Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
U beogradskoj opštini Voždovac već mesecima i godinama traju lokalni izbori. Boris Tadić, Rasim Ljajić, Mlađan Dinkić, Tomislav Nikolić svakodnevni su gosti Voždovca koji se suočava s običnim, svakodnevnim problemima: ljudi nemaju vodu, struju, kanalizaciju, ali zato imaju permanentnu kampanju u kojoj im se obećava sve i svašta, dele im se pokloni, daju im se obećanja, tvrdi se da je Voždovac – centar Srbije i da će glasovanje na Voždovcu biti model za glasovanje za čitavu Srbiju. A iza čitave ove priče, krije se prava međunarodna zavera…

ZA SAD BEZ ŽRTAVA: Deset dana uoči lokalnih izbora na Voždovcu, situacija na rubnim područjima ove beogradske opštine prema Zvezdari vrlo je napeta. Kako javlja agencija Feta, zlosutna tišina kotrlja se gotovo praznim ulicama po kojima hodaju samo retki prolaznici. Trenutno, javlja agencija Natjug, ima dovoljno hrane, ali u delovima Voždovca koji već pola veka nemaju struju – struje i dalje neće biti. Građani su već počeli da u kanisterima skupljaju vodu, plašeći se nestašica. MUP Srbije saopštava da na graničnom prelazu između Zvezdare i Voždovca sinoć nije bilo nereda i da su balvani uklonjeni hitnom intervencijom specijalnih tenkovskih jedinica.

HIDEOUT: Dolazak Rasima Ljajića na Voždovac u pratnji oklopnih transportera izazvao je pravi šok među stanovništvom koje je, u panici, počelo da beži koliko ga noge nose. U ljudskom stampedu pregažene su ekipe CNN i BBC televizije, razbijeno je nekoliko kineskih radnji “Sve za 88 dinara”, prevrnuti su i zapaljeni kontejneri. Gusti crni dim vije se nad Voždovcem. Inostrani analitičari ocenjuju da je dolazak Ljajića na Voždovac u direktnoj vezi sa potragom za Ratkom Mladićem; BBC je večeras u svojim “Prime News” otvorio temu “Vozdovac: Hideout for general Mladic”, tvrdeći da su lokalni izbori samo “maska” za novo poglavlje o dvosmernoj saradnji Srbije i Haškog Tribunala. Agencija Feta saznaje da je Boris Tadić prekinuo odmor u jednom od srpskih manastira i hitno se vratio u Beograd.

PRIOPĆENJA: Povodom razbijanja kineskih radnji na Voždovcu, kineska vlada je noćas održala vanrednu sednicu i saopštila da je napad na bilo kog Kineza – napad na Kinu. “Nećemo dozvoliti da se nad našim građanima iživljavaju buržoaski elementi”, podvukao je portparol kineske Vlade i saopštio da Kina na “neodređeno vreme” obustavlja slanje greda za most na Adi Ciganliji. “Što smo poslali – poslali smo”, zaključio je portparol. U međuvremenu, srpskoj javnosti se obratio Rasim Ljajić i poručio da država Srbija neće odustati od dva strateška procesa: lokalnih izbora na Voždovcu i hapšenja generala Mladića. “Proveravamo svaku lokaciju, naročito na Voždovcu”, dodao je Ljajić, savetujući građanima da “ostanu mirni” u ovim “burnim vremenima”.

OTMICA: Lokalni mediji u Beogradu prenose vest o noćašnjim neredima na Voždovcu. Kako se nezvanično saznaje, neidentifikovana paravojna jedinica kidnapovala je potpredsednika Vlade Srbije, Jovana Krkobabića (126), i vezala ga za banderu, prethodno ga obavivši dinamitom. Otmičari prete da će daljinskim upravljačem preko mobilnog telefona državne mreže 064 dići Krkobabića Sr u vazduh i sitne komade, ako predsednik partije penzionera u roku od 24 časa ne izdejstvuje da se izgradi pošta na Voždovcu gde građani mogu da primaju penzije. Stanovnici Voždovca ne usuđuju se da odvežu Krkobabića zbog čopora divljih pasa koji su prošle noći napali Mlađana Dinkića, predsednika finansijskog kartela G17+ dok je ovaj na uglu, u okviru lokalne kampanje, bezbrižno svirao gitaru, izvodeći pritom kompoziciju “Ja sam samo jedan od mnogih sa gitarom”. Izujedan i povređen, Dinkić je novinarima izjavio: “Napali su me mučki, fiskalno, bez najave ili upozorenja”. Dinkića je u bolnici prvi posetio Kiki, vođa grupe Piloti, noseći sok, gitaru i pomorandže.

