Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Ajd' recimo da tu savrsenost povezemo sa telesnoscu,pa da zapazimo kako sve to funkcionise.

Objasni mi sta je "prosto",a sta "slozeno".Koja je to cestica stvorila covecanstvo??

Ljudi su oduvek verovali da je Bog stvorio coveka.Ljudi su vec nekom opservacijom dosli do zakljucka da je covek nastao od praha zemaljskog,jer je bilo primetno da se les posle smrti razlaze na elemente.Najbolja teorija o stvaranju coveka,odnosno rasprava o teorijama stvaranja coveka je u Platonovoj "Gozbi".
Korisnikov avatar
By Loni
Čovečanstvo?

Sve životinje nastale su jedne od drugih tokom dugih godina evolucije.
Pa to se dešava i danas samo što je jako sporo. Ne možemo znati kako će izgledati potomak bilo kog sadašnjeg kučeta za milion godina.

Čovečanstvo je nastalo tako što se neka grupa primata izdvojila od ostalih. Njihov vođa čoropa pronašao je neki možda inteligentniji način za lov, pa su drugi to usavršili, pa je to pleme postalo naprednije od drugih.
Pa su se njihovi potomci malo uspravili, pa sledeći još malo.
To malo pleme počelo je da se razlikuje od ostalih majmuna, da gube dlake.
Da stiču neke druge osobine...

I tako je išlo iz generacije u generaciju. Neki su naučili da piju vodu iz lista, neki su naučili da jedni glasovi znače poziv na seks, drugi poziv na hranu, treći znak za uzbunu...

Pa onda dođe doba pećinskog čoveka, pa kasnije otkriće vatrem, pa prvih pisama pa oruđa za obradu zemlje, pa rad...

Čovek je izašao iz pećine pre oko 300 000 godina.
Sama civilizacija nastala je oko pre 60 000 godina.

Ne znamo mnogo o tom šta je bilo pre Egipta i sumersko vavilonskog carstva jer nema sačuvanih ostataka...

Tehnologija praktično počinje tek od 19.veka.

Ne znamo šta nas dalje čeka, ali sve je nastalo postepeno na Zemlji.
Od prostog ka složenom.
Korisnikov avatar
By Tungi
A iz cega se stvorio taj copor,odakle ti primati?Od cega ta cestica,ajmo u beskonacnost...Univerzum..Galaksija ima bezbroj;ali sta je iza te,pa iza te,pa iza tog zida,iza sledeceg...??
Korisnikov avatar
By 2kune
Iz Kreativnog Ničega iliti Stvaralačke Praznine. Zašto je to lošije i/ili manje logično od boga ili bogova stvoritelja? :trep:
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa losije je jer ne znam odakle potice ta Stvaralacka Praznina?Praznina stvara prazninu,praznina stvara kreativnost ili kreativnost prazninu..?Kakve su to besmislice?:seronjo:
Korisnikov avatar
By 2kune
Dobro. A kako onda znaš odakle potiče bog? Ako kažeš da je stvorio sam sebe onda je to gluplje nego praznina koja zapravo, ako bolje promisliš, i ne treba postojati da bi je zaista bilo i da bi bila kreativna. Bog je ipak neko jebeno biće a praznina je jedna fina i kulturna negacija, nebitak ali sa stvaralačkim potencijalom koji kad se ispolji postaje stvaranje samo po sebi. Kužiš? :adiktusha:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Divlja
Originally posted by Sprinter
Trnova Ruzica ne postoji,sta ti je... :durenje: :)
kolko ti imas argumenata da bog postoji toliko ja imam da postoji trnova ruzica. znam da bi volela da nije tako, al jbg jeste.

a to sto koristite priliku u onom delu u kome je nauka tek na pocetku puta da objasni neke stvari (pojave-cinjenice) za manipulaciju sirokih narodnih masa to je posebna prica.
Ko to koristi ''priliku za manipulaciju sirokih narodnih masa''?

