Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Mutacija svinjskog gripa koja je prenosiva na ljude je nešto novo, ali je sam virus koji napada prasad prisutan još od 1930te godine i redovno pogađa populacije svinja tokom jeseni i zime.

Sajt pigflu.com tvrdi da se genetska struktura virusa H1N1 sastoji zapravo od tri virusa koji su do sada napadali ljude, ptice i prasiće. Postoje dokazi da se osvežena verzija iz 1930te godine našla međ' prasadima tek početkom 90tih, a da je gen koji omogućava prenos i na ljude "oformljen" tek nedavno.

Kada je potvrđeno da virus može da pređe na ljude, naglašeno je da on brzo mutira i da zaraženi čovek ne može da zarazi svinje, što je sada dokazano da je moguće.

Slika

Ovo je prvi poznati virus čoveku koji može uspešno da zarazi i čoveka i prasad i da skakuće sa jedne vrste na drugu.

Ipak, ma koliko zastrašujuće zvuči, neki experti tvrde da je ovaj virus opasan koliko i klasičan grip ... i da svake godine verovatno isti broj ljudi umire od običnog humanoidnog gripa koji nas pogađa svake zimske sezone.

Osnovna prevencija je:
- Kijanje u maramicu koja se potom baca
- Pranje ruku pri ulasku u poslovni prostor ili kuću (iz prevoza, sa ulice ....)
- Izbegavanje mnogoljudnih skupova (parade i tako to)
- Pranje ruku pre jela

... dakle, ništa što ne činimo i inače.

Veruje se da ni jedna zemlja u svetu neće imati dovoljne količine vakcina protiv H1N1 ove zime. Ostaje nam jedino prevencija.

Ova priča ponovo postaje aktuelna pošto počinje sezona gripa. Ministarstvo zdravlja je najavilo da će najviše obolelnih biti u februaru ... pa je moje pitanje:

Koja je vaša strategija protiv meksičkog prasećeg gripa?

Slika

Srodna tema: Merilin Menson dobio svinjski grip. Pevač tvrdi "verujte mi, nisam ševio svinju!".
Korisnikov avatar
By ok_decko
Prvo i osnovno - ne opterecivanje istim.

Drugo - cedjena pomorandza, limun, creveni i zuti grejp, i jedem dosta voca zarad imuniteta.

I to je to.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by KiWi
a) dobiti grip
b) preležati grip
c) menjati bolesnu nastavnicu u školi
d) dobiti platu
e) potrošiti platu
Korisnikov avatar
By KiWi
antioksidansi dakle :)

Ja našao na netu da ekstrakt lista masline, purpurni zvončić, mačja kandža, Pau d' Arco, lizin i cink imaju jake antiviralne osobine ... napraviš koktel, sručiš i praseća pošast može da se slika :)

@jukie: Zvuči kao razrađen plan :)
By Kragi
Uopste se ne opterecujem i nemam nikakvu strategiju :kgcs3:
O tome neka se brinu neki ljudi koji su se opredelili za to, na meni je samo da imam/placam zdravstveno osiguranje :yay:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Avatar mi je omogucio imunitet na tu opaku vesticu :vestica: zvanu svinjski grip! :sudija:

:roflmao:
Korisnikov avatar
By horus.
mene zivo zanima sta ce kiwi da radi, s obzirom da je hipohondar... (ali stvarno me zanima :ozbiljan: )...
Korisnikov avatar
By jukie
@jukie: Zvuči kao razrađen plan :)
Čuj razrađen; već isproban kada je bila epidemija gripa pre xy godina
čoveče, od tada se i udžbenik dva puta promenio...
Korisnikov avatar
By Stripi
ETo valjanog razloga za otkazivanje Parade ponosa.
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Stripi
ETo valjanog razloga za otkazivanje Parade ponosa.
aaaa, pa na to su mislili pod onim "skup visokog rizika"... :vruce:
Korisnikov avatar
By Madonna
moja strategija.

well, one thing's for sure:

AJM SOU GONA BAJ DIS!

