Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

[qurl=http://www.gay-serbia.com/forum
Sa druge strane lezbejke traze u velikom broju slucaja devojke koje lice na devojke, jednostavno to ih privlaci a bisex devojke traze momke koje lice na momke, a devojke koje lice na devojke (uglavnom) .
Meni se cini ko da sam u corsokaku.

Evo ja se kao fem lezbejka javljam iz istog ćorsokaka koji si pomenuo, a evo i zašto:
Generalno mišljenje koje vlada je da su fem lezbejke manje diskriminisane od buč i andro lezbejki. To možda u teoriji i jeste tako, no praksa pokazuje suprotno. Najpre, buč i andro lezbejke imaju čak i organizaciju koja stoji iza njih štiteći i promovišući njihova prava jer se smatra da su ugroženije, dok fem lezbejke egzistiraju samostalno, možda baš zato što su navodno nediskriminisane i "str8 looking", pa se na njima "ne vidi da su lezbejke". (dok su biseksualke i eksperimentatorke priča za sebe)
Istina je u praksi sasvim drugačija. Fem lezbejke su dvostruko diskriminisane, kako u hetero, tako i u gej svetu. U hetero svetu smatraju da one čak i ne postoje u smislu da nisu lezbejke, da ih jednostavno- nema, da se foliraju da su lezbejke, i da su predmet muške satisfakcije, a u gej svetu se smatra isto da su fejk, lažne, folirantkinje iz pomodarstva i trenda.
Druga stvar je da su fem lezbejke najmanje privlačne drugim fem lezbejkama i da se mahom na njih lože bučice, gde se opet stvara sindrom patrijarhata, što je apsurdno. Ja kao fem lezbejka koju privlače fem lezbejke (a po meni jedina definicija lezbejke, sve ostalo po meni spada u queer teoriju u kojoj se ne pronalazim, osećam se ugroženom, zato što mi je izbor veoma sužen, gotovo nepostojeći, iz gore navedenih razloga.
Ali, zanimljivo je da je ovo stanje ekstremno prisutno NA SCENI i medju autovanim lezbejkama, dok one koje su van scene (većinu takvih devojaka zapravo privlače isto takve ženstvene devojke, a koje nisu na sceni) jednostavno sede kući i štrikaju, što jeste na prvi pogled njihov izbor, ali kad se zagrebe po površini uviđa se da je to izbor koji im je nametnut.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Avaj, Lepa, bolje strikanje nego kukanje. Kad zavrsis strikanje, bar ti ostane dzemper. Kad zavrsis kukanje, ne ostane ti nista.

...

Ne kazem da nema istine u onome sto govoris, ali ne treba bas tako generalizovati. Ono sto meni malo smeta u tvom postu jeste zapravo to sto krivis buchice zato sto neke fem devojke vole buchice a ne femice :alikako: Ko sto se tebi svidjaju samo femice, tako i buchice imaju pravo da im se svidjaju femice....... bzvz ti je argument

evo i ja odoh u OFF...
Korisnikov avatar
By mirth
Andjo (prava Andjo), aj' nas onda pls iseces u jedan kutak za fem dileme i trileme...? :sweet:
Korisnikov avatar
By Tungi
Prebacite se u temu "Per aspera ad astra - iliti, o ukusima se ne raspravlja!":)
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by nsBeckie

Avaj, Lepa, bolje strikanje nego kukanje. Kad zavrsis strikanje, bar ti ostane dzemper. Kad zavrsis kukanje, ne ostane ti nista.
Amin, ne nosim džempere, tako da ne znam šta da ti kažem...

...
Ne kazem da nema istine u onome sto govoris, ali ne treba bas tako generalizovati. Ono sto meni malo smeta u tvom postu jeste zapravo to sto krivis buchice zato sto neke fem devojke vole buchice a ne femice :alikako: Ko sto se tebi svidjaju samo femice, tako i buchice imaju pravo da im se svidjaju femice....... bzvz ti je argument
Ne bavim se prebacivanjem krivice iz "tvog" dvorišta u "moje" i obrnuto. I meni smeta štošta. Smatram da svako ima pravo na svoje mišljenje, tebi može da se svidi ili ne, tvoja stvar.
Što se generalizacije tiče, ja u životu radim sve sem generalizacije: pogrešno si me procenila, no, niko nije savršen.
I nemojmo da brkamo babe i žabe, argument je jedno, a mišljenje drugo.
Korisnikov avatar
By mirth
^ Mislila sam na Andju moderatorku. :)
Ali ako si vec raspolozena, imati bas pravu pravcatu temu bi bilo jos bolje. :)
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by mirth

