Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Zena se vraca sa posla. Ima oko 45 godina. Umorna, ceo dan rintala u kancelariji.
Usput svratila do prodavnice, kupila neke namirnice, tegli dve kese... zuri kuci
da spremi klopu za dete koje je ceka..

Ulazi u lift ne obaziruci se od umora..

i sa njom u lift ulazi taj ....

... zaustavlja lift, preti joj, siluje je...

Ja nemam stomak, ni opravdanje za ovakve stvari.
Meni je ovo u rangu ubistva. Jer ti ljudi i vrse mentalno
ubistvo... i pitanje je da li ce se ikada ona oporaviti..
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Loni

Pocinilac, posle hemijske kastracije samo u 5 % slucajeva pocini ponovo to isto delo.
Prvo, i tih 5% je previse za konkretno nedelo.
Drugo, to sto ne pocine zlocin silovanja, ne znaci da ne vrse prestupe uopste. To sto fizicki nisu sposobni za silovanje ne znaci da nece zlostavljati ili ubiti. Nije problem u testisima, problem je u glavi.
Smrtna je jedino pravedna u tim slucajevima, ali neee... mooooderno druuuustvoooo...
Korisnikov avatar
By lana-bg
Kako objasnjavas cinjenicu da, u zemljama gde je to predvidjeno , zatvorenici dobrovoljlno pristaju na kastraciju?
Da li mozda zato sto i sami uvidjaju da je to jedan od nacina da se obuzdaju, obzirom da nemaju mogucnost samokontrole?

Napominjem da ih niko ne prisiljlava da na to pristanu, niti ih stimulisu smanjenjem trajanja zatvorske kazne.
Korisnikov avatar
By 2kune
gnjah... kakav ti je to argument lana... :lol:
a kako objašnjavaš činjenicu da balkanska raja stalno dobrovoljno glasa za one koji su im priredili 90-te? :trep:
ljudi su glupa stoka :hvala:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by lana-bg

Kako objasnjavas cinjenicu da, u zemljama gde je to predvidjeno , zatvorenici dobrovoljlno pristaju na kastraciju?
Da li mozda zato sto i sami uvidjaju da je to jedan od nacina da se obuzdaju, obzirom da nemaju mogucnost samokontrole?

Napominjem da ih niko ne prisiljlava da na to pristanu, niti ih stimulisu smanjenjem trajanja zatvorske kazne.
Odakle ti ovaj podatak koji je boldovan? Naravno da ih pustaju nakon kastracije--mozda ne bas odmah, ali ih pustaju zato sto se u nekoj uslovnoj komisiji oceni kako sad vise nisu opasni po drustvo, blah blah blah...

Sto se mene tice, mozda ne moze da mu se digne ona stvar ali od toga moze ruku da digne na drugog coveka i da ga maltretira ili ubije...

No, ovde ni nije bilo reci o dobrovoljnoj kastraciji. Nego o prisilnoj. Mozda bih se i slozila s tim, ako to bude bilo na dobrovoljnoj bazi, ali nekoga prisiliti na to... I dalje smatram da je to nehumano, iliti "cruel and unusual punishment", sto ipak moderna drustva ne bi trebala sebi da dozvole.
By mythe
Originally posted by Vel boy

draga lana-bg, dokazivati neshto razumno korisniku mythe-u je..... sizifov posao. bitno je njemu da je on opanjkao Batica, a selja ilic moze da se shepuri koliko hoce. eto to je shto basically mythe nama poruchuje.

sve se apsolutno slazem s tvojim linkovma koje si dala, samo molim te preskochi kozofilku jankovicku. ona je medju najmanje kompetentnim da ishta govori.
:cenzura: by :hys: ...mogao bolje procitati postove i zakonske predloge jer jedno je dobrovoljno pristajanje na kastraciju, a drugo ono sto Batic predlaze, tamo se nigde ne govori o 'dobrovoljnom'! Znamo da je u tvojoj Americi princip starog zaveta normalna stvar, ali u Europi je malo drugacije!
By mythe

Vel boy, prihvatam savete :)

Black Lady, hvala na odgovoru :)

Ja sam u medjvremenu probala onaj USA sajt sa informacijama o registrovanim seksualnim prestupnicima i radi super.
Dovoljno je samo ukucatiti neku adresu, a zatim kliknuti jedan od kvadratica na mapi i pojavice se slika prestupnika sa punim imenom , prezimenom i kucnom adresom. Sa jos dva-tri klika dobijete spisak dela za koja je osudjen, zatim njegov opis, datum rodjenja.. ma sve.

