Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sprinter

evo ja :smeh:

cela prica se vrti oko dokazivanja da li se bakljom moze ubiti covek ili ne, jer od toga zavisi da li se radi o pokusaju ubistva ili o "samo" nanosenju tezih telesnih povreda. aktivisti kampanje pravda za urosa ne beze od uroseve krivice, ali insisitraju (traze pravdu) na tome da mu se presudi za ovaj drugi slucaj, jer na neku foru oni su eksperti pa znaju da se bakljom ne moze ubiti covek. mislim bakljom gurnutom u usta. a koliko vidim, odbrana osporava i to da nema dokaza da je pokusao da mu gurne tu baklju u usta.

meni u celoj toj prici nije jasno koliko je sudskim vestacima potrebno da to ustanove, kao da otkrivaju vakcinu protiv hiva, jednostavno nek gurnu upaljenu baklju u usta vodji alkatraza pa nek vide da li ce da pandrkne ili ne :smeh:
Ako je zaista to slucaj, izvinjavam se, odoh da malo lupam glavom o zid :zid:
Korisnikov avatar
By Vel boy
shto se tiche urosha mishica, samo ako se je iskreno pokajao i stvarno promenio nabolje, mislim da se moze eventualno razmotriti ublazavanje kazne mu. samo pod tim uslovima.
ukoliko ne, treba da izdrzi kaznu koja je zakonom propisana za njegov zlochin pa taman chitav zivot on trunuo u zatvoru.
By Ulix
Originally posted by Vel boy

shto se tiche urosha mishica, samo ako se je iskreno pokajao i stvarno promenio nabolje, mislim da se moze eventualno razmotriti ublazavanje kazne mu. samo pod tim uslovima.
ukoliko ne, treba da izdrzi kaznu koja je zakonom propisana za njegov zlochin pa taman chitav zivot on trunuo u zatvoru.
Pravo da ti kažem, mene boli uvo da li se on pokajao, jer i da jeste, nešto slutim da je njegovo pokajanje više prirode "e jbg kud nisam nosio šal preko face". Uostalom, neka se kaje, neka se najiskrenije kaje, ja bih mu opet duplirao kaznu, jer sada treba biti pametan i od njega napraviti primer.

A on od svog silnog kajanja, neka se zamonaši kad izađe iz zatvora. :liz:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Ironije li, taj monstrum je dobio najminimalniju mogucu kaznu predvidjenu za delo koje je pocinio. Da mu se kazna smanji, bilo bi to ruganje svima nama. Za pokusaj ubistva i to sluzbenog lica svega 10 god...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ovako...Taj monstrum jeste dobio minimalnu kaznu,ali sta je sa ostalim MUP monstrumima koji cak prodju i nekaznjeno?Gde je tu politicka korektnost?

Lonija za ministra policije.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Tungi

Ovako...Taj monstrum jeste dobio minimalnu kaznu,ali sta je sa ostalim MUP monstrumima koji cak prodju i nekaznjeno?Gde je tu politicka korektnost?

Lonija za ministra policije.
Primer?

To treba da bude nekakav oslobadjajuci argument... drugi su ubijali, pa sto ne bi Misic?
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne rekoh i ne pomislih..Ali kazem,svakom suditi jednako.Isti onaj policajac koji je ubio Zarica,koliko mu odrezase?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Ne rekoh i ne pomislih..Ali kazem,svakom suditi jednako.Isti onaj policajac koji je ubio Zarica,koliko mu odrezase?
Koliko znam, na oruziju tog policajca su pronasli Zariceve otiske... sto znaci da je decko hteo da otme oruzje tom policajcu. Posle toga su se nesto svi utisali, vise ne izadjose da setaju i protestvuju.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa kolegijalno.Ko ce koga nego svoj svoga(da brani):shtap:
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne,ali se svasta moze reci i poturiti i uvek ce se naci jaka ledja.

Ili tebi ovo lici kao da branim Misica?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Reci se moze, ali ako laze koza, ne laze DNK analiza.
A Misicevi advokati rade odlican posao i bez tebe :D
By mythe
Originally posted by Wilhelmina

Ironije li, taj monstrum je dobio najminimalniju mogucu kaznu predvidjenu za delo koje je pocinio. Da mu se kazna smanji, bilo bi to ruganje svima nama. Za pokusaj ubistva i to sluzbenog lica svega 10 god...
draga moja Serifovicka...pardon Wilhemina - vi LAZETE, to nije najmanja moguca kazna zaprecena za to krivicno delo. Dalje, odbrana trazi prekvalifikaciju krivicnog dela jer ne postoji ni jedan dokaz da je Uros Misic hteo da ubije tog pandura, dakle za krivicno delo pokusaj ubistva nema subjektivnog elementa , a za objektivan neka kazu eksperti jel bilo moguce na taj nacin ubiti pandura. Iz svega proizilazi da je to krivicno delo treba kvalifikaovati kao "nanosenje teskih telesnih povreda"! A svakako bi kao uslov za blazu kaznu trebalo da Uros Misic isplati nadoknadu panduru za pretpreljeni bol i strah, bio bi red da coveku plati njegov bol i povrede.