PANDEMIJA: Vrhovni savet odbrane večeras je održao vanrednu sednicu kojoj je prisustvovao Vuk Jeremić, ministar inostranih poslova. U šturom saopštenju ističe se da su “Voždovac i Kosovo nacionalni identiteti Srbije” i da država neće dozvoliti da se pitanje Voždovca “internacionalizuje” na način kako je to “nesrećno urađeno sa Kosovom”. Vuk Jeremić je novinarima izjavio da Srbija nema nameru da “slučaj Voždovac” iznese pred Ujedinjene Nacije: “Već imamo Rezoluciju 1244, ne treba nam Rezolucija 1245”, rekao je Jeremić, vidno neraspoložen zbog napada pasa na Mlađana Dinkića koji je sinoć prebačen na intenzivnu negu. Tokom popodneva, na Voždovcu je zabeleženo nekoliko manjih incidenata. Grupa građana koja decenijama nema struju potukla se sa grupom građana koji vekovima nemaju kanalizaciju, dok su građani koji nemaju vodu strpljivo čekali u kilometarskim redovima ispred samousluge “Maxi” da kupe mineralnu vodu koja je u poslednjih 24 časa poskupela 14 puta: litar “Knjaza” se ispod ruke prodaje za 250 evra.

THANXGIVING: Predsednik SAD Barak Obama građanima Voždovca, bez obzira na veroispovest, poslao je sledeću poruku: “You, at Vozdovac, have been there through victories and setbacks. You have given of yourselves beyond measure. You have enabled all that we have accomplished - and you have had the courage to dream yet bigger dreams for what we can still achieve. So in this season of thanks giving, I want to take a moment to express my gratitude to you at Vozdovac, and my anticipation of the brighter future we are creating together”. U vanrednom izdanju Tijanićevog TV Dnevnika u kojem su – zbog žalosnih događaja na Voždovcu sve voditeljke bile obučene u crno – pojavio se Vuk Jeremić i poruku predsednika Obame ocenio kao “mešanje u unutrašnje poslove Voždovca i Srbije”. Jeremić je upozorio SAD da će Srbija “po svaku cenu braniti integritet Voždovca” i da država čiji je glavni grad Vašington nema prava da “odlučuje o našoj sudbini”. Poslednje vesti sa Voždovca govore da se u pojedinim kvartovima čuju rodoljubive narodne pesme presečene kratkim rafalima iz automatskog oružja. Vlada Srbije, primećuju analitičari, nije reagovala na zahtev otmičara glede kidnapovanog Jovana Krkobabića koji je još uvek vezan za banderu, okružen čoporima divljih pasa.

THE WORLD: Milorad Dodik pojavio se na televiziji vlastite Republike Srpske i optužio federalne vlasti u Sarajevu da su one odgovorne što od Voždovca žele da “naprave Teheran”. Republika Srpska, obećao je Dodik, ne pristaje da se Voždovcu vode pregovori u Dejtonu: “Jednom ste nas zajebali, više nećete”, rekao je Mile i ponudio pomoć Beogradu u “smirivanju situacije” slanjem ćebadi i dobrovoljačkih grupa koje bi “većinskom narodu na Voždovcu obezbedile mir i spokoj, isto onako kako smo mi u Republici Srpskoj obezbedili mir i spokoj za one koji više nisu s nama”, dodao je premijer Šumske.

