Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Povodom serije silovanja u Beogradu, poslanici su trazili rigoroznije kazne za ovakve slucajeve. Jedni predlazu hemijsku kastraciju, kako bi se pocinioci sprecili da ponove krivicno delo, a drugi predlazu povecanje minimalne kazne zatvora na 20 ili cak 40 godina.
Neki su ipak misljenja da je postojeci zakon dobar.

Za koji predlog biste vi glasali?
By J...
Protiv.

Kao sto sam vec govorila na nekoj drugoj temi, problem je kod takvih u glavi a ne medju nogama. Nisu oni nista vise potentni od drugih ljudi vec su skloniji nekontrolisanom agresivnom i sadistickom ponasanju koje bi ispoljavali cak i u slucaju da su impotentni. Nasli bi vec neki nacin za to.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja sam pre za onu "staru",kakva hemijska kastracija:hekla:
Korisnikov avatar
By Insorcer
A lobotomiju nisu predložili? ..niti neku od metoda egzorcizma?!
Živo sam rad znati ko je predložio kastraciju.

Svakako da potreba za agresivnim ponašanjem pre proizilazi iz impotencije nego iz potencije.. mislim da je doživotna robija sasvim adekvatna kazna za takvu vrstu prestupa.. uz rad, prinudni (doduše) :D
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da bi zatvori bili prepuni takvih ljudi... te bih glasala ovog puta za kastraciju.....
Iskreno mislim, da takvim ljudima bas to treba, pa nisu neke zene, muskarci krivi... u krajnjem slucaju deca, sto postoje silovatelji, i pedofili..
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
To je dobra mera... pre svega je zvucna, pa ce oni koji pomisljaju da urade takav zlocin
malo vise da razmlisljaju..

Meni je iskreno zlo od takvih likova koji kad popiju par pica dograbe zenu kao
da je deo namestaja...

...i to jeste prava mera... kastracija... pa neka se misle posle...
Korisnikov avatar
By lana-bg
J , a da li si za to da se poveca minimalna zatvorska kazna na 20 god ili bi ostavila sve kako jeste ?

"Pedofilima po Krivičnom zakoniku Srbije za obljubu nad detetom ili za čin koji je izjednačen obljubi zaprećena je kazna od jedne do deset godina zatvora. Ukoliko je dete zadobilo tešku povredu ili je zatrudnelo, okrivljenom preti kazna od od dve do 12 godina. U najtežem slučaju, ukoliko je prilikom ovog krivičnog dela nastupila smrt žrtve, okrivljeni može da bude kažnjen od pet do 18 godina robije.Neće se kazniti za obljubu samo ako učinilac dokaže da između njega i deteta ne postoji značajnija razlika u njihovoj duševnoj i telesnoj zrelosti."

Mene najvise zabrinjava ovo "OD" ! i ne razumem sta znaci poslednja recenica?!

http://www.naslovi.net/2008-12-15/press ... oru/958548

Pedofil konačno u pritvoru!

(jedan od primera kako pedofili se kod nas "kaznjavaju")
By J...
Originally posted by lana-bg

J , a da li si za to da se poveca minimalna zatvorska kazna na 20 god ili bi ostavila sve kako jeste ?

Ja sam za dozivotnu robiju sa drustveno korisnim radom i posetama psihologu.
Korisnikov avatar
By maka
Nepravda.

Dati kitu bolesnicima.

O Majko prirodo :hamlet: :drama:

ont : glasala bih za kastraciju. pogotovo pedofila. ma.. ne znam sta mi je gore. SECI!
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
rec je koliko sam ja shvatila o hemijskoj kastraciji...

to jest... to sto ima - vise nema funkciju

bar ne onu seksualnu....

... a valjda moze i dalje da piski :)
By Orion
Za koji predlog?
Oba predloga su bolja od trenutnog zakona, tako da je sasvim svejedno za koji se odluče samo da dođe do neke promene.
Korisnikov avatar
By maka
da se ja,licno JA pitam. ja bih kastraciju,pravu,ne tu hemijsku. pa nek idu okolo s patrljkom,a ja nek gorim u paklu.

:superheroj:
By J...
Pitanje za ove koji su za kastraciju - da li mislite da i zena moze da siluje tj. da seksualno zlostavlja nekoga?
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by J...

Protiv.

Kao sto sam vec govorila na nekoj drugoj temi, problem je kod takvih u glavi a ne medju nogama. Nisu oni nista vise potentni od drugih ljudi vec su skloniji nekontrolisanom agresivnom i sadistickom ponasanju koje bi ispoljavali cak i u slucaju da su impotentni. Nasli bi vec neki nacin za to.
slažem se sa j.. da je njihov problem u glavi a ne medj' nogama.
zato bih ja udarila na kombinaciju:

-hemijska kastracija
+
-20 godina zatvora (uz obavezne posete psihijatru dok su u zatvoru)
+
-kad izadju dva puta nedeljno na razgovore sa psihijatrom.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Verujem da da...

ali u ovom drustvu "nazovi patrijahalnom" gde je zena i dalje
gradjanin drugog reda... takvi dogadjaji su delovi promila...

