Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by StarChasingGirl

Auuu, osnovi genetike.... Nije bitno da li je shtene zenka ili muzjak, gen se ne nalazi na polnom hromozomu.
Pa zato mi je i bilo čudno ovo iz članka:
Ako ste žensko, imate više nasleđenih osobina po babi od oca.
A ako ste muško više genetskih osobina s babom od majke.
Korisnikov avatar
By Tungi
Skoro sam procitao slican tekst:

Bake više vole kćeri svojih sinova

Bake su programirane na to da više vole unuke koje su im podarili sinovi, nego unuke koje su rodile njihove kćeri, tvrde znanstvenici
Istraživanje objavljeno u časopisu Proceedings of the Royal Society B pokazalo je da je bakina ljubav za unuke dijelom upisana u njihov DNA. Ljubav baka prema unucima pokušali su objasniti znanstvenici sa sveučilišta Cambridge koji su zaključili da bake dijele najviše gena s kćerima svojih sinova, a najmanje s muškim potomcima koje su im podarili sinovi.

Da bi to utvrdili, morali su proučiti zakone nasljeđivanja koliko je genetički slična žena s djecom svoje djece i saznali su da bake i unuci dijele ukupno četvrtinu gena. No geni kromosoma X se s generaciju na generaciju prenose drukčije, a zbog tih razlika neki unuci dijele više gena sa svojom bakom.

Žene na kćeri svojih sinova prenose oko 31 posto svojih gena, a na sinove svojih sinova tek 23 posto. Unuke i unuci koje im podare kćeri dijele 25 posto njihovih gena. Podaci za ovo istraživanje prikupljeni su iz dokumenta od 17. do 21. stoljeća i iz sedam društava iz svih krajeva svijeta. Znanstvenici su zaključili da dijete može slati signale prema kojima baka lakše shvate tko im je genetički bliskiji, a ti signali obično su miris tijela ili jednostavno fizička sličnost.
Korisnikov avatar
By StarChasingGirl
Originally posted by Tungi

Pa nije bitno onda ni da li si zensko,pa da licis i nosis gene po babi sa majchine strane ili obrnuto...Zasto onda ja nosim sve,POTPUNO,od moje babe sa oceve strane,a nisam zensko? :D
Pa ti si po tatinoj strani nasledio josh 22 hromozoma pored Y koji si dobio od dede, preko tate. samo y kaze da si bata, e shta si izvukao u tih 22 preostalih....izgleda recept za babu :D
naravno onih drugih 23 hromozoma od mame treba da budu pasivni i da dozvole tako neshto... :)
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Tungi

Bake više vole kćeri svojih sinova
Ja znam jednu babu koja više voli (i to ne krije) decu svoje ćerke - jer su to sigurno NJENI. A za unuke od sina...ko zna čiji mogu da budu.

Jebeš genetiku, do nje nije ni došla.
Korisnikov avatar
By StarChasingGirl
Originally posted by Mars
Originally posted by StarChasingGirl

Auuu, osnovi genetike.... Nije bitno da li je shtene zenka ili muzjak, gen se ne nalazi na polnom hromozomu.
Pa zato mi je i bilo čudno ovo iz članka:
Ako ste žensko, imate više nasleđenih osobina po babi od oca.
A ako ste muško više genetskih osobina s babom od majke.
Pa tako ispadne kada novinar dozivi prichu! Ja ne verujem da je iko ko je prochitao osnove genetike mogao tako neshto da mu izjavi. Ovde se podrazumeva(shto nije tachno) da je kod zena X hromozon svemocan i dominantan i da odredjuje toooliko toga. Slichno za mushkarce, Y te definishe kao muzjaka toliko, a na njemu se nalazi samo par gena.... Nema veze.
Ova njihova pricha je vazna za npr X-vezano nasledjivanje(primer je hemofilija) Samo na pojedinachnm primerima moze da se govori o vaznosti X ili Y. Ovoliko uopshtavanje je neosnovano...
Korisnikov avatar
By Loni
Inače taj novinar je potpuno homofrendičan.
U NIN-u je jednom izašao njegov tekst da niko ne bi smeo da kritikuje gejeve zato što je to urođeno. Isto se pozivao na matematičku genetiku.
Taj tekst mi se vrlo dopao.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Loni

U NIN-u je jednom izašao njegov tekst da niko ne bi smeo da kritikuje gejeve zato što je to urođeno. Isto se pozivao na matematičku genetiku.
Piše on godinama zanimljive članke za NIN.

Jednom je bio kod Nataše Miljković u emisiji...valjda ga je samo pristojnost sprečila da ustane i ode.
Korisnikov avatar
By krpica
heheh ovako dobru temu nismo imali danima :D ^^
Korisnikov avatar
By StarChasingGirl
Originally posted by Loni

Ne znam choveka, ali niko ne bi smeo da kritikuje, to se slazemo, da li je za to razlog genetska predispozicija ne znam.... :nesiguran: Verujem da bih chula da je bilo shta ozbiljno dokazano..

Lik prosvecuje narod o genetici, i to u slobodnoj intepretaciji :)

Although male and female homosexuality appear to be at least somewhat heritable, environment must also be of considerable importance in their origins....

http://www.leaderu.com/orgs/narth/bioresearch.html
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni kažu da sam pljunuti otac, i samo otac... dok za mog brata kažu da je između majke i dede po majci.

Inače ne volim stavove u kojima preovlađuje biološki determinizam.
Naravno da mnoge stvari određuje i priroda, ali je problem granice do koje samo priroda deluje.

Uz to bih naglasio da je jedno pozivanje, pa i samo na prirodu bez drugih determinanti, a drugo je diskriminacija.

A nužno do diskriminacije dolazi, i to je ono što me zapravo iritira u svemu tome.
Korisnikov avatar
By Mars
tik-tak, tik-tak, tik-tak, tik-tak...

:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!