Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By nsBeckie
Imate li neku ludu fobiju? Ako ne, evo prilike da za sebe nesto odaberete :lol: Nasla sam na jednom sajtu za medicinske sestre listu od 100 najneobicnijih fobija (http://www.nursingdegreeguide.org/2010/ ... lly-exist/).

Ovde je lista od 40 koje su se meni posebno dopale... :blenta:

1. Venustraphobia: strah od lepih žena :alexis:
2. Aphephobia: strah od dodira. :hug:
3. Deipnophobia: strah od večeranja, večernjih zabava, i razgovora za večerom. :curka:
4. Gamophobia: strah od ženidbe/udaje. :venchanje:
5. Syngenesophobia: strah od rodbine. :smeh:
6. Anthophobia: strah od cveća. :cvetduga:
7. Ancraophobia: strah od vetra. :lol:
8. Heliphobia: strah od sunčeve svetlosti. :sunce:
9. Auroraphobia: strah od Severne Svetlosti (Aurora Borealis). :alikako: za mene je Aurora Borealis nešto najlepše na svetu...
10. Chionophobia: strah od snega. :snesko:
11. Spectrophobia: strah od sopstvenog odraza u ogledalu. :ogledalce:
12. Selenophobia: strah od Meseca. :ubise:
13. Aurophobia: strah od zlata. :carica:
14. Ereuthophobia: strah od crvenog svetla. :uplasen:
15. Genuphobia: strah od kolena. :qqlele:
16. Aulophobia: strah od flauta. :roflmao:
17. Dextrophobia: Ljudi sa ovom fobijom ne vole da im nešto bude pozicionirano s njihove desne strane. :whatever:
18. Papyrophobia: strah od papira. :kesa:
19. Domatophobia: strah od kuća i boravljenja unutar kuća. :shok2:
20. Xerophobia: strah od suvoće. :rotflmao:
21. Cainophobia: strah od bilo čega novog. :povez:
22. Macrophobia: strah od dugog čekanja. :roll:
23. Sophophobia: strah od učenja bilo čega novog. :povez:
24. Barophobia: strah od gravitacije. :doh:
25. Mnemophobia: strah od uspomena/memorije. :eureka:
26. Ablutophobia: strah od kupanja i pranja. :kada:
27. Chorophobia: strah od plesa. :dancing:
28. Ergophobia: strah od posla i/ili funkcionisanja. :kopa:
29. Sitophobia: strah od jedenja. :meso:
30. Basiphobia: strah od hodanja ili stajanja zbog mogućnosti pada. :ubise:
31. Cathisophobia: strah od sedenja. :uplasen:
32. Ataxiophobia: strah od nemogućnosti da se ispravno koriste sopstveni mišići. :misici:

Zaista bizarne fobije
33. Allodoxaphobia: strah od stavova. :wtf:
34. Porphyrophobia: strah od purpurne boje. :giggle:
35. Cardiophobia: strah od srca. :whatever:
36. Didaskaleinophobia: strah od škole. :skola:
37. Nomatophobia: strah od imena. :puzzle:
38. Sesquipedalophobia: Ovaj termin se odnosi na strah od dugačkih reči, i deluje kao surova šala. :smeh:
39. Optophobia: Otvaranje sopstvenih očiju je jednostavno previše stresno za neke ljude. :lood:
40. Phobophobia: strah od toga da se ima fobija. :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
stavila sam taj smajli tu, zato sto mi nije bilo jasno kako to funkcioniše, tj. kako se neko plaši srca... mada nije mi sad jasno ni šta tačno znači fobija od krvnih sudova... kada vidiš krvne sudove na slici (ili uživo) uplašiš se? ozbiljno pitam, baš me interesuje
By Orion
Baš dobra tema. Sad ću detaljno da proučim listu i lupam putače ispred svojih. :lol:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Nisam našao svoju fobiju tamo,ali znam kako se zove- taphophobia :kesa:
Korisnikov avatar
By Madonna
plasim se tarantula :crush kill destroy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Azdaja

plasim se medveda
to je po meni ok, ako si u nekoj šumi i naiđe medved :uplasen:

ma, ima na originalnoj listi strah od raznoraznih zivotinja (npr. od vidri) ali to nisam htela da stavljam...
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by nsBeckie
Originally posted by Azdaja

plasim se medveda
to je po meni ok, ako si u nekoj šumi i naiđe medved :uplasen:

ma, ima na originalnoj listi strah od raznoraznih zivotinja (npr. od vidri) ali to nisam htela da stavljam...