Ja jok...
U kom vremenu zivimo? Vreme se racuna od Hrista, odnosno ovo Novo doba u kom smo sada racunaju ljudi od Hrista, zar ti to ne govori nesto?
Prvo, religija ima svoje mesto u drustvu, kakvo god da je drustvo tj.drzava i kakva god da je religija u pitanju. Te odnose treba urediti kako valja. Ja sam licno za sekularnu drzavu, bez obzira sto jesam vernik, ali treba da se zna sta je cije,''caru carevo, Bogu bozije'' sto bi se reklo. Ovo danas u Srbiji nista ne valja.
Mnogi se kriju iza krsta i vernika. Mnogo sta se isto tako krije iza crkve i njenih kanona. Otuda netrpeljivost prema crkvi. Ali vera u Boga ne mora da bude usko povezana sa ni jednom crkvom .
Vera je univerzalna kod coveka, kao i njegova potreba da misli, napreduje, uci, razvija se. Kako raste u materijalnoj spoznaji(nauci), tako isto raste i u duhovnoj spoznaji covek, odnosno covecanstvo. To je deo bozijeg plana za coveka.
Bog je u ljudima oduvek, Alfa i omega, pocetak i kraj svemu.
Nauka sama potvrdjuje da je sve nastalo iz nematerijalnog, sve materijalno je nastalo iz nematerijalnog. Pitanje je samo da li razuman covek veruje u bezbroj slucajnosti ili u jedan Plan, u duhovni intelekt koji je sve osmislio i koji ima jedno ime: Bog. To je opet pitanje vere. Vera coveka vodi i odrzava. Sve sto covek osmisli prvo je samo hipoteza, a onda slede istrazivanja i dokazi. Boga ne mozes dokazivati nekome jer Boga covek nije osmislio, Boga covek moze samo da oseti. Duhovne stvari se spoznaju duhom, materijalne culima.
Filing i zelja za istinom vode coveka u narucje Tvorca. Vera u coveka i njegova nauka nisu u suprotnosti, samo je potrebno da to covek prihvati i poslaze kockice kako treba.
Jasno ti je da je Trunovu Ruzicu izmislio covek :) , ali, lepo je verovati u lepo, tako da ,samo napred... :) ))
pa vi vernici. pre ste nas ubedjivali da je zemlja ravna ploca i da se oko nje sve zvezde vrte, a kad je nauka dokazala crno na belo da nije tako, sad vam ostaje da nas ubedjujete u gluposti samo tamo gde nauka jos uvek nema odgovore&dokaze, a to je evolucija kosmosa, tj. sta je bilo pre velikog praska, dokle postoji kosmos, sta je iza kosmosa etc.

dok je covek ziveo u pecini on je mislio da je bog van pecine, kad je izasao iz pecine i video da ga nema, onda je rekao ma sigurno je na vrhu one planine pa kad se popeo na vrh planine i video da ga i dalje nema, onda je rekao bog je na nebu 100%, pa kad se covek popeo i na nebo i po peti put ispusio da ga vidi, onda je rekao negde je u kosmosu, iza kosmosa.

prvih nekoliko stotina godina, hiljadu pa i vise, ubedjivali ste nas da je bog u liku coveka glavom i bradom, kao i da je svet nastao za 7 dana. pa kad ste videli da je to totalna idiotarija, onda ste prilagodili pricu savremenom dobu pa je sad bog neka sve-ziva energija, a 7 dana je u stvari simbolika dugog nastanka univerzuma, suncevog sistema, na kraju i zemlje.

svakim danom religije postaju sve smesnije i smesnije, da ce na kraju da ostane samo verovanje u "nesto" posto covek jos dugo dugo nece biti u stanju da se suoci sa najvecim instiktivnim strahom - strahom od smrti. tj. da ga posle smrti jednostavno nema. zip. ne postoji > a sto je osnovni razlog zasto covek veruje da bog postoji, odnosno da ima "neceg".
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by 2kune

Dobro. A kako onda znaš odakle potiče bog? Ako kažeš da je stvorio sam sebe onda je to gluplje nego praznina koja zapravo, ako bolje promisliš, i ne treba postojati da bi je zaista bilo i da bi bila kreativna. Bog je ipak neko jebeno biće a praznina je jedna fina i kulturna negacija, nebitak ali sa stvaralačkim potencijalom koji kad se ispolji postaje stvaranje samo po sebi. Kužiš? :adiktusha:
Bog je cista energija. Apsolut iz koga je nastalo sve u svemu. Energetska kruznica pulsirajuceg zivota sa puno tacaka na sebi. Svaka ima neko znacenje.
Covek danas samo sluti Boga jer je ogranicen materijom, zarobljen kozom, kucom i svemirom.
Ide vreme kad ce Duh biti potpuno otkriven coveku, kao energija stvaranja iz koje je sve. Beskonacnost ima smisla samo u Bogu. Matematika kao egzaktna nauka svedoci u korist Boga koji je punina a ne praznina...
Korisnikov avatar
By bas bleu
ou gudi, jos jedan pokusaj pokrstavanja pedera!
Korisnikov avatar
By Divlja
pa vi vernici. pre ste nas ubedjivali da je zemlja ravna ploca i .................
[/quote]
O gresis, to su radili prvi ''naucnici'' vise nego ''vernici'',sve su to zajedno oni upakovali u predrasude koje se dele danas ljudima kao molitve i hleb.
Crkva je oduvek povezana sa drzavom, dakle sa mocnicima koji vladaju. Danas isto ko i pre, pre vise nego danas, ali, u vezi su.
Religija je organizovana, ogranicena crkvenom dogmom, vera kod coveka koji sebe smatra vernikom ne mora biti uopste vezana za neku crkvu, ucenje, kanon. Vernik je slobodan duhom i slobodan telom ali zna meru- to je sustina.
Slobodu ceni samo onaj covek koji zna meru, zato je tesko biti slobodan, oslobodjen predrasuda u glavi prvo, a onda ide ostalo sto zovemo Sloboda.

