Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Uvek me je zanimalo gde mtf devojke kupuju cipele. Mislim, podrazumevam da vecina vas ima veci broj od 41 (valjda se do tog broja prodaju zenske cipele) pa gde kupujete cipele. Hteo sam da na jednom maskenbalu budem Paris Hilton ali u koju god sam prodavnicu zenske obuce usao (uz neopisivo lose ponasanje, bezobrazne poglede i komentare prodavaca) naisao sam samo na :"Ne prodajemo cipele preko 41".
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ja imam problem sa pronalazenjem zenske obuce jer nosim 43 i da - redovni brojevi zenske obuce idu do 41...

...postoje prodavnice u novom sadu i u beogradu koje prodaju zensku obucu...ali to sto sam tamo videla je klasicna zenska i prilicno neutralna obuca...meni bas odgovara...ne znam koliko je za maskenbal...

poslacu ti jedan link na u2u
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Hvala, video sam, ali to nije to. Meni treba nesto jako ekspresivno, super velika stikla ... Ipak je maskenbal. Ali hvala u svakom slucaju!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
pretpostavila sam....stvarno nisam sigurna da to kod nas postoji...
Korisnikov avatar
By Mars
E pa ti onda idi kao Majka Tereza pa ćeš da prođeš jeftinije.

Ona je bila skromna žena, a ne ko Paris Hilton.

;)
Korisnikov avatar
By Mars
Sve za lepotu, valjda.

Ali ipak nemoj da sečeš nožne prste kako bi stao u manji broj cipela za maskenbal.
By Nomad
A da probas sa nekom od onih obucarskih radnji koje izradjuju cipele? Skoro je bio clanak u Blicu o coveku koji ima svoju radnju negde u 27.marta (sada se zove ulica Kraljice Marije) i pravi cipele po narudzbini musterija. Ne znam koliko to kosta, niti da li bi modeli zadovoljavali tvoj ukus, ali vredi probati...

Prekosutra planiram da trazim dobrog obucara ovde kod mene u kraju pa mogu da proverim da li samo popravljaju ili i prave nove.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
moguce da ima, ali jako tesko...kada se prave ti veliki brojevi problem su dve stvari

1. kalup - veliki je posao praviti kalup....isto je za 1000 pari i za jedan par...pa se ne isplati
2. djon - oni se obicno kupuju, a prosto ih nema tako velikih....i ne u nekom velikom izboru...

zato retko obucari to uzimaju da rade.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Strix
Originally posted by hlaefdige

Koliko je teze trans osobama...
Pa dobro trebalo bi da bude i velikih brojeva, a i meni pade na pamet da neki obucari to mozda izradjuju... ali sad nikako ne mogu da podvedem pod teze - nemogucnost hodanja na stulama... Obuce udobne i stabilne cipele a ne da se lomataju... Mrzim stikle, fuj... i nikad ih ne nosim.
Korisnikov avatar
By pazzaz

moguce da ima, ali jako tesko...kada se prave ti veliki brojevi problem su dve stvari

1. kalup - veliki je posao praviti kalup....isto je za 1000 pari i za jedan par...pa se ne isplati
2. djon - oni se obicno kupuju, a prosto ih nema tako velikih....i ne u nekom velikom izboru...

zato retko obucari to uzimaju da rade.
1. kalup se pravi kosta oko 15 eura tako da i nije neki izdatak a da je veliki posao i nije posto se pogotovu sad pravi kompjuterski (osim ako bas zelis neki cudan oblik za koji treba napraviti prvo prototip)

2. djon ima i kupovni (tj vec napravljani koji su i najeftiniji) ali se u najvecem broju slucajeva pravi prema kalupu a sad cenu diktira od cega je djon (tj guma, koza...)
Korisnikov avatar
By hlaefdige
meni su tako rekli....godinama je to bio problem kod svakog obucara kome sam se obratila...ukljucujuci i fabrike obuce koje su imale svoje modelare...
Korisnikov avatar
By Mars
Ništa...sad kad krenemo da putujemo pa svaki odlazak u inostranstvo obavezna kupovina obuće...i to je to.
Korisnikov avatar
By pazzaz

meni su tako rekli....godinama je to bio problem kod svakog obucara kome sam se obratila...ukljucujuci i fabrike obuce koje su imale svoje modelare...
to je zato sto ih mrzi da se cimaju inace manje vise jako jednostavno samo trebas da nadjes nekog koji je voljan da ti pomogne inace ako stvano zelis i nadjes (tj prvenstevno modelara koji zeli gornji deo da ti napravi tj izvuce sablon) i nekog ko zeli da ti napravi (tj da sve spoji) mogu ti dati adresu i za kapul i djon
Korisnikov avatar
By hlaefdige
za sada sam pronasla neke prodavnice u kojima mogu da nadjem obucu koja mi je potrebna...

(retki slucajevi kada zelim da izadjem iz martina)

hvala u svakom slucaju. javicu ti se ako bude bilo potrebe.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Dina

Pa dobro trebalo bi da bude i velikih brojeva, a i meni pade na pamet da neki obucari to mozda izradjuju... ali sad nikako ne mogu da podvedem pod teze - nemogucnost hodanja na stulama... Obuce udobne i stabilne cipele a ne da se lomataju... Mrzim stikle, fuj... i nikad ih ne nosim.
joj dina, veruj da GODINAMA nisi nista mogao da nadjes preko 41
Korisnikov avatar
By Mars
E, a stvarno preko neta kako bi išlo? Kakva je ona računice $500+$300?
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Originally posted by Mars

E, a stvarno preko neta kako bi išlo? Kakva je ona računice $500+$300?
Pa te koje se meni svidjaju su za malo upscale Cd-ove, racunam da bi dostava iz US uz sve taxe i carine i gluposti bila oko 300$ (mozda lupam, ali desava se, nas sistem je jako los i nemamo zakone koji ga regulisu)
Korisnikov avatar
By Mars
Hm. Uzmi nađi neke sa news printom pa na carini kaži da ćeš da čitaš sa njih.

Pisane stvari su oslobođene dela carine.

Lele, kolko lupam.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Dina

joj dina, veruj da GODINAMA nisi nista mogao da nadjes preko 41
Verujem. Ja imam malu nogu - 36 i isto je mali izbor cipela, ustvari najbolje prolaze oni sa srednjim brojevima... Za te sa stiklom ne znam, jer njih vec godinama ne trazim, ali svaka ostala cipela za koju se uhvatim - nema broja. Ali mali brojevi imaju jednu prednost, o tome sam ovde vec pisala, moze da se kupuje na decjem odeljenju, cipela za decake ima u tom broju. Malo me cudno pogledaju prodavacice ali vazno da dobijem cipele ;)
Korisnikov avatar
By Mars
I oni se sigurno pate... :D

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Azdaja
ima u bg prodavnica "beostep" (tako nesto) velicine od 40-45, zenski modeli...

sad viđoh temu, jeb...

eto za sl godinu :D
Korisnikov avatar
By hristina
imas jednu malu radnjicu na crvenom krstu. cene su ok. Radnja se nalazi u Zickoj ulici. ako ti treba mogu da ti pronadjem i tel, samo se javi na PM
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!