deo stana, a mozes i biti dobar friend sa Pauliem :D

I ja bih odlazio zeni na groblje koja bi mi ostavila stan, ne zato sto to tako treba, vec zato sto bih otisao...

Jeste situacija zajebana, ali kada se neka prilika ukaze treba je iskoristiti...
By Ulix
Originally posted by EYA
ja volim groblja... tamo covek moze na miru da misli, al uglavnom predvece u sumrak il nocu, kad nema guzve...
ma, ako ti je bakica simpaticna, ti joj svakako ucini malo radosti; pitaj jel joj treba sta iz prodavnice, svrati nekad na kaficu, nasmej je nekim penzionerskim vicevima, naberi buket cveca i slicno.
tako ce biti sigurna da ces joj i grob obici ponekad, i odneti cvece na njega.
a, ako te i dalje bude uslovljavala zenidbom, onda lepo reci da ti sve sto radis, radis od srca, pa ces tako i da se ozenis kad nadjes devojku koju ces od srca voleti.
:up:
Korisnikov avatar
By Delete
A gde zivite ti i ta bakica? Mislim, ako se radi o stanu u BG...hm, evo, udacu se za tebe!
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Delete
A gde zivite ti i ta bakica? Mislim, ako se radi o stanu u BG...hm, evo, udacu se za tebe!
Na pocetnoj stanici 31.
(dakle istocni deo Beograda, da ne pominjem koji kraj)
Svega 2o minutavožnje do centra grada.

Pošto vidim da vec za pola dana od nastanka teme ima dve zainteresovane, možda bih trebao da napravim konkurs u vidu kviza.
Okupim sve zainteresovane cure i postavljam im pitanja:

1. Nabroj tacnu lokaciju svih groblja u Beogradu.
2. Da mi neko kaže tacan datum kad su zadušnice?
3. Da zna sve božje zapovesti i rasporede postova.

itd.

U svakom slucaju stan nije loše rešenje.
Ne mislim da je sve to ideja moje mama. Ona zna da sam u fazonu.
Ali to mi zaista na tu babu lici. Ona je jedno vreme skoro svaki dan posecivala groblja, kasnije je videla da od toga nema ništa i da ne može vratiti mrtve. (A zaista i jeste bila nesrecna, poginuli su joj i njen i sin njenog brata), kasnije umro i muž.
Ne bi bilo fer prema njoj biti prevarant, ali s druge strane ne mogu
ja menjati izrazitu vernicu u godinama. Najbolje je pomagati joj i ciniti usloge kao i dosad što sam.
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa deluje kao da stara majka u svakom slucaju planira da ostavi stan tebi, a to za zenu deluje kao njena zelja da upozna tvoju devojku pre nego sto umre, ne zbog zene kao stuba kuce, ni zbog stana, ni zbog groblja.
Mozda se samo malo zabrinula sto nemas devojku.

U s. s. Mislim, na osnovu napisanog, da stan ide tebi, a ti se valjda ne nadash preterano da ce to biti bas skoro, a?
To bi bilo ruzno. Bas ruzno.

Samo nastavi kao i do sada.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by PauLi
...
Ne mislim da je sve to ideja moje mama. Ona zna da sam u fazonu.
...
Dobro je da nije... :) Mene je podsetilo na moje roditelje koji meni ne smeju nista direktno da kazu za udaju i sl. Ali se snadju da je neko drugi nesto rekao, a oni naivni samo prenose... ;)
Korisnikov avatar
By Delete
Moji su cak mog najboljeg druga uveliko poceli oslovljavati sa "buduci zet"...i na sve nacine se trude da me ubede da sam ja str8...a nisam nisam i nisam!
Korisnikov avatar
By tramp
a ako ona ima iskljucivo poverenje u zene sto ne ostavi stan nekoj curi nego tebi a da te zena drzi pod kontrolom :puzzle:

drugi zar joj ne bi bilo cudno da odjednom sutra nadjes devojku i zenis se? mislim zar str8 parovi nemaju obicaj da se ipak malo detaljnije "druze" pre svadbe?

inace komsinica u 73oj bi mogla da dozivi 93u tako da ako se zenis racunaj na to da bi taj brak mogao da bude vrlo vrlo dugotrajan, da ljudi zive zajedno i tako dalje

osim ako zena nije na samrtnoj postelji ne preporucujem upetljavanje, ako zeli da ti ostavi stan jer si ti ok decko koji ce joj biti priruci i pri grobu kasnije ok, mozete da potpisete ugovor u krajnjem slucaju u kome se ti obavezujes da ces cistiti grob i sta ti ja znam ... a objasnjenje da ces se ozeniti kad nadjes pravu bi trebalo da bude dovoljno
Korisnikov avatar
By Val
EYA ti je rekla sve shto treba. Tema dalje nema smisla. :)

Nemoj da lazesh, a ako ti je sudjeno da dobijesh taj stan , dobicesh ga i bez lazi. ;)
Korisnikov avatar
By Loni
Ma ja sam po?eo da kapiram da i baba nešto provaljuje za mene.
Jednom kad sam se vratio iz vojske rekla mi je: - Promenio si se. Nešto si postao muževniji.

