Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Gollum
Originally posted by sunflower5

GLOSOFOBIJA - strah od obraćanja javnosti.
Mislim da mi je ovo jedna od strašnijih stvari.Takvu vrstu treme,teško uspevam da iskontrolišem :sigh:
Moja fobija :)

kao mali nisam imao taj problem, mogao sam da radim sta god hocu pred gomilom ljudi, al kasnije sam dobio tu fobiju .. obracanje vecoj grupi ljudi, .. situacije kada vise ljudi posmatra samo mene, slusa me itd, .. prosto se sav ukopam :(

inace imam fobiju od gutanja lekova, ne mogu da popijem brufen ako ga predhodno ne isecem bar na pola, haha, jbg
ne bojim se mraka, visine, brzine, ... i da imam strah od nepoznatog.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by mitrandir

Nisam gledao Lost, a kad tako kažeš ni neću :D
inače,gledao sam skoro film The Descent, sa nekim devojkama u pećini, i tu sam provalio da sam i klaustofobičan :smeh:
Odšetao sa svoje autopsije
I.Kešanski / Blic Online | 09. 01. 2010. - 20:36h | Foto: AP-Ilustracija |

Jedan Indijac koji je, nakon što ga je udario automobil, proglašen mrtvim, oživeo je u trenutku kada je patolog krenuo da izvrši autopsiju nad njim, prenosi list "Njujork dejli njuz".

Manas Deo (44), pretrpeo je povrede kada ga je udario automobil u blizini sela Baragadije, sela na istočnoj obali Indije.
Policija je prevezla čoveka u lokalnu bolnicu, gde su lekari ustanovili da nema pulsa i proglasili ga mrtvim.
Ipak ispostavilo se da je njihov zaključak bio preuranjen.
Patolog i medicinsko osoblje su se jako iznenadili kada se "mrtvac" probudio i ustao sa stola za autopsiju.
On je na svu sreću oživeo pre nego što je patolog otvorio njegovo telo.
Manas Deo je nakon buđenja prebačen u bolnicu na lečenje. On se trenutno oporavlja i biće ubrzo pušten kući, jer se ispostavilo da nije čak ni bio ozbiljno povređen.
Slučajevi kada osoba oživi nakon proglašenja smrti nisu retki, ali ne događa se toliko često da se osoba probudi u mrtvačnici.
Čest uzrok ovome jeste doživljaj kliničke smrti koja izaziva prestanak rada vitalnih organa na određeno vreme.
Korisnikov avatar
By nsBeckie
hej, Marvine, nemoj da nam plasis drage fobicne forumase :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Mars

Ja sam bio duboko uveren da takođe patim od toga, međutim vremenom se pokazalo da moraju da mi otimaju mikrofon i smišljaju komplikovane planove kako bi me makli sa govornica, bina i slično.

:pucaodsmeha:
By J...
Strah od visine, mada bih volela da stanem na onaj providan pod iako bi mi se vrtelo u glavi. :yes:
Korisnikov avatar
By sunflower5
Originally posted by nsBeckie
Originally posted by sunflower5

GLOSOFOBIJA - strah od obraćanja javnosti.
Mislim da mi je ovo jedna od strašnijih stvari.Takvu vrstu treme,teško uspevam da iskontrolišem :sigh:
inace postoji i skriptofobija -- strah od pisanja u javnosti :eureka: (mozda se plase da ce pogresno da speluju neku rec?)

Ja sam imala ranije ponekad tremu pred neke nastupe, i to u pojedinim slucajevima bas veliku (ne bas napad panike, ali sam jednom sva pocrvenela, bukvalno i usi su mi pocrvenele). No, to moze da se prevazidje, a ako je kod tebe bas ozbiljno, mozda ne bi bilo lose da nadjes nekog ko ce te "utrenirati" da prevazidjes tremu.