Ako neko zeli da proba, moze da ukuca npr:

street : 155 Miami St.
city: Tiffany
state: Ohio
zip code: 44883

http://www.familywatchdog.us/
aha...a hoces da ti kazem da su pojedini ljubitelji uzimanja pravde u svoje ruke isto pokusali u Belgiji i Holandiji, objavili fotke, adrese i imena osudjenih silovatelja, nakon toga je ministarstvo pravde izdalo nalog da se site blokira (jer je server bio u inozemstvu i to bas u toj Americi), a protiv onih koji su taj site objavili, podnelo krivicnu prijavu. Vreme uzimanja pravde u svoje ruke (sa sve srednjevekovnim vesanjem na trgu) je proslo, zivimo u 21.vek.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by mythe

sa sve srednjevekovnim vesanjem na trgu
Plemenita vještina vješanja moderniji je izum... Srednjovijekovnjaci više mišljahu na sam show nego na efikasnost i bezbolnost postupka, pa su rečeni trgovi vidjeli davljenja, kasapljenja, vađenja utroba, raščetvorivanja, lomljenja udova na kotaču, klasična spaljivanja, odsjecanja kojekakvih djelova tijela... itd... itd... sve do maštovitih hepeninga sa pravom aristotelovskom dramatikom i brojnim poveznicama na sam krimen i suvremeni politički trenutak (za prost puk: krunjenje kralja seljaka užarenom krunom i sl.)...
Daklem, sve samo ne vješanje sa debelim čvorom na lijevoj strani vrata koji mehanički slomije kičmu sa nakanom što brže i bezbolnije smrti.
:geisha:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Andjelika

Zena se vraca sa posla. Ima oko 45 godina. Umorna, ceo dan rintala u kancelariji.
Usput svratila do prodavnice, kupila neke namirnice, tegli dve kese... zuri kuci

Kastracija :up:
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne slazem se sa ovim na nekoliko nacina, no, niti imam vremena niti preteranu zelju da citam sve popstove.... mozda nekada dobijem zelju da obrazlozim svoje misljenje.

..

Protiv.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Sprinter

meni se nista ne javlja, ja vidim sta ti pises.
onda slabo vidish ili slabo razumesh.
btw., Srecna Nova Godina! :poklon:

@ mythe, ts, ts...... opet si u krivu.

u Americi zapravo se najvishe pro-evropske, progresivne i feministichke grupe zalazu za doslednije kaznjavanje vishestrukih silovatelja i pedofila.
tzv. christian right (a koje si implicirao) se, tipichno, ne bavi time. zaokupljeni su "faggots"-ima. ne d'o bog da se tzv. christian right pozabavi nemoralnostima unutar najvece vecine tj. heteroseksualnog sveta........ to im ne pada na pamet.
dakle, ovde je Batic blizi savremenim feministichkim pozicijama, za razliku od tvog selje ilica koji je u svemu pa i ovde na strani tzv. christian right-a.

al' kome ja ovo sve objashnjavam..........
Korisnikov avatar
By lana-bg
Originally posted by nsBeckie

Odakle ti ovaj podatak koji je boldovan? Naravno da ih pustaju nakon kastracije--mozda ne bas odmah, ali ih pustaju zato sto se u nekoj uslovnoj komisiji oceni kako sad vise nisu opasni po drustvo, blah blah blah...

Sto se mene tice, mozda ne moze da mu se digne ona stvar ali od toga moze ruku da digne na drugog coveka i da ga maltretira ili ubije...