^ Mislila sam na Andju moderatorku. :)
Ali ako si vec raspolozena, imati bas pravu pravcatu temu bi bilo jos bolje. :)
Taj deo sa pravom andjom mi je nekako promakao.
Dakle, prava Andjo, mozes ovo da iseces u novu temu, bilo bi zanimljivo.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Lepa Lezbejka

:lol: ma zezam se brE
...
argument jeste obrazlozenje necijeg misljenja, tako da nisam omasila u terminologiji :D

i nisam htela da se svadjam.... inace i ja sam fem :P i zapravo razumem sta hoces da kazes, samo mi se mozda nije dopao nacin na koji si to rekla...
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka

:lol: ma zezam se brE
...
argument jeste obrazlozenje necijeg misljenja, tako da nisam omasila u terminologiji :D

i nisam htela da se svadjam.... inace i ja sam fem :P i zapravo razumem sta hoces da kazes, samo mi se mozda nije dopao nacin na koji si to rekla...
Draga, ne zelim ni ja da se svadjam. Drago mi je sto si fem. Mozemo sve ovo da posmatramo kao jedan nesporazum ili razlicite prizme kroz koje posmatramo stvari.
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Prebacite se u temu "Per aspera ad astra - iliti, o ukusima se ne raspravlja!
Ovo je tema koja je daleko iznad teme "O ukusima se ne raspravlja". Mozda ti to vidis tako, ali to nije slucaj. Svakako, verujem da je van tvojih interesa. Da budem jasna, nema potrebe za prebacivanjem.
http://www.labris.org.rs/pojmovnik/dile ... emice.html
Mislim da naslov ove teme ne ukazuje na ozbiljnost. Nije da se ova tema postavljala dok je neko od nas femica lakirao nokte.. Dakle, stvar je ozbiljna.
Interesantna je pojava, ne znam ni kako da je nazovem, ali recimo da je najblizi termin: "mizoginija kod lezbejki" sto je apsurd apsurda, koriscenje mizoginih termina od strane zena ka drugim zenama, narocito ako su fem (da imaju dilemice, trilemice, klasicno vidjenje muskarca prema zeni, inace, u heteropatrijarhatu od koga se navodno vecina lezbejki gnusa i izvodi queer teoriju kao kontru njemu, a zapravo u praksi podilazi patrijarhatu), izrazi tipa "pickice" i tome slicno.
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Evo jedne zanimljive price o femici iz provincije koja je dosla u Beograd, prethodno nije imala nikakav kontakt sa lezbejkama, a kamoli sa njihovom terminologijom i nacinom rezonovanja stvari.
Bila jednom jedna devojka, fem koja je bila pozvana na jedno okupljanje lezbejske ekipe (izraz, tad, takodje joj nepoznat). Naravno, ta devojka je prihvatila poziv i kao svaka osoba koja vodi racuna o sebi i svom izgledu, sredila se. Nasminkala se diskretno, nije stavila lak na nokte jer ga ne koristi, ali je obukla suknju i otisla na dogovoreno mesto. Sacekala ju je jedna buch devojka, pozdravila se sa njom i odvela je da je upozna sa ljudima. Iz kola su izasle njih cetiri. Jedna od njih, videvsi femicu, prevrnula je ocima, a ostale su izgledale kao da vide osmo svetsko cudo. Tokom veceri pokusavala je da uspostavi neku normalnu konverzaciju sa njima, ali primecivala je hladan odnos, odgovore sture i potom su okretale ledja i jednostavno, pravile su se kao da nije prisutna u sobi.
Ona cak nije ni bila svesna sta je pogresno uradila, sem da se ni njoj nije dopala atmosfera. Sve su vikale kao na fudbalskoj utakmici, a kafu nije dobila, na sta je u svom rodnom selu navikla.
Kasnije, kada je bila upucena kako je trebalo da izgleda (muska odeca, pirsinzi, tetovaze...) i kako treba da se ponasa (da vice, psuje, jednom recju nevaspitano ponasanje), cula je i kritiku koja je kolala medju "bitnim" lezbejskim krugovima u Beogradu: "zamisli, dosla je nasminkana i obukla suknju".
A sledecom prilikom, mozda sledi druga epizoda koja govori o tome sta se desilo kad su lezbejke pokusale da joj pomognu da nadje devojku.
Korisnikov avatar
By bas bleu
awwwww bless... but i imagine you're over it by now.
Korisnikov avatar
By plavajaffa
„.. ali uopšte ne izgledaš kao lezbejka.“
ovu konstataciju sam vise puta cula,i od nekih gay tipova koji su bili u cudu kada sam rekla da me zanimaju devojke...kada sam ih pitala"zasto to mislite"..
"previse si zenstvena,a one uglavnom izgledaju drugacije"....
By ...Sitnicava...
Fem biseksualke su više diskriminisane od fem lezbi od strane strejtera.