DRAŽA NOT DEAD: Dolazak na Voždovac Slobodana Homena, državnog sekretara u Ministarstvu pravde zaduženog za otkopavanje zemnih i mineralnih ostataka Draže Mihailovića, u pratnji stotinak legionara naoružanih ašovima, pijucima i lopatama – zakomplikovao je i onako komplikovanu, a usijanu atmosferu na Voždovcu. Vest koja se kao pirin širi Voždovcem: da se kosti Đenerala Draže nalaze na teritoriji onih odmetnutih grupa koje decenijama nemaju vodu, uznemirila je stanovništvo koje u strahu od Đenerala Mladića ne izlazi iz kuće, plašeći se susreta sa Rasimom Ljajićem i njegovim belim transporterima koji bešumno kruže avetinjski praznim ulicama. Na graničnom prelazu sa Zvezdarom, javlja voždovački MUP, danas nije bilo većih incidenata: dignute su u vazduh cisterne sa mineralnom vodom, potpoljeno nekoliko parkova, ali su telefonske govornice još u funkciji sa tendencijom smirivanja u pozivima iz parkova pod vodom.

WE ARE THE WORLD: U ekskluzivnom intervjuu za Tijanićev RTS, predsednik Konga Žozef Kabila potvrdio je da je Vuku Jeremiću rekao: “Dok sam živ, neću priznati nezavisnost Kosova”, ali je samo za RTS dodao: “Dok sam živ, neću priznati rezultate lokalnih izbora na Voždovcu”. Nekoliko sati kasnije, povodom ove izjave predsednika Kabile, u Gabonu je došlo do nereda: velike grupe demonstranata okupirale su gradski trg i zahtevale nezavisnost za Voždovac, upućujući Kabili podrugljive poruke: “Žozefe, Vuče”, “Dabogda vam Tadić došao u posetu” i “Ne damo Voždovac”. Razuzdana gomila napala je kongoansku ambasadu u Gabonu; šesto mrtvih i nekoliko hiljada povređenih, izbrojano je u prvih pola sata demonstracija. Grad je u plamenu; domoroci nose zastave Crne Gore i u horu uzvikuju: “Koštunice, gde si da te pogledamo u oči”. AFP i Reuters izveštavaju da je situacija kritična.

HOT NEWS: Državni B92 javlja da je paravojna grupa koja sebe naziva “Hoćemo kanalizaciju” sinoć otela gradonačelnika Dragana Đilasa; slična sudbina zatekla je Tomislava Nikolića kojeg su građani iz paravojne grupe “Nećemo azbest” na Voždovcu zaključali u školu izgrađenu od azbestnog materijala; Rasima Ljajića već 12 sati drže zatočenog u mesnoj zajednici dok im ne prizna koliko ima partija kojima je on predsednik i koliko ministarstava vodi; čuje se da je otet i mlađi Krkobabić (84), sin Jovanov, potpredsednik Gradske vlade, ali su glasine neproverene, baš kao i vest da je kidnapovan najmlađi član dinastije Krkobabić (66) dok je boravio u vrtiću.

HELP: Zbog situacije na Voždovcu i mešanju SAD u unutrašnje poslove Srbije, Kina je podigla bojnu gotovost tipa “Level 5”. Laos je saopštio da povlači svog ambasadora sa Voždovca; generalska vlada u Mijanmaru poručila je da “bez ostatka, podržava Demokratsku stranku Borisa Tadića u njihovim naporima da mir i pobedu obezbede na Voždovcu”, poručujući Srpskoj Naprednoj Stranci da ovo “nije trenutak za strančarenje”; u strahu zbog ovakve međunarodne situacije izazvane problemom Voždovca, sa Tajlanda su juče ka Australiji krenule tisuće izbeglica u krkhim čamcima, noseći sa sobom samo ono najnužnije.