No, ovde ni nije bilo reci o dobrovoljnoj kastraciji. Nego o prisilnoj. Mozda bih se i slozila s tim, ako to bude bilo na dobrovoljnoj bazi, ali nekoga prisiliti na to... I dalje smatram da je to nehumano, iliti "cruel and unusual punishment", sto ipak moderna drustva ne bi trebala sebi da dozvole.
Boldovan podatak sam nasla na netu, a objasnjenje je bilo vezano za ljudska prava.
Evo, uzmimo na primer coveka koji je brutalno silovao trudnicu ili dete od 6 godina.Za to je dobio 20 godina zatvora. On je zatim dobrovoljno pristao na kastraciju i komisija ga je posle godinu dana pustila kuci.

-Da li je logicno da covek, koji vise nije opasan po drustvo, bude oslobodjen kazne za ona dela koja je vec pocinio?
-Kako bi njegovim zrtvama objasnili da su ga pustili iz zatvora?

Ne, oni ne izlaze ranije i sve je na dobrovoljnoj bazi. Zato sam se i osvrnula na taj primer.
Ja bih uvela dobrovoljnu i prisilnu kastraciju, u zavisnosti od tezine krivicnog dela i toga da li je u pitanju povratnik.

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/ ... ce.lt.html
(Mališa Jevtović i Ana Filipović)

Ovakvi monstrumi ne zasluzuju human tretman.
Korisnikov avatar
By Tot
U skupštini Srbije će se uvek naći većina koja će pozdraviti svakin svaki nemoderni predlog. A to čemu oni sada tamo aplaudiraju je po svom karakteru sasvim srenjovekovno. Neka srednjovekovna Evropa bez ljudskih prava bi Srbiji najviše odgovarala. Ideologija ljudskih prava je nešto što se još razvija ali što će se tešjko zaustaviti i vratiti na nulu i zato ne treba pogrešno da shvataju slobodu govora i debatovanja na zapadu kada se hvataju za svaku retrogradu pravnu inicijativu umesto da malo oslušnu duh vremena i zaborave mačeve, odsecanje ušiju, kastraciju i tako dalje.

Pomenuta regulacija konkretnog seksualnog delikata može imati dalekosežne zloupotrebe jer je samo paravan za društveno normiranje i posledično očuvanje konzervativnih poredaka moći. To je pokušaj upliva na seksualno ponašanje generalno jer nasrtajem na telesni integritet pedofilnih delikvenata, njihovim hemijskim sakaćenjem, ova se delikvencija neće smanjiti ali će se potencirati autoritarna kontrola "poželjne" i "nepoželjne" seksualnosti.

Dakle, treba uočiti da ono što se zaista želi staviti pod kontrolu uopšte nisu pedofilni delikventi i silovatelji nego razni "nesaborni" i nekontrolisani društveni elementi. Ukoliko se dozvoli upotreba takve batine, onda se ta batina može primeniti i u drugim slučajevima i to je suština.

Uzgred budi rečeno, ne vidim kako bilo koje društvo koje se odriče smrtne kazne, istovremeno se ne odriče prava na sakaćenje?

Očigledno je da je u pitanju neracionalna upotreba moći sa retributivnim elementima i kao takva je naličje nasilja protiv kojega se navodno bori a zapravo ga dalje podstiče.
Korisnikov avatar
By Hys.
Posto danas ceo dan treba da radim, da, da, na 1, i da sedim ovde kao kreten za kompom i narednih 6 sati, zamolila bih vas da uljudno komunicirate i da se suzdrzite od epiteta i prozivki, jer srece moje i radosti kada vidim "prijavi poruku" dok se drkam dok svi ostali senluce :lol:

Nemojte da dajem prvu opomenu na 1 januar :(

:peace:

:hys: , bentanjuta foruma
By mythe

meni se nista ne javlja, ja vidim sta ti pises.

@ mythe, ts, ts...... opet si u krivu.

dakle, ovde je Batic blizi savremenim feministichkim pozicijama, za razliku od tvog selje ilica koji je u svemu pa i ovde na strani tzv. christian right-a.

al' kome ja ovo sve objashnjavam..........
jeli CENZURA , sta je imam sa Veljom Ilicem, samo da mi je znati???

