Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by Sing

Kigali je trenutno prelepo izmanikiran, i svi ostatci brutalnosti su ocisceni, da ljudi ne gledaju svakodnevno ono nakon cega se okrenuo list.

Ljudi zive stalozeno. Na ulicama se uglavnom (meni kao strancu) ne oseca tenzija u vazduhu (koja se oseca u mnogim post-konflikt zemljama, itd)

Izgradili su mozej njihovog istorijskog horora i poseta muzeju je sada obaveza u sistemu obrazovanja dece.

Izvan Kigalija zemlja je prelepa...vulkani, gorile...gde god ides ljudi se osecaju ponosno da su nastavili zivot nakon monstruozne istorije.

Inace, Rwanda je jedna od mojih najomiljenijih zemlja u Africi. Mozda tu postoji i neki primer za druge zemlje u post-konflikt periodu...
daklem, još malo pa će još samo vulkani bit problem... :flasher:
Korisnikov avatar
By Mars
I kakva je sada dinamika? Kandidatura i šta posle?

Imam druga u Briselu (i u gradu i u ... sinegdoha beše...) al će da me udavi ako ga pitam.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Mahnitu

Pravo je vreme za kandidaturu
To je jedan novi pritisak i na EU birokratiju i na naše političare
ma da. mozda je kandidatura svesno preuranjena kao dil izmedju eu i demokratske stranke tj. celog proevropskog bloka. ukidanje viza i kandidatura za eu su krupna diplomatska ostvarenja cime ce proevropski blok moci da se pohvali na prvim sledecim izborima, te ne dozvoliti da se desi na drzavnom nivou ono sto se desilo na vozdovcu.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Mislio sam pritisak da 27 parlamenata i šefova diplomatije ne dave kao što umeju
I da naši menjaju sistem, smanje korupciju (ili nema pris. fondova), ukinu monopole :fige: i tako to

A taj uspeh bi demokratama vredeo da su izbori za 3-4 meseca, inače ljudi posle zaborave i traže nešto drugo
Nema više nazad, čak i da naprednjaci preuzmu vladu
Korisnikov avatar
By blabla54380
A taj uspeh bi demokratama vredeo da su izbori za 3-4 meseca, inače ljudi posle zaborave i traže nešto drugo
gresis.
stranke se pozivaju na ono sto su (u)radile jos od 2000. godine. a ukidanje viza i kandidatura za eu je ipak nesto krupnije od asfaltiranja glavne ulice u zemunu da bi neko zaboravio do sledecih (prevremenih) izbora.
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Stranke mogu da se pozivaju i na prvu petoletku ako hoće
Ukidanje viza je jedan komfor, a kandidatura politički korak
Izbori se dobijaju u odnosu na "skore" dogadjaje ili blisku perspektivu (a pritom je potrošen bauk radikala i ratova)
Vredeće jedino tržište rada i šta možemo da kupimo za platu

Ali ovo je neka druga tema. Još uvek ne razumem koji su argumenti protiv kandidature.
By Hans
Originally posted by just_me
Hanse, razumem tvoju ogorčenost... Nisam ni očekivao drugačiju reakciju od tebe - zaista :)
Previše smo puta razgovarali o ovakvim temama...
Onda vise necu ni postovati na slicne teme. Prelazim na Golicljive stvari :D
Korisnikov avatar
By blabla54380

Stranke mogu da se pozivaju i na prvu petoletku ako hoće
Ukidanje viza je jedan komfor, a kandidatura politički korak
Izbori se dobijaju u odnosu na "skore" dogadjaje ili blisku perspektivu (a pritom je potrošen bauk radikala i ratova)
Vredeće jedino tržište rada i šta možemo da kupimo za platu

Ali ovo je neka druga tema. Još uvek ne razumem koji su argumenti protiv kandidature.
skorasnjim dogadjajima-delima se racuna na onaj mali procenat tzv. lutajucih biraca koji od izbora do izbora glasaju za drugu stranku, a od toga uglavnom vece koristi imaju male stranke koje se bore za cenzus. za velike stranke sa ustaljenim birackim telom skorasnji dogadjaji ipak ne odlucuju ishod izbora.

ne razumem recenicu "ukidanje viza je jedan komfor, a kandidatura politicki korak" posebno zbog ovog "a"
By Simor
Nije preuranjeno.