Znam ljude koji se totalno zablokiraju zbog treme (recimo na faksu bila jedna devojka koja na ispitima sva pocne da drhti i da se trese od treme), ali to moze vezbama da se ublazi...
Slično i ja izgledam na usmenim ispitima.Ne bih baš to nazvala napadom panike.Bar ne toliko da zablokiram i zaboravim sve što sam znala,ali me plaši što sebe ne mogu da prepoznam dok odgovaram.Čak mi se i glas promeni. :nesiguran: Ja sam se sve nešto nadala da ću vremenom da se naviknem i prevazidjem tremu,ali se to još nije desilo.
Nisam znala da postoje takve vežbe,sad cu malo više da se informišem o tome.Hvala ti,puno na savetima :cvece:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Inace, meni nije jasno kako zive ljudi koji imaju barofobiju, strah od gravitacije.... da li to znaci da se ugodno osecaju samo u svemiru, u bestezinskom stanju?

:lol:

ta se fobija ne isplati ako nisi neko teško bogatunče, pa da si možeš da priuštiš ove komercijalne spejs-letove koji će uskoro da krenu.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

Ja sam imala ranije ponekad tremu pred neke nastupe, i to u pojedinim slucajevima bas veliku (ne bas napad panike, ali sam jednom sva pocrvenela, bukvalno i usi su mi pocrvenele). No, to moze da se prevazidje, a ako je kod tebe bas ozbiljno, mozda ne bi bilo lose da nadjes nekog ko ce te "utrenirati" da prevazidjes tremu.
ih, jednom. ja u takvim situacijama regularno crvenim, ne baš uvek do ušiju, ali barem mi se obraščići zažare. dok sam se potresala oko toga, samo sam se još više spetljavala i crvenela. onda sam usvojila princip "crvenim, pa šta" i sad je much, much better.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
enihu, kako se zove strah od talasa? mene je to počelo da pati pre nekoliko godina. :zid:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Visine, i baš zato sam išao na najviše te zezalice po zabavnim parkovima. Sećam se neke što se penje barem 100ak metara, pa stoji, pa te okreće, pa se sjuri... a ti sediš na klupici, noge vise, ruke slobodne... samo nekoliko kaiševa... drugi se nisu usudili. Rekli su mi posle da sam za vreme vožnje izgledao jako bled.
Originally posted by deželaš

...da je veći deo ovih naziva nastao prosto nečijim zanosom za pravljenjem složenica iz latinskog.
Iz grčkog. GRČKOG.

P.S. Strah od talasa bi se zvao kimatofobija. Naravno pogrešno su izveli reč kao kimofobija, što bi zapravo značilo strah od zaspivanja, mlevenog mesa ili ostrva Kimija, u zavisnosti od toga kako se speluje i. :sigh:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Marvin

Nisam gledao Lost, a kad tako kažeš ni neću :D
inače,gledao sam skoro film The Descent, sa nekim devojkama u pećini, i tu sam provalio da sam i klaustofobičan :smeh:
Odšetao sa svoje autopsije
I.Kešanski / Blic Online | 09. 01. 2010. - 20:36h | Foto: AP-Ilustracija |

Jedan Indijac koji je, nakon što ga je udario automobil, proglašen mrtvim, oživeo je u trenutku kada je patolog krenuo da izvrši autopsiju nad njim, prenosi list "Njujork dejli njuz".

Manas Deo (44), pretrpeo je povrede kada ga je udario automobil u blizini sela Baragadije, sela na istočnoj obali Indije.
Policija je prevezla čoveka u lokalnu bolnicu, gde su lekari ustanovili da nema pulsa i proglasili ga mrtvim.
Ipak ispostavilo se da je njihov zaključak bio preuranjen.
Patolog i medicinsko osoblje su se jako iznenadili kada se "mrtvac" probudio i ustao sa stola za autopsiju.
On je na svu sreću oživeo pre nego što je patolog otvorio njegovo telo.
Manas Deo je nakon buđenja prebačen u bolnicu na lečenje. On se trenutno oporavlja i biće ubrzo pušten kući, jer se ispostavilo da nije čak ni bio ozbiljno povređen.
Slučajevi kada osoba oživi nakon proglašenja smrti nisu retki, ali ne događa se toliko često da se osoba probudi u mrtvačnici.
Čest uzrok ovome jeste doživljaj kliničke smrti koja izaziva prestanak rada vitalnih organa na određeno vreme.