*izmenjeno od moderatorke koje ima pametnija posla.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Tot
Pomenuta regulacija konkretnog seksualnog delikata može imati dalekosežne zloupotrebe jer je samo paravan za društveno normiranje i posledično očuvanje konzervativnih poredaka moći. To je pokušaj upliva na seksualno ponašanje generalno jer nasrtajem na telesni integritet pedofilnih delikvenata, njihovim hemijskim sakaćenjem, ova se delikvencija neće smanjiti ali će se potencirati autoritarna kontrola "poželjne" i "nepoželjne" seksualnosti.
:smeh:

kriminal.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Tot

U skupštini Srbije će se uvek naći većina koja će pozdraviti svakin svaki nemoderni predlog. A to čemu oni sada tamo aplaudiraju je po svom karakteru sasvim srenjovekovno. Neka srednjovekovna Evropa bez ljudskih prava bi Srbiji najviše odgovarala. Ideologija ljudskih prava je nešto što se još razvija ali što će se tešjko zaustaviti i vratiti na nulu i zato ne treba pogrešno da shvataju slobodu govora i debatovanja na zapadu kada se hvataju za svaku retrogradu pravnu inicijativu umesto da malo oslušnu duh vremena i zaborave mačeve, odsecanje ušiju, kastraciju i tako dalje.
Dragi Tot, konkretno ovo nije bash u suprotnosti s savremenom Evropom. Mislim da je to jasno bar iz mnogih linkova i dokaza koje je lana-bg dala.
Originally posted by Tot

Dakle, treba uočiti da ono što se zaista želi staviti pod kontrolu uopšte nisu pedofilni delikventi i silovatelji nego razni "nesaborni" i nekontrolisani društveni elementi. Ukoliko se dozvoli upotreba takve batine, onda se ta batina može primeniti i u drugim slučajevima i to je suština.
Ali, upravo to se ne sme dozvoliti!
Vec se moraju striktno razchlaniti pojmovi shta je to shtetno, ugrozavajuce i zlochin na jednoj strani, a shta su to razlichitosti obichnih ljudskih odraslih konsenzualnih seksualnih orijentacija kao objektivno neshtetne datosti na drugoj strani.
To su sve ogromne i neuporedive razlike koje treba konachno u zemljama ex-Yu pa i u Srbiji razchlaniti!
By Ulix

Originally posted by Tot

Vec se moraju striktno razchlaniti pojmovi shta je to shtetno, ugrozavajuce i zlochin na jednoj strani, a shta su to razlichitosti obichnih ljudskih odraslih konsenzualnih seksualnih orijentacija kao objektivno neshtetne datosti na drugoj strani.
To su sve ogromne i neuporedive razlike koje treba konachno u zemljama ex-Yu pa i u Srbiji razchlaniti!
Pročitaj ovaj deo koji sam boldovao.

Mislim da Tot uopšte nije relativizovao silovanje ili pedofiliju, nije rekao da je to nešto cool, te da sad svi krenemo i počnemo da silujemo svakog ko nam se dopadne, niti je negirao njihove različite posledice, već je prosto ukazao na to da je ova monstruozna ideja o hemijskoj kastraciji zapravo jedan vid uspostavljanja kontrole nad svim onim što se smatra nepoželjnim ili neprihvatljivim, nad svim onim što se vidi kao ugrožavanje konzervativnog sistema vrednosti. Ovo je u stvari slanje jedne vrlo konkretne pretnje, ali ne samo silovateljima ili pedofilima koji su samo primeri i način da se pretnja kanališe na jedan malo suptilniji način, a sve to uz fanatično odobravanje navodno pravdoljubivih građana.

