Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Danas sam isla na ginekoloski pregled, pa sam shvatila gledajuci forum da takva tema ovde ne postoji...

... a takodje iz mnogih razgovora sam takodje uocila da
veliki broj lezbejki ni ne ide na ove preglede..

Bilo bi lepo da podelimo iskustva poseta kod ginekologa,
da otkrijemo lekare koje mozemo preporuciti, to jest one
koji su senzibilisani za celu nasu pricu...

Sto se mog danasnjeg pregleda tice, zena je uzela bris,
i samo prstom pregledala vaginu, a rezultate brisa dobijam
za par dana.. I uradila mi ultrazvuk male karlice...

Dala mi je savet da kupim FitoVag, vaginalete na uljanoj
bazi sa kantarionom, koje stite sluzokozu i deluju
antibakterijski... Rekla je da ove vaginalete mogu koristiti
po slobodnom nahodjenju...

Pitala me za seksualne odnose, i objasnila sam da spavam
sa zenama (zenom)... i to nije stvorilo nikakav problem
u nasoj komunikaciji..

Pregled sam obavila u klinici dr Ristic na Novom Beogradu,
u sklopu sistematskog pregleda koji organizuje moja firma.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ne bih da pravim reklamu, ako nekoga zanima dobra ginekoloskinja u Novom Sadu, moze mi se obratiti za dalje instrukcije. Naravno, radi se o privatnoj praksi, jer sam u drzavnim ustanovama imala samo i jedino losa iskustva.
Iskreno, nisam pominjala svoju seksualnu orijentaciju svojoj doktorki, jer do toga nismo ni dosle. Kada sam imala hormonski poremecaj samo je pitala da li postoji mogucnost da sam u drugom stanju, sto nije bila opcija (osim u slucaju bezgresnog zaceca) i to je sve sto smo razgovarale na temu seksa.
Inace idem na pregled jednom u 6-8 meseci, mada nekada odugovlacim sa tim, ako nemam nikakvih problema sa ciklusom ili uopste sa rep. organima. Za sada sam bila samo na ultrazvuku i na regularnom pregledu, iako sam mislila da zahtevam pap-test kada sledeci put odem...

Uglavnom, zadovoljna sam. Slobodna sam da pitam sve sto me interesuje, imam brojeve telefona za konsultacije i zakazivanje, zadovoljna sam i terapijama koje su mi bile prepisane.
Mislim da je krajnje neodgovorno i nekulturno da zena, bilo koje seksualne orijentacije, ne posecuje ginekologa, imala ili nemala nekih ozbiljnijih problema.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Nisam mislila da pravim reklamu bilo kome, samo sam htela da podelimo iskustva pojedinih
mesta... i mozda pomognemo na neki nacin one koje imaju strah, ili neka losa iskustva
iz pojedinih ordinacija i klinika, da njih zaobilazimo...

... u potpunosti se slazem sa tobom da je krajnje neodgovorno za bilo koju zenu da
ne posecuje redovno ginekologa...
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ja sam bila sigurno 10x do sada.. Jednom godisnje odem... A papa test mi rade uvek, kada god odem na pregled, pitaju me da li hocu i odrade mi to..

Nisam imala losa iskustva, mada ni jednoj dr nisam rekla svoju seksualnu orijentaciju.. :misli:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Jednom godisnje, kod svog ginekologa.
I jednom na Polikliniku.

I apelujem na lezbejke da idu kod ginekologa! :drama:
Korisnikov avatar
By jovanabeograd
Idem, naravno, zensko sam.
Radim i papa test kad sam vec tamo. :)

I da, svaka zena bi trebalo da ide, spavala sa muskarcima ili ne. To je nesto analogno licnoj higijeni.
Korisnikov avatar
By Dina
Idem redovno, cak s obzirom na neke okolnosti i stalno. :sigh: Ali dobro i kad prodju te okolnosti idem s vremena na vreme (samo sto jedva cekam da prodju pa da ne gledam ginekologe, sestre i ostale neko vreme).

Inace mislim da privatne lekare ne interesuje nas privatni zivot tako da mozete da se opustite sto se toga tice (valjda je tako i kod drzavnih nego kod njih nisam isla). Nista me za to ne pitaju, niti imam utisak da uopste razmisljaju o tome vec samo o tom fizickom delu radi koga sam i dosla.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Za one koje ne idu kod ginekologa imam pitanje...

Da li bi vam bilo lakse da vas pregleda ginekoloskinja koja je takodje lezbejka?
Korisnikov avatar
By tintily
Meni je malo tesko da poverujem u to da postoje devojke i zene koje ne idu iz ma kog razloga ginekologu.
Ja imam svoju ginekolodkinju u Leskovcu i lekara u Beogradu, posto sam podjednako na oba mesta. Posecujem ih par puta godisnje uz obavezan papa test i kolposkopiju 1 godisnje poslednje 4 godine.
Moja ginekoloskinja je jedna draga zena u 50-tima, puna strpljenja (pre nego sto sam bila spremna za prvi sex nekada davno postavila sam joj mali milion pitanja o istom, o polno prenosivim bolestima, o bolestima reproduktivnih organa o trudnoci, stvari na koje niko ne moze odgovoriti bolje nego ginekolog)

Za one kojima je ginekoloski pregled neprijatan iz bilo kog razloga....devojke zubarski pregled traje duze i neprijatniji je :)
By Swanheart
jep
uz obaveznu kolposkopiju :bljak: jednom godisnje
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Originally posted by Andjelika

Da li bi vam bilo lakse da vas pregleda ginekoloskinja koja je takodje lezbejka?
Isla sam 2x ili 3x. :neznam:
Ultrazvuk grlica materice su mi radili vise puta, valjda sam na to isla. :lol: :yes:

I kod MUSKARCA. Ne bi mogla kod zene. :uplasen: Ne znam zasto, al bilo bi mi neprijatnije, ne znam... A da jel lezba, onda mozda i bi. :molise:
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by Wilhelmina
Ne bih da pravim reklamu, ako nekoga zanima dobra ginekoloskinja u Novom Sadu, moze mi se obratiti za dalje instrukcije. Naravno, radi se o privatnoj praksi, jer sam u drzavnim ustanovama imala samo i jedino losa iskustva.
Iskreno, nisam pominjala svoju seksualnu orijentaciju svojoj doktorki, jer do toga nismo ni dosle. Kada sam imala hormonski poremecaj samo je pitala da li postoji mogucnost da sam u drugom stanju, sto nije bila opcija (osim u slucaju bezgresnog zaceca) i to je sve sto smo razgovarale na temu seksa.
Inace idem na pregled jednom u 6-8 meseci, mada nekada odugovlacim sa tim, ako nemam nikakvih problema sa ciklusom ili uopste sa rep. organima. Za sada sam bila samo na ultrazvuku i na regularnom pregledu, iako sam mislila da zahtevam pap-test kada sledeci put odem...

Uglavnom, zadovoljna sam. Slobodna sam da pitam sve sto me interesuje, imam brojeve telefona za konsultacije i zakazivanje, zadovoljna sam i terapijama koje su mi bile prepisane.
Mislim da je krajnje neodgovorno i nekulturno da zena, bilo koje seksualne orijentacije, ne posecuje ginekologa, imala ili nemala nekih ozbiljnijih problema.
ni ne sumnjam da imas dobre instrukcije i eksperta :pervert: :roflmao:

andjo, sorry na offu :kiss:
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Kad mi neko kaze da ne ide kod ginekologa, kao da mi je rekao da ne pere zube! Fuj!

Proletos sam uradila sve moguce laboratorijske analize, a idem 2 puta godisnje + po potrebi. Prosli put mi nisu uradili papanikolau (nije moglo zbog svih tih briseva) pa cu to da obavim ovih dana.
Bitno mi je da redovno idem na preglede ne samo zbog sebe vec i zbog odgovornosti prema drugima.
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
A zamisli ovu scenu:
Sedis sa lepom, prelepom ribom, muvate se i ona ti negde u razgovoru spomene to. Sta bi ti uradila?
Ja bih verovatno otisla do wc-a da se umijem i malo izduvam, i zahvalila bih bogu sto ne postoji! :barf:
Korisnikov avatar
By Hys.
Idem redovno, naravno.
Ali ja sam sada u onom zivotnom dobu kada krecu sa smaranjem "a trebalo bi da ostanes u drugom stanju"

:kesa:
By Nomad
Vec postoji tema "lezbejke sa i bez himena" ili vec tako nesto. Dakle... nije bas svima odlazak kod ginekologa kao pranje zuba. :zastava:

I naravno da treba redovno ici na ginekoloske preglede i naravno da je to deo osnovne zdravstvene kulture. Dajte samo malo podrske za , kako rece Andjelika, "one koje imaju strah, ili neka losa iskustva
iz pojedinih ordinacija i klinika". :pionir:
By J...
Originally posted by Nomad
"one koje imaju strah, ili neka losa iskustva

:zastava:

Ne znam jel spada u podrsku ali moj savet za one koji imaju strah od ginekologa ili bilo kog drugog lekara - ostavite sebe, svoje emocije i svoj ego kod kuce, a kod lekara ponesite samo svoje telo. Tako ja radim. :astral2:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Andjelika

svejedno mi je...zamisli, sretnes ginekoloskinju u gay klubu - ja bi se obradovala :lol: :)

ON idem bar jednom godisnje, poslednji x pre 2 nedelje...i da, zdrava sam :blenta:

:lol: - :lood:
Korisnikov avatar
By bu
ja bila juce..zdrava kao dren..kroz sest meseci opet..po mom misljenju normalno je otici jednom,dva put godisnje kod ginekologa i pregledati se..al jbg to neke ne shvataju..imam drugaricu koja od 2005god.nie bila kod ginekologa..a da je odvucem nema teorije..tvrdoglavija je od mazge
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
vise sam bila kod ginekologa nego kod svih ostalih lekara zbirno

(fertility challenged)

ima ih raznih, bas...

jedna moja drugarica koju znam iz osnovne nije NIKADA bila kod ginekologa

ima 30+ godina

kaze - sto bih isla, ne treba mi, ok sam
Korisnikov avatar
By Dina
Da, ok... Jedna moja poznanica je umrla skoro od raka grlica materice... imala je 43 godine... :( A da je redovno isla na preglede danas bi bila ziva...

Uopste mi nije jasno kako zene sebi dopustaju da ne idu na ginekoloske preglede i na pregled grudi... to je valjda ono - nece se meni dogoditi - dok se ne dogodi :nope: Ali pregledi uopste nisu strasni a posledice jesu, tako da opet dodjem na ono da mi nije jasno...
Korisnikov avatar
By mrgud
idem jednom do dva puta godisnje. imam svog ginekologa na banovom brdu - privatna ordinacija, divna jedna zenica s kojom nemam problem da popricam o svemu.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Nomad

Vec postoji tema "lezbejke sa i bez himena" ili vec tako nesto. Dakle... nije bas svima odlazak kod ginekologa kao pranje zuba. :zastava:

I naravno da treba redovno ici na ginekoloske preglede i naravno da je to deo osnovne zdravstvene kulture. Dajte samo malo podrske za , kako rece Andjelika, "one koje imaju strah, ili neka losa iskustva

Slazem se sa tobom, vezano za himen.. ali to se moze naglasiti
lekarki... svakako..

E sada.. da li zelis da objasnjavas ili ne.. zasto je to tako,
to je vec stvar licne zelje, volje i energije..
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
znam par osoba koje ili nikad nisu isle na pregled ili su prosle godine. ni jedne ni druge ne kapiram. uopste. strah i "nije mi prijatno" - to su razlozi. pa ima da im bude prijatno kad (ako) ima nadju floru i faunu. pu...

nije mi problem da odem na pregled. jednom-dva puta godiste + po potrebi.
naletela sam na jednu totalno kul zenicu, punu razumevanja i strpljenja, i vec 2 godine redovno idem kod nje. jedino nikad, ali nikad nikad nikad u studentsku ambulantu kod ginekologa. ok, samo zbog overe semestra. inace, niiikad.
Man'te se zgražavanja i iščuđavanja. Svi znamo da je poželjno, normalno i obavezno ići kod ginekologa, i nema tu šta da se filozofira. Pa ipak postoje ljudi kojima je to kao dobar dan, i oni koji imaju manji ili veći problem s tim.
Da li neko ima iskustvo sa frendli ginekološkinjom u Bg, sa kojom može otvoreno da se porazgovara o problemu, u pratnji partnerke? Da bi se pregled uopšte mogao obaviti.
Korisnikov avatar
By Blady
Ovo sa ginekologom i pranjem zuba je smesno.
Korisnikov avatar
By Over the rainbow
Imam svog ginekologa kod koga odlazim otprilike 2 puta godisnje.
Al' da li je frendli - nemam pojma, nikada nisam razgovarala sa njim na tu temu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!