Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Pardon, umesto 2000 godina, napisao sam 1000.

Pravopis mi je ocajan jer je ovde svako dugme na pogresnom mestu.
Svaka treca rec mi je pogresno napisana.
Ovde na tipci pise jedno slovo, a izlazi drugo.

Znam naravno kad eje bilo doba antike, a kad Rimsko carstvo.

Inace, kod sisara nije bas sve u igri zavodljenja.
Tako je vise kod ptica.

Ja sam cesce vidjao situacije da zenke beze i beze od muzjaka i zestoko se bore da ne bude seksa, ali da ih on ipak stigne.

Zenke imaju jednu olaksanu okolnost, a to je da tokom dana kad su i one napaljene proizvode drugaciji miris, koji muzjake dodatno pali.
Tako do seksa dodje na obostrano zadovoljstvo.

Ipak u vecini slucajeva nije tako. Zenke su raspolozene za sex 3 dana mesecno, a muzjaci stalno, tako da je veca verovatnoca da bude napadnuta kad ne zeli seks.

Kod ljudi se do pre samo par vekova znalo.
Zene nisu imale prava na svoju volju.
One su tu da se pokore muskarcevoj volji, da budu odmor ratniku.

Nije uopste postojao koncept kazne silovanja iz obzira prema zenama.
Postojale su kazne iz obzira prema njenom ocu, muzu ili braci, prema njenoj familiji, ukoliko ima status.
Ukoliko je zena bila sama i bez zastite retko kad bi iko bio osudjen.

Zato je dobro podrzati civilizaciju u kojoj se mi nalazimo.

Ono, sta mene iritira su KRAJNOSTI, OSUDE i ISKLJUCIVOSTI.

Cim neko napise neki stav supriotan vecini, odmah paljba.
Ovde nema tolerancije za neku sredinu.

Pre nekoliko godina sve zene na forumu su me napale jer sam rekao da je izum vatrenog oruzja doprineo ravnopravnosti zena.

Sve su poludele. U stilu kako to - pa feministkinje su antimilitarne.

A kad krenes cistom logikom, vidis da ima istine.

PRE IZUMA PISTOLJA
- Zena je uvek slabija od muskarca. Ne moze da se brani jer oni se sukobljavanju cistom fizickom snagom.

POSLE IZUMA PISTOLJA - Zena moze da se brani od 10 puta jaceg muskarca. Dovoljno je samo da ga izvadi iz tasne il fioke i da povuce oroz.

ZAKLJUCAK - Pistolji su zasluzni za relativizovanje znacaja fizicke snage i omogucavanje slabijima da budu podjednako jaki i da se brane.

Dakle izum vatrenog oruzja jeste dobar za zene i slabije.

E al cik ti to napisi feministkinjama pa da vidis sta se desi kad neko napise nesto, makar i tacno, a da im se ne svidi.
One da imaju korist od icega militarnog?
Ma boze sacuvaj da ce to da priznaju, pa cak iako im logicki dokazes.
Korisnikov avatar
By scout_finch
Originally posted by Loni
Originally posted by Sprinter

loni jel me zajebavas ili ne razumes pitanje. ajd jos jednom - pazljivo citaj:

Svaka kazna ima dve poente.
Prva je da se svi ostali, koji bi uradili nesto slicno zaplase.
Druga je da kaznjena osoba to vise nikad ne pozeli da uradi.

Originally posted by Sprinter
sa te dve poente koja je onda razlika izmedju silovanja zene od 40 godina i deteta od 11 godina dakle u odnosu na silovatelja i dodeljivanja pravedne mu kazne?
Razlika je u tome sto svi treba da se zaplase i sa decom da nemaju posla, dok zene od 40 godina smeju da muvaju, s njima smeju da flertuju, pa ponekad smeju i da ih stipnu...

Naravno da siluju ne smeju nikog, ali par godina robija vise za dete bilo bi adekvatno jer je poenta da deci ne prilazi niko ni za startovanje, dok odraslima mogu.
je l' ti to ozbiljno, ili lozis ljude po forumu?
ne, ne sme da je stipne ako ona to ne zeli, potpuno je nebitno koliko ima godina, kilograma, koje su joj boje oci ili kosa, i da li ima vozacku dozvolu ili ne.
mislim da je svakom normalnom coveku jasna razlika izmedju muvanja i silovanja.

sad sam se setila jedne recenice koju sam procitala a koja opisuje nikija ceuseskua: on je silovao sve devojke, cak i one koje su htele da spavaju s njim.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Vel boy, nisam ja rekao vagina je stvorena za penis, nego vagina je PORED OSTALOG stvorena za penis.
Znam ja na kom se forumu nalazim i kakve su reakcije.

Osim toga zar je heteroseksizam ako uzmes recenicu iz udzbenika iz medicine.

Upisi n googlu bilo koji termin vezano za seksualno razmnozavanje sisara.
Sta se kaze?
Sta ulazi u vaginu?

Necu valjda dopustiti da ekstremni levicari negiraju i nauku?

