Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Majkina dusica je iz roda Thymus. Vrlo tezak rod, ali se u farmaciji svodi na Thymus serpyllum. A ima mnogo, mnogo vrsta iz roda Thymus u prirodi.

Thymus i Mentha - rodovi porodice Lamiaceae.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Sunce

Majkina dusica je iz roda Thymus. Vrlo tezak rod, ali se u farmaciji svodi na Thymus serpyllum. A ima mnogo, mnogo vrsta iz roda Thymus u prirodi.
A to naravno da NIJE isto što i timijan, jel tako Sunce?

:blenta:
Korisnikov avatar
By Sunce
Timijan je Thymus vulgaris.

Vulgaran. :kasalj:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
sunce hajde sa mnom da beremo timijan i majKinu dusicu :smeh:
Korisnikov avatar
By Sunce
Ne, ja proucavam porodicu koja ima u osnovi rec mudo, testis. Cik pogodi koja je to?
Korisnikov avatar
By Mars
...i strogo u jednu torbu nana, a u drugu menta, da se ne pomešaju. :blenta:

Jer možda ne samo da nisu isto, već i jedno u prisustvu drugog izaziva burnu hemijsku reakciju. Čekamo 2q2q2q da nam referentno objasni...
Korisnikov avatar
By Sunce
Biljnu, Marse, biljnu familiju. :oklagija:
Korisnikov avatar
By Mars
A, da. Izvini.

Ono su valjkasti crvi.
Korisnikov avatar
By Sunce
A inace, volim da berem majkinu dusicu. Obozavam tu biljku. Tako slatka, mala, a kad prodjes prstima preko sitnih listova, zamirise do besvesti.

Slika

Ja sam Hajdi, planinska istrazivacica biljaka.

Nane su opet cudo. Nekako cesce na vlaznim sredinama, a mogu da trpe i organska zagadjenja.

U prirodi najcesca M. longifolia, a ja volim da sretnem M. pulegium:

Slika
Korisnikov avatar
By Mars
Tipa kad se maca ili kuca popiškaju i pokake po njima, a onda mi pijemo čaj? Ta organska zagađenja?

:dance:
Korisnikov avatar
By Sunce
Pa da. Ali, lekovitim biljkama i jeste potrebna "specificna" podloga da bi proizvodile sekundarne metabolite.

Ekstremni uslovi: organsko, neorgansko zagadjenje, visoka vlaznost, jaka svetlost, susa i sl. izazivaju proizvodnju sekundarnih metabolita. Kada bi te biljke rasle u umerenim sredinama, ne bi imale isti sadrzaj lekovitih marterija.

Tako se kamilica gaji na pepelistima.
Korisnikov avatar
By Mars
Zamisli.

A kad Biljana Plavšić to isto kaže upoređujući Srbe u Srbiji sa Srbima u Bosni...onda se to mnogima ne dopada.

Šašav je ovaj svet.

Elem, ja sam samo brao rtanjski čaj do sada, od neke tamo visine na gore (kažu iskusni ljudi) i bilo je super zezanje.

:B
Korisnikov avatar
By Pauceti
Ako se pojavi uopšte. Obično kad mu pokažeš da nije u pravu izgubi se sa teme i nema ga nigde.

Kad kažem obično, mislim uvek.
hoooo ho hooo hooo hooooooooooooooo :jerry:
Korisnikov avatar
By Mars
Ja ga samo leti pijem. Inače se preforsiram pa prestanem da uživam u njemu.

Tu i tamo kupim gotov nekad ovako preko zime, tek da pomislim na sledeće leto...

:dance:
Korisnikov avatar
By toni79
hahahaha! awwwwww..... :medo: koje ti je zimsko pice?
Korisnikov avatar
By Mars
Aaa..pa komplikovano je to, kao i sve drugo kod mene :D

Do pola zime pivo. Pivo, pivo, pivo. E onda se setim negde početkom decembra da ide leto i da treba da se skine kilaža i onda smanjim alkohol, osim crnog vina i konjaka, recimo svaki treći dan jedno od ta dva.

E onda kad se to sve lepo dovede u red, onda dođe proleće i krene divljanje sa tim belim miksevima, a najviše volim Smirnoff Ice, ubedljivo.

Tebi?

:B
Korisnikov avatar
By BellyButton
Jednom prilikom je moja mama pravila baklave kod bake u basti i video sam kako cupka listice nane koja je rasla odmah tu kraj sporeta na kom se kuvala ona secerna voda kojom se prelivaju baklave... I bio sam vrlo iznenadjen dobrim ukusom baklava... Na punu serpu su stavljenja samo 3 listica sveze nane...
Korisnikov avatar
By toni79
hahahahahhaha! ijaaooo sta si kompliciran... vidi se da si peder, JK ;)

pivo mi je uvijek i najcesce to i pijem (jucer bas sam adams winter edition). volim i white russian ako necu puno pit. nekako asociram whiskey sa zimom ali ga bas ne volim. sad mi je nova fora pit ljetne stvari i mislit na ljeto tako da vec par tjedana pijem: napunis visoku casu ledom do vrha, 3 prsta southern comfort i napunis skoro do vrha sokom od borovnice. onda dodas splash of lime juice i splash of pineapple juice. mmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! lipo osvjezavajuce, ne slatko, ma prva prva liga. e, to mi je njam
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by BellyButton

Jednom prilikom je moja mama pravila baklave kod bake u basti i video sam kako cupka listice nane koja je rasla odmah tu kraj sporeta na kom se kuvala ona secerna voda kojom se prelivaju baklave... I bio sam vrlo iznenadjen dobrim ukusom baklava... Na punu serpu su stavljenja samo 3 listica sveze nane...
Verovatno malo amortizuje onaj šećerni udar.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by toni79

hahahahahhaha! ijaaooo sta si kompliciran... vidi se da si peder, JK ;)

pivo mi je uvijek i najcesce to i pijem (jucer bas sam adams winter edition). volim i white russian ako necu puno pit. nekako asociram whiskey sa zimom ali ga bas ne volim. sad mi je nova fora pit ljetne stvari i mislit na ljeto tako da vec par tjedana pijem: napunis visoku casu ledom do vrha, 3 prsta southern comfort i napunis skoro do vrha sokom od borovnice. onda dodas splash of lime juice i splash of pineapple juice. mmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!! lipo osvjezavajuce, ne slatko, ma prva prva liga. e, to mi je njam
Hvala na komplimentu :blush:

Fina je i ta kombinacija, lime, borovnica...mada ja generalno imam problem sa tim varijantama što sva pederska finoća pred tom čašom nestaje, i omlatim je u dva veća gutljaja. Kao vodu.

Pomorandza sa votkom ili gin tonic moraju da budu najmanje pola-pola pa da ih ja ne bih pio alavo...

Od piva najviše volim ona jaka, sa većim % alkohola...
Korisnikov avatar
By toni79
pijest irish car bombs?

guiness u casi od whiskeya 3/4 napunis. u shot casu pola vodka, pola jameson i ako bas inzistiras malo khalue. ubacis shot casu u whiskey casu i to sve siknes odjednom. lliipppppooooo zimsko i dobro te pukne. posebno kad nakon toga popijes jos par piva i par jegera (i rigas... :( )
Korisnikov avatar
By Mars
PA TO!!! Čitam i čekam da dođem do kraja pa da ti odgovorim da bi mi se tačno to desilo!
Korisnikov avatar
By Mars
I ti! :pivce:

A da ubacimo jedan listić nane, da ne omašimo temu.

:D
Korisnikov avatar
By haemoglobin
sunce meni je i Helichrysum u rangu prelepog mirisa zajedno sa Thymus-om (ne mislim na grudnu zlezdu :giggle: )
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!