Znam ja bolju priču o toj temi, istinita 100%, čak znam i čoveka kome se to desilo :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Moj deda,umro tri puta i oziveo.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa nisam ni ja mislio da si mislio. :)

Kazem.Imao 3 puta klinicku smrt.I posle toga ustaje kao Rade Markovic u Sabirnom centru,trazi da jede.
Korisnikov avatar
By mitrandir
:lol:
Ispričaću ti jednom celu priču. Jako je zanimljiva :D
Korisnikov avatar
By Marvin
Pa ispričaj nam svima!
I kako da se pripremimo mi?
Korisnikov avatar
By Mars
Aureliano Segundo (ili beše Hose Arcadio Segundo) je tražio od svoje majke Santa Sofie de la Piedad da mu posle smrti kuhinjskim nožem odseče glavu, kako bi bio siguran da neće da se probudi u mraku mrtvačkog sanduka dva metra pod zemljom.

Danas su lekari ti koji po zakonu zvanično ustanovljavaju smrt, ali...znamo svi do koje mere nesposobnih medju njima ima...kako za život tako i za smrt.

A i nisu sva slova u bukvaru.

Ko zna koliko je živih ljudi sahranjeno, koliko sanduka sa unutrašnje strane izgrebano noktima - a da to nikada nećemo saznati...Tajna u grobu.

Slika
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
I da, bojim se da će kola/autobus pasti sa mosta. I ja se tako zatvoren udaviti. To nikako da me prođe...
Ja sleteo i ništa. Malo se ugruvali samo :maca:
Doduše preleteli smo rečicu :D

Moje fobije ne rade kako treba! :cupakosu:

Biće da samo naiđu periodi kad su intenzivnije. Nekad mogu bez ikakvih problema da se verem po krovu a nekad se ukočim na stolici dok kačim zavesu npr.
A lepo sam i razvio strah od padanja u nesvest tokom vremena. Kao mali sam imao neka čudna stanja sa mnoštvom simptoma pred gubitak svesti pa sad čim osetim neki od njih paničim.

Nisu to neke fobije koje me parališu, malo me štrecnu koji put ali nastavljam dalje ;)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars

Aureliano Segundo (ili beše Hose Arcadio Segundo) je tražio od svoje majke Santa Sofie de la Piedad da mu posle smrti kuhinjskim nožem odseče glavu, kako bi bio siguran da neće da se probudi u mraku mrtvačkog sanduka dva metra pod zemljom.
isto razmišljam ka' aureliano, s tim što nisam baš tolika budala da time prepadam majku rođenu. no, nekim drugim ljudima jesam ostavila u amanet da se, ako me nadžive, pobrinu da me pre kremiranja dekapitiraju. ne bih baš ni u rerni da se probudim.
Korisnikov avatar
By mitrandir

Pa ispričaj nam svima!
Pa ovako:
Komšija jedan, sad već čikica u godinama, imao je udes sa svojim kombijem na putu Kragujevac-Kraljevo. Kad su stigli lekari, konstatovali su smrt i spakovali u vozilo hitne pomoći. E sad, ovako on priča pa ako je lagao on mene, lažem i ja vas. On se o detaljima raspitao kasnije i uzeo lepu odštetu od KBC-a. Elem,ubace oni njega u sanitet i pošto je, jel' te, mrtav, lekar i sestra sednu sa vozačem napred a njega ostave samog pozadi. I taj komšija se na putu se osvesti,oživi ili kako već. Iako je bio sav polomljen on nakako uspe da se skobelja :lol: sa nosila na kojima je bio, padne na pod saniteta i tu opet izgubi svest. Kad su stigli u bolnicu, njega lepo vrate na nosila i odnesu u mrtvačnicu. To se desilo negde 70ih godina i u kragujevačkoj bolnici nije bilo frižidera u koje sada (valjda) stavljaju leševe nego su svi leševi ležali na stolovima (što je za njega bila srećna okolnost). I tako, osvesti se on opet na tom stolu, sav polomljen i izbezumljen, skotrlja se na pod i krene da baulja ka vratima. Kad je stigao do vrata, sa druge strane je naišao čovek koji je tu, u mrtvačnici, radio, tj. kupao i sređivao leševe i koga je ceo grad znao kao Srbu Šiptara (i koji je bio poznat po tome sto je nekog mučenika koji se takođe osvestio u mrtvačnici terao da se vrati i legne na sto jer "on tu radi 30 godina i nikad mu mrtvac nije falio pa nece ni sad"(toliko o njegovom psihičkom stanju) :lol: ), i koji da je zviznuo u glavu metalnim vratima i opet onesvestio :smeh:
Uglavnom, čovek se ipak "oporavio", tužio bolnicu, uzeo lepe pare i jeste da ga sad zovu "ludi Radojko", ali to ga nije sprečilo da sad bude odbornik jedne stranke nacionalne orijentacije.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by 2kune