ODLUKE: Vlada Srbije zatvorila je granice za izlazak i ulazak u zemlju, obavestio je javnost Rasim Ljajić. “Odluka je privremena, već 19. decembra čitava Srbija može da ode u Evropu bez viza. Ko poslednji izađe, imaće obavezu da ugasi svetlo”, rekao je Ljajić, pokazujući svoj pasoš s kojim će za manje od mesec dana krenuti u izbeglištvo put Evrope. Povodom molbe Saveta bezbednosti UN da se izbori na Voždovcu odlože, Vuk Jeremić je odgovorio da nama UN “ne može određivati ritam izbora” i da je Srbija u situaciji da ima podršku “slobodnog sveta” koji zna koliko su bitni “demokratski procesi na Voždovcu”. Predstavnik UN “sa žaljenjem” je primio izjavu Vuka Jeremića, podsećajući na elemente Kubanske krize koja se opet ponavlja u svom “najgorem obliku”.

ATOM BUTTON: U iznenadom obraćanju javnosti povodom krize na Voždovcu, predsednik Obama izrazio je nadu da će “razum prevladati” i da ovo još nije sukob koji bi svet doveo na “ivicu atomskog rata” kako se misli. “Razgovarao sam s Putinom”, rekao je Obama, dodajući da je problem u shvatanju Medvedeva koji se oteo kontroli i poverovao da je on stvarno predsednik Rusije. “Srbija ga je uništila”, citirao je Obama Putinove reči. “Posle posete Beogradu, posebice Voždovcu, odjednom je umislio da on Vlada Rusijom. Zaboravio je da sam ja premijer”. U stalnim sam razgovorima sa Vladimirom, rekao je Obama. “Videćemo, ništa ne obećavam”, zaključio je pred gledaocima.

AFRIKA: Vest iz Konga – da je u vili Žozefa Kabile, predsednika Konga, pronađen Jovan Krkobabić, vezan za banderu u Voždovcu, obišla je svet. “Ničega se ne sećam”, izjavio je Krkobabić najstariji, dodajući “samo sam video kako čopor pasa napada Mlađana: grizli su ga kao fiskalnu kasu”. Nema vesti o sudbini Dragana Đilasa: sumnja se da su ga otele advertising grupe bliske Srđanu Šaperu i Nebojši Krstiću, kao osvetu za gabonske demonstracije za i protiv Voždovca.

POSLEDNJA VEST: Zbog ćutanja Evropske Unije oko Voždovca, Vlada Srbije prekida sve odnose sa pomenutom organizacijom; Vlada Srbije predlaže Kongu konfederaciju, Voždovcu mirovni ugovor, Ujedinjenim Nacijama da pošalju posmatrače na graničnu liniju Voždovac-Zvezdara, Vlada Srbije imenuje Rasima Ljajića kao privremenog upravnika Opštine Voždovac, Vlada Srbije zaključuje da je Voždovac integralni deo Srbije i da oko Voždovca nema pregovora: Voždovac se brani na Voždovcu 6. decembra. Ko preživi, pisaće za e-novine!

Fenomenalan tekst!!!!:lol:
Korisnikov avatar
By jukie
Pazi kad sam krenuo nasumično da čitam i pročitam kako Kinezi protestuju i ne daju grede za Adu Ciganliju i pomislim da je pravo
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

Zaboravili su da napisu da su se Kinezi zalagali da se most na Adi zove Walterov most,umesto "Most Patrijarha Pavla":lol:
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
da sam ja nešto sa voždovca, sad bih golemo propatila. najgore je izabrati kad imaš toliko odličnih kandidata i kandidatkinja, sve jedno sjajnije od drugog. kako, recimo, izabrati između milana laneta gutovića, stranke srpske sloge koja obećava otvaranje tv stanice "vožd", sa sve pokličom "srpska sloga pobediti mora" i narodne radikalne stranke, čiji se predstavnik upravo televizijski predstavio u vojničkoj uniformi? pri tom se ona ss(s) reklamira kao jedina monarhistička stranka na opštinskim izborima, a ovim narodno radikalnim fino na zastavi piše "s verom u boga, kralja i otadžbinu", što nedvojbeno unosi dodatnu pometnju međ' kraljoljubitelje - haj' sad ti skontaj koji će od njih brže, bolje i efikasnije od voždovca da načini monarhiju... nije lako.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
cuti, upravo mi ispod prozora mitinguje pred stotinak bednih pokislih dusa tomislav nikolic. na vozdovcu je cist rejv do nedelje!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Videh tog iz NRS-a. Ka' Njegoš sjeđaše.