Nije preuranjeno za određivanje strateškog pravca Srbije. Posle Rusije, Kine i nesvrstanih, nadam se da je ovo konačno opredeljenje srpske vlasti. Ako je ova kandidatura korak ka suštinskim (a ne kozmetičkim) unutrašnjim reformama, kojima se protive i dalje snažni nereformisani delovi srbijanskog društva, onda ne da nije preuranjeno nego je podnošenje kandidature došlo u pravi čas.
By mythe
Podnosenje kandidature Srbije doslo je u pravi cas i svakako je opravdano. Srbija je nesumnjivo po svim kriterijima - ekonomski razvoj, tehnoloski napredak, infrastruktura, prosecni BDP, kulturni, obrazovni i higijenski nivo stanovnistva etc...daleko ispred Bugarske i Rumunije, jos uvek nikome dobronamernom i normalnom nije jasno zasto su te dve drzave primljene u EU, a recimo EU sada gleda kroz 'picinu dlaku' Hrvatskoj, cesto izmisljajuci i vestacke prepreke za usporavanje ulaska Hrvatske u EU.

No, vratimo se Srbiji i njenom ulasku u EU. Siguran sam da Srbija u nekom relativno kratkom roku (otprilike 5 godina) moze ispuniti sve kriterije i zavrsiti pregovore o ulasku u EU. Naravno, potreban je angazman svih politickih snaga, clanstvo u EU nije i ne smete biti partijsko pitanje, nego prvi i najvazniji nacionalni cilj i zadatak.

Glede komentara pojedinih svetskih medija i onog holandskog ministra vanjskih poslova Verhagena - da, Mladic jos nije uhvacen, ali nije ni Osama Bin Laden uhvacen uprkos svim tim novcima i tehnici koje CIA ima. Zasto bi hapsenje generala Mladica moralo biti uslov za ulazak Srbije u EU??? Mozda zato sto je on saterao u cosak holandskog generala Caremansa, te ga ovaj morao moliti za zivot, sto nadmeni, arogantni i rasisticki Holandjani ne mogu da oproste :( jel zaboga, kako to moze, jedan 'mali' Srbin, pripadnik naroda koji oni smatraju manje vrednim (kao i sve ostale strance osim onih koji dolaze iz Zapadne Europe, Amerike i Izraela) da tako razgovara sa njihovim generalom? Pih, ti licemeri, znam ih ko zlu paru...

a evo zasto Holandija koci Srbiju , pogledajte

http://www.youtube.com/watch?v=AZ7woyumciQ
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by just_me

Podnosimo kandidaturu u utorak. Po meni, preuranjeno.. jako preuranjeno...

A šta ti misliš da je to članstvo kao u partiji, pa ti doneseš samo osobnu i oni te prime? Zahtjev i treba podnijeti što prije da možeš otvarati sva pregovaračka poglavlja kako bi ih ispunjavao prilagođavajući se EU. A dok se to dogodi mogu proteći godine.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by mythe