napala nas je mečka kad sam bila dete...i od tad ni u zoo vrtu ne volim da ih "obidjem" :nono:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady

stavila sam taj smajli tu, zato sto mi nije bilo jasno kako to funkcioniše, tj. kako se neko plaši srca... mada nije mi sad jasno ni šta tačno znači fobija od krvnih sudova... kada vidiš krvne sudove na slici (ili uživo) uplašiš se? ozbiljno pitam, baš me interesuje
Da, ljude i inace interesuje, pogotovu kada najednom sklonim glavu ili odem da povracam...
Kada vidim svoje vene (sto je tuzno, jer sam bela kao sir), tudje vene, zatim unutrasnju stranu zgloba na sakama ili scenu intravenoznog drogiranja, ...pa, bolje da ne objasnjavam sta bude. :barf: Ali varira: od mucnine, preko povracanja, do napada panike.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by mitrandir

a to je strah od čega?
Google,bre :lol:
Tafofobija je strah od toga da budes sahranjen živ :spoooooooooky:
A znači tako se zove.
Mada, kod mene se sa godinama srećom smanjuje... pre par godina sam umirao od same pomisli...

(ne znam da li si gledao Lost, ako jesi, ona epizoda sa paukom i saharanjivanjem... danima sam se oporavljao)

I da, bojim se da će kola/autobus pasti sa mosta. I ja se tako zatvoren udaviti. To nikako da me prođe...
Korisnikov avatar
By 2kune
Mene je strah sunčevih neutrina. Spoznaja da neprestano prolaze kroz mene izaziva mi konstantnu jezu. Kako se zove ta fobija? :lepeza:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Orlando the Lady

Da, ljude i inace interesuje, pogotovu kada najednom sklonim glavu ili odem da povracam...
Kada vidim svoje vene (sto je tuzno, jer sam bela kao sir), tudje vene, zatim unutrasnju stranu zgloba na sakama ili scenu intravenoznog drogiranja, ...pa, bolje da ne objasnjavam sta bude. :barf: Ali varira: od mucnine, preko povracanja, do napada panike.
au, sestro, heavy stuff

ja padam u nesvest kad mi vade krv, iako nikad ne gledam

ali, inace mi ne smeta krv, ni moja ni tuđa (mislim, ne padam u nesvest i slicno), tako da mislim da nije u pitanju fobija od krvi... mozda fobija od vadjenja krvi...ako tako nesto postoji... ali nisam nikad imala napad panike, tako da nisam sigurna da je to uopste fobija sto ja imam... a jednom sam bila jako blizu da se onesvestim kada su mi prvi i poslednji put stavili probna sociva u oci... doktorica rekla da mi je organizam doziveo shok... go figure :neznam:
Korisnikov avatar
By mitrandir
Originally posted by Marvin

a to je strah od čega?
Google,bre :lol:
Tafofobija je strah od toga da budes sahranjen živ :spoooooooooky:
A znači tako se zove.
Mada, kod mene se sa godinama srećom smanjuje... pre par godina sam umirao od same pomisli...