Meni se, lično, dodatno gadi moralistički ton prisutan u ovoj temi i rezonovanje obojeno emocijama; svi biste vi nekog ubijali, bacali na doživotnu robiju i ne znam šta. Odobravanje kastriranja silovatelja je hodanje po vrlo vrlo tankoj liniji; šta je sledeće? Koju grupaciju ćemo sledeću da kastriramo ili ubijemo ili zatvorimo doživotno? Hm? Ko vam još smeta i na koga još ne biste gubili vreme? Da ukinemo i sudove, pa da vilama presuđujemo zločincima? Mnogi od vas su gore pisali o ovome kao o psihijatrijskom poremećaju; OK, koja bolest vam se još ne sviđa, pa da kastriramo i možda šizofreničare, depresivne? Ne znam zašto dozvoljavate sebi da podležete ovakvim emocionalnim igrarijama; cela ova inicijativa je u neku ruku najbolju svoju posledicu imala baš u tom raspaljivanju strasti, jer gde su prisutne ovako pomahnitale emocije, tu pravde svakako neće biti, ali manipulacije napaljenom masom, toga će svakako biti.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Ulix

Originally posted by Tot

Pročitaj ovaj deo koji sam boldovao.

Mislim da Tot uopšte nije relativizovao silovanje ili pedofiliju, nije rekao da je to nešto cool, te da sad svi krenemo i počnemo da silujemo svakog ko nam se dopadne, niti je negirao njihove različite posledice, već je prosto ukazao na to da je ova monstruozna ideja o hemijskoj kastraciji zapravo jedan vid uspostavljanja kontrole nad svim onim što se smatra nepoželjnim ili neprihvatljivim, nad svim onim što se vidi kao ugrožavanje konzervativnog sistema vrednosti. Ovo je u stvari slanje jedne vrlo konkretne pretnje, ali ne samo silovateljima ili pedofilima koji su samo primeri i način da se pretnja kanališe na jedan malo suptilniji način, a sve to uz fanatično odobravanje navodno pravdoljubivih građana.
Nisam ja ni rekao ni pomislio da je Tot relativizovao silovanje ili pedofiliju. Ali se i nadam da npr. Batic ima izvrsheno razchlanjenje pojmova u njegovoj glavi kada se zalaze za hemijsku kastraciju vishestrukih silovatelja i pedofila. dakle, nadam se da npr. Baticu nije ni na kraj pameti da strpa obichne homoseksualce u isti kosh s silovateljima (josh manje, vishestrukim) ni pedofilima kao shto ne trpa ni obichne heteroseksualce u isti kosh s njima, vec vishestruke silovatelje i pedofile.
Itekako sam svestan da u Srbiji (ili, for that matter, bilo kojoj od drugih ex-Yu drzava), nazalost ima mnogo antigeja i heteroseksista koji prizeljkuju da se isto (tj. da nas se bash strpa u isti kosh s silovateljima (vishestrukim ili ne) i pedofilima) postupa i prema obichnim homoseksualcima, ali upravo tu ja sada boldujem i ponavljam shto vec rekoh (jer se upravo tu ochito koplja i lome):

Originally posted by Ulix
Meni se, lično, dodatno gadi moralistički ton prisutan u ovoj temi i rezonovanje obojeno emocijama; svi biste vi nekog ubijali, bacali na doživotnu robiju i ne znam šta. Odobravanje kastriranja silovatelja je hodanje po vrlo vrlo tankoj liniji; šta je sledeće? Koju grupaciju ćemo sledeću da kastriramo ili ubijemo ili zatvorimo doživotno? Hm? Ko vam još smeta i na koga još ne biste gubili vreme? Da ukinemo i sudove, pa da vilama presuđujemo zločincima? Mnogi od vas su gore pisali o ovome kao o psihijatrijskom poremećaju; OK, koja bolest vam se još ne sviđa, pa da kastriramo i možda šizofreničare, depresivne? Ne znam zašto dozvoljavate sebi da podležete ovakvim emocionalnim igrarijama; cela ova inicijativa je u neku ruku najbolju svoju posledicu imala baš u tom raspaljivanju strasti, jer gde su prisutne ovako pomahnitale emocije, tu pravde svakako neće biti, ali manipulacije napaljenom masom, toga će svakako biti.
e, vidish Ulix-e, preterujesh ti. Nismo svi ovde za ubijanja nikoga pa ni pedofila ni vishestrukih silovatelja (mislim, da je npr. bigirl-in post vishe figurativan itd.), ali odredjene granice i univerzalni, objektivni i poshteni ljudski moral uvek postoje. I u najliberalnijim zemljama sveta ipak, srecom, nema nihilizma, vec poshtenog univerzalnog i objektivnog morala koji se bavi prisustvom ili odsustvom shtete i ugroza u nechemu shto razmatra te shodno presudjivanje.
shizofrenichari, depresivni.... ne chine ovoliko (mnogi od shizofrenichara i depresivnih- nimalo) shteta i ugroza drugome/drugima koliko ih chine vishestruki silovatelji i pedofili.
Dakle, po milioniti put, ponavljam- odsustvo ili prisustvo shtete, ugroze, zlochinstva itd.... je ono shto se razmatra kada se presudjuje.
By wilmott
Izrazavam svoje slaganje sa Ulixom i Totom na ovoj temi. :fancyklap: *