...... higijenski nivo stanovnistva etc...daleko ispred Bugarske i Rumunije,

kako li je samo pisac procenjivao higijenske nivoe stanovnishtva Bugarske i
Rumunije, samo da mi je znati..... :giggle:
jos uvek nikome dobronamernom i normalnom nije jasno zasto su te dve drzave primljene u EU,
i ja sam i normalan (shta god to znachilo piscu) i dobronameran sigurno, pa mi josh uvek nije jasno kojim to razlozima ili should I say pretplatom su primljene Litva i Letonija a i Poljska (i to sve tri oko 4 godine pre Bugarske i Rumunije) u EU. da sad ne naglabam o stvarnim pozadinama tih pretplata, pardon, razloga..........
a recimo EU sada gleda kroz 'picinu dlaku' Hrvatskoj, cesto izmisljajuci i vestacke prepreke za usporavanje ulaska Hrvatske u EU.
..... izaberite shto ljuceg i tvrdjeg hadezeovca na mesto Mesica (eto, da ne bude samo da je hdz pojedinachno i dalje i nakon devedesetih najjacha stranka u Hrvatskoj, vec i na mesto Predsednika eno ustolichite hebranga andriju......) i shto vishe protivite se i protestirajte eventualnom gostovanju npr. jednog Bajage, pa cete eks-pres. :giggle:
( govor u drugom licu mnozine za pisca i tipove poput pisca kao i ostale velikohrvatske desnichare, ne za sve Hrvate svakako)
No, vratimo se Srbiji i njenom ulasku u EU. Siguran sam da Srbija u nekom relativno kratkom roku (otprilike 5 godina) moze ispuniti sve kriterije i zavrsiti pregovore o ulasku u EU. Naravno, potreban je angazman svih politickih snaga, clanstvo u EU nije i ne smete biti partijsko pitanje, nego prvi i najvazniji nacionalni cilj i zadatak.
samo se ti manje brini za nacionalne zadatke Srbije, bice sve u redu.
Glede komentara pojedinih svetskih medija i onog holandskog ministra vanjskih poslova Verhagena - da, Mladic jos nije uhvacen, ali nije ni Osama Bin Laden uhvacen uprkos svim tim novcima i tehnici koje CIA ima. Zasto bi hapsenje generala Mladica moralo biti uslov za ulazak Srbije u EU??? Mozda zato sto je on saterao u cosak holandskog generala Caremansa, te ga ovaj morao moliti za zivot, sto nadmeni, arogantni i rasisticki Holandjani ne mogu da oproste :( jel zaboga, kako to moze, jedan 'mali' Srbin, pripadnik naroda koji oni smatraju manje vrednim (kao i sve ostale strance osim onih koji dolaze iz Zapadne Europe, Amerike i Izraela) da tako razgovara sa njihovim generalom? Pih, ti licemeri, znam ih ko zlu paru...

a evo zasto Holandija koci Srbiju , pogledajte

http://www.youtube.com/watch?v=AZ7woyumciQ
i kaze li ovo pisac tim Holandjanima, Belgijancima (Flamancima, shta li....) sve ovako isto u lice?? :trep:

Nachelna podrshka Simorovom postu!
Korisnikov avatar
By Sing

Srbija je nesumnjivo po svim kriterijima - ...kulturni, obrazovni i higijenski nivo stanovnistva etc...daleko ispred Bugarske i Rumunije...

:iskolacen:

Jel ti to merio onako od oka ili imas neke statistike?

(Sudeci po izvestaju UN, takozvani Human Development Report za 2009 godinu, Srbija je na mestu 63 po pismenosti u svetu (Rumija na 53 a Bugarska na 48). Pa cak i ako se gleda celokupni indeks ljudskog razvoja (Human Development Index), opet se te dve zemlje (Rumunija i Bugarska) rangiraju ispred Srbije).
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Sprinter

Pravo je vreme za kandidaturu
To je jedan novi pritisak i na EU birokratiju i na naše političare
ma da. mozda je kandidatura svesno preuranjena kao dil izmedju eu i demokratske stranke tj. celog proevropskog bloka. ukidanje viza i kandidatura za eu su krupna diplomatska ostvarenja cime ce proevropski blok moci da se pohvali na prvim sledecim izborima, te ne dozvoliti da se desi na drzavnom nivou ono sto se desilo na vozdovcu.
Podržavam.
Strah me je bio i za prethodne izbore.
Nadam se da će ova ostvarenja uroditi plodom, i da nikako neće doći do desničarske vlasti.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mislim da kandidatura, tj. podnosenje zahteva, ne moze da bude preuranjeno.

Sad, sto komsije Hrvati imaju taj status kandidata vec ko zna koliko godina i i dalje nisu u EU, govori dosta o onome sto Srbiju ocekuje.

Mislim da Evropa jos uvek nije zaboravila na Mladica i Hadzica.
Zatim, tu je problem nelegalnih emigranata (ako se ne okanemo Kosova i jednom vec ne progutamo cinjenicu da je Kosovo posebna drzava, imamo problem kosovskih Albanaca, koji su dileri droge, makroi i kriminalci. Bilo bi znatno jednostavnije prebaciti loptu u kosovsko dvoriste, pa neka Albanci razmisljaju gde su im zemljaci i sta rade).

