Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Иако у земљи влада општа немаштина. Иако у јужним деловима Србије има убедљиво највише оних који гладују и живе на ивици егзистенције. Иако је Ниш једно од угрожених подручја, наша држава улаже у цркву

Извор

Наиме, у нишу се прави крст вредан милион и по евра!!!! Док грађани празнога стомака буду умирали моће да погледају у овај споменик културе и цркну са задовољством што одлазе на боље место!
Korisnikov avatar
By blabla54380
ne vidim da su se zatucani gradjani negde bunili protiv bahatog ponasanja crkve, mozda cutke sto svakako nije ni isto ni svrsishodno. u tom smislu nek crknu od gladi, pozdravljam izgradnju ovog krsta jos cu da ulozim i ja koji dinar :smeh:
By nervous
Originally posted by just_me

Док грађани празнога стомака буду умирали моће да погледају у овај споменик културе и цркну са задовољством што одлазе на боље место!
"Krstača za sve"
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Sprinter

ne vidim da su se zatucani gradjani negde bunili protiv bahatog ponasanja crkve, mozda cutke sto svakako nije ni isto ni svrsishodno. u tom smislu nek crknu od gladi, pozdravljam izgradnju ovog krsta jos cu da ulozim i ja koji dinar :smeh:
ovo stoji...

kontam da je najveca beda najvise nalozena na crkvu...
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Жалим их... Протраћити животе у заблуди...
By Simor
Ako mogu da primetim, država ne ulaže u ovaj krst, dakle ne troše se pare poreskih obveznika. Da li će neki privrednik ili građanin da uloži pare u to, njihova je privatna stvar. Nivo svesti nekoga može da bude takav da treba da da za obrazovanje Roma, kojih je u Nišu puno i koji su u prilično lošem socijalnom položaju, dok nivo svesti nekog drugog može da bude da ulaže u krst. Dakle, problem, sem onaj estetske prirode, pošto je ovo zaista vrišteći trash, ne postoji.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Чекај бре Симоре. Колико сам ја схватио, представници града су прихватили пројекат. Градоначелник је сам подржао идеју. А у изјави се каже да ће добар део бити финансиран донацијама грађана и привредника. Дакле, један део сигурно даје држава кроз своје институције.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Fuck, ovo sranje ce mi biti u komsiluku. :shok:
By Simor
Ne znam šta to znači "predstavnici grada su podržali projekat". Ja sam to shvatio da su u nekim svojim planovima urbanističkog razvoja Niša oni pronašli mesto za krst (dali dozvolu) i misle kako će to Nišu da da super urbani šmek. Ponavljam, meni je to smejurija, kao i onaj svetleći krst u Skoplju, kojim su gradske vlasti valjda htele Albancima da objasne da je Makedonija hrišćanska zemlja uprkos svim njenim građanima i građankama islamske veroispovesti.

Što se tiče donacija, kako će građani i privrednici raspolagati svojim novcem njihova je stvar.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Слажем се са твојом последњом опаском. Елем, што се тиче осталог. Мене када је подржала градска управа, то је увек радила делом новчано, а делом кроз лобирање и сл. А и неко од интервјуисаних каже да ће само део дати народ, а други дакле, следи од државе. Верујем да ће и СПЦ учествовати, али гарантујем да ће и град Ниш, као и можда министарства вера и културе. Но, видећемо... А што се препуцавања тиче.. људска је глупост неуништива..
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Simor

kao i onaj svetleći krst u Skoplju, kojim su gradske vlasti valjda htele Albancima da objasne da je Makedonija hrišćanska zemlja uprkos svim njenim građanima i građankama islamske veroispovesti.

Ne, to je fora kao Hollywood, samo na balkanski nacin.

Ontop: blah, otkrivanje tople vode. I Sveti Sava Centar je gradjen dok je vecina u Srbiji gladovala.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Slika

Sa Wikipedie:
Radovi na obnovi su počeli 6. februara 2007. godine. Ukupna vrednost obnove je procenjena na oko 8,5 miliona evra, od toga je vlada Srbije obezbedila oko 6 miliona a grad Beograd je 8. maja 2008. dao RTS 80 miliona dinara (oko 1 milion evra) za izgradnju tornja[6]
Korisnikov avatar
By Stripi
Tim građanim tako i treba kad svi kao ovce idu u tu crkvu, stalno se nešto krste i slave nekakve slave jer je to sada neki "red", daju milodare po religijskim ustanovama i uopće, postali su nešto strašno religiozno jer su se pedeset godina komunizma "morali skrivati" i nisu bili u mogućnosti da budu pravi "vjernici". E sad, nisu previše krivi što su gladni ali su 100% krivi što su te sektaške organizacije postale jače i od države. Nek crknu.
evo, fino čoek kaže:
"Ovo je jedan projekat koji iziskuje učešće šire društvene zajednice. Na sastanku su bili privrednici koji su želeli da pomognu u realizaciji ovog posla, mada neće učestvovati samo privrednici, već svi ljudi dobre volje koji žele da Niš i i Srbija imaju ovakvo obeležje“, rekao je Milošević.

Pa da, Niš je zadnja rupa na svirali koja nema krst koji se vidi sa svih strana! Ako ima onaj šugavi Mostar, što ne bi imao Niš. Ovo samo dokazuje da gluspot em nema granica em nema naciju.
Korisnikov avatar
By blabla54380
wilhelmina pa nije bas.
strix avalski toranj je jedan od simbola beograda koji ce izmedju ostalog i da donosi pare pa ga je neumesno uporedjivati sa izgradnjom ovog krsta.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Sprinter

wilhelmina pa nije bas.
strix avalski toranj je jedan od simbola beograda koji ce izmedju ostalog i da donosi pare pa ga je neumesno uporedjivati sa izgradnjom ovog krsta.
A sto?

Zar i ovo ne bi moglo doneti neke pare?
Korisnikov avatar
By blabla54380
naravno da bi, samo je kljucno pitanje kome i za sta.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
A kome donosi avalski toranj, i za sta?
Korisnikov avatar
By blabla54380
pare od avalskog tornja ulaze u privredu, a kroz porez i u republicki budzet. za razliku od krsta gde ce, ako ce uopste i donositi, pare ici da se natoci amfilohiju gorivo za njegov dzip od 30.000 evra posto ne moze pesaka zbog nepreglednog terena da stigne do porodice da naplati sahranu 500 evra, odnosno krstenje 100 evra.
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Ma meni su to ista govna, s tim sto ce mi ovo Nisko visiti pod prozorom.

A na kraju krajeva, kó pa nas pita?
Korisnikov avatar
By Sunce
:tornado:

A bice najveci krst na Balkanu i Evropi? :lol: :roll:

Pa mislim, Rumunija.
By polarlicht4.1
Originally posted by Simor

...kao i onaj svetleći krst u Skoplju...
Upravo to je i meni palo na pamet. Nikad užasnije tvorevine onako trešteće. Inače, niču-crkve-kao-pečurke pomama u Nišu postoji već neko vreme. Isposagradiše ih na najnemogućijim mestima - jedna je pored jedne od najvećih raskrsnica u gotovo samom centru grada i liči kao da je pravljena za hobite. Fala Bogu (khm!) te odoh odande da se ne vratim. :barf:
Korisnikov avatar
By Sunce
Bolje da grade uredne WC tvorevine na svakom uglu.

Zamislite, javni WC sa toplom vodom i uvek dostupnim sapunom. Ili recimo - vise gradskog prevoza u Beogradu da nema guzve. No, to je naucna fantastika.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!