Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By ns.happy
Kraj profesionalizacije vojske i ukidanje vojnog roka 2011.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izrazio je danas očekivanje da će sledeće godine u ovo vreme biti završena profesionalizacija Vojske Srbije i da će potom predsednik Srbije Boris Tadić moći da ukine služenje vojnog roka.

Šutanovac je na ambasadorskoj konferenciji u Beogradu istakao da je osnovni cilj tog ministarstva u ovoj godini završetak profesionalizacije Vojske Srbije.
Ukoliko ne bude promena u budžetu ili većih poremećaja na tržištu rada, proces profesionalizacije vojske moći će da bude završen u predvidjenom roku, rekao je ministar.
Šutanovac je podsetio da su proizvodi srpske odbrambene industrije prisutni na tržištima Iraka, Alžira, SAD, Kanade i drugih zemalja i zahvalio se ambasadorima Srbije na pomoći u realizaciji izvoznih poslova zatraživši da to čine i ubuduće.
Šutanovac je najavio da 18. januara u Beograd stiže delegacija Ministarstva odbrane Crne Gore, s kojom će se razgovarati o podeli imovine bivše zajedničke države.
Prema njegovim rečima, Srbiji bi trebalo da pripadne šest letilica, koje su ostale u Podgorici, kao i jedan trenažer za obuku pilota.
Šutanovac je ukazao i na značaj medjunarodne saradnje Ministarstva odbrane čime se "podiže ugled ne samo vojske, već i države".
On je naglasio značaj učešća u mirovnim operacijama UN dodajući da je uz Liban, vojska dobila poziv za učešće u mirovnoj operaciji UN na Kipru, zajedno sa slovačkim i mađarskim kontigentom "plavih šlemova".
Šutanovac je podsetio da je jedan od zadataka tog ministarstva bilo vraćanje poverenja u Vojsku Srbije i da su danas naše oružane snage postale institucija koja je po poverenju gradjana odmah iza Srpske pravoslavne crkve.
Ministar odbrane je istakao da o povećanom poverenju gradjana u vojsku svedoče i rezultati istraživanja, prema kojima je medju oružanim snagama najmanje korupcije, i značajno veće interesovanje za upis na vojne škole i Vojnu akademiju.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/17128 ... -roka-2011

:molise:
Korisnikov avatar
By blabla54380
samo jos da se nama koji smo retardirani u vojno-medicinskim kartonima obrise dosije i na konju smo :D
Korisnikov avatar
By ns.happy
na koju foru da i ja postanem retardiran? necu da me posalju u armiju i nakon toga ukinu tu robiju...
Korisnikov avatar
By Tungi
To si trebao na regrutaciji..."Volim da drazim zivotinje":pas:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Хахахаха, одуговлачи још мало са факсом срећко или се пријави у менталну установу... Озбиљан сам... Када пригусти, ти се сам овамо пријавиш, будеш мало тамо, док не пошаљу класу у војску (дакле, ако си септембарска ти се пријавиш око 20ог августа и останеш до 20 септ) и тако избегнеш на пар месеци :)
Korisnikov avatar
By blabla54380
ns.happy
da bi znao kako da slazes psihologa&psihijatra moras to i sam da budes, uz smernice 90% je verovatnoca da ces ipak ispusiti tako da ti je bolje da izbegavas poziv. verujem da ce s priblizavanjem roka sve manje juriti one koji izbegavaju jos ako si stariji super jer kapiram da ce da se fokusiraju na ove tek punoletne za ovo vreme koliko je ostalo do profesionalizacije.
Korisnikov avatar
By ns.happy
:zvezdice: ni jedno od ponudjenih solucija me ne privlaci. :-P neka mi neko skrsi nogu tad? :-))
Korisnikov avatar
By ns.happy
trkac - ove godine punim 27, non stop govore da sam ''kriticnog godista'' jebo im pas mater...
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
А што једноставно не би рекао да си геј=?=
Korisnikov avatar
By Tungi
I meni to pade na pamet...Dovijaj se na sve moguce nacine:DJos i ako dodju po tebe,"pokazi na licu mesta":lol:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
А могао си се пријавити у цивилку под изговором да си пацифиста. А ако кажеш да си геј, држава је иза тебе због новоусвојених закона... :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by just_me