Mene je strah sunčevih neutrina. Spoznaja da neprestano prolaze kroz mene izaziva mi konstantnu jezu. Kako se zove ta fobija? :lepeza:
hahahahahaahahaha :smeh:

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
By Mage
AKROFOBIJA - strah od visine.

AKLUFOBIJA - strah od mraka.

ALGOFOBIJA - strah od bola.

DENTOFOBIJA - strah od zubara.

TANATOFOBIJA - strah od pomisli da će se jednog dana umreti.

AUTOFOBIJA - strah od samog sebe.

TROPOFOBIJA - strah od promena.

Eto, nabrojah svoje fobije :D
By Orion
Ja u ovoj temi na svakoj strani otkrijem neku novu. Neću više ni da ulazim.

:kesa:
Korisnikov avatar
By Tungi

Pa ispričaj nam svima!
Pa ovako:
Komšija jedan, sad već čikica u godinama, imao je udes sa svojim kombijem na putu Kragujevac-Kraljevo. Kad su stigli lekari, konstatovali su smrt i spakovali u vozilo hitne pomoći. E sad, ovako on priča pa ako je lagao on mene, lažem i ja vas. On se o detaljima raspitao kasnije i uzeo lepu odštetu od KBC-a. Elem,ubace oni njega u sanitet i pošto je, jel' te, mrtav, lekar i sestra sednu sa vozačem napred a njega ostave samog pozadi. I taj komšija se na putu se osvesti,oživi ili kako već. Iako je bio sav polomljen on nakako uspe da se skobelja :lol: sa nosila na kojima je bio, padne na pod saniteta i tu opet izgubi svest. Kad su stigli u bolnicu, njega lepo vrate na nosila i odnesu u mrtvačnicu. To se desilo negde 70ih godina i u kragujevačkoj bolnici nije bilo frižidera u koje sada (valjda) stavljaju leševe nego su svi leševi ležali na stolovima (što je za njega bila srećna okolnost). I tako, osvesti se on opet na tom stolu, sav polomljen i izbezumljen, skotrlja se na pod i krene da baulja ka vratima. Kad je stigao do vrata, sa druge strane je naišao čovek koji je tu, u mrtvačnici, radio, tj. kupao i sređivao leševe i koga je ceo grad znao kao Srbu Šiptara (i koji je bio poznat po tome sto je nekog mučenika koji se takođe osvestio u mrtvačnici terao da se vrati i legne na sto jer "on tu radi 30 godina i nikad mu mrtvac nije falio pa nece ni sad"(toliko o njegovom psihičkom stanju) :lol: ), i koji da je zviznuo u glavu metalnim vratima i opet onesvestio :smeh:
Uglavnom, čovek se ipak "oporavio", tužio bolnicu, uzeo lepe pare i jeste da ga sad zovu "ludi Radojko", ali to ga nije sprečilo da sad bude odbornik jedne stranke nacionalne orijentacije.

:pucaodsmeha: :lol: :rotflmao:

Ali Srba Shiptar...Tu sam se vec stropostao na pod:lol::lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
Anatidaephobia — the fear that somewhere, somehow, a duck is watching you :love: :love:

Slika
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!