Slika

:eya:
Korisnikov avatar
By 2kune
Strategijski planiram pomrijeti u februaru... :merlinka:
Korisnikov avatar
By Mars
MOJA strategija je da oko Božića odem u Meksiko jer su medijskom halabukom ionako niske cene prepolovljene! :hyper: Baš bi bilo lepo da sve te epidemije i dalje nazivaju po nekoj atraktivnoj zemlji...

Prevencija.... Pa pošto me ionako očekuje period prilično asocijalnog života, nema potrebe za nekom ekstra prevencijom....Minus 3 nedelje za ZOI, to će da bude zajebano, hm.

Ništa...Neka bude volja Tvoja, i to je to.
By жњ
Mali off

Merlin Menson je zakacio svinjski grip i prokomentarisao "Sada ce svi misliti da sam tucao svinju..."

^^
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by жњ
Mali off

Merlin Menson je zakacio svinjski grip i prokomentarisao "Sada ce svi misliti da sam tucao svinju..."

^^
To sestro slatka piše kao poslednja rečenica uvodnog posta ... ja tebe bar čitam do kraja :rida:
Korisnikov avatar
By Berserker

- Poslušaću ok_dečka - agrumi i psihička staloženost
- Na poslu ću umesto lifta koristiti stepenice
- Čistiću svoje radno mesto
- Držaću distancu od ljudi na poslu kao i na faxu

i

- Na posao i fax ću ići u crnom džipu napunjenom golemim eskort testosteronom :cool:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by F8LeSS

- Poslušaću ok_dečka - agrumi i psihička staloženost
- Na poslu ću umesto lifta koristiti stepenice
- Čistiću svoje radno mesto
- Držaću distancu od ljudi na poslu kao i na faxu

i

- Na posao i fax ću ići u crnom džipu napunjenom golemim eskort testosteronom :cool:
to poslednje je presudno ... ovo ostalo možeš i da zanemariš ako se držiš poslednjeg
By жњ
Originally posted by жњ
Mali off

^^
To sestro slatka piše kao poslednja rečenica uvodnog posta ... ja tebe bar čitam do kraja :rida:

neeeeemoj da pricas :blush:

sori sori sooooooriiiii aaaaaaaaaaaa..... :smeh:

:kesa:
Korisnikov avatar
By Herald
samo da ne uvedu obaveznu vakcinaciju, onda ce biti pomora.

Ja cu biti izvan rodnog grada, sobzirom da kad sam u njemu imunitet mi padne ( jer sam atopicar=alergicar ) a za njim postepeno i ceo ja. Inace, do osmog razreda su me lekari uglavnom trovali antibioticima, inekcijama sa dijagnozama da me je napala bakterija ili virus.
Korisnikov avatar
By spliff
da da
zajebani su ti lekari
prava mafija
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa

očišćavanje od mogućnosti zaraze.

potrebna vam je:

slika prasenceta
jedna bubašvaba
dve tortilje
dva limuna
prstohvat čilija, srednje ljutog
nekoliko zrna grožđa, što kiselijeg
čaj od lipe
mapa meksika
melodija la kukarače

očišćavanje se vrši prvog sata (h1) prve nedelje u mesecu (n1); dakle, ako ga niste obavili prošlog četvrtka, moraćete čekati do početka novembra, inače vam džaba trud. očišćavanje je najbolje izvršiti na sveže pokošenoj livadi, a ako takve nema u blizini, dobra je i terasa ili soba sa otvorenim prozorom (promaja je plus).

mapu meksika pažljivo položiti na tlo, a zatim joj pristupiti licem prema jugu. nakon zauzimanja centralnog položaja na mapi, oko nje se napravi krug od srednje ljutog čilija. uz ivice mape prislone se četiri limunove polutke (krećući se u smeru kazaljke na satu) uz ritualno zazivanje virusa gripa.
virus se priziva sledećom inkantacijom:

meksička gripa, meksička gripa,
đe si, đe si, đe si, ba
meksička gripa, meksička gripa,
tananananananana
(peva se na melodiju la kukarače)

za vreme popevanja, iz džepa se izvadi prethodno spremljena bubašvaba i nežno se spusti uz zapadni limun. ukoliko bubašvaba nakon završenog zaziva krene ka istoku, virus je prizvan i može se nastaviti sa očišćavanjem. ako bubašvaba krene na neku drugu stranu sveta, inkantacija nije uspela i treba se maći s mape i otići na spavanje. u retkim slučajevima kada se bubašvaba izvrne na leđa i ne krene ni na jednu stranu, to znači a) da je očišćavač/ica već zaražen/a virusom; b) da je bubašvaba mučki otrovana.

