Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Gayboy15
Zato što je stvorio MUŠKO I ŽENSKO,i neznam kako da se nosim sa homoseksualnošću,jer ne želim da prkosim Bogu,neznam kako se on odnosi prema tome.
Vidim ja da sam ja zalutao među bezbožnike i bezdušnike.Najveći grijeh je odricanje od Boga.
Zanimljiva rechenica... Bog se prema nechemu odnosi...
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by Loni
U život posle smrti može se verovati i bez boga.
Da se ne ponavljam, samo ću linkovati...

http://ateisti.ning.com/profiles/blogs/ ... osle-smrti
Hvala, Loni!

Odličan ti je tekst!

Naročito mi se sviđa sledeća rečenica:

Mnogo bi logičnija teorija bila da će nešto tako savršeno kao bog postojati na kraju sveta i vremena, dok su na početku postojale samo najprostije čestice, koje su međusobnim ujedinjavanjem i evolucijom postale to što jesu.

Nekako sam sentimentalno vezan za ideju Boga... ;)
Korisnikov avatar
By Mariška
A i ovaj deo mi je moćan:

Budisti ne veruju u boga, ali veruju u kosmičku pravdu, koja funkcioniše kao nezavisan proces. Takav da se može uporediti s prostim izjednačavanjem talasa u moru.
Ako talas simboliše zlo, tu je more, koja ga spušta i izjednačava s ostatkom vode.

Kosmička pravda = kosmička DOBROTA !!!

Loni, ti si divan!!!

Pa da, divni ljudi (kao Dina) imaju divne prijatelje!

Večeras sam baš srećan!

:happy:
Korisnikov avatar
By Loni
Hvala Marko.

Ipak iako je moj blog, nisu naravno sve moje stavke.

Teorija da je nelogično da postoji išta složeno i savršeno na početku
(jer je pre toga morao da postoji period kad se usavršava i postaje tako složeno) mudrost je čuvenog Ričarda Dokinsa.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
The religion of the future will be a cosmic religion. It should transcend personal God and avoid dogma and theology. Covering both the natural and the spiritual, it should be based on a religious sense arising from the experience of all things natural and spiritual as a meaningful unity. Buddhism answers this description. If there is any religion that could cope with modern scientific needs it would be Buddhism.

(Albert Einstein)
Korisnikov avatar
By 11111011100
"God will understand... and if he doesn't, then he is not God, and we need not worry" =)
Korisnikov avatar
By 2kune
o bože! kamo ide ovaj svijet? :drama: nekad su fini i kulturni ljudi o bogu govorili na latinskom i grčkom... :lepeza:
Korisnikov avatar
By Nexus
Originally posted by 2kune
o bože! kamo ide ovaj svijet? :drama: nekad su fini i kulturni ljudi o bogu govorili na latinskom i grčkom... :lepeza:
...and onda su spaljivali sve koji se ne slazu sa njima... :vatroslava: :pop:
Korisnikov avatar
By 2kune
možda... ali su to radili sa stilom... :snob:
Korisnikov avatar
By Divlja
Bog postoji...
Samo treba pogledati u sebe, zaviriti unutra, skinuti lance sa sopstvene dushe i bez straha poverovati u Stvoritelja kod koga nema musko i zensko, duse nemaju pol.
I kad to spoznas- sve je lakse. Onda ti vera iz dana u dan raste... :molise: :)
Korisnikov avatar
By Madonna
A mozda i ne postoji? :hamlet: Niko ne zna... Niko ne zna... Me se cina me se cina joj joj
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by shut

A mozda i ne postoji? :hamlet: Niko ne zna... Niko ne zna... Me se cina me se cina joj joj
Postoji...
Me- se- cina joj joj, joj,jojjjj.... :tenis: :)
Korisnikov avatar
By Divlja

need some proofs :alexis:
Evo npr.ja kao dokaz,cudo od zene,ma cudo, cudo...
Ovakvu me je samo dragi Bog mogao saciniti... :angel: :hug: :)
A mene saciniti uopste nije bilo lako... Salim se...

Pogledaj u sebe i sve ces videti,pogledaj duhovnim ocima bez predrasuda...
Korisnikov avatar
By Mars
Što je Dostojevski lepo pisao o tome...Moram da se podsetim sad do kraja zime.
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by Strix
:astral2:
'Ajde sad baci pogled jos jednom, ali, odbaci vreme i prostor, gledaj dushom koju valjda imas... Imas...Imas...Imas... :)
Evo, molim se sad da osetis i otkrijes Boga u sebi... :sveca: :right:
Korisnikov avatar
By Madonna
osecam nesto u sebi ali sumnjham da je bog.. :opatica:
Korisnikov avatar
By Divlja

osecam nesto u sebi ali sumnjham da je bog.. :opatica:
Dobro je da sumnjas, cim sumnjas, osecas, dobar je to znak...
Jos samo malo,'ajde , jos malo dublje udji u sebe :) )) --->ovo ''ulazenje u sebe'' ne smatraj bogohulnim, he, he, he.. :) )
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Divlja

Bog postoji...
Samo treba pogledati u sebe, zaviriti unutra, skinuti lance sa sopstvene dushe i bez straha poverovati u Stvoritelja kod koga nema musko i zensko, duse nemaju pol.

postoji i trnova ruzica, samo covek treba da zaviri unutra.

najjaci ste mi sa tim zavirivanjima, lancima i strahovima, nezalazenjem u dubinu duse i sl. :smeh: ne znam zamo na koju foru dozvoljavate sebi da nekog kvalifikujete da je pod strahovima, povrsan ovakav ili onakav.