Napisao sam ono PORED OSTALOG ...
Sasvim dovoljno da bude i tacno i politicki korektno.
Nema se shta naglashavati za shta je vagina predvidjena, stvorena ili ne....
Ako se to naglashava u udzbenicima Srbije i dalje, onda nazalost, jeste, to je deo heteroseksizma.
Konachno, zashto se kompulzivno chovek mora u svemu ravnati s zivotinjama, medju kojim opet ima raznolikosti kao i medju ljudima?
Svakako da sam svestan da se i sisari i ljudi razmnozavaju spojem mushkih i zenskih reproduktivnih celija, ali kod choveka to moze, dakle, moze (kad se hoce) biti i vantelesnim putem, dakle, ne mora biti bash da je (svaka) vagina predvidjena ili stvorena za penis i vice versa.
Stoga, umesto shto si bio naglasio "pored ostalog" (a shto nisi ni specifizovao chega ostalog.....), trebao si naglasiti- vagina heteroseksualne i polovichno biseksualne zene, a ne vagina, uopshteno.

i, ko su to ekstremni levichari ovde, zivota ti? :trep:

Ja opet ponavljam Loni shto vec rekoh:
Ono u vezi, "vagina je predvidjena za penis", well, heteroseksualcima/-kama jeste, pa i biseksualcima/-kama polovichno, dakle, ne negiram da je mnogima tako, medjutim, ne mozesh ti nametati takav diskurs ovde Loni! Kada takav diskurs dodje iz usta nekog geja/bi-a kao shto si ti onda zaista zvuchi i deluje antilezbijski, a to ti nije fer, josh manje politichki korektno!
Sem toga, s tim "vagina je predvidjena za penis" ja stvarno ne vidim shta drugo ti zelish reci do- zenske ima da ju daju mushkarcima kadgod mushkarci hoce. ali, to je vrlo mizogino, seksualno objektivizovanje zenskih, antilezbijsko itd.....

Konachno, Loni, niko tebe ne primorava da budesh na feministichkim pozicijama, svakako da i tu treba merkati i vagati, ali "vagina je predvidjena za penis" stalno ponavljati i to u ovakvoj jednoj temi i na ovom jednom jedinom sluzbenom gej forumu Srbije je- ludjachki i disrespectful.
Korisnikov avatar
By Loni
Scout, naravno da je velika razlika izmedju muvanja i silovanja,
ali dete niko ne treba da pomsli i da muva.
Osim ako nije u pitanju drugo dete.

Sa odraslom zenom je ipak drugacije. Coveku se moze desiti da ode kod zene na njen poziv u ponoc, da pije s njom, da legne s njom u krevet, da pocnu i da se miluju, ali onda recimo zena njemu kaze - E sad dalje od mene. Smrdis. Smrdis...
I da to bude pri njegovom ulazu u vaginu i pokusaju da je poljubi.

Tu bi ona ga ona prijavila za pokusaj silovanja, ali on bi ipak imao neka prava jer ona ga je pozvala. Zajedno su se napili. Imala je recimo neku zelju sve dok nije osetila da ipak nije raspolozena i da iz njegovih usta oseca smrad.

S detetom to ne bi bilo legitimno. Covek ne bi ni smeo da bude u takvoj mogucnosti da ode ode kod deteta da mu drzi recimo privatne casove i da pocne s ljubljenjem ili pijanstvom.
Zbog toga se svaki takav prilaz detetu mora mnogo strozije kazniti.
dakle on bi po jednom osnovu bio kaznjen za pokusaj silovanja, ali bi vadlja trebalo da bude kaznjen i dodatno za pokusaje startovanja maloletnika, za nudjenja alkohola maloletniku, za pokusaj manipulacije maloletnikom (sudstvo ne gleda isto nad manipulaciju nad punoletnom osobom i nad manipulacijom nad maloletnikom).

Scout, nisi pazljivo citala. Rekao sam da je vagina PORED OSTALOG stvorena i za penis. Samim svojim oblikom i funkcijom.

VEL BOY, ne treba ici iz krajnosti u krajnost.
Nije nista strasno ni netacno reci - Vagina je PORED OSTALOG predvidjena i za penis.

U to PORED OSTALOG spada i leyibeizam i masturbiranje i vantelesna oplodnja i zavrsetak mokracnih kanala...
Ali je eto vagina po svojoj definiciji predvidjena i za penis.

Nista netacno.
Nista antilezbejski i nista mizogino.

Nigde ne kazem da covek treba da bude kao zivotinje, ali da se neka pravila u ponasanju mogu uporediti.
Mi nismo bica koja su nastala s Marsa.
Nastali smo upravo od zivotinja.

Covek je nastao od covekolikog majmuna pre oko milion godina.
Pre oko 300 000 godina smo izasli iz pecine.

Dakle 700 000 godina ziveli smo u hordama.
U civilizaciji gde nije bilo volje takoreci ni muske, a kamoli zenske.
Gde je bilo i kanibalizma i tuche, a silovanje je bilo cesci oblik seksualnog ophodjenja u odnosu na dobrovoljni seks.

Tek od pre 65 000 godina mi imamo civilizaciju kakva je danas. Sumersko carstvo, Egipat, Star Grcka, Rim, Srdnji vek sa inkvizicijama i moderno doba...

Nova, civilizacijska pravila uspostavljena su tek nedavno.

Ljduskoj rasi su u genima neke stvari zacrtane. To su nagoni, instinkti, to je borba za lovom.

Kradja tudjeg plena je bila legitimbna u 99 % vremena, u kome je obitavao covek.
Pravo muzjaka na zenku je takodje bilo legitimno u 99 % vremena u kojima je obitavao covek.

Dakle nisu u pitanju nekakvi ZLOCINI IZ MRZNJE, postupci, koji se dobijaju RADI PUKOG NANOSESNJA BOLA.

U pitanju je samo nastavak radnji, koje su ljudi upraznjavali hiljadama godina.

PRAVO i PRAVNI SISTEM je nesto istorijski novo.

Ne dao nam bog da se desi neki novi armagedon, da se urusi postojeca civilizacija i da ljudi opet postanu divljaci.

U tom slucaju, bez reda, vratila bi se stara pravila. Kradje i otimanja bila bi legitimna. Jaki muzjaci bi imali pravo na zenke bez njihove volje.

I niti bi opljackanom coveku palo na pamet da pomisli da ce mu zivot biti sjeban zbog toga, niti napadnutoj zenki.