Well, a sada nesto o histeriji koja je kod vecine forumasa prisutna kada se prica o Urosu Misicu. Jer Uros Misic "najgori od sve dece" (kako kaze jedna izreka)??? Pa ljudi za ubistvo znaju dobiti i 3 godine (kao onaj potpukovnik iz Leskovca sto je pijan ubio dete), sudovi su u principu preblagi u odmerevanju kazne , a sada se neki namerili na Urosa Misica, kao da je on neki teski kriminalac, a ne neki decko koji se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme, podlegao euforiji, jos nezrela licnost etc....Jer treba tom decku unistiti zivot samo zato jer je fudbalski navijac( sto je u vasem 'vrednosnom sustavu' nesto najgore) pa samo iz tog razloga histerishete da istog maltene treba osuditi na dozivotnu robiju??? Jel se o tome radi???
By mythe

Koliko znam, na oruziju tog policajca su pronasli Zariceve otiske... sto znaci da je decko hteo da otme oruzje tom policajcu. Posle toga su se nesto svi utisali, vise ne izadjose da setaju i protestvuju.
gde to pise da su nasli Zariceve otiske na pistolju policajca ubice???Moze link, molicu lepo???

E da, 7 godina za mucko ubistvo jednog primernog studenta i sportiste sa sve izjavom ubice na sudu "nemam za cega da se kajem, vrsio sam svoju duznost" :(
Korisnikov avatar
By Tungi

Reci se moze, ali ako laze koza, ne laze DNK analiza.
A Misicevi advokati rade odlican posao i bez tebe :D
A ti branis plavce?Iste one koji lizu sladoled na gay paradi i gledaju kako nas sutiraju.
By mythe
ma nasa Serifovicka...ups, pardon Wilhemina ti je uvek kontra, uvek protiv... ;)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by mythe

a sada se neki namerili na Urosa Misica, kao da je on neki teski kriminalac, a ne neki decko koji se nasao na pogresnom mestu u pogresno vreme
:sweet:

duša mamina.
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

I slucajno mu dospela baklja u ruke i JOS slucajnije gurao Trajkovicu u usta:vatroslava:
Korisnikov avatar
By Delete

:lol:

I slucajno mu dospela baklja u ruke i JOS slucajnije gurao Trajkovicu u usta:vatroslava:
I jos slucajnije ga optuze za pokusaj ubistva.
Mnogo je tu slucajnosti.

Da, kojim slucajem, to nije bio policajac u civilu(!), verovatno bi se zavrsilo sa "Osumnjiceno je N.N. lice, navijac FK C.Z., zbog napada na...pa inicijali drugog navijaca...policija intenzivno radi na rasvetljavanju slucaja"
Korisnikov avatar
By blabla54380
o cemu bi voleli da se bavi sledeci serijal insajdera?

ja bi tako voleo da se bavi pravosudjem u srbiji. pogotovo sad posle ovog skandala oko reizbora sudija da vidimo kako je moguce da neko ko je studirao pravni fakultet 17 godina sa prosecnom ocenom 6,nesto bude reizabran. pa onda sudija koji je studirao 12 godina sa ocenom 7,nesto. pa onda sudija kod koje je zastareo slucaj pahomije takodje ponovo izabran. dok su druge kvalitetne sudije (bar prema recima njihovog sindikata, sto verovatno moze i statisticki da se argumentuje) nisu reizabrane.

po meni ovaj skandal oko reizbora sudija nije dobio na medijskoj paznji ni 10% koliko bi morao. posle svih onih prica o nezavisnom sudstvu koja se vrti jos od 5. oktobra '00 mi dozivljavamo da javno i bez blama vlast pred svima nama pravi svoje sudstvo.

a onda u takvoj drzavi imacemo jos x urosa misica, tuzioca koji krvave pretnje naziva polemisanjem i slicno.

jedina nada nam je brankica :smeh: makar da znaju da necemo da cutimo.
By wilmott
dok su druge kvalitetne sudije (bar prema recima njihovog sindikata, sto verovatno moze i statisticki da se argumentuje) nisu reizabrane.

Sindikatima nikada ne treba verovati na rec.
Korisnikov avatar
By Mars
Moj brat od tetke je 100 godina studirao prava i radi kao pomoćnik sudije.

Znači sada je možda i sudija...
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Leon Walras
dok su druge kvalitetne sudije (bar prema recima njihovog sindikata, sto verovatno moze i statisticki da se argumentuje) nisu reizabrane.

ja bas mislim da treba. na kraju krajeva postoji dokumentacija za svakog sudiju kako i koliko je uradio, pa ne verujem da bi udruzenje sudija srbije (ili kako god se yove njihova org) napamet iznosili bilo sta.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

draga moja Serifovicka...pardon Wilhemina
Samim tim sto posezes za argumentima ad hominem dovoljno govori o tome koliko si i sam ubedjen u ono sto pises.
By wilmott
Originally posted by Leon Walras
ja bas mislim da treba. na kraju krajeva postoji dokumentacija za svakog sudiju kako i koliko je uradio, pa ne verujem da bi udruzenje sudija srbije (ili kako god se yove njihova org) napamet iznosili bilo sta.
U tome je poenta - ako je imaju, treba da je iznesu, i onda to sto iznesu treba proveriti, jer su skloni da manipulisu podacima. Inace im ne treba verovati. Interesna grupa kao i svaka druga.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!