sa prizvanim virusom se postupa na sledeći način:

u svaku ruku uzeti po jednu tortilju, položiti je na dlan i simultano se šljepkati po oba obraza uz izgovaranje sledeće magične fomule "gripa, gripa, e pa šta je, ako j' gripa, nije lav; gripa, gripa, pa neka je, ne boji se ko je zdrav". ovako pripremljene tortilje zatim se polože na sveži okos, pločice, parket ili tepih. između njih se pospe čaj od lipe i rekne se "iš gripe preko lipe!", a zatim se preko njih pobacaju zrna grožđa, ali tako da ostanu unutar čili kruga kao druga linija odbrane. u tom trenutku treba se prezrivo nasmejati i što glasnije povikati "kiselo je grožđe februarsko!".

virus gripa je tada već pomahnitao i spreman je da napadne, tako da je od izuzetne važnosti da se ne napušta zaštitni čili krug. odmerenim pokretom, slika prasenceta baci se izvan kruga i naglas se izgovori "kakva slatka gica!". ukoliko su sve radnje izvršene pravilno i temeljno, pobešnjeli virus se okomljava na sliku :shunkica: i odustaje od napada na očišćivača/icu. postupak se završava tako što se jedan po jedan limun (počevši od južnog i krećući se u smeru obrnutom od kazaljkinog) podiže sa mape i stišće uz reči "jesen prođe, ja se ne zarazih!". kada sok četvrtog limuna padne na tlo, postupak je završen. čili krug se briše, limunovi se bacaju, a mapu je poželjno odneti u kontejner za reciklažu.

ko god proba i ne zarazi se gripom, može slobodno da mi uplati dobrovoljni zahvalni prilog. račun šaljem u2u-om.
Korisnikov avatar
By Herald
E pa LKepa taj deo procesa je zavrsen i krunisan krajnje jednostavno primenjlivim proizvodom:

Slika

Samo ne znam polozaj bubasvabe u vratu bocice ?!?
Korisnikov avatar
By Mars
Meni žao za tortilju. Greota.

A ovaj gore proizvod jeste lako primenljiv. Ali mene više zanima koliko je efikasan i delotvoran.

Slika

Pogled ovog svinjčeta prema detetu me približio puno koraka ka tome da postanem vegetarijanac.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Nema strategije.

Ovaj virus spada u tip A viruse, sto znaci da po simptomima i nacinu prenosenja izrazito lici na ovaj odomaceni grip sa kojim smo se svi sreli.
Znaci, prevencija je ista kao za obican grip (necu detaljno, postoji i imbecilna reklama na tvu kako se koja, kaslje i peru ruke).
Ono sto je vazno napomenuti je da NEMA MESTA PANICI!
Vecina ljudi ovaj virus prelezi sa manje ili vise izrazenim simptomima (ako su simtomi jaki, tj. temperatura izrazito visoka i covek gubi svest usled imuno-reakcije, treba se javiti u dispanzere gde ce dobiti imunosupresant i antiviralni lek).
Rizicne grupe su svi kojima je iz nekog razloga imunitet oslabljen, ljudi sa astmom, upalom pluca, rakom, dijabetesom, srcani bolesnici itd.
Nosenje hirurskih maski ne znaci obavezno i zastitu od gripa.
Korisnikov avatar
By Mars
Neka, neka imbecilna reklama na te-veu.