To su stvari, koje je covecanstvo stalno prozivljavalo.

Civilizacija je nov pojam i za nju se treba boriti. Nju treba i odrzavati.
E zato sam ja za rat protiv talibana. Zato sto oni krse pravila savremene civilizacije.
Vise sam dakle za zenska prava nego ,nogi levicari, koji se uhvate jedne pozicije i drze se nje slepo, ne videvsi da su upravo neke druge stvari ucvrscivaci savremene civilizacije, koja brani slabije.

Upravo rat protiv talibana, za koji se i ja zalazem i jeste spas za mnoge zene i slabe u Avanistanu, koji nemaju svoja prava.
Korisnikov avatar
By Vel boy

VEL BOY, ne treba ici iz krajnosti u krajnost.
Nije nista strasno ni netacno reci - Vagina je PORED OSTALOG predvidjena i za penis.

U to PORED OSTALOG spada i leyibeizam i masturbiranje i vantelesna oplodnja i zavrsetak mokracnih kanala...
Ali je eto vagina po svojoj definiciji predvidjena i za penis.

Nista netacno.
Nista antilezbejski i nista mizogino.
OK, to si sada TI tako pojasnio i svakako da se s tim sve slazem. btw. ja ni nisam ishao u neku krajnost vec sam samo hteo da ustanovim shta je fer a shta nefer.
Ali, sada se vracam na te udzbenike koji rutinski pishu i kazu "vagina je stvorena, predvdjena.... za penis". To je vec heteroseksizam tako reci, ukoliko samo tako kazu i tachka i ni ne pomenu sve drugo kao shto si ti lepo pomenuo.
Dakle nemoj ovde shtititi te udzbenike jer ono shto oni govore na jednoj strani i ovo shto si ti pojasnio sada na drugoj strani, nije ista stvar.
No, ovo vec jeste zaista off s ove teme pa da ne duzimo vishe tu.
Nigde ne kazem da covek treba da bude kao zivotinje, ali da se neka pravila u ponasanju mogu uporediti.
Mi nismo bica koja su nastala s Marsa.
Nastali smo upravo od zivotinja.

Covek je nastao od covekolikog majmuna pre oko milion godina.
Pre oko 300 000 godina smo izasli iz pecine.

Dakle 700 000 godina ziveli smo u hordama.
U civilizaciji gde nije bilo volje takoreci ni muske, a kamoli zenske.
Gde je bilo i kanibalizma i tuche, a silovanje je bilo cesci oblik seksualnog ophodjenja u odnosu na dobrovoljni seks.

Tek od pre 65 000 godina mi imamo civilizaciju kakva je danas. Sumersko carstvo, Egipat, Star Grcka, Rim, Srdnji vek sa inkvizicijama i moderno doba...

Nova, civilizacijska pravila uspostavljena su tek nedavno.

Ljduskoj rasi su u genima neke stvari zacrtane. To su nagoni, instinkti, to je borba za lovom.

Kradja tudjeg plena je bila legitimbna u 99 % vremena, u kome je obitavao covek.
Ovo mi sve ne trebash objashnjavati, upoznat sam, no, hvala....

Pravo muzjaka na zenku je takodje bilo legitimno u 99 % vremena u kojima je obitavao covek.

Dakle nisu u pitanju nekakvi ZLOCINI IZ MRZNJE, postupci, koji se dobijaju RADI PUKOG NANOSESNJA BOLA.

U pitanju je samo nastavak radnji, koje su ljudi upraznjavali hiljadama godina.
Ovo je vrlo shkakljivo i upitno da li je to sve bash bilo tako.
Chinjenica jeste da je bilo tako ili slichno tome u mnogim delovima sveta, mnogim civilizacijama, ali sigurno ne u svim!
Originally posted by Loni PRAVO i PRAVNI SISTEM je nesto istorijski novo.

Ne dao nam bog da se desi neki novi armagedon, da se urusi postojeca civilizacija i da ljudi opet postanu divljaci.

U tom slucaju, bez reda, vratila bi se stara pravila. Kradje i otimanja bila bi legitimna. Jaki muzjaci bi imali pravo na zenke bez njihove volje.

I niti bi opljackanom coveku palo na pamet da pomisli da ce mu zivot biti sjeban zbog toga, niti napadnutoj zenki.

To su stvari, koje je covecanstvo stalno prozivljavalo.

Civilizacija je nov pojam i za nju se treba boriti. Nju treba i odrzavati.
E zato sam ja za rat protiv talibana. Zato sto oni krse pravila savremene civilizacije.
Vise sam dakle za zenska prava nego ,nogi levicari, koji se uhvate jedne pozicije i drze se nje slepo, ne videvsi da su upravo neke druge stvari ucvrscivaci savremene civilizacije, koja brani slabije.

Upravo rat protiv talibana, za koji se i ja zalazem i jeste spas za mnoge zene i slabe u Avanistanu, koji nemaju svoja prava.
Sve se slazem, ali ti si nekim tvojim predjashnjim nespretnim izjavama na ovu temu izazvao u najmanju ruku chudjenja nekih nas ovde.
Budi malo pazljiviji i jasniji, a kraci i koncizniji, shta i kako pishesh. :wink:
Korisnikov avatar
By Loni
Znam Vel da cemo se mi uvek na kraju sloziti jer ti si ipak covek koji ume da se udubi.

Jednom mi je Ulix rekao nesto u stilu - Ti kad pricas uzivo, uglavnom se svi s tobom slazu. Kad ti gledam stavove na forumu oni su uglavnom neprecizni sa ostavljenjem prostora da se zakljuci nesto, sto recimo nije deo tebe.