:avalon:
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by Sprinter

Bog postoji...

postoji i trnova ruzica, samo covek treba da zaviri unutra.

najjaci ste mi sa tim zavirivanjima, lancima i strahovima, nezalazenjem u dubinu duse i sl. :smeh: ne znam zamo na koju foru dozvoljavate sebi da nekog kvalifikujete da je pod strahovima, povrsan ovakav ili onakav.

:avalon:
Trnova Ruzica ne postoji,sta ti je... :durenje: :)
Pravo pitanje bi bilo kako covek dozivljava sebe iznutra, veruje li da ima dushu, i kako to oseca, na koji mu se to nacin manifestuje?
Je li materijalni svet u kom zivimo i koga slutimo kroz teleskope gledajuci u svemir( u nama je isto jedan neistrazeni svemir) nastao slucajno ili je sve oko nas delo Tvorca, praiskonske energije koja je sve i u kojoj je sve.
Je li iz nematerijalnog nastalo sve materijalno?
To je pitanje koncepcije stvaranja, pitanje Zivota...
Bog je sve u svemu. Cista energija sto bi rekao Tesla:)
Korisnikov avatar
By Tungi
Suvise smo savrseni da bi bili slucajni.Verujem.
Korisnikov avatar
By blabla54380
kolko ti imas argumenata da bog postoji toliko ja imam da postoji trnova ruzica. znam da bi volela da nije tako, al jbg jeste.

a to sto koristite priliku u onom delu u kome je nauka tek na pocetku puta da objasni neke stvari (pojave-cinjenice) za manipulaciju sirokih narodnih masa to je posebna prica.
Korisnikov avatar
By Tungi
Shut ti si se rodio iz pene,kao Afrodita. :zvezda:

Daj neko svoje glediste.
Korisnikov avatar
By Divlja
Originally posted by Sprinter
kolko ti imas argumenata da bog postoji toliko ja imam da postoji trnova ruzica. znam da bi volela da nije tako, al jbg jeste.

a to sto koristite priliku u onom delu u kome je nauka tek na pocetku puta da objasni neke stvari (pojave-cinjenice) za manipulaciju sirokih narodnih masa to je posebna prica.
Ko to koristi ''priliku za manipulaciju sirokih narodnih masa''?

Ja jok...
U kom vremenu zivimo? Vreme se racuna od Hrista, odnosno ovo Novo doba u kom smo sada racunaju ljudi od Hrista, zar ti to ne govori nesto?
Prvo, religija ima svoje mesto u drustvu, kakvo god da je drustvo tj.drzava i kakva god da je religija u pitanju. Te odnose treba urediti kako valja. Ja sam licno za sekularnu drzavu, bez obzira sto jesam vernik, ali treba da se zna sta je cije,''caru carevo, Bogu bozije'' sto bi se reklo. Ovo danas u Srbiji nista ne valja.
Mnogi se kriju iza krsta i vernika. Mnogo sta se isto tako krije iza crkve i njenih kanona. Otuda netrpeljivost prema crkvi. Ali vera u Boga ne mora da bude usko povezana sa ni jednom crkvom .
Vera je univerzalna kod coveka, kao i njegova potreba da misli, napreduje, uci, razvija se. Kako raste u materijalnoj spoznaji(nauci), tako isto raste i u duhovnoj spoznaji covek, odnosno covecanstvo. To je deo bozijeg plana za coveka.
Bog je u ljudima oduvek, Alfa i omega, pocetak i kraj svemu.
Nauka sama potvrdjuje da je sve nastalo iz nematerijalnog, sve materijalno je nastalo iz nematerijalnog. Pitanje je samo da li razuman covek veruje u bezbroj slucajnosti ili u jedan Plan, u duhovni intelekt koji je sve osmislio i koji ima jedno ime: Bog. To je opet pitanje vere. Vera coveka vodi i odrzava. Sve sto covek osmisli prvo je samo hipoteza, a onda slede istrazivanja i dokazi. Boga ne mozes dokazivati nekome jer Boga covek nije osmislio, Boga covek moze samo da oseti. Duhovne stvari se spoznaju duhom, materijalne culima.
Filing i zelja za istinom vode coveka u narucje Tvorca. Vera u coveka i njegova nauka nisu u suprotnosti, samo je potrebno da to covek prihvati i poslaze kockice kako treba.
Jasno ti je da je Trunovu Ruzicu izmislio covek :) , ali, lepo je verovati u lepo, tako da ,samo napred... :) ))
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Tungi

Suvise smo savrseni da bi bili slucajni.Verujem.
U čemu smo to savršeni?
Malo po malo pokosi nas po neka bolest.

A ako je sve stvorio bog šta je onda stvorilo njega?

Verujem u evoluciju. Da je sve nastalo od prostog ka složenom.
Obrnuto nikako.

Nek je u začetku svemira postojala jedna čestica, pa se razdvojila pa su to već dve. Jedna od njih je starošću poprimila druga svojstva i postala neka druga. Zatim se sudarila s onom, koja se još nije promenila i tako je dobijen treći elemenat. Kasnije mešanjem tri elementa dobijeni su novi i novi i novu.
Neki su se spajali i spajali i tako su posle milijardi godina nastale zvezde.
I od nje se okine deo pa nastanu planete i sateliti.
Na nekima od njih najprostije mikročestice se sudaraju i opet nastane nešto novo, pa novo, pa eto i živih organizama.
Pa i kod njih od najprostijih evolucijom nastaju sve složeniji i složeniji.

Sve je obična evolucija.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!