*Mnogo mi se dopada ovaj smajli :fancyklap:
Korisnikov avatar
By 2kune
nova godina je... :jelka: pustimo ih sve iz zatvora... :redaljka:
:predsednik:
Korisnikov avatar
By lana-bg
Malisa Jevtovic i Ana Filipovic, koji su seksualno zlostavljali i svirepo ubili trogodisnju devojcicu, izivljavajuci se nad njom, bili su svesni svog zlocina:
– Sud je utvrdio da su okrivljeni bili uračunljivi u vreme izvršenja dela, da su postupali sa umišljajem, da su mogli da shvate značaj svog dela, da su upravljali svojim postupcima, da su bili svesni posledica dela i da su na njih pristali – kaže Ivana Ramic, potparolka Okruznog suda Beogradu.

Siledzija iz lifta se zrtvi obratio recima - Popio sam, moram nesto da j....

Svi oni vrlo dobro znaju da imaju problem. Zasto onda ne traze pomoc, zasto se ne lece?
-Zato sto im je lepse i lakse da siluju dok ih ne uhvate. Ako ih uopste uhvate, izaci ce iz zatvora za godinu - dve, pa ce nastaviti sa svojim pohodima, jer takav nam je zakon.

Ako bi znali da ih ceka minimum 20 god robije i, eventualno kastracija, verujem da bi mnogi drugacije razmisljali. Ako i pored tog saznanja ne zele da se lece, vec da budu zveri, ja ih necu zaliti.

Oni imaju pravo izbora. Zrtve, na zalost, nemaju to pravo.
By Kragi
Originally posted by Black Lady
Originally posted by Andjelika

Kastracija :up:
E meni od ove price jedino moze da bude gora ona u kojoj je u ulozi zrtve neko dete, posto sam na decu narocito slab. Razumem ja sve ovo sto je napisano, i znam da se svi zgrazavamo i da svi zelimo da se takve budale adekvatno kazne. Samo mislim kao sto vec rekoh da treba primeniti sredstva i teziti cilju koji ce dati rezulate kako se takve stvari ne bi dogadjale ili ponavljale ili bar ne tako cesto :)
(a ne aj sad svi da se zalazemo za kastraciju zato sto je neko to predlozio, jer je to zasigurno najbolji metod kaznjavanja idiota)
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Leon Walras

Izrazavam svoje slaganje sa Ulixom i Totom na ovoj temi. :fancyklap: *
slažeš se sa fantastičnom zamenom teza, karikiranjem, i zloupotrebom termina a sve to dodatno isfenirano jer dolazi od ljudi iz parlamenta koje mi "obožavamo".

što se tiče same kastracije to istina ne priliči našem vremenu ai nema poentu. dead penalty po meni mora postojati za određene prestupe, a kad budemo bili na mentalnom nivou kao šveđani onda možemo govoriti o zatvorskim kaznama gde zatvorenici izađu na slobodu kao doktori nauka i umetnici koji su obišli ceo svet zahvaljujući zatvorskim eksurzijama.
By Ulix

što se tiče same kastracije to istina ne priliči našem vremenu ai nema poentu. dead penalty po meni mora postojati za određene prestupe, a kad budemo bili na mentalnom nivou kao šveđani onda možemo govoriti o zatvorskim kaznama gde zatvorenici izađu na slobodu kao doktori nauka i umetnici koji su obišli ceo svet zahvaljujući zatvorskim eksurzijama.
Kastracija je neprilična našem vremenu, ali je smrtna kazna vrlo prilična. Kako to? Zašto je ubijanje prihvatljivije od kastriranja? Kako je moguće da je ubijanje uopšte prihvatljivo, pa makar bilo i minimalno prihvatljivo?