А могао си се пријавити у цивилку под изговором да си пацифиста. А ако кажеш да си геј, држава је иза тебе због новоусвојених закона... :)
citas li ti sta je napisano? ukidaju rok, hocu da izbegnem sve, a ti bi da me saljes na civilno? :dropdead:
Korisnikov avatar
By blabla54380
koliko ja znam (ali nisam siguran) i pre zakona protiv diskriminacije je dozvoljeno gejevima da sluze vojni rok, ako nije onda bi bilo logicno da posle ovog zakona bude.

inace probaj da uteknes do spetembra godine u kojoj navrsavas 27 godinu zivota i posle si miran.
By Kragi
Znam da si pre uvodjenja civilnog sluzenja mogao da budes oslobodjen zato sto si gay. sta vise znam neke str8 ljude koji su sa tim izgovorom, uz nesebicnu pedersku pomoc, izbegli sluzenje vojnog roka. :ozbiljan: Kako stvari stoje sad ne znam, mada mislim da to vise ne prolazi.
Opet mi iz centralne Srbije smo na regrutaciju isli u Nis gde je moglo svasta da se sredi te sam i aj svoju trajnu nesposobnost dobio sa 25 godina. Nesto mi srce nije u redu :neznam: ( :lol: )
Iako me se licno ne tice, podrzavam ukidanje vojnog roka, ako ni zbog cega drugog ono bar da se ljudi ne cimaju bespotrebno 6-9 meseci i na takve stvari trose vreme :) Inace nikada nisam podrzavao stvari koje se moraju i to pod uslovima koje ti drugi nametnu. sta ces problem sa autoritetima :D
Korisnikov avatar
By horus.
i to sve pod uslovom da ne dodje do promene vlasti u medjuvremenu...
cisto sumnjam da bi radikali & co. ukidali obavezno sluzenje vojnog roka...
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Ја контам да нам неће укинути војску у року од годину дана,, но веј... Зато сам ти и писао оно срећко... Ја контам да, ако ми цивилка у том моменту буде деловала дуго, одем и одрмам редовну :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Stvarno ne znam odakle toliki strah od te vojske?Sta rade tamo,kolju?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Smrsaj! Ne primaju ljude ispod 50 kg, tj. kazu im da se ugoje. A ti se nemoj ugojiti, nego tako odugovlaci dok vojsku ne ukinu.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ne kolju nego bespotrebno oduzimaju vreme. Znam nekoliko slučajeva (gej i strejt) da su ljudi služili civilno i paralelno išli na posao da bi oni i njihove porodice imali novca za život.

Nego, stiglo mi obaveštenje iz konzulata - po novom zakonu, ja sam se te napasti zauvek oslobodio :yay:
Korisnikov avatar
By zachary85
Originally posted by Tungi

Ne, nego samo se tuširaš jedanom nedeljno i to dva minuta!
To je prosto uživanje!
A plus radiš nešto što nema veze sa vojskom, okopavaš zemlju i tome slično.

Vojska treba da bude pravo, a ne obaveza!
A i državnom budzetu bi odgovarala profesionalna vojska.
Nadam se da ćemo posle EU postati i članica NATO-a....
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by ns.happy
Originally posted by just_me

citas li ti sta je napisano? ukidaju rok, hocu da izbegnem sve, a ti bi da me saljes na civilno? :dropdead:
A s'o ne?
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by zachary85
Originally posted by Tungi

Ne, nego samo se tuširaš jedanom nedeljno i to dva minuta!
To je prosto uživanje!
A plus radiš nešto što nema veze sa vojskom, okopavaš zemlju i tome slično.
Zar raditi poljoprivredne poslove? :drama:
Korisnikov avatar
By Vel boy
eh, i dalje je jadna ta drzava gde je vojska, u kojoj se tushira jednom nedeljno i to na dva minuta, nakon crkve druga institucija od poverenja u narodu........
Korisnikov avatar
By Rei
EkstraKT

Lepe vesti :)
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by Vel boy

eh, i dalje je jadna ta drzava gde je vojska, u kojoj se tushira jednom nedeljno i to na dva minuta, nakon crkve druga institucija od poverenja u narodu........
A ti sluzio u nekoj boljoj, a?
Korisnikov avatar
By Vel boy
reci mi da se ne shtrecash.... :lol:

nije mi poenta bila u vojsci ni o vojsci vec o drushtvu gde je, nakon crkve, ta vojska (i to onakva) druga najveca institucija od poverenja.
ni npr. americhka vojska nije puno bolja ni higijenskija (ni fizichki ni mentalno) od srpske, ali ipak ni ona ni crkva ne zauzimaju (vishe) najveca poverenja u drushtvu sadashnje Amerike.....

btw. :offtopic:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!