No to i jeste osnovni problem pisane forme. Ljudi ovde ne mogu da procene kad iz ozbiljnosti prelazim u zajebantsku ironiju, a to nekad uradim u pola recenice. Uzivo se to vidi gestikulacijama lica.
Napismeno nesto ispadne bukvalno i glupo sto uzivo nije.

U svakom slucaju volim da polemisem sa ekstremima (na ovom forumu ekstremnih desnicara nema, ali ima ekstremnih levicara) jer znam da cesto umem da im relativizujem teorije. Na kraju krajeva reci cu ono sta mislim pa makar me niko i ne shvatio. To je moje pravo, sve do granice vredjanja drugih.
Korisnikov avatar
By Vel boy
OK, samo bih ti josh kratko preporuchio da malo studioznije istrazish seksualna ponashanja zivotinja te ljudi u proshlosti da vidish da li je to bash bilo sve onako kao shto tvrdish. dakle, za ljude, ja mislim, da nazalost (rekao bih, nazalost) dobrim delom jeste bilo onako mada ne bash sasvim onako, dok za zivotinje ipak mislim da josh vishe zavisi te da kod vecine zivotinja (ne samo ptica) postoji uspostavljen poprilichno komplikovan zivotinjski courtship tj. zavodjenje i predigra proces....
chesto gledam Animal Planet a i mnoge druge slichne pre, mislim da sam tu u pravu. a i jukie bi mogao neshto da prozbori, shto se to on ucutao :giggle:
Korisnikov avatar
By Loni
Slobodno me demantujte. Nemam nista protiv. :up:

Ja znam samo da sam video macke kako beze od muzjaka. Pa kad je uhvati ugrize je da ne bezi.
Isto to i pevac radi...

Ma verovatno da ima svega.

Kod ptica je drugacije zato sto tamo parovi nisu zajedno samo tokom seksa. Oni zajedno zive, leze na jajima, prave gnezda...

Ah da smo nastali od ptica, ne bi nam ovako bilo...
eh al mi izabrasmo majmune...
Korisnikov avatar
By Vel boy

Slobodno me demantujte. Nemam nista protiv. :up:

Ja znam samo da sam video macke kako beze od muzjaka. Pa kad je uhvati ugrize je da ne bezi.
Isto to i pevac radi...

Ma verovatno da ima svega.

Verujem, ali isto verujem da se i tu radi o svojevrsnoj zivotinjskoj zavodnichkoj predigri, ne o silovanju u pravom smislu te rechi. To se ne moze izjednachavati s smishljenim i namerno uvredljivim silovanjima medju ljudima.
Ljudima su najslichniji po modusu zivljenja (u najprimitivnijem obliku) chimpanze. Tu ima svega..... ukljuchujuci i chinjenicu da smo se odgranali od njih pre nekih 8 000 000 godina .........
Korisnikov avatar
By Loni
Pre sat sam iskljucio komp. ali sam dugo razmisljao o ovoj temi,
i o sukobima, u koje sam upao zbog nje.
Zatim sam ga opet ukljucio i odlucio da budem hrabar i kazem neke stvari, koje retko ko zna.

Naime, evo priznacu, ja u mojoj shiroj familiji imam jednog rodjaka koji je odlezao zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Imao je 19 godina,a ja sam bio u osnovnoj kad se to desilo.
Niko mi nije rekao zasto je u zatvoru, a ja sam tu situaciju koristio da zapretim decacima po skoli da ce ukoliko me maltretiraju imati problem s mojim rodjakom, koji je u zatvoru.
Delovalo je.

Kasnije sam saznao zbog cega je stvarno u zatvoru (mislio sam da je zbog prodaje droge).

On je svoje odlezao (nije bilo narocito puno), vise nikad naravno nije ponovio ista slicno i danas je uspesan covek, koji doduse jos nema svoju porodicu, ali je uvek bio okruzen lepim i cak vrlo finim devojkama.

U odnosu na mladost psotao je drugi covek i ne verujem da je ikad ijedna devojka ili iko od nejgovih poslovnih kolega ikad posumnjao sta je on u stvari uradio sa 19 godina i zasto je sebi to dozvolio.

Ipak drzava mu je tom umerenom kaznom (a ne smrtnom, ili dvodecenijskom robijom) dala sansu da ponovo udje u drustvo.

On je iskoristio i postao uspesan covek. (U pitanju je jedna vrsta sofisticirane umetnosti)

Ja dakle za razliku od mnogih forumasa ovde znam tacno i peronalno coveka, koji je imao taj problem.

Retko ko od njih je manijak iz nekog tamnog parka (to je tek svaki stoti silovatelj, koji ima ozbiljne probleme).

To su uglavnom ljudi, koji su oko nas, koji su u obicnim zivotnim sitaucijama i fini momci iz susedstva i talentovani u oblasti u kojoj rade, ali koji su u jednom odredjenom momentu pukli, bili u nekom afektu, nisu znali za sebe, pocinili takvo delo i zbog toga im naravno sledi kazna...

Kazna treba da bude i jaka, ali i takva da se prekrsiocu ipak da neka sansa da izadje (a ne poludi od duzine kazne jer u zatvoru je svaki dan ko vecnost) i da se popravi i da pokusa sve ispocetka.

I posle ubistva ljudi zasluzuju da im se nekad u dalekoj buducnosti da sansa, a ubistvo je ipak nesto mnogo gore i strasnije, pa se tako neka sansa mora dati i onom, ko je izvrsio silovanje.

Ma koliko da je grozno to sto je uradjeno te jedne veceri, grozno je i nekome zapecatiti i upropastiti ceo celcati zivot bez davanja ikakve sanse da se jednom popravi.