Tačno je da Srbija nema ni dovoljno zatvora ni dovoljno dobre uslove za rehabilitaciju u zatvorima, ali to ne znači da sad valja poubijati ili odseći kurac/ruku ili šta već svakom ko prekrši zakon, već prosto znači da je potrebno uložiti novca u reformu pravosuđa i zatvorskih institucija, kako bi postalo moguće sproveti neku vrstu rehabilitacije tokom izdržavanja zatvorske kazne.

I šta to dovraga znači da "mi" nismo na "mentalnom nivou kao Šveđani"? :katemoss:
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da bi politicare trebalo kastrirati, da ne sire svoje korumpirane gene dalje...:uljenavatru:
Korisnikov avatar
By nsBeckie

...
Ne, oni ne izlaze ranije i sve je na dobrovoljnoj bazi. Zato sam se i osvrnula na taj primer.
...
Da, kao sto rekoh, na ovo bih jos i mogla da pristanem--ako sve bude bilo na dobrovoljnoj bazi, i da nema ranijeg pustanja iz zatvora. Ali, ovo sledece sto si napisala, oprosti, ali--takvo misljenje je po meni pogresno

Ovakvi monstrumi ne zasluzuju human tretman.
Slazem se ja da su silovatelji i pedofili monstrumi i da su njihovi postupci liseni humanosti. Ali, ja odbijam da odbacim sopstvenu humanost zbog njih, jer ako sam nehumana prema njima, zasto ne bih bila nehumana prema nekom drugom... Tako neko moze da odluci jednog dana da kaze kako su homoseksualci monstrumi i kako oni ne zasluzuju human tretman. Tako neko moze da kaze za bilo koga ko mu smeta da ne zasluzuje human tretman... No, ne treba ni otici bas tako daleko, recimo da svi imaju jasnu predstavu sta su to monstrumi koji zasluzuju nehumanost sa nase strane... Koliko vremena ce proci pre nego sto shvatimo da se i mi, gubeci svoju humanost, pretvaramo u monstrume?

Treba osuditi svaki zlocin, i treba ga kazniti, ali ta kazna ne sme biti sakacenje, mucenje, smrt. To je moje misljenje i ne mora niko sa njim da se slozi, ali citava ta filozofija oko za oko, zub za zub mene nimalo ne privlaci... Hajde da prebijemo nekoga ko je prebio nekoga, hajde da osakatimo nekoga ko je osakatio nekoga, hajde da ubijemo nekoga ko je ubio nekoga, cek cek, pa cini mi se da smo i mi sada isti kao oni, znaci sad neko nas treba da prebije, osakati, ubije, posto smo i mi isto ucinili... A, ne,ne,ne, mi smo to cinili po nalogu drzave, to je nesto sasvim drugacije, mi imamo potpise i pecate i zato smo pravedni...
By polarlicht4.1
Mene jedino zanima kako to da poslanici nisu predložili kastraciju za obrazovce i srodnike im nego se baš u'vatili za pedofile...
Korisnikov avatar
By zachary85
Mislim da nije stvar u zakonu, već u onima koji taj isti zakon primenjuju. Nije teško da se ublaži kazna i ispod zakonskog minimuma ili da se krivično delo prekvalifikuje u neko lakše ( jeste da zvuči neverovatno, ali samo da znate kakvu maštu imaju neke sudije, a posebno naše "vrhovne" sudije Vrhovnog kasacionog suda ), a tu i je i uslovna osuda...

I nismo u srednjem veku da izričemo smrtnu kaznu ili da uzmemo sami stvar u svoje ruke.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!