:balon:
Korisnikov avatar
By Galadriel
ne kontam te klasifikacije uopste niti po kom principu se devojke i kako razvrstavaju, posto je kod mene slucaj da je to sto sam fem cist konformizam ( datira jos od klinackog perioda sa naglaskom na pocetak puberteta )
sveukupno gledano muskaracha :bubbles:

privlace me lepe devojke nezavisnou kojoj grupi po tim klasifikacijama spadaju, odbija me jedino kad neko razmislja i ponasa se kao muskarac...
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by ...Sitnicava...

Dobro. Biseksualke po svojoj orijentaciji imaju veci izbor zbog cinjenice da su okrenute i jednom i drugom polu, stoga je njihova diskriminacija manja. I ko po tebi njih diskriminise? Na koji nacin?
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by arwen_evenstar

ne kontam te klasifikacije uopste niti po kom principu se devojke i kako razvrstavaju, posto je kod mene slucaj da je to sto sam fem cist konformizam ( datira jos od klinackog perioda sa naglaskom na pocetak puberteta )
sveukupno gledano muskaracha :bubbles:

privlace me lepe devojke nezavisnou kojoj grupi po tim klasifikacijama spadaju, odbija me jedino kad neko razmislja i ponasa se kao muskarac...
ni ja nisam od ljudi koji smatraju da ista treba da se kategorizuje, a istina je da je prosto, kategorizacija nametnuta- ja tome ne podlezem, ali posmatranjem zakljucujem da su prisutne.
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
moja buč žena i ja..
i nadalje u tekstu.. moja zena, moja zena...
..
Mislim da ovakvo posmatranje stvari vodi do tog sindroma patrijarhata koji je suvisan u odnosu dve zene, jer ovo: moja zena je hetero terminologija. Ukoliko ne zelimo da podlegnemo patrijarhatu i da smatramo buch kao "musko", a fem kao "zensko", onda bi trebalo da izbegavamo i kovanice ovakvog tipa "gospodin", "moja zena" i slicno.
Čak me i druge lezbejke drugačije posmatraju. Kada sam sama, mogu da se nabacujem nekoj lezbejki do sutra, a ona neće ni pogledati u mom pravcu. Ako to i učini, uradiće to jako brzo, sa paranojom u očima, uplašena da će neko otkriti da muva strejt devojku. Međutim, kada sam sa svojom ženom, ta ista lezbejka će flertovati ili će nam se smešiti u znak raspoznavanja, tim specijalnim kezom koji uvek sledi nakon pozitivnog očitavanja njenog gejdara.
Ovaj deo je po meni cist vid diskriminacije fem lezbejke u gej svetu, zato sto je ona prepoznata kao lezbejka jedino ako "prava lezbejka na kojoj se to vidi" stoji pored nje. U suprotno, beze od nje kao da je svetsko zlo.
Volim karmin, pritisak podvezica na butinama, način na koji mi suknja leprša dok hodam.
Mislim da je zaista pitanje da li je ovo fem estetika, kao sto je ne-znam-sta vec buc estetika, tj ako su ovo spoljne oznake zenstvenosti, onda mi imamo posla sa fetisizmom. Pojam estetike i muske i zenske je jako sirok, a zenstvenost, ni spoljna ni unutrasnja je stvar stava, izgleda, drzanja i ponajvise ponasanja, a ne odece. Odelo ne cini coveka :-)
Korisnikov avatar
By Blady
Sa druge strane lezbejke traze u velikom broju slucaja devojke koje lice na devojke, jednostavno to ih privlaci a bisex devojke traze momke koje lice na momke, a devojke koje lice na devojke (uglavnom) .

Fem lezbejke su dvostruko diskriminisane, kako u hetero, tako i u gej svetu. U hetero svetu smatraju da one čak i ne postoje u smislu da nisu lezbejke, da ih jednostavno- nema, da se foliraju da su lezbejke, i da su predmet muške satisfakcije, a u gej svetu se smatra isto da su fejk, lažne, folirantkinje iz pomodarstva i trenda.
Druga stvar je da su fem lezbejke najmanje privlačne drugim fem lezbejkama i da se mahom na njih lože bučice, gde se opet stvara sindrom patrijarhata, što je apsurdno.
Sa ovim se u potpunosti slazem :yes:
Mada mislim da ovo nije tema... tema je o shemale...
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by Black Lady

Fem lezbejke su dvostruko diskriminisane, kako u hetero, tako i u gej svetu. U hetero svetu smatraju da one čak i ne postoje u smislu da nisu lezbejke, da ih jednostavno- nema, da se foliraju da su lezbejke, i da su predmet muške satisfakcije, a u gej svetu se smatra isto da su fejk, lažne, folirantkinje iz pomodarstva i trenda.
Druga stvar je da su fem lezbejke najmanje privlačne drugim fem lezbejkama i da se mahom na njih lože bučice, gde se opet stvara sindrom patrijarhata, što je apsurdno.
Sa ovim se u potpunosti slazem :yes:http://www.gay-serbia.com/forum/images/snow0.gif
Mada mislim da ovo nije tema... tema je o shemale...

