Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By ^djavoljeva^
cilj opravdava sredstvo...mada,sve zavisi od osobe kakva je,da
li moze precji preko nekih stvari i zaboraviti ih ili ne...ja stojim iza
ovog shto sam rekla... :mini:
Korisnikov avatar
By gari
Priroda /ili Bog/ nema dilemu oko toga da li cilj opravdava sredstvo. U prirodi važi pravilo da ja?i preživljavaju a slabiji nestaju. U tom pogledu mi smo sa SVOJIM civilizacijskim tekovinama u stvari pokušali da prevarimo prirodu. Ali, kako to nije mogu?e, a kako smo se mi zbog toga mnogo umnožili /kako re?e Mina Haker/ priroda mora da reguliše ljudsku populaciju koja je još i najdestruktivnija u prirodi. Priroda to reguliše na više na?ina. Jedan od njih je pojava novih bolesti za koje nema leka. Pre pedeset godina to je bila tuberkuloza, grip, groznica, upala plu?a...Sada je to AIDS, rak, itd. Dakle, priroda se ne može prevariti i u prirodi nema dileme da li cilj opravdava sredstvo. Razmišljanje o tome umanjuje efikasnost sredstva.
:misli: :budilnik: :njanjanja:
By Kragi
Ne.
Mislim da se covekova vrednost (izmedju ostalog) meri ne brojem ostvarenih ciljeva, nego nacnom/ima do kojih je do njih stizao.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Ulix

Ne. Skoro nikada to nije tacno. Gnusam se takvih stavova. Vazan je metod skoro jednako koliko i cilj.
:up:

Cilj nikada ne opravdava sredstva i najveći razlog patnje čovečanstva je upravo odbijanje istog da nauči ovu vrlo važnu lekciju.
Korisnikov avatar
By Dirrty
@Mars
:krezavi:

Plemenit cilj zahteva podjednako plemenita sredstva, loš cilj opravdava loša.

Upravo je opravdanje ključna problematika, koja je zahtevala Makijavelijevu maximu... koju su kasnije (pa čak i u njegovo vreme) koristili mnogi, naravno zloupotrebivši je kao opravdanje nečega što odavno nema veze sa Makijavelijem i njegovom zamisli.
Korisnikov avatar
By Tungi
Cilj uvek opravdava sredstvo:sudija:
Korisnikov avatar
By Mage
Kako je neko pametno rekao: Poenta nije u cilju, već u načinu dolaska do njega.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa bitno je znaci sredstvo...:napitak:
Korisnikov avatar
By Tungi
Zvuci kontradikorno...A cilj je zanemarljiv?Nesto poput,"zapoceti-ne zavrsiti":apple:
Korisnikov avatar
By Mage
Pa možeš to posmatrati i ovako: sredstvo je ujedno i sam cilj ;)
By ...Sitnicava...
Naravno da ne opravdava, ali je namera jako bitna, pa i ako je metod loš, može se tolerisati. Ako ne govorimo o nekim fatalnim posledicama, normalno.
By Orion
Originally posted by ...Sitnicava...

Naravno da ne opravdava, ali je namera jako bitna, pa i ako je metod loš, može se tolerisati. Ako ne govorimo o nekim fatalnim posledicama, normalno.
Slažem se i samim tim važi ono gore napisano - zavisi šta je cilj i koje sredstvo.
Korisnikov avatar
By Sunce
Nacin je vazan. Nekada su ciljevi i rezultati slicni, ali su nacini razliciti. Coveka cine i ti nacini.
By Orion
Originally posted by Sunce

Nacin je vazan. Nekada su ciljevi i rezultati slicni, ali su nacini razliciti. Coveka cine i ti nacini.
Hmm...da. To je lepo rečeno. Jako je važan način.
Korisnikov avatar
By Divlja
Cilj opravdava sredstvo ako se uz put do cilja ne izgubis u sumi znakova, pa ti se usputna stanica ucini vaznom, toliko znacajnom da cilj zanemaris. Na taj nacin si opet na pocetku, kao da nisi ni krenuo nigde. Stalno idi napred, osvrci se samo da ustanovis koliko brzo napredujes i naucis tako u putu da ispravljas sopstvene greske. I stici ces.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Veberovski...
Zavisi od ugla gledanja i najviše vrednosti..
Ja sam za to da cilj opravdava sredstvo, ali samo ako cilj doživljavate kao najvišu vrednost.
E sada, u društvu u kakvom živimo i vremenu u kojem smo... Teško bi mogao ovaj stav proći.
Naime, liberal - kapitalizam uzima kao najvišu vrednost život. Isto tako, kršenje je najviše vrednosti ako nekome ugrozite ili oduzmete život pri pokušaju dostizanja svoga cilja. Dakle, sve zavisi od ugla gledanja..
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Za razlicite ciljeve razlicite i strategije. Ali naravno da cilj ne opravdava sredstva ako su nemoralna.

Nacin je po mom misljenju nekad vazan nekad ne, zavisi koji je cilj u pitanju. Kad krenes negde a napolju bude lepo i toplo vreme - setas i uzivas i mirises cvece, a kad pada kisa - skupis se pod kisobranom i samo gledas da stignes sto pre.

:geisha:
Korisnikov avatar
By Mars
A ja pa ne ulazim unutra dok mi i gaće ne budu mokre od kiše.

Znao da sam nemoralan.
Korisnikov avatar
By Tungi
"Moram ti nesto grozno o sebi reci" :lol:

:kiss:
Korisnikov avatar
By bu
ja se slazem da u nekim situacijama cilj opravdava sredstvo...najgori slucaj u kom bi reagovala po ovom principu je da se odbranim od nekog ako hoce da me ubije :D ...naravno povredila bi ga..pa sad da li bi ta osoba umrla ili bila samo povredjena mene to ne zanima..vazno je da mi je cilj da se spasem..:)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!