Kad sam joj rekao za vojni?ke muke rekla mi je:
- Ma trebao si da kažeš da si peder pa da te oslobode (Ovo je doduše bio njen savet za izgovor)

Mislim da baba sumnja, ali ho?e da bude sigurna.
Dakle, ako sam gej možda misli da mi ne treba njen stan jer ve? imam jedan svoj, a ne bi trebao u tom slu?aju da imam decu i šta ?e mi dva stana,
ali ako sam strejt onda bi 2 stana nikad ne bi bila suvišna.
Mislim da mi stan ne bi dala kad bi bila uverena da sam gej.
Razlog više je što je i jako religiozna.

Najgore u svemu je što bih jedino uz laž i prevaru mogao da se okoristim. Nefer je to, al' je nefer i sam život.
I to što jedemo meso je nefer prema životinjama pa nam ipak pomaže i bogati organizam proteinima.
Korisnikov avatar
By Laika
Ja volim groblja, a bogami i nekretnine.
:cool:
By Ulix
Najgore u svemu je što bih jedino uz laž i prevaru mogao da se okoristim. Nefer je to, al' je nefer i sam život.
I to što jedemo meso je nefer prema životinjama pa nam ipak pomaže i bogati organizam proteinima.
Najbolje ti pojedi tu babu.
Em nece biti fer to sto je jedes (ali ni zivot nij fer, jel tako?),
em ces obogatiti telo sa toliko aminokiselina da ces moci da budes
vegeterijanac narednih desetak meseci... proteina na sve strane!
Moci ces da budes fer prema jadnim zivotinjama.

A uz sve to ces i stan da dobijes.
Uz laz i prevaru.
Nefer, bas kao sto je i zivot nefer.

Wonderful, ain't it?
Korisnikov avatar
By hlaefdige
da sad u bg, ne bih casa casila..... ali evo mogu da ti pomognem da pojedes babu po uliksovom savetu...
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja volim groblja, ali ne verujem da bih ikad nesto uradila samo i iskljucivo iz koristoljublja..........sad zavisi u kakvoj si ti materijalnoj situaciji i koji su ti parametri a i prioriteti.........ako ti je bas frka i nemas drugog nacina da budes samostalan, a plus te i roditelji ne razumeju i maltretiraju, onda samo napred! :tumble:
Korisnikov avatar
By Dina
...
Mislim da baba sumnja, ali ho?e da bude sigurna.
...
Mozda je ta baka pronicljiva pa sumnja, ali ako joj to smeta zasto ne bi nasla nekog za koga i ne postoji takva sumnja? Moje je iskustvo da ljudi najcesce tako nesto i ne pomisljaju... Seaman i ja ponekad pricamo kako nikom oko nas ne padne na pamet da on moze biti gay kad godinama letujemo ili zimujemo jedno kod drugog, a iskljucivo smo prijatelji. I zakljucimo da o tome samo mi razmisljamo jer se bavimo time, a ljudi oko nas (mozda nazalost) ne... Homoseksualci (za njih) zive negde daleko a i ako su ovde to nije neko koga oni poznaju - mislim da je to uglavnom nacin razmisljanja.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Ulix
Najbolje ti pojedi tu babu.
pevac Sofronije: "nekad sam bio mlad i so?an... pipni mi ruku sine, ma pipni mi ruku... a danas nigde belog mesa, same žile..."
Pobac Kobac (pipa mu biceps): "dugo dugo ?u te bariti dok ne omekšaš..."
Korisnikov avatar
By Val
Joj jukie, car si, majke mi! :smeh:
Korisnikov avatar
By Loni
I jao, pa gde iskopaste ovu temu...

Baba je odavno umrla, a stan je nasledila jedna zena, koja ju je cuvala samo mesec dana pred smrt. (Mada je slucaj na osporavanju jer je baba ipak imala neke dalje rodjake)

No tako je i bolje.
U medjuvremenu mi je narastao moral, pa bi me, da sam dobio taj stan nekom prevarom, samo grizla savest.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
slucajno nabasala...trazila nesto drugo, pa mi bilo smesno :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!