Da svi kijaju u rukav ne bi u usa 36,000 ljudi svake godine umrlo od komplikacija uzrokovanih običnim gripom.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by Mars
Meni žao za tortilju. Greota.
nemoj, marse. zdravlje je ipak na prvom mestu.
By Prle
Pobuna protiv nove vakcine u Nemačkoj

Predsednik Nemačkog društva za opštu i porodičnu medicinu Mihael Kohen preporučio je lekarima da ne daju vakcine protiv novog virusa gripa A(H1N1), naročito ne trudnicama i deci, jer je rizik veći od koristi, prenosi danas nemačka štampa.

U tekstu "Pobuna protiv vakcine", nedeljnik Špigel u najnovijem broju ističe, pred početak masovne vakcinacije, da lekari i farmakolozi upozoravaju od riskantnih dodatnih supstanci koje one sadrže.
Kritičari strahuju da farmaceutska industrija namerno sprovodi ogroman farmakološki eksperiment, prenosi Dojče vele pisanje Špigla.
Savezna vlada, ministarstva i službenici višeg ranga dobiće vakcinu, koja se razlikuje od one, koja je naručena za obične građane u Nemačkoj. Njihova vakcina se bolje podnosi, nema neželjnih sporednih dejstava – jer nema bustera (supstanci koje pojačavaju dejstvo vakcine), a ni konzervansa.
List Velt komentariše da to sigurno nije ohrabrujuća vest za građanstvo, koje i onako nije sigurno da li da se vakciniše ili ne. To je opasan signal koji nam otkriva da u zemlji postoje dve klase. To nas podseća na Orvelovu Životinjsku farmu – mesto gde su svi jednaki... samo neki malo više.

Pogubno je to što je naručeno 200.000 vakcina za izabrane, najviše službenike. Tako građani neće poverovati, mada ih u to stalno uveravaju, da je vakcina protiv tzv. svinjskog gripa koju treba da prime – bezazlena. I onako je zbog sumnji u vakcinu, samo četvrtina stanovništva uopšte izrazila želju da se vakciniše.
Sada je poruka jasna – ta vakcina uopšte nije tako bezazlena i zbog toga će ljudi, važni za zemlju, dobiti drugačiju, bolju vakcinu.
"Za razliku od "Bakster" vakcine koju će dobiti oni koji su odgovorni za red i mir u zemlji, masovno će se vakcinisati proizvodom firme "GlaksoSmitKlajn" (GlaxoSmithKline) koja ima pojačivače (takozvani "ađuvans")", prenosi Frankfurter rundšau.
Interesantno je da su i službenici u "Paul Erlih institutu", koji su odobrili masovnu upotrebu vakcine, na listi onih koji će dobiti drugačiju – bolju vakcinu.
Predsedavajući komisije za lekove udruženja nemačkih lekara Volf-Diter Ludvig ocenio je da je to skandalozno i da je čitava kampanja oko masovnog vakcinisanja nesrećna stvar.
"Koristi od masovnog vakcinisanja su neizvesne, a problemi su svakako prisutni. Zdravstvo u Nemačkoj je palo pod uticaj farmaceutskih koncerna koji žele samo da zarade pare", izjavio je Ludvig.
Osim toga, pošto vakcina koja je predviđena za masovno vakcinisanje nije testirana na trudnicama – i one će morati da prime bolju vakcinu.
Nadležni državni sekretar u saveznom ministarstvu zdravlja Klaus Teo Šreder potvrdio je da se trenutno vode razgovori sa proizvođačima vakcina, ali i sa ministarstvima zdravlja u Francuskoj i SAD, da se vakcine bez pojačivača nabave i za trudnice.
Lekari opšte prakse i dečiji lekari kritikuju kampanju za masovno vakcinisanje. Volfram Hartman, predsednik udruženja pedijatara, optužio je saveznu vladu da je dala naučno pogrešne izjave.
Vakcina nije testirana na trudnicama, niti na deci mlađoj od tri godine, zbog toga je rizik suviše veliki. Deca imaju imuni sistem koji je sklon preteranim reakcijama, a upravo to mogu da izazovu takozvani pojačivači sadržani u vakcini predviđenoj za masovnu upotrebu, upozorili su nemački pedijatri.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!