Originally posted by just_me
Неки/е корисници-це су у неколико наврата помињали превару... Шта тачно за вас представља тај појам? Да ли је превара ако вам партнер-ка дође и каже да је физички узбуђује нека особа и да би се он/она поватао-ла са том особом, али да вас воли и жели да остане са вама...
И кад смо код тога, ако имате партнера-ку која је бисексуалне оријентације и та-ј партнер-ка се наложи на особу другог пола док је са вама, да ли би сте јој-њему то узели за зло? да ли би и то била подједнака превара у случају да он-а заврши са том особом..???
prevara je za mene, ako se dogovoris s partenerom da ste monogamni, a onda ta osoba ode i pojebe se sa nekim, sexualna orijentacija partnera i pol osobe s kojim vara su krajnje nebitni i ne menjaju nista u cinjenici da si imao dogovor a onda je neko izvarao taj dogovor i unistio poverenje.
s druge strane, ako se dogovoris da se radi o otvorenoj vezi i da svako moze da radi sta hoce i kad hoce - nema prevare.
ako se dogovoris da mozete da se jebavate okolo, ali da prethodno uputite partnera u namere, i ako osoba ne prijavi sta planira nego uradi iza ledja, onda je opet prevara, a ako prijavi nije.
ja ne znam sta bi sexualna orijentacija partnera i karakteristike osobe s kojom je neko prevaren uticale na bilo sta.
s druge strane, bar sto se mene tice, partnerke mogu da fantaziraju o kome hoce i koliko hoce, dok god ne nameravaju da to konkretizuju (ukoliko smo monogamne), ukoliko nismo, svejeno bih volela da podele to sa mnom pre nego sto nesto urade.
to sto neko ima neke potrebe ne znaci da treba usput da se posere nekome ko ga voli i ko mu je ukazao poverenje na glavu. inace se ne radi o vezi nego o dvoje ljudi koji prekracuju jedno drugom vreme dok nesto bolje ne naidje.