Videh i kako nastaje stranački program.
Na laptopu kopirajtera, paralelno sa osmišljavanjem reklamne kampanje.
U stvari, nije da nisam znala, ali sam se svejedno sablaznila.

Prosto čoveku dođe da namerno u programu navede zalaganje za održavanje LGBTIQ Pridea na nedeljnom nivou, po cenu otkaza.

Sledeće godine se kandidujem za prešjednicu Voždovca, ispred stranke "Voždovački Veliki Prasak". Imaćemo i pank bend. I krofne.

Biće izbora na Voždovcu i sledeće godine, ne? :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako ikada postanem političar, a verovatno ću, podsetite me na ovo što ću sada napisati.
Osnovaću stranku i neću se boriti za vlast već ću biti isključivo opozicija čija je jedina uloga da posere svu ostalu gamad!
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Originally posted by Dzelajza Rouz

Videh tog iz NRS-a. Ka' Njegoš sjeđaše.

Videh i kako nastaje stranački program.
Na laptopu kopirajtera, paralelno sa osmišljavanjem reklamne kampanje.
U stvari, nije da nisam znala, ali sam se svejedno sablaznila.

Prosto čoveku dođe da namerno u programu navede zalaganje za održavanje LGBTIQ Pridea na nedeljnom nivou, po cenu otkaza.

Sledeće godine se kandidujem za prešjednicu Voždovca, ispred stranke "Voždovački Veliki Prasak". Imaćemo i pank bend. I krofne.

Biće izbora na Voždovcu i sledeće godine, ne? :ozbiljan:
I ja se sablaznila kad nam je Mirko pricao malo o tome na casovima jos onomad. Valjda mi od tad krenula odvratnost ka marketingu, pa se sve ne dam, sta li.

Ali mene plasi da ce ova agonija da se nastavi ako opet ne uspeju da formiraju skupstinu opstine. Onda mozemo svi u tvoju stranku, a ja se dobrovoljno prijavljujem da pravim krofne, i to sa domacim dzemom od kajsija.

Inace, kad je Toma zavrsio govor imali su i vatromet. Onaj kineski, da ne ispadne da se razbacuju parama u ovo krizno vreme. A negde u to vreme mi je i dvoje mladih iz DS-a zazvonilo na vrata.

Hvala Gospodu dragom sto postoji izborna cutnja i sto pocinje u petak. Sutra bezim sa Vozdovca negde!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Dirrty

Ako ikada postanem političar, a verovatno ću, podsetite me na ovo što ću sada napisati.
Osnovaću stranku i neću se boriti za vlast već ću biti isključivo opozicija čija je jedina uloga da posere svu ostalu gamad!

Ima neka stranka koja se zove

14 - NIJEDAN OD PONUĐENIH ODGOVORA

ima link na sajt pa sam kopirao:

Тражи се да 6. децембра будемо послушни. Очекује се да, без много размишљања, гласамо за мање зло. Или да не гласамо. И већина ће пристати. Многи ће се плашити нечег новог. Плашиће се неизвесности. Људи ће заобилазити бирачка места, јер не желе више да улажу наду ни у кога. Не желе да буду варани и разочаравани. Већина је уморна.

Мањина ће искористити прилику
Ми сада имамо прилику да их казнимо. Сада можемо политичкој естради, која после двадесет година рада није била у стању да иза себе остави наслеђе иоле вредно помена, гласно да кажемо оно што мислимо. Сад први пут можемо, на дну листића, да заокружимо Ниједан од понуђених одговора.
(ɔ) 2009. Ниједан од понуђених одговора. Сва права суздржана.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Cool, neću morati više da zaokružujem više opcija da bi listić proglasili nevažećim.

Ali svejedno, moj plan i dalje stoji.

:shtap:
Korisnikov avatar
By jukie

Cool, neću morati više da zaokružujem više opcija da bi listić proglasili nevažećim.