Tema je isecena iz druge teme koja se bavi transrodnom tematikom i obrazovana je kao posebna. Prvi post iz prethodne teme je ostao. Tema govori o diskriminaciji femica i mozda, eto, sugestija da se naslov teme promeni kako ne bi doslo do zabune.
By ...Sitnicava...

Dobro. Biseksualke po svojoj orijentaciji imaju veci izbor zbog cinjenice da su okrenute i jednom i drugom polu, stoga je njihova diskriminacija manja. I ko po tebi njih diskriminise? Na koji nacin?
Negde videh diskurs o tome da strejteri ne veruju femicama da su lezbe, pa htedoh reći da je još gore sa biseksualkama. Konkretno, ja sam bila sa jednim dečkom kome sam se posle autovala i pritom imala poteškoće da me shvati ozbiljno i ne gleda na moju okrenutost ka muškarcima kao primarnu, a orijentaciju ka devojkama da komentariše sa nipodaštavanjem. "To je faza, nemaju one ono što tebi treba" i sl. Ne mo'š ih ubediti da sa njima dominira fizička privlačnost, a sa devojkama je odnos kompletan.

Svejedno, mislim da ipak po stepenu diskriminacije buč devojke stoje ispred femica, a to je, koliko shvatih, poenta ovog isečenog topika.
Korisnikov avatar
By Shmi
Originally posted by plavajaffa

ovu konstataciju sam vise puta cula,i od nekih gay tipova koji su bili u cudu kada sam rekla da me zanimaju devojke...kada sam ih pitala"zasto to mislite"..
Ju ju ju sto pravimo sami sebi reklamu... :giggle:

Samo trebas da nadjes temu "femme,butch,andro" i kazes da si femme... :smeh: ;)
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka
Originally posted by shmizllica
Originally posted by plavajaffa

Ju ju ju sto pravimo sami sebi reklamu... :giggle:

Samo trebas da nadjes temu "femme,butch,andro" i kazes da si femme... :smeh: ;)
ja devojku potpuno razumem. nisam stekla utisak da pravi samopromociju. i sama sam cula slicne izjave kada su mi druge devojke prepricavale reakcije svoje rodbine kada su se autovale (jedna mi je rekla za brata, da ne idem u detalje bas..) naime, reakcija je bila veoma slicna, a ne bih da citiram od reci do reci, iz obzira prema lezbejkama na ovom forumu. no, sustina je ta.
Korisnikov avatar
By Lepa Lezbejka

Negde videh diskurs o tome da strejteri ne veruju femicama da su lezbe, pa htedoh reći da je još gore sa biseksualkama. Konkretno, ja sam bila sa jednim dečkom kome sam se posle autovala i pritom imala poteškoće da me shvati ozbiljno i ne gleda na moju okrenutost ka muškarcima kao primarnu, a orijentaciju ka devojkama da komentariše sa nipodaštavanjem. "To je faza, nemaju one ono što tebi treba" i sl. Ne mo'š ih ubediti da sa njima dominira fizička privlačnost, a sa devojkama je odnos kompletan.

Svejedno, mislim da ipak po stepenu diskriminacije buč devojke stoje ispred femica, a to je, koliko shvatih, poenta ovog isečenog topika.
ja se sa tim ne bih slozila, ali mozemo tako do sutra, neces ti mene uveriti, ni ja tebe, jer svaka ima drugacije iskustvo. no, sad ne mogu bas da idem u neku analizu, ali mozda kasnije pokusam da ti pojasnim zasto ja mislim da su fem lezbejke diskriminisanije od buc devojaka.
a sto se tice biseksualki, potpuno se slazem, s tim da sam samo dodala da eto, imaju opciju viska.
Korisnikov avatar
By mirth
Evo Lepa ( :sweet: ) sredih pocetak, pa ti sad samo izmeni naslov u skladu sa svojim preferencama. (Nadam se da se nece stvarno zvati 'mizoginija kod lezbejki', ja bih radije da se pise o sebi nego da se negoduje na ostale, ovih potonjih tema imamo vec i previse...)
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Gay ljudi najvise diskriminisu biseksualne osobe.. Bila i videla.. :hvala:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!