Istini za volju, ono sto danas rade levicarski nesposobnjakovici i ulizice je zasluga Zorana Djindjica i ostvarenje njegove ambicije. On je vrata otvorio, pa i vodio za rucice nase vajne diplomate. Oni su samo skupili petlju i zavrsili sa koketiranjem sa nacionalistima i ostalim buljasima.
By wilmott
Originally posted by Dirrty
i da nikako neće doći do desničarske vlasti.

Cisto desnicarske, verovatno mislis. Desnica je i sada na vlasti na nivou republike u okviru vladajuce LCD koalicije: G17+, Jedinstvena Srbija, SPO; a ne znam zasto ni npr. Vuk Jeremic ne bi bio desnicar.

Mada, ne znam kojim kriterijumom bih se vodio ako bi mi slucajno palo na pamet da ih klasiram. Ekonomski su sve do jedne, u najboljem slucaju, levicarske. Al, aj sad, tranzicione prilike su tak'e, sta da se radi.
Korisnikov avatar
By blabla54380
a na koju foru je ldp ekonomski levicarska stranka?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Desničarske u smislu bolesno radikalno-nacionalističke.

Inače njihovi nazivi i izjave pripadnosti ovome ili onome su čista demagoška promocija.

Svi su oni govna, samo je pitanje koliko su spremni da unište državu i kako da bi zadržali vlast, odnosno obogatili se.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Leon Walras

Cisto desnicarske, verovatno mislis. Desnica je i sada na vlasti na nivou republike u okviru vladajuce LCD koalicije: G17+, Jedinstvena Srbija, SPO; a ne znam zasto ni npr. Vuk Jeremic ne bi bio desnicar.
ne znam za one druge dve, ali SPO, iako zvuchnog desnicharskoidnog imena, je vecinom savremena centrashka stranka. slichno kao HNS u Hrvatskoj koja takodje ima zvuchno desnicharskoidno ime ali su centrashi i socijalliberali.

@ onaj koji pita po chemu je ekonomski program LDP-a levicharski, pa po tom shto je suzbio Jankovica i njegovu katalaksiju i shto vishe slusha srecom Peshicku, Perovicku, Prokica itd....
By wilmott
Originally posted by Vel boy
@ onaj koji pita po chemu je ekonomski program LDP-a levicharski, pa po tom shto je suzbio Jankovica i njegovu katalaksiju i shto vishe slusha srecom Peshicku, Perovicku, Prokica itd....

Ali - suzbio. Kao da je ovaj jeo secer iz kesica i kancelarijski materijal po partijskim prostorijama. A covek samo napisao edit: liberalni ekonomski program po narudzbini, koji rukovodstvo i clanovi partije bas i ne razumeju.

Nego, nije to odgovor, vec progresivno oporezivanje, zalaganje za osnivanje novih drzavnih regulatornih agencija, postavljanje 'strucnjaka' na celo gradskih javnih preduzeca. Vec sam pricao o ovome na forumu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
samo dok ti kukash kako i zashto je LDP odbacio (je li ti milija ova rech? :trep: ) Jankovicev ekonomski program, sve je u redu. tako znam da je LDP dobar! :yes:
Korisnikov avatar
By Vel boy
to i koshtunica-selja ilic govore, josh vishe su govorili dok su bili na vlasti. eto tvojih....
By wilmott
Originally posted by Vel boy

samo dok ti kukash kako i zashto je LDP odbacio (je li ti milija ova rech? :trep: ) Jankovicev ekonomski program, sve je u redu. tako znam da je LDP dobar! :yes:

Dobri su ti kriterijumi, zaista.

Nego, Vel, sta kazes na ovo, nasao sam na Internetu upravo: klik
Korisnikov avatar
By Vel boy
ne klikcem na tako (chuj, klik) postavljene linkove. necu da rizikujem viruse itd....
By Simor
Vel, a što se ti ćeraš sa neoliberalkom Leonidom?

Hajde da budem ilustrativan, a u skladu sa božićnim blagdanima koje sada slavi veći deo hrišćanskog sveta: sasvim je u redu što se Isus rodio u štali jer nije bilo mesta u gostionici za Josifa i Mariju; drugim rečima, ko jebe Josifa i Mariju kada nisu imali da plate za gostionicu -- oni koji su siromašni neka se porađaju po štalama e da se ne bi ugrozila "sloboda" izražena neoliberalnim ekonomskim formulama.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!