Evo kako je to rekla Ana Radmilović na blogu B92:

Dakle, Nijedan od ponudjenih odgovora (NOPO) pojaviće se poslednji na glasačkom listiću pod brojem 14 i ja sad odavde apelujem na sve Voždovčane koji su želeli da crtaju čiča gliše i ostale cvetiće na svojim listićima ili da se jednostavno ne cimaju 6. decembra u neko nedeljno prepodne ili neko nedeljno popodne - da se uzmu u pamet i zaokruže Nijedan od ponudjenih odgovora, jer, uverena sam - svaki iole norlmalan gradjanin Srbije kad vidi onaj spisak i zamisli one ljude koji stoje iza tih imena i naziva stranaka na svim mogućim spiskovima koje smo imali prilike da gledamo poslednjih decenija, pomisli ovo: "Nijedan, brate, od ovih ponudjenih odgovora..." i onda neke psovke... i tako... hoću da kažem: ne valja ništa.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by jukie

Ima neka stranka koja se zove

14 - NIJEDAN OD PONUĐENIH ODGOVORA

ima link na sajt pa sam kopirao:

Тражи се да 6. децембра будемо послушни. Очекује се да, без много размишљања, гласамо за мање зло. Или да не гласамо. И већина ће пристати. Многи ће се плашити нечег новог. Плашиће се неизвесности. Људи ће заобилазити бирачка места, јер не желе више да улажу наду ни у кога. Не желе да буду варани и разочаравани. Већина је уморна.

Мањина ће искористити прилику
Ми сада имамо прилику да их казнимо. Сада можемо политичкој естради, која после двадесет година рада није била у стању да иза себе остави наслеђе иоле вредно помена, гласно да кажемо оно што мислимо. Сад први пут можемо, на дну листића, да заокружимо Ниједан од понуђених одговора.
(ɔ) 2009. Ниједан од понуђених одговора. Сва права суздржана.

Super, covece.
Korisnikov avatar
By Tungi
meni je upravo stigla poruka na mob od LDP-a

"Ovo je velika sansa za LDP!Zato odmah pozovi i ubedi da glasaju sve koje znas na Vozdovcu!Izlaznost raste,LDP mora da prelomi rezultat!DODAJ GLAS!LDP

Pa ljudi izvolite:novinar:
Korisnikov avatar
By Delete

To je SRS godinama radio, jer su svi njihovi clanovi bili svesni da ostali nikad nece dozvoliti da oni dodju na vlast.
Korisnikov avatar
By blabla54380
s obzriom na to da nisam dobio ni jedan upaljac niti i jednu hemijsku (a o rokovnicima i da ne pricam) od bilo koje stranke. ja na izbore izasao nisam!
Korisnikov avatar
By Tungi
Prema preliminarnim podacima OIK, sa 12,20 odsto obrađenih biračkih mesta, SNS je osvojio najviše glasova na lokalnim izborima na Voždovcu.

Za naprednjake je glasalo 31,14 odsto izašlih birača, pa je tako SNS osvojio 20 odborničkih mesta. Isti broj mandata, ali sa 30,28 odsto glasova, osvojila je koalicija "Za bolji Voždovac", dok je koalicija DSS-NS osvojila 9,26 odsto glasova, odnosno šest odborničkih mesta.
Koalicija SPS-PUPS-JS sa osvojenih 6,33 osto glasova osvojila je četiri odbornička mesta, LDP i stranka G17 plus osvojile su po tri odbornička mesta - LDP sa šest odsto glasova, a G17 sa 5,23 odsto glasova.
Ostalih osam stranaka, koalicija i grupa građana nisu prošli cenzus.
Prema preliminarnim rezultatima, koji su obuhvatili 12,25 odsto biračkog tela izlaznost građana na izgorima bila je 39,29 odsto.

Predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) saopštili su ranije večeras da su naprednjaci odneli ubedljivu pobedu na vanrednim opštinskim izborima na Voždovcu osvojivši 38 do 40 odsto glasova, što je oko osam odsto prednosti u odnosu na drugoplasiranog.
Predsednik SNS Tomislav Nikolić kazao je da je pobeda ostvarena ogromnim trudom i zalaganjem svih aktivista stranke, uprkos do sada neviđenoj kampanji koja je, kako je naveo, "izgleda za neke ljude, koji su na vlasti, bila pitanje života i smrti".
Prema njegovim rečima, vlast je pokušala da obmane birače, ali je "naišla na prkos stanovnika Voždovca koji nisu hteli da budu kupljeni i nisu hteli da ih više tretiraju kao neke koji nemaju pravo na svoj život".
"Građani Voždovca odlučili su da krenu napred zajedno sa SNS-om i uzmu život u svoje ruke. Mi poručujemo Srbiji, ovako će izgledati svi naredni izbori", rekao je Nikolić i zamolio vlast da "više ne ponavljaju izbore na kojima ih naprednjaci pobeđuju, jer nakon toga doživljavaju sve ubedljiviji poraz".

Prvi na listi "Za bolji Voždovac" Branislav Arsenijević rekao je da je, prema obrađenim podacima sa 76 od ukupno 82 biračka mesta, na vanrednim lokalnim izborima na Voždovcu pobedila Srpska napredna stranka,i čestitao naprednjacima na pobedi.
Arsenijević je rekao da će se konačni broj mandata koje su stranke i koalicije osvojile znati tek pošto se obrade podaci sa svih izbornim mesta, zbog sistema na koji se mandati računaju.

Izlaznost do 20 časova 42,7 odsto upisanih birača
Na vanredne lokalne izbore u beogradskoj opštini Voždovac izašlo je do 20 sati, kada su zatvorena sva glasačka mesta, 42,7 odsto upisanih birača, izjavio je večeras predsednik Opštinske izborne komisije (OIK) Igor Anđelković.
Anđelković je precizirao da su to podaci iz reprezentativnog uzorka od 11 biračkih mesta, a da su na teritoriji opštine bila otvorena 82 birališta.
On je dodao da je izlaznost bila za oko 10 odsto veća nego na izborima održanim 7. juna i ponovio da tokom glasanja nisu uočene veće nepravilnosti koje bi mogle da dovedu do ponavljanja na bilo kom biračko mestu.

Pravo da bira novu opštinsku vlast imalo je 149.360 gradjana, a za njihovo poverenje nadmetalo se 14 izbornih lista.
Na izborima učestvuju Liberalno-demokratska partija, Srpska napredna stranka, G17 plus, Srpska radikalna stranka, koalicija SPS-PUPS-JS, koalicija DŠ-NS, Narodna partija i lista Za bolji Voždovac koju predvodi DS.
Za izbore su se prijavili i stranka Srpska sloga, grupa građana Napred za opštinu Avalski venac, Partija veterana Srbije i grupe građana GEPS za Voždovac, Srbija 21 i Nijedan od ponuđenih odgovora.

Znaci,PROPAST!:jbg:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Hah! Dobra fora, super fora!
Hajde jedno onako, ljudsko pitanje: kako mislis da finansiras svoju stranku? Kako mislis da ljude motivises da se zalazu za tu vecito opozicionu stranku?
U prvo vreme svi nesto rade iz ideoloskih ubedjenja, ali se sve na kraju svede na licni profit i korist. Onog trenutka kada ljudi tu korist ne vide, rusi ti se politicka struktura i ciao bella.
Nisi se zapitao kako to da vladajuce stranke obezbedjuju poslove, stanove, pomoci samo i iskljucivo svojim clanovima?
Korisnikov avatar
By Mars
Više od svega toga me zanima kako to misli da odoli želji i ne postane vladajuća stranka.

:)
Korisnikov avatar
By Loni
LDP je prošao samo u Kostolcu sa 7.9 %.
Tamo je i G17 dobio 9 %.

Beograd je postao toliko urban da ih je prevazišao.
Korisnikov avatar
By olga_diktator
Loni, malo me plasi ova tvoja poslednja recenica tj sarkazam koji iscitavam iz nje.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Loni
LDP je prošao samo u Kostolcu sa 7.9 %.
Tamo je i G17 dobio 9 %.
"samo" u Kostolcu, a glasalo se samo u Kostolcu i Voždovcu
Beograd je postao toliko urban da ih je prevazišao.
Zavisi šta smatraš pod "urban". Voždovac nema krug dvojke i prateće sadržaje koji slede uz isti (onaj Vil i Grejs tip urbanog).

Postoje naselja Banjica i Braće Jerković koja su praktično spavaonice za ljude koji svaki dan putuju u centar da tamo provedu radno vreme, a svoje naselje koriste da popodne malo prošetaju sa decom, tako da im je van samog stana važno samo da u okolini imaju bezbedno dečje igralište. To je ono što se u svetu zove "suburban" a ne "urban".

Pod "urban" se često smatra i siromašan (getoliki?) kraj naseljen nacionalnim manjinama, što postoji u severnijem delu Voždovca gde živi romska zajednica.

Ostatak Voždovca su razna tipična sela do kojih se dolazi krivudavim putevima između njiva, autobusima sa brojevima tipa 40x.
Korisnikov avatar
By Loni
Ma sarkastičan sam Džuki, dobro me Olga provalila.

Inače urban i urbanoid su dve različite stvari.
Urban je onaj, ko živi na urbanom području.
Urbanoid onaj ko se trudi da kulturološki upadne u tzv. većinsko - urbanoidni identitet.

Ineče taj identitet se menja.
Danas je urbano jedno, sutra drugo.

Nekad je taj identitet podrazumevao posete balovima.
Danas si urbanoid ako posećuješ modne revije Saše Vidića, znaš kad počinje Bitef iako ti stil odevanja potpada u neku određenu anglomatricu a la London/Njujork/Jamajka.

Dinkić bio urban pa napisao pesmu za Kebu, koji je bio lik, dok nije tužio novine za nanet duševni bol, kad su napisali da je romskog porekla.
Dobro sam rekao u prvom postu - antiRomofobičan.
Korisnikov avatar
By blabla54380
e sada cemo da vidimo sta ta cuvena mojsijevska napredna stranka ume i moze. samo da ne bude ko sto je bilo u zemunu "mi smo hteli, al nam gradska vlast nije dala, al smo mi hteli"
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sprinter

e sada cemo da vidimo sta ta cuvena mojsijevska napredna stranka ume i moze. samo da ne bude ko sto je bilo u zemunu "mi smo hteli, al nam gradska vlast nije dala, al smo mi hteli"
Naravno da ce biti. Ne mislis valjda da ce demagozi priznati da su predizborna obecanja samo mamac za budale?
By subversio
Voždovac ili propast!

U beogradskoj opštini Voždovac već mesecima i godinama traju lokalni izbori. Boris Tadić, Rasim Ljajić, Mlađan Dinkić, Tomislav Nikolić svakodnevni su gosti Voždovca koji se suočava s običnim, svakodnevnim problemima: ljudi nemaju vodu, struju, kanalizaciju, ali zato imaju permanentnu kampanju u kojoj im se obećava sve i svašta, dele im se pokloni, daju im se obećanja, tvrdi se da je Voždovac – centar Srbije i da će glasovanje na Voždovcu biti model za glasovanje za čitavu Srbiju. A iza čitave ove priče, krije se prava međunarodna zavera…

Interesuje me odalke je uzet ovaj tekst...
Odlican je!
A rezultata sto se tice..hmmm..zakljucujem U SRBIJI NIKAD DOSADNO...
Da odem odavde u neku finu zemlju mislim da bi otkacila- covek se prosto navikne na ludilo, pa mu sve nesto toplo oko srca cim se ono oko njega desava ili ako u njemu ucestvuje makar na trenutak...
A i inace, da ne budemo previse strogi u kritikama-Tomini su neoevropejci delili ruze na stanici kod hotela Srbije, onako nasilno, po sovinisticki...e to je trebalo videti!A napraviti i film od toga...cisto da se dokumentuje sazrevanje Srbije...Jos malo pa cemo maturirati, kao narod!
Korisnikov avatar
By Tungi
Tekst je preuzet iz e novina.Pisao Petar Lukovic.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!