Sve sto se desi treba gledati sa obe strane i sa oba aspekta.
Korisnikov avatar
By Vel boy

Pre sat sam iskljucio komp. ali sam dugo razmisljao o ovoj temi,
i o sukobima, u koje sam upao zbog nje.
Zatim sam ga opet ukljucio i odlucio da budem hrabar i kazem neke stvari, koje retko ko zna.

Naime, evo priznacu, ja u mojoj shiroj familiji imam jednog rodjaka koji je odlezao zatvorsku kaznu zbog silovanja.

Imao je 19 godina,a ja sam bio u osnovnoj kad se to desilo.
Niko mi nije rekao zasto je u zatvoru, a ja sam tu situaciju koristio da zapretim decacima po skoli da ce ukoliko me maltretiraju imati problem s mojim rodjakom, koji je u zatvoru.
Delovalo je.

Kasnije sam saznao zbog cega je stvarno u zatvoru (mislio sam da je zbog prodaje droge).

On je svoje odlezao (nije bilo narocito puno), vise nikad naravno nije ponovio ista slicno i danas je uspesan covek, koji doduse jos nema svoju porodicu, ali je uvek bio okruzen lepim i cak vrlo finim devojkama.

U odnosu na mladost psotao je drugi covek i ne verujem da je ikad ijedna devojka ili iko od nejgovih poslovnih kolega ikad posumnjao sta je on u stvari uradio sa 19 godina i zasto je sebi to dozvolio.

Ipak drzava mu je tom umerenom kaznom (a ne smrtnom, ili dvodecenijskom robijom) dala sansu da ponovo udje u drustvo.

On je iskoristio i postao uspesan covek. (U pitanju je jedna vrsta sofisticirane umetnosti)

Ja dakle za razliku od mnogih forumasa ovde znam tacno i peronalno coveka, koji je imao taj problem.
Fino.
Dakle, on se pokajao zbog te gadosti shto je uchinio s svega 19 godina mu zivota i izmenio nabolje. Uspeshan primer rehabilitacije.

Ali,

Retko ko od njih je manijak iz nekog tamnog parka (to je tek svaki stoti silovatelj, koji ima ozbiljne probleme).

To su uglavnom ljudi, koji su oko nas, koji su u obicnim zivotnim sitaucijama i fini momci iz susedstva i talentovani u oblasti u kojoj rade, ali koji su u jednom odredjenom momentu pukli, bili u nekom afektu, nisu znali za sebe, pocinili takvo delo i zbog toga im naravno sledi kazna...
.... ipak, ne znash ti to da li je to bash sve tako.
To shto je to bash tako bio sluchaj s tvojim rodjakom, ne znachi nuzno da su svi drugi sluchajevi tako, uslovno recheno, benigni.

Kazna treba da bude i jaka, ali i takva da se prekrsiocu ipak da neka sansa da izadje (a ne poludi od duzine kazne jer u zatvoru je svaki dan ko vecnost) i da se popravi i da pokusa sve ispocetka.

I posle ubistva ljudi zasluzuju da im se nekad u dalekoj buducnosti da sansa, a ubistvo je ipak nesto mnogo gore i strasnije, pa se tako neka sansa mora dati i onom, ko je izvrsio silovanje.

Ma koliko da je grozno to sto je uradjeno te jedne veceri, grozno je i nekome zapecatiti i upropastiti ceo celcati zivot bez davanja ikakve sanse da se jednom popravi.

Sve sto se desi treba gledati sa obe strane i sa oba aspekta.
Sve se slazem.

Ali, u ovoj temi se pricha o vishestrukim, nepokajnichkim, nepopravljivim ili skoro pa nepopravljim silovateljima i pedofilima.
Korisnikov avatar
By blabla54380
nije bas vel boy. ne bih da se nadovezujem na vasih par prethodnih postova jer ih nisam ni citao :smeh: samo mora da se ubacim za ovo oko zivotinja. tu je silovanje zastupljeno samo tako. imas puno emisija koje govore o tome kad zenke odbijaju parenje ali ih muzijaci primoravaju bukvalno do krvi. npr. kod lavova kad muzijak hoce da postane novi predsednik copora, on prvo poubija postojace mladunce pa onda siluje zenke kako bi potomci u coporu bili njegovi. koliko znam jedino delfini pored nas upraznjavaju seks iz zadovoljstva.

e sad kakve ovo veze ima sa temom ne znam :smeh: a i ne moram da znam :D
Korisnikov avatar
By blabla54380
loni drago mi je sto se tvoj rodjak rehabilitovao od traume izdrzavanja zatvorske kazne, ali da li se oporavila silovana zena? recimo da nije. recimo da se i posle 20 godina preznojava kad u nekom trenutku vremena i prostora ostane sama u blizini poznato-nepoznatog muskarca, navedimo samo tu posledicu. postavlja se pitanje da li bi tvoj rodjak to uradio kad bi znao da za takav prekrsaj sledi smrtna kazna?

ono sto ti pokusavas da kazes jeste okolnosti u kome je pocinjeno to krivicno delo. jasno je da su okolnosti u kojima je pocinjeno bilo koje krivicno delo jedan od glavnih elemenata donosenje presude tj. kaznene mere. s tim u vezi sigurno da ne izjednacavam momka i devojku na pocetku veze, koji su se prethodnu noc upoznali u kaficu smuvali, otisli u stan i ona njemu u sred predigre rekla stani smrdis smrdis :smeh: sa ovim slucajem kada je covek uleteo sa zenom u lift izudarao je i silovao brutalno.

za prvi slucaj je ok zatvorksa kazna u svrsishodnom vremenskom trajanju, a za drugi slucaj giljotina bez da trepnem.
Korisnikov avatar
By Loni
Sprinter, ovog puta se slazemo ... (sto opet nije neka satisfakcija jer je poenta ovde pridobiti zene)

Ni ja nisam mislio na ove manijale iz parkova vec vise na cesce slucajeve, a to jesu stalni partneri, muzevi, dugogodisnji prijatelji...