(ne znam da li si gledao Lost, ako jesi, ona epizoda sa paukom i saharanjivanjem... danima sam se oporavljao)

I da, bojim se da će kola/autobus pasti sa mosta. I ja se tako zatvoren udaviti. To nikako da me prođe...
Nisam gledao Lost, a kad tako kažeš ni neću :D
inače,gledao sam skoro film The Descent, sa nekim devojkama u pećini, i tu sam provalio da sam i klaustofobičan :smeh:
Korisnikov avatar
By castor
Scared of Mustard
''

:lood:

ima jos na tjubu
ali mi je ova najzanimljivija
By Simor

Uhvatio ja pre nekog vremena da se podsetim filmova koje sam gledao kao klinac*. I pod ruke mi dođoše adaptacije priča Edgara Allana Poea sa čika Vincentom Priceom u glavnoj ulozi. A tamo - te neko živ zazidan, te neko živ u kovčeg stavljen, pa malo grebanja sa unutrašnje strane kovčega... I tako, ni kriv ni dužan, razvijem i ja tu fobiju; srećom bilo je to samo trenutno. Čim sam se vratio na horore sa meni jedino prihvatljivim backgroundom (predgrađa gde živi American middle class i američki koledži) bio sam izlečen.

*Postoji li fobija od sentimentalnog osvrta na detinjstvo i period odrastanja?
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Simor

*Postoji li fobija od sentimentalnog osvrta na detinjstvo i period odrastanja?
Mozda kao podvrsta Mnemofobije (eno je gore tamo)--strah od uspomena i sećanja
Korisnikov avatar
By Tungi
Strah od divljih svinja(razvio se iz nekog jeftinog snuff filma),al cudno da se u meni nije probudio trah od pernatih,kljunatih zivuljki-pocev od petla,kvocke koja je skocila na mene,sove koja mi je prhnula u lice...:kgcs3:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by deželaš

OT: Znam za strah od dece. Nije na listi :oklagija:
ma nije ovo kompletna lista. preuzeta sa jednog sajta: 100 najneobicnijih fobija (link je u uvodnom postu)--ja sam izdvojila samo 40 koje su meni posebno cudne.

u originalnoj listi se inace i spominje pedofobija (strah od dece)

ali, ima jos milion i jedna fobija, tako da ih je prilicno tesko nabrojati sve ovde...

ova tema je zamisljena vise kao zezancija, i gore navedene fobije su tako i izabrane, kao cudne, neobicne, retke, ... mada naravno, za ljude koji imaju neku fobiju to i nije bas za zezanje
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Inace, meni nije jasno kako zive ljudi koji imaju barofobiju, strah od gravitacije.... da li to znaci da se ugodno osecaju samo u svemiru, u bestezinskom stanju? da li to znaci da svi moraju da postanu astronauti inace jao njima?

:doh:
By Kragi

21. Cainophobia: strah od bilo čega novog. :povez:
Ovome bih bio najblizi :D Doduse ne bukvalno i nije da imam bas fobiju ali me svaka promena i novina (iznenadjenje) negde "uplasi". Valjda volim kontrolu pa kad stvari krenu putem koji uopte nisam mogao da predvidim onda ... :uplasen:
Korisnikov avatar
By Delete
Belomofobija, plasim se igala.
Ali ne igala kao predmeta, sa njima se igram kad nemam sta da radim na poslu, nego mi je uzasno lose kad vidim zabadanje igle u bilo koji deo tela.

A imam strah i od pernatih zivotinja, samo ne znam kako se to zove.
Korisnikov avatar
By tamanoir
38. Sesquipedalophobia: Ovaj termin se odnosi na strah od dugačkih reči, i deluje kao surova šala. :smeh:
Zapravo, Hippopotomonstrosesquipedaliophobia.. Fobija od velikih tj. dugackih reci.. :lol: Oh, ironije..
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Ancraophobicar. Ta sam. Uzasno se plasim vetra. A zajedno sa tim ide jos jedna od mojih fobija, koje zacudo, nema na spisku.

Zastavophobia? :P

Da, imam neprevazidjen strah od zastava koje se vijore. Makar malo i ja dobijam napad panike. Ne bih da spominjem sta se desava kada vetar postane intenzivniji i zastave "polude" :(

Slicno je i sa kesama koje lete (to sam samo u Srbiji vidjala, doduse), ali u neuporedivo manjoj meri u odnosu na zastave.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!