Vera se ne mora vezivati za dogmu, dakle crkvu. Verujes Bogu, u Boga i vernik si. Crkve manipulisu i izmanipulisane su isuvise vec dugo vremena.
''Podigni kamen pod njim ces me naci''- kaze Gospod...
Korisnikov avatar
By bas bleu
dzizs, dzelajza pa to su father, son and the holy spirit ;)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
:lol:

Pretpostavljam da je holy spirit onaj anemični levo.

A i ova dva duguljasta liče, pa su, kanda, u tom srodstvu.
Korisnikov avatar
By bas bleu
hmmm... evo ja arheologijam za zivot, i jos nikada na boga ne naidjosmo... bits of chamber pots, to da, ali boga nigde, a pravo duboko kopamo.
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by Dzelajza Rouz

:lol:

Pretpostavljam da je holy spirit onaj anemični levo.

A i ova dva duguljasta liče, pa su, kanda, u tom srodstvu.
To sto pises moze da pogodi samo ''pravoslavce'' koji vecinom sve kao znaju o Bogu a nikog ne mole ni za sta, pa ni Boga...

Predrasude su problem. Od njih podjednako boluju i vernici i ateisti.....
Korisnikov avatar
By Tungi
I da kazemo ono "Vide ga oni koji zele da ga vide"

Ima jedan dobra prica:

Covek ispred okupljene mase pita ljude:
-Vidite li ono drvo?Svi odgovaraju potvrdno.
-A je l' vidite Boga?
NE VIDIMO!
-Pa zato sto ne postoji!

Potom posle govora ateiste covek iz mase priupita ljude:
-Vidite li ovog coveka sto stoji?
-Vidimo.
-A je l' mu vidite mozak?
-Ne vidimo!
-Pa zato sto ga i nema!
Korisnikov avatar
By Madonna
evo moja rodjaka od 6 i po godina se upiskila u gace od smeha
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by Tungi

I da kazemo ono "Vide ga oni koji zele da ga vide"

Ima jedan dobra prica:

Covek ispred okupljene mase pita ljude:
-Vidite li ono drvo?Svi odgovaraju potvrdno.
-A je l' vidite Boga?
NE VIDIMO!
-Pa zato sto ne postoji!

Potom posle govora ateiste covek iz mase priupita ljude:
-Vidite li ovog coveka sto stoji?
-Vidimo.
-A je l' mu vidite mozak?
-Ne vidimo!
-Pa zato sto ga i nema!
Neki sve moraju da opipaju, a posle se cude kad postanu promiskuitetni i na losem glasu od toliko pipkanja, sve im se zgadi u zivotu brzo...

Nije to pitanje ima li ili nema Boga stvar mozga, vec stvar srca(dushe). Ili imas ili nemas Ljubavi za druge ljude (a tim i Boga) u sebi, ili jesi ili nisi lav...
:smirk: :vogue: :yes:
Korisnikov avatar
By Tungi
Upravo.Slazem se sa tobom;)
By Guion Nerville
Divlja, veruj ti u Boga ako zelis... to ti niko ne brani.

Ali ako nameravas nekoga ko zeli racionalno objasnjenje ubediti u njegovo postojanje,
onda moras koristiti racionalne- naucne dokaze.

Hint:

Pocni od definicije. (da ljudi uopste znaju o cemu pricas, mnogi shvataju Boga na razne nacine)

Potom ga iz te definicije i naucnih cinjenica logicnim sledom izdedukuj.

Inace je tvoja predstava Boga racionalno neprihvatljiva.
By Ulix

Neki sve moraju da opipaju, a posle se cude kad postanu promiskuitetni i na losem glasu od toliko pipkanja, sve im se zgadi u zivotu brzo...

Nije to pitanje ima li ili nema Boga stvar mozga, vec stvar srca(dushe). Ili imas ili nemas Ljubavi za druge ljude (a tim i Boga) u sebi, ili jesi ili nisi lav...
:smirk: :vogue: :yes:
Svestan sam da nemam sluha za verničke metafore (poput one tvoje prethodne da je bog punina, nausprot, valjda, praznini naših ateističkih života) , ali "neki sve moraju da opipaju, pa postanu promiskuitetni" jedna je od top 10 gluposti koje sam pročitao ovde u prethodnih godinu dana.

Šta dovraga to znači?

Naslućujem da osuđuješ potrebu racionalnih bića za dokazima, ali samo naslućujem, jer sam ja praznina nausprot tvoje vaskolike energetske punine, pa nemam taj misaoni opseg kakav ti, ispunjena bogom koji je sveprisutna energija, svakako imaš.
:lepeza:
Korisnikov avatar
By Loni
Meni je bilo smešno kad je jedan sveštenik rekao da se bog ne može negirati jer ga niti vidimo niti ne vidimo.

Pa ok, ali po toj logici ne može se negirati ni leteća špageti neman, koja živi na 5. planeti oko 16. zvezde u sazvežđu Alfa Kentaur.

Nije stvar u tome.

Poenta je da je potpuno nelogično da se ni iz čega na svetu stvori nešto potpuno savršeno kao što je bog i umesto da odmah recimo stvori bića po svom liku i odmah da stvori pravdu, najpre se igra milionima godinama s dinosaurusima, pa tek onda krene na ostalo.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!