Dakle.... mudijada u Gornjem Milanovcu... pa nek se prze!
Korisnikov avatar
By maka

Pitanje za ove koji su za kastraciju - da li mislite da i zena moze da siluje tj. da seksualno zlostavlja nekoga?
Naravno da moze. Kao sto zensko moze da bude i pedofil.
Korisnikov avatar
By maka
Samo ne znam sta bi zenama uradili.. Lomaca :eureka:
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Poviseni nivo testosterna pojedine muskarce tera
na promiskuitet....

... postoje lekovi kojima se to obara, i oni su delotvorni..

Hemisjka kastracija obori taj nivo na minimalan... to jest nefukncionalan
za muskarca

(muski nivo testosterona je recimo izmedju 15 - pa na gore,
a zenski manji od 4.. recimo)

A niste ni svesne na sta sve udara taj hormon...

a svi oni idu kod psihijatara vise puta, i budu u zatvoru,
pa cim izadju ponovo zlocin...

... ako im je stalo do potomstva, uvek mogu da ostave seme u nekoj od banaka..
a njima... sec
By J...
Andjelika, kad se hoce to se moze kontrolisati. Uostalom postoje li istrazivanja koja potvrdjuju da silovatelji imaju visak testosterona? Ako neko ima visak testosterona to su svakako sportisti na steroidima pa nisu svi silovatelji.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by maka
ja bih kastraciju,pravu,ne tu hemijsku. pa nek idu okolo s patrljkom.
kastracija je odstranjivanje testisa, pisa se ne dira. u to kada penis prestaje da bude patrljak ja ne bih ulazila ;)
Korisnikov avatar
By maka

Samo ne znam sta bi zenama uradili.. Lomaca :eureka:
da nisi malo preterala?
Jesam. Nisam bas bila ozbiljna,a tema je ozbiljna,izvinjavam se.

Da bi i zene i muskarci pedofili/manijaci bili istovetno kaznjeni jedino resenje je hemijska kastracija. Samo ne znam da li zene mogu hemijski da se kastriraju,verovatno ima nacin da im se ugasi zelja za sexom kontrolom tih nekih hormona.
Korisnikov avatar
By jovanabeograd

:)

Ja sam citala pre par godina o slucaju u Juznoafrickoj Republici u kom je devojka silovala 17-godisnjeg decka.

Mada, u toj zemlji silovanje dodje kao "dobar dan" pa me ni ova vest nije bog zna kako iznenadila.
By J...

Da bi i zene i muskarci pedofili/manijaci bili istovetno kaznjeni jedino resenje je hemijska kastracija. Samo ne znam da li zene mogu hemijski da se kastriraju,verovatno ima nacin da im se ugasi zelja za sexom kontrolom tih nekih hormona.

Ali te zene i muskarci zele da se izivljavaju nad nekim ako je u pitanju zlostavljanje. Ne mislis da im onda treba odseci i ruke jer se i njima moze povrediti i to vrlo seksualno povrediti drugi?
Korisnikov avatar
By maka

Ali te zene i muskarci zele da se izivljavaju nad nekim ako je u pitanju zlostavljanje. Ne mislis da im onda treba odseci i ruke jer se i njima moze povrediti i to vrlo seksualno povrediti drugi?
Da, vidis u pravu si. Kapiram sta hoces da kazes. Al ja sam jedna primitivusha,cim se spoemnu pedofili i manijaci ja bih ih pobila. Kao i one koji rasturaju drogu. Besna sam na njih.
Nista licno,hvala Bogu nikad me niko nije takao na neki los nacin,ali sam osetljiva na to kad cujem da je neki lik silovao devojcicu od 5 godina il sta vec.. Drzao sopstvenu cerku u podrumu 40 godina napravio joj devetoro dece od kojih je pet umrlo od njegove ruke.. itd.

Kako da ti ne proradi bes i kako da ne pozelis da ih isterbis,samo da imas carobni stapic?!
Kako da pozelis da radis sa njima da ih izlecis?!
Kako da verujes da ce oni,takvi,jednog dana postati normalni ljudi?!
Korisnikov avatar
By zachary85
Mislim da je važeći Krivični zakonik sasvim dovoljan. Nije mi samo jasno zašto se izriču krivične sankcije u presudama blizu zakonskog minimuma??? A kada se učini krivično delo u povratu ( kada se ponovi krivično delo ) trebalo bi povećati kaznu, jer nažalost ne može da se to tretira kao otežavajuća okolnost. Čak i kada bi došlo do izmena krivičnog zakonodavstva opet bi sudije izricali blage kazne.
By J...

Kako da ti ne proradi bes i kako da ne pozelis da ih isterbis,samo da imas carobni stapic?!
Kako da pozelis da radis sa njima da ih izlecis?!
Kako da verujes da ce oni,takvi,jednog dana postati normalni ljudi?!

1. Zato sto ne govorim o svom licnom stavu u vezi njih vec o predlogu zakona u jednoj navodno civilizovanoj drzavi, nasoj drzavi.

2. Ne znam da li bih to radila.

3. Mozda i nece. Sve dok nisu bezbedni za okolinu ne treba ih pustati iz zatvora. Tu sam vrlo dosledna.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Meni se cini da ova kazna ima vise zvucni karakter...

... i vidljivo je da se ne primenjuje odmah

Lepo stoji za one koji ponavljaju zlocin...

dakle, ne znaci da ce kastrirati bilo koga, vec da je to dodatna mera na
zatvorsku meru... koja ce, bar se meni cini, imati dobar efekat... zvucan...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!