Parkovi i liftovi su uglavnom filmske varijante i tu je rec o ljudima, koji bi odmah morali u ludnicu, sto opet nije isto sto i zatvor.

Ja sve vreme mislim da one najcesce slucajeve, a to je kad stalni partner misli da mu nesto te noci sleduje, a ne sleduje myu, ili kad se zaljubljeni prijatelj napije i nasrne na nju, najcesce takodje pijanu.

Ja ne znam da li se zrtva mog rodjaka oporavila. Ne znam ni ko je to, ali nemojmo zaboraviti jednu vaznu stvar - ZATVORI JESU JAKO TESKA I BOLNA KAZNA...

Ovde se neki ponasaju kao da to nije nista, kao da neko ode na letovanje pa ga nema par godina.
Zatvori su nesto vrlo vrlo strasno. Sa svojim rodjakom nikad nisam smeo o tome da pricam, ali zato znam za jedan drugi slucaj.

Tip je osudjen na 30 dana zato sto je sapleo konobara u okviru kafica, ciji je vlasnik neki tezak tajkun.
Konobar je bio nesto bezobrazan, provocirao je decka i njegovu devojku, nije dugo dolazio. Sporeckali su se. Konobar se posvadjao s devojkom i njim. Krenuo sa stola, i ovaj ga je sapleo tako da polupa tanjire...

Kaznaj e bila mesec dana robije.
Za tih 30 dana, sapletac je dobijao svaki dan batine od cuvara 3 puta (Bilo je to 2001. godine, dakle posle 5.oktobra).
Jedne batine za dorucak, jedne za rucak i jedne za veceru.

Pored cuvara, tamo su se tukli i robijasi. Tako pretuceni i oni dobijaju zelju nekog da tuku. Dakle za 39 dana imao je preko 300 batina.
Tamo te nazivaju brojem, nemas ime. Nemas nikakva prava. Radis sve sta ti kazu. Kao rob.
Sasvim je moguce da je decko i silovan, ali o tome nije smeo da prica okolo.
Kaze da mu je svaki dan u zatvoru bio kao citava vecnost. Da mu je tih 30 dana bilo kao 3 godine.

Dakle, zatvori jesu pakao i jesu strasna, uzasna kazna.
Nemojte ni to zaboraviti...

I ne samo to. Posle zatvora covek nigde ne moze da se zaposli.
Ne moze na fakultetima.
Ja sam konkurisao nedavno za posao na jednoj visoj skoli, traze papir da li sam osudjivan. Ja naravno nisam, ali da jesam mogao bih da se oprostim od ikakvih takvih konkursa.

Jednom robijas ostaje obelezen za ceo zivot. Tesko da ce naci posao a i kad nadje to sigurno nece biti nesto fino.

Dakle Sprinter, recimo da si u pravu i da toj zeni ostanu neke traume koje se javljaju sporadicno, sta je onda dovoljna kazna?

Treba li neko vecno i vecno godinama da bude samo u zatvoru, da dobija svakog dana batine, da i sam bude silovan 500 puta?

Gde je onda granica kazne?

To onda vise nije oko za oko - zub za zub, vec odu ti i oci i usi i nos i vilica i kicma zbog samo jednog zuba.
E zato je dobro ne biti ekstrem i uvek naci odredjenu frekfenciju i MERU.

Ako devojke s ovog foruma misle da recimo muz, koji je mislio da mu sledi vagina te veceri, i koji je upao u nju bez pitanja zasluzuje neku kaznu U PRAVU SU.
Ali ako misle da zbog toga sto se jednom desilo taj covek zasluzuje da svaki sledeci dan svog zivota ne vidi sunce vec samo batine, batine i batine i ponizavanja u nekoj buvari i to sve dok ne poludi i dok mu se ne zavrsi zivot, onda nemaju mnogo ni humanosti, ni razumevanja, ni empatije ni za kog ko je rodjen s testosteronima.
Niko ovde ne moli za potpuni oprostaj. Ovde se moli za MERU. Ona mora da postoji.
A uvek je lakse biti tuzilac nego branitelj.
Korisnikov avatar
By Dina

Izvinjavam se na losem pravopisu.
Na ovom kompjuteru sva slova su drugacije rasporedjena u odnosu na moj komp.

...
I ovaj drugi je sad tvoj kompjuter... navikavaj se na posebnosti svakog tvog kompjutera da te ne optuzimo za nasilje :P

Sto se teme tice - ja sam za duge zatvorske kazne i protiv kastracije. Iako ja saosecam prvenstveno sa zrtvom i silovatelj treba da dobija psihijatrijsku pomoc u zatvoru kako bi kasnije mogao da promeni svoje ponasanje. Silovatelj moze npr biti i sam zrtva zlostavljanja u detinjstvu sto ne pravda njegov postupak ali daje neki odgovor zasto je doslo do pogresnog spoja u njegovoj glavi a i kljuc razresenja. Inace majka mi je jednom pricala da je gledala neku emisiju gde su se i silovatelji i zrtve lecili razgovorom jedni sa drugima. Tu se ispostavljalo da silovatelji cesto ne bi bili svesni bola zrtve i desavalo se da se rasplacu kad slusaju zrtve, ili se sete tog zlostavljanja njih iz detinjstva, a to je onda pomagalo i zrtvama. Ali to su neki, ko zna koliko razlicitih tipova ljudi ima... Visoka kazna je i prevencija a svakako da treba policija i sudstvo da rade svoj posao pa da one budu odredjene samo kad je krivica dokazana a ne da se desi kako je Loni opisivao da neduzan covek robija...
By J...

Ako devojke s ovog foruma misle da recimo muz, koji je mislio da mu sledi vagina te veceri, i koji je upao u nju bez pitanja zasluzuje neku kaznu U PRAVU SU.
Ali ako misle da zbog toga sto se jednom desilo taj covek zasluzuje da svaki sledeci dan svog zivota ne vidi sunce vec samo batine, batine i batine i ponizavanja u nekoj buvari i to sve dok ne poludi i dok mu se ne zavrsi zivot, onda nemaju mnogo ni humanosti, ni razumevanja, ni empatije ni za kog ko je rodjen s testosteronima.
Niko ovde ne moli za potpuni oprostaj. Ovde se moli za MERU. Ona mora da postoji.
A uvek je lakse biti tuzilac nego branitelj.
Ja sam vec rekla da nisam za kastraciju cak ni onih manijaka iz lifta ali sam zato za izolaciju takvih ljudi sve dok su opasni po okolinu. Da li bi ta izolacija bila u ludnici ili zatvoru ne ulazim u to. I uvek sam za psiholoski tretman pa i u ovom slucaju. A da li ce se taj neko uspeti izleciti tako da vise ne predstavlja pretnju za okolinu nakon tri ili pet godina ili nikad, ja to ne mogu da znam a pitam se da li bi i psiholozi bili u stanju da tako nesto sa sigurnoscu tvrde. Mozda bi trebalo da pre nego sto izadju prodju test, mesec dana sa zenom u celiji pa ako je ne pipnu onda su izleceni.

Ti ovde pokusavas da tumacis primer kako kazes najcesceg oblika silovanja a to je od strane stalnog partnera. A pri tome ne vidis celu sliku vec izdvajas samo pojedine elemente, po svom obicaju. Mislis li mozda o tome da je neko ko je spreman da siluje svoju zenu mozda spreman i da je fizicki maltretira? Ja mislim da se to najcesce i desava i da taj neko nije neuracunljiv samo 10 minuta u svom zivotu nego verovatno par puta po deset minuta dnevno. Tako da ne bih razdvajala sam cin silovanja od njegovog sveukupnog ponasanja prema toj zeni. A svi ti elementi treba da uticu na kaznu.

I mislim da ne postoji silovanje koje je bez fizickih povreda a ti upravo to govoris pokusavajuci da razdvojis fizicki napad i maltretiranje zene od cina silovanja koje pravdas hormonima a to su povezane stvari koje uvek idu jedna uz drugu. Bilo da se to silovanje desava od strane manijaka u liftu ili od strane muza uz njega UVEK ide i fizicko zlostavljanje i povredjivanje zrtve.

Mozes ti i treba da apelujes na razumevanje coveka koji napravi prestup i povredi drugog coveka ali naglasavanjem testosterona kao necega sto prestupnike cini neuracunljivim samo im prizivas kaznu kastracije. Takvo naglasavanje "hormona" stvarno zvuci kao da su ti hormoni nesto sto je opasno i zeznuto i predstavlja smetnju i izvor problema koji treba odstraniti. Pa jos kad potegnes primere iz zivotinjskog carstva o silovanju medju zivotinjama kao navodno uobicajenom ti kao da govoris zenama da treba da su srecne sto im se to eto ne desava svaki dan vec samo povremeno.

Lose primere dajes, to je problem.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Lepa Krepa

Neko ko je ukrao novcanik da bi sebe i svoju decu nahranio, nije isto sto i neko, ko je odlucio da nekog prebije bez ikakve koristi, samo da bi toj drugoj osobi napakostio.

Ipak, vratimo se na sudstvo, u razmatranju motiva kraja i silovanje imaju prirodni pandan i motivaciju, kojoj nije primaran cilj maltretiranje drugog vec zadovoljavanje sebe.
tol'ko o nedostatku bedastoća.
sad fakat odoh.

????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kako mozes tako nesto da napises, ma i da objasnis sa ne znam koliko teorija.

No comment.

Bolje da ne pisem, da ne bih slucajno rekla nesto politicki nekorektno, ne daj boze da se ne jebemo ovde na finjaka.
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

Hvala vam što čitate umesto mene pa izvučete bisere.
By J...

Neko ko je ukrao novcanik da bi sebe i svoju decu nahranio, nije isto sto i neko, ko je odlucio da nekog prebije bez ikakve koristi, samo da bi toj drugoj osobi napakostio.

A kako ti mozes da znas da neko ko bije nekog ne radi to da bi sebe zadovoljio? Sumnjam da bi se neko mucio nekog da bije a da pri tome ne nalazi zadovoljstvo u tome.
Korisnikov avatar
By Mars

PRE IZUMA PISTOLJA
- Zena je uvek slabija od muskarca. Ne moze da se brani jer oni se sukobljavanju cistom fizickom snagom.

POSLE IZUMA PISTOLJA - Zena moze da se brani od 10 puta jaceg muskarca. Dovoljno je samo da ga izvadi iz tasne il fioke i da povuce oroz.

ZAKLJUCAK - Pistolji su zasluzni za relativizovanje znacaja fizicke snage i omogucavanje slabijima da budu podjednako jaki i da se brane.

Dakle izum vatrenog oruzja jeste dobar za zene i slabije.

E al cik ti to napisi feministkinjama pa da vidis sta se desi kad neko napise nesto, makar i tacno, a da im se ne svidi.
One da imaju korist od icega militarnog?
Ma boze sacuvaj da ce to da priznaju, pa cak iako im logicki dokazes.
Treba izmisliti novu reč za strašno koliko je ovo strašno.

:ribica:
By J...

PRE IZUMA PISTOLJA

Netacno. Pre izuma pistolja postojala je sekira. Zena bi sacekala da muz zaspi a onda bi mu, politicki korektno receno - presudila :ostrisekiru:

:lol:
Korisnikov avatar
By maka
Ja mislim da su svi manijaci u nekom zivotnom dobu razmiljali kao Loni. Onda su postali manijaci.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja mislim da Loniju treba zabraniti postovanje u ozbiljnim temama, dakle u Društvu i politici, kao i Aktivizmu, a po potrebi, ukinuti mu mogućnost postovanja i u drugim podforumima.
Korisnikov avatar
By Loni
Pa onda dragi moji vi ne razumete forum.

Njegova svrha i jeste da svako kaze ko sta misli, a da pri tom ne vredja druge ljude.

Ja sam rekao sta mislim bez licemerstva i foliranja.
Pri tom nisam rekao drugima da su ludi i manijaci.
Izrekao misljenje i to je demokratsko pravo.
Naravno da sam znao da je razlicito od mejnstrima, ali ipak sam rizikovao jer je sve bolje od licemerstva.

Ja ne razumem sta je strasno u tome sto kazem da su pistolji prijatelji zenama i slabijima jer relativizuju znacak telesne snage?

Uzgred to i nije moj stav vec deo jedne emisije, koja govori o tome.
Ne vidim u tome nista strasno.

J, gresis. SEKIRA nije isto sto i pistolj jer zahteva snagu. Zena treba da podigne tu sekiru.
U trenutku dizanja muskarac moze da je spreci.

Pistolj ne zahteva snagu. Dovoljno je da zena ili slabije stvorenje bude samo na 3 metra razdaljine u odnosu na napadaca i to je vec njena pobeda. Povucice oroz i time se zastitila.

Ne vidim sta je toliko strasno u ovoj kosntataciji?
By J...

J, gresis. SEKIRA nije isto sto i pistolj jer zahteva snagu. Zena treba da podigne tu sekiru.
U trenutku dizanja muskarac moze da je spreci.

Pistolj ne zahteva snagu. Dovoljno je da zena ili slabije stvorenje bude samo na 3 metra razdaljine u odnosu na napadaca i to je vec njena pobeda. Povucice oroz i time se zastitila.

Ne vidim sta je toliko strasno u ovoj kosntataciji?
Ti sad napravi zene totalno nesposobnim i sekiru da podignu. :lol:

Kako da je spreci ako spava pijan?

I nije nista strashno nego veze nema s temom, opet ne vidis sumu od drveta.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ono što ja uporno ne kapiram, pored tvog ludila, jeste zašto moraš da odgovoriš na svaku, i zašto ne prestaneš da lupetaš, kada si već iskenjao i boga i oca, i jednostavno vrtiš ista sranja u krug?

Da li si ikada išao kod psihijatra, ili makar psihologa?
Mene iskreno zanima odakle ti izvlačiš sve to što ovde kucaš, i kako to povezuješ sa datim diskusijama?
Da li ti razmisliš ikada dva puta pre nego što nešto kažeš odnosno napišeš?
By Simor
Originally posted by Dirrty

Ja mislim da Loniju treba zabraniti postovanje u ozbiljnim temama, dakle u Društvu i politici, kao i Aktivizmu, a po potrebi, ukinuti mu mogućnost postovanja i u drugim podforumima.
I, eto, u tom grmu leži zec - jedan totalitarizam rađa drugi: sve krene od toga da "seksualne manijake" treba kastrirati/ubiti pa dođemo do toga da nekome treba uskratiti slobodu govora i da mu treba zabraniti pisanje u ovoj ili onoj temi.

:lepeza:

edit: Sad videh gore da smo krenuli i u psihijatrijski diskurs. Hip hip hooray!
Korisnikov avatar
By Loni
A sto se tice same teme, da zakljucim...

- I vi i ja mislimo da silovanje jeste zlocin. (Dakle tu nema zbora).

Razlika je u tome sto ja mislim da su UBISTVO i POKUSAJ UBISTVA tezi zlocin u odnosu i na KRADJU (POKUSAJ KRADJE) i na SILOVANJE (Pokusaj silovanja).

ARGUMENT za razliku je taj sto posle ubistva niko ne ustaje,
a sto su otimanje imovine i zenke prisutni kako u celom zivotinjskom svetu tako i u 99,9 % covekove istorije.

Muzjaci i otimaju plen i naskacu na zenke, koje to ne zele.
Covek od nastanka (pre milion godina) do svega pre par stotina godina, takodje i otima imovinu od drugih naroda, preotima im na silu zene.
To je bio deo svih ratova.

Savremeno sankcionisanje i kradja i silovanje je VREDNOST CIVILIZACIJE.

To je nesto sto antropoloski menja coveka na bolje.

Ipak i danas, nikako se ne moze staviti jednakost izmedju tih postupaka coveka (otimanje imovine i uzimanje zenke covek radi zbog motiva svoje koristi i zadovoljstva) i mucenja radi mucenja i ubistva.

Posto ovo takodje nije moj stav vec stav i sudstva, ubisvo je teze sankcionisano u odnosu i na kradju i na silovanje.

DAKLE ... U ovoj temi nista narocito bombasticno nisam rekao.
Nisam podrzao manijake.
Nisam rekao ni da silovanje i kradja nisu zlocini.

Svako drugo tumacenje je jednostavno ZLONAMERNO,
ali na neprihvatanje razlicitog misljenja sam navikao na ovom forumu kao i medju ljudima uopste.

Cim kazes nesto sto je za trunku razlicito i na prvi pogled neshvatljivo, odmah ce da skacu ko hijene.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Očigledno ne razmisliš pre nego što pritisneš Odgovori.
Kad pre si napisao sve to, zadivljen sam...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!