Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan je pochinio jedini smrtni greh koji se pominje u svim verovanjima i uchenjima. Smrtan za dushu, ne za telo.
Jer je pronashao smisao zivota, a to je dostizanje nirvane, vracanjeu jedinstvo, alhemijski proces pretvaranje zive u zlato nije nishta drugo nego pretvaranje ega u chistu substancu dushe.
Atman, sveti duh, nebitno kako se naziva je nashe istinsko ja, telo i ego su smrtni.

"Onaj koji pljune na boga, bice mu oproshteno, ali onaj koji pljune na duha (nashu sushtinu) nece mu biti oproshteno."
(manje vishe tachan citat)

I pored svega toga, iako mu je proces za menjanje zive u zlato (shvatite metaforu) na dohvatu ruke, Morgan ce ga totalno iskulirati.

Zashto:

Svako zivo bice ime svojih granica, koliko brzo moze da trchi, koliko rechi moze da napishe u minutu, koliko bola i udaraca moze da iskulira pre nego shto se chasha prelije.
Poshtovati boga u sadasnjem svetu, gde svakog dana nevini umiru, gde se ljudi ubijaju zbog zelje za ljubavlju, je idiotluk.

Jer postoji trenutak, kada pogledamo oko nas, i kada vidimo da bi nasha pravda bila savrshenija od pravde drugih, kada vidimo da je nasha ljubav veca od ljubavi drugih za druge, kada je nashe saosecanje vece od saosecanja boga, da je nash ego savrsheniji od boga. I da zbog toga ego treba da nastavi da zivi a da bog umre.

I zbog toga sushtina Morganovog zivota je ljubav prema sebi.
Korisnikov avatar
By svejedno
Dostojna sustina, dostojna.. ,)

But, fuck : 'nasha pravda bila savrshenija od pravde drugih', etc..

Mozda, samo mozda, treba izbrisati ono 'prema sebi'.
Korisnikov avatar
By svejedno
Nego da, pitanje bese 'razlog'.. razlog za zivot je cak vecini ljudi pruzanje ljubavi sebi..
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by svejedno
Dostojna sustina, dostojna.. ,)

But, fuck : 'nasha pravda bila savrshenija od pravde drugih', etc..

Mozda, samo mozda, treba izbrisati ono 'prema sebi'.
Vecina ljudi zele da budu voljeni od strane drugih, tj. njihov ego.
Atman voli Morgana...Morgan je chist ego, Atman je duh.
Brahman je entitet koga Morgan hejtuje. I ako Morgan uspe da odvoji Atmana od Brahmana...super.
Korisnikov avatar
By Omorfos
Zivim da volim. Sirim mir. Jedino zbog toga... Jos i da mene neko voli, to bi bilo divno.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Dina
Originally posted by Sutekh
Reincarnation, the torture never ends. Reincarnation, our bloody fate.

Smatram da smo svi doshli na ovu planetu sa razlogom. Sve na ovoj planeti ima svoju svrhu.
I ja verujem u reinkarnaciju, kao i da negde postoje razlozi za sve... Ali kada bih znala zasto zivim to bi onda bilo suvise lako - obavila bih taj zadatak, zanemarila ostale jer i onako to nisu moji zadaci i gotovo... ali ne znam... I mislim da je bas u tom neznanju smisao.... Jer onda lutam i kao nesto trazim pa u jednom trenutku vidim smisao u necemu, u bolu ili radosti ili ljubavi ili novom zivotu ili u saznavanju... a onda sledeceg trenutka mi je to besmisleno i uopste ne znam sto sam krenula bas tim putem a ne nekim drugim. Ali sumnjam da cu ikada bas jasno znati razlog. Samo cu tako ici i imati veci ili manji utisak da sam na nekom mom putu... i verovatno cu negde u svem tom kretanju i lutanju i "pogoditi" taj zadatak koji sam zapravo imala...
Jako si lepo ovo rekla... Ovako po mom mišljenju razmišlja jedna zrela, inteligentna osoba :)

Od sada ću te citirati :)
Korisnikov avatar
By Mage
A na pitanje zašto živim... Isuviše je komplikovano, ali možda je jedno od sledećih ili neka od kombinacija:

1. Plašim se smrti.
2. Potreban sam određenim ljudima i grize me savest od same pomisli da ih ostavim i ubijem se.
3. Možda se negde duboko u sebi nadam da moj život ipak ima neku svrhu i da nismo samo "prah na vetru", zvezdana prašina itd.
4. Logika života i smrti, svesti itd. mi je totalno zbrkana tako da stojim zapucan i zbunjen i ne znam šta da radim: Da li da živim ili da umrem...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Novo znanje, jos toliko toga zaprava zaista zelim da naucim i vidim :/ >>> a ni malo slave nije na odmet, uz novce, naravno! :lol:

Pa ako i to znanje ode u grob sa mnom, necu zaliti.

Kako krece sve ove prirodne katastrofe, mnogo brze od predvidjenog... mutirajuci grip... prvi put sam zaista u strahu za sopstveni zivot i zivot dragih mi ljudi.
A po prvi put sam sebe uhvatio kako zaista mislim i izjavljujem da mi se trenutno ne umire, da mi nije bas svejedno.
Korisnikov avatar
By Sunce
To tvrdjenje mi se ne dopada. Definisanje, :odbij: . Meni se dopada Heseova izreka (koju sam 101 put ponovio na forumu) da je lepota pogled ociscen od volje, kada se na nesto gleda a da nema koristi. Isto to vazi i za zivot (osnovu).

Doduse, ja verujem (kao) u neku misiju. Mnoge snove sam ostvario, i zelim da idem dalje. Ali to nije razlog zasto zivim.

Kada sam se vratio sa jednog letovanja, jedan decko me je pitao: "A zasto si bio tu i tu?" Ja sam mu odgovorio da mi se islo, zeleo sam da se odmorim, da promenim sredinu, da vidim neka mesta o kojima sam citao i sl. Njemu to nije bilo dovoljno. A zasto, pa zasto, pa reci razlog.

Meni je to licilo na korist, iskoriscavanje, planiranje i sl. Po njemu se putuje samo ako imas razlog: posecujes Atinu ako si pesnik koji objavljuje pesmu, posecujes Njujork ako izlazes u galeriji i sl. Sva ostala putovanja su mu cisto sranje. Sada se pitam kako on gleda na zivot.

Zivi sa razlogom da obori rekord u broju popusenih cigareta, zivi da bi izmislio lek od neizlecive bolesti, zivi da bi spavao sa zenama i muskarcima svih postojecih (tada) godista: 1980, 1979, 1978...unazad, unapred, zivi da bi od sopstvenih suza napravio jezerce za zlatne ribice itd.
Korisnikov avatar
By Tungi
"Ja svakako nisam hteo nista drugo do da pokusam da prozivim ono sto je samo od sebe naviralo iz mene.Zasto je to bilo toliko tesko?";)
Korisnikov avatar
By 2kune
Nije isto jer za smrt moraš imat razlog a za život ne. Ako ne vjeruješ, pitaj čika policajce i čika doktore... :sise:
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Par puta sam bio blizu da poginem i u tim trenucima sam tako grčevito želeo da živim, kako samo kukavice to mogu.

Dakle volim svoj mali, bedni život.

I nema razloga da se oko toga prenemažem.

Trenutno imam osećaj da sam se zatekao tu, pa kovelim, kad sam već tu, hajde da vidim i nešto lepo od toga :kokice:

A da, i to što se povremeno dešavaju čuda.

P.S. Inače ne mislim da ima nešto loše u bivanju mrtvim, i življenju kao da si mrtav. Vukodlačenje je balkanski specijalitet.
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by *deni*
Ko ima nameru da sebe lisi zivota, a nema muda za direktno samoubistvo, neka samo prestane da uzima hranu i vodu i za nekoliko dana ce svisnuti sigurno.
:yes:
Svojedobno sam imao nameru da sebe lišim života, ali nisam imao snage da prestanem da uzimam vodu i trpim žeđ, već sam samo prestao da uzimam hranu (glad nekako uspevam da istrpim).

Međutim, već šestog dana gladovanja u meni se probudio neki životinjski nagon za životom i više mi nisu bili potrebni razlozi za život, jednostavno sam osetio da želim da živim.

Tako da, nakon tog iskustva, znam da meni nisu potrebni razlozi za život da bih živeo.

S druge strane, bez osećanja nekog smisla života osećam se ili bezvoljno, takoreći kao mrtav, ili se pak nalazim u stanju grozničave potrage za smislom, osećajući u sebi nekakav unutarnji memir koji me goni, odnosno koji me